Jump to content

anodos

Silver members
 • Posts

  584
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by anodos

 1. Αν υπολογιστούν εισφορές σύμφωνα με όσα λέτε παραπάνω είναι πέρα από κάθε επιστημονική φαντασία ...

  ... αφού ο μισθωτός έχει καταβάλει συνολικά πάνω απ 40% εισφορές στο ΙΚΑ είτε ως κράτηση δική του περίπου 16%, είτε ως εργοδοτική εισφορά το υπόλοιπο... είναι δυνατόν να απαιτηθούν επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές για τη μισθωτή εργασία??? 

 2.  ... το ΓΕΜΗ που κολάει αφού ισολογισμός δεν θα τροποποιηθεί??????? δεν υποβάλει τίποτα στο ΓΕΜΗ απ τη στιγμή που δεν θα τροποποιήσει ισολογισμό (όταν διανείμει κέρδη προ της χρήσεως 2014) ... και ΝΑΙ η ετήσια τακτική της 30-6-16 θα εγκρίνει τη διανομή της έκτακτης οπότε δεν υπάρχει έλλειψη νομιμότητας της ΓΣ (αυτόκλητης καθολικής ΓΣ ακόμα καλύτερα) ... ΟΠΟΤΕ διανομή κανονικά με έκτακτη πληρωμή φόρου 10% με πρόστιμο και έγκριση από την ετήσια τακτική της 30-6-16 του νέου πίνακα κερδών ...  

 3. ... η παραπάνω ανάρτηση έχει να κάνει με τον τρόπο εξόφλησης και μόνο ... αναφέρει το ποσό των 15.000 που ίσχυε παλιότερα ... αν η εξόφληση γίνει με τον ενδεδειγμένο τρόπο για το συνολικό ποσό, προσωπικά δεν βρίσκω κανένα κόλλημα απ τη στιγμή που μιλάμε για πραγματικό γεγονός ... το γεγονός ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο δε σημαίνει πως η πραγματοποίησή του απαγορεύεται ή συνιστά παράβαση ... εναλλακτικά θα μπορούσε να επισυναφθεί και μια μικρή αιτιολογική έκθεση από τον λήπτη ή ακόμα να εκδοθούν πάλι δελτία αποστολής με σκοπό έκδοσης την τιμολόγηση και αναφορά στο αρχικό ΔΑ συν την αιτιολογική έκθεση ...

 4. ... μπορεί να υποβληθεί ατομικός πίνακας αλλαγής ωραρίου για εργασία το Σάββατο 27/6 και ρεπό την παρασκεύη 3/7 ??? ο υπάλληλος είναι μισθωτός με 25 ασφαλιστικά πλήρη απασχ. πόσα ένσημα θα έχει ο ιούνιος και πόσα ο ιούλιος ??? τι παίζει με την προσαύξηση της αμοιβής λόγω 6ης μέρας ?? 

 5. ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛ 1116/2015 Η παραγωγή του έτους 2013, που έχει φορολογηθεί με τον αντικειμενικό προσδιορισμό του αρ.42 του ν.2238/1994 (κατ' εφαρμογή της έννοιας του γεωργικού έτους, αρ.40 του ν.2238/1994), εφόσον πωληθεί και τα σχετικά φορολογικά παραστατικά έχουν εκδοθεί μετά την 01.01.2014, δεν λαμβάνεται υπόψη στα ακαθάριστα έσοδα του φορολογικού έτους 2014 0.ΤΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ Ε3 ?

  ... αναγράφεις αν θες το ποσό και την παράγραφο της 1116 στις παρατηρήσεις του ε3 ... εγώ αυτό θα κάνω 

 6. όπως πληροφορήθηκα από μέλος του ΟΕΕ πάρθηκε απόφαση από το 2016 αν θυμάμαι η υπογραφή να είναι απαραίτητη από το πρώτο ευρώ..

   

  για το 2015 νομίζω ισχύουν αυτά..

   

  καλημέρα..

  Να το πω ανεπάρκεια ή ανυπαρξία ελεγκτικού μηχανισμού??? να το πω συνυπευθυνότητα ??? 

 7. Πωπω δεν το είχα δει!

  Με συγχωρείτε!

   

  Επίσης έχει κάποιος στείλει τις μηδενικές;

  Εμένα με προβληματίζει ακόμη το ότι υπάρχει η ειδοποίηση για την επιβολή προστίμου.

  ... από ΠΟΛ 1040 .... Οι δηλώσεις των προηγούμενων φορολογικών περιόδων του έτους 2014 υποβάλλονται ηλεκτρονικά χωρίς την καταχώριση δεδομένων σε αυτές, για τεχνικούς λόγους όπως λήψη φορολογικής ενημερότητας ή ρύθμιση οφειλών, παρότι δεν υπάρχει σχετική υποχρέωση, χωρίς την επιβολή προστίμων ανεξαρτήτως του χρόνου υποβολής αυτών... άρα στείλε Δ τρίμηνο με ετήσια δεδομένα και όποτε θες υποβάλλεις τα 3 πρώτα τρίμηνα ... 

 8. Μπορει και να εκπίπτει στη φορολογία εισοδήματος και να μην εκπίπτει ως ΦΠΑ από τον ΦΠΑ των πωλήσεων.Αρα στο βαθμό που δεν αποτελεί δαπάνη του άρθρου 23 Ν 4172/2013 , δε θα γίνει και αναμόρφωση στη φορολογία εισοδήματος.

  Για μη εκπιπτόμενο ΦΠΑ μιλάει ο συνάδελφος ...

 9. έστειλα φπα μόνο στους αγρότες που πουλάνε και στη λαική ... αν και θεωρώ (όπως έχω τεκμηριώσει παραπάνω)... πως ούτε αυτοί υποβάλλουν ... για το φόβο των ιουδαίων υπέβαλα ... ο ένας απ αυτούς πληρώνει ένα σεβαστό ποσό ΦΠΑ αν και είχε δυνατότητα να μην πληρώσει λόγω ΠΥ από δήλωση μετάταξης η οποία δεν υποβλήθηκε μέχρι 31-3 (λόγω της χαβούζας θεωρώ δεν θεωρώ απογραφή και περιμένουμε απόφαση ... από υπάλληλο της ΔΟΥ ... και έτσι απλά μας έφυγε η 31-3)  ... ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ...

 10. εγώ υπέβαλα μια οε με μικρή ζημιά και παρακράτηση 650€ ... είχα τέλος 800€ ... κανονικά θα ταν χρεωστική 150€ ...

  Την υπέβαλα πιστωτική ... κι ας πάνε να τα βρούνε ... αμάν πια ...

 11. δείτε και την ΠΟΛ.1116/24.4.2014

  ................

    8. Οι αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς και με τις προϋποθέσεις ότι είναι φυσικά πρόσωπα και δεν ασκούν άλλη δραστηριότητα για την οποία υποχρεούνται να τηρούν βιβλία και να εκδίδουν στοιχεία, για τις πράξεις που πραγματοποιούν από 1.1.2014 και εφεξής, υποχρεούνται σε υποβολή μόνο εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ. Αυτό ισχύει τόσο για τους αγρότες που είχαν ενταχθεί από παλιά στο κανονικό καθεστώς, όσο και για όσους εντάσσονται από 1.1.2014 στο καθεστώς αυτό. Σημειώνεται ότι δεν είναι δυνατή η επιλογή για υποβολή περιοδικής κάθε τρίμηνο.

  Με τη διάταξη αυτή απλοποιείται η διαδικασία καταβολής του φόρου που οφείλεται από τους εν λόγω αγρότες λόγω της ένταξης της αγροτικής τους δραστηριότητας στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς προβλέπεται η υποβολή μίας δήλωσης ετησίως, ανεξάρτητα αν για την αγροτική τους δραστηριότητα τηρούν βιβλία απλογραφικά ή διπλογραφικά. Διευκρινίζεται ότι οι Ανακεφαλαιωτικοί Πίνακες και οι δηλώσεις Intrastat υποβάλλονται στις προθεσμίες που προβλέπονται από τις οικείες αποφάσεις.

  Σημειώνεται ότι στη ρύθμιση αυτή δεν εμπίπτουν οι αγρότες που τηρούν βιβλία και εκδίδουν στοιχεία για άλλη δραστηριότητα, ανεξάρτητα από το εάν η άλλη αυτή δραστηριότητα υπάγεται στο φόρο ή απαλλάσσεται από το ΦΠΑ π.χ. γιατρός. Ωστόσο, στην περίπτωση που αγρότης ασκεί και άλλη δραστηριότητα για την οποία απαλλάσσεται, λόγω ύψους ετήσιων ακαθάριστων εσόδων ή λόγω υπαγωγής της δραστηριότητας αυτής σε κάποιο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ (π.χ. παράκτιας αλιείας), από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων, ο εν λόγω αγρότης υποβάλλει για την αγροτική του δραστηριότητα μόνο εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ.

    

  καθώς και: http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/18680

  Γιατί εμένα δεν μου προκύπτει από πουθενά ???? Αν μου επιτρέπεις δεν παραθέτεις κάτι καινούριο ... 

 12. Όσον αφορά του αγρότες που πωλούν στη λαική αγορά ...

   

  νόμος 4254 ...

   

  αναφέρει ότι κάνουν τρίμηνο ΦΠΑ όσοι:
  γ) ασκούν παράλληλα και άλλη οικονομική δραστηριότητα, για την οποία έχουν υποχρέωση να τηρούν βιβλία σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία. Η διάταξη αυτή δεν ισχύει για τους αγρότες που πωλούν προϊόντα δικής τους παραγωγής από δικό τους κατάστημα ή από λαϊκές αγορές ή πραγματοποιούν εξαγωγές ή παραδόσεις προς άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε., καθώς και για τους αγρότες οι οποίοι εντάσσονται στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ...

×
×
 • Create New...