Jump to content

FAZEXA

Silver members
 • Content Count

  3,720
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Reputation Activity

 1. Upvote
  FAZEXA got a reaction from spirosvii in H ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΟΑΕΔ ΥΠΑΓΕΤΑΙ;   
  Η αμεσως προηγουμενη απαντηση δεν σου κανει??????να πω οτι ειναι και...σελιδες πριν..
 2. Like
  FAZEXA got a reaction from Dimitris1984 in Επίδομα ανεργίας - Θεσμικό πλαίσιο - Διακιολογητικά   
  Φυσικα και ειναι τα ΜΙΚΤΑ! καλη βδομαδα!
   
 3. Upvote
  FAZEXA got a reaction from MARKA in Επικουρικό κρεοπωλών   
  Το εγραψα και σε αλλη ενοτητα αναμενεται εγκυκλιος ειδικα για τους κρεοπωλες.
 4. Upvote
  FAZEXA got a reaction from doctor in Προβλημα στην υποβολη ΑΠΔ?   
  Γεια σου Δημητρη!!!!καιρο ειχαμε να τα πουμε εισαι καλα? δλδ να  παω να υποβαλλω ΑΠΔ για αυτον δια μεσω ΙΚΑ χειροκινητα με την ειδικη φορμα διοτι μεσω λογιστικου προγραμματος που εχω δεν με αφηνει να επιλεξω!!!
   
  Οσο για τις αμαρτιες που εισαι ακομη.....εως τελος φεβρουαριου δεν ξερω τι να πρωτοκανω !!εμενα π.χ που ειμαι και μισθωτος δεν αναρτηθηκε ακομη το ΕΦΚΑ!!!η ΑΠΔ ληγει ,ΦΠΑ ληγει ,με το επικουρικο κρεοπωλων ακομη περιμενω την εγκυκλιο,εχω την υποχρεωτικη πληρωμη εργαζομενων σε τραπεζα,, η κατασταση ΜΥΦ ευτυχως πηρε λιγη... παραταση λες και μεχρι τοτε θα συμφωνει!!! ,μεχρι και αυτος ο βραχνας της υπευθ.δηλωσης  του οικον. επιμελλητηριου μας βασανιζει!!!αστα ...και ποσα δεν θυμαμαι!!
 5. Downvote
  FAZEXA got a reaction from ZAGAST in Διακοπή 6μηνης άδειας μητρότητας   
  αυτο λεει το site  του ΟΕΔ.
   
  Ειδική Παροχή Προστασίας της ΜητρότηταςΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
  Με το άρθρο 142 του ν. 3655/08 (ΦΕΚ 58 Α/3-4-2008) εγκρίθηκε η χορήγηση ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας, διάρκειας έως έξι (6) μηνών.
  Την ειδική αυτή άδεια δικαιούνται οι μητέρες οι οποίες είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ–ΕΤΑΜ και απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις του ιδιωτικού τομέα, όπως αυτό διευκρινίστηκε με το άρθρο 36 του ν. 3996/2011, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, με πλήρη ή μερική απασχόληση.
  Η άδεια αυτή χορηγείται από τον εργοδότη, μετά τη λήξη της άδειας κυοφορίας και λοχείας ή και της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο αδείας, όπως αυτό προβλέπεται από το άρθρο 9 της ΕΓΣΣΕ των ετών 2004-2005.
  Η ασφαλισμένη δύναται, με αμετάκλητη αίτησή της, να κάνει χρήση του συνόλου ή τμήματος αυτής. Επίσης, μπορεί να διακόψει την ειδική άδεια, με έγγραφη συμφωνία του εργοδότη. Σε κάθε περίπτωση το υπόλοιπο της άδειας δεν μεταφέρεται σε άλλη χρονική περίοδο.
  Κατά τη διάρκεια της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας, ο ΟΑΕΔ καταβάλλει στις μητέρες, ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας, σύμφωνα με το ΚΕΦ Β. της με αριθμ. 33891/606/08 Υ.Α., η οποία εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του ανωτέρω νόμου.
  ΦΟΡΕΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ
  Αρμόδια Υπηρεσία για την καταβολή της ειδικής παροχής είναι η Τοπική Υπηρεσία παροχών ή το ΚΠΑ 2 του τόπου κατοικίας της.
  Αρμόδιο όργανο για την αναγνώριση του σχετικού δικαιώματος είναι ο προϊστάμενος της ανωτέρω αναφερόμενης αρμόδιας Υπηρεσίας του ΟΑΕΔ.
  ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
  Α) Η ασφαλισμένη πρέπει να βρίσκεται σε ενεργό εργασιακή σχέση εξηρτημένης εργασίας κατά την έναρξη της άδειας μητρότητας.
  Β) Να έχει λάβει παροχές μητρότητας από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ή τον Ειδικό Λογαριασμό Ξενοδοχοϋπαλλήλων.
  ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ
  Η δικαιούχος υποβάλλει, ή ίδια ή δι’ αντιπροσώπου, στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ, αίτηση  εντός αποκλειστικής προθεσμίας 60 ημερών από τη λήξη της άδειας μητρότητας (τοκετού και λοχείας), της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο άδειας ή και της ετήσιας κανονικής άδειας.
  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
  Α) Βεβαίωση εργοδότη  από την οποία θα προκύπτει η ενεργή εργασιακή σχέση κατά την έναρξη της άδειας μητρότητας, το είδος, η μορφή, η διάρκεια της εργασιακής σχέσης, οι μηνιαίες αποδοχές, ο μέσος όρος των ωρών μερικής απασχόλησης, η ημερομηνία πρόσληψης και για συμβάσεις ορισμένου χρόνου η ημερομηνία λήξης τους, η λήψη της ετήσιας κανονικής άδειας, που ενδεχομένως χορηγήθηκε μετά την άδεια λοχείας ή της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο άδειας καθώς επίσης και ο φορέας επικουρικής της ασφάλισης και σε τι ύψος ανέρχονται οι εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου.
  Β) Αντίγραφο βεβαίωσης επιδόματος μητρότητας (κυοφορίας – λοχείας) από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ή τον Ειδικό Λογαριασμό Ξενοδοχοϋπαλλήλων.
  Γ) Υπεύθυνη δήλωση της δικαιούχου από την οποία αναλαμβάνει την υποχρέωση να γνωστοποιήσει εντός 8 ημερών στην Υπηρεσία του ΟΑΕΔ οποιαδήποτε μεταβολή της εργασιακής της σχέσης καθώς και τον αριθμό μητρώου ΙΚΑ και τον ΑΦΜ.
  Δ) Αριθμό λογαριασμού (ΙΒΑΝ) Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, στον οποίο πρέπει να εμφανίζεται πρώτη η δικαιούχος.
  ΠΟΣΟ
  Ο ΟΑΕΔ υποχρεούται να καταβάλλει στην εργαζόμενη μητέρα μηνιαίως ποσό ίσο με τον κατώτατο μισθό, όπως κάθε φορά καθορίζεται με βάση την ΕΓΣΣΕ, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας, με βάση το προαναφερόμενο ποσό.
  Σε περίπτωση απασχόλησης μέχρι και 4 ώρες ημερησίως ή μέχρι 13 ημέρες το μήνα, κατά μέσο όρο στη διάρκεια του εξαμήνου που προηγείται της άδειας κυοφορίας, το καταβαλλόμενο ποσό ισούται με το μισό του ανωτέρω καθοριζόμενου ποσού.
  Ο χρόνος της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στον κλάδο σύνταξης  και ασθένειας του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, καθώς επίσης και στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης, οι δε προβλεπόμενες εισφορές υπολογίζονται επί του κατά περίπτωση αναφερόμενου ποσού, από το οποίο ο ΟΑΕΔ παρακρατεί την προβλεπόμενη εισφορά της ασφαλισμένης και την αποδίδει στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και στο αντίστοιχο επικουρικό ταμείο, μαζί με την προβλεπόμενη εργοδοτική εισφορά που βαρύνει τον Οργανισμό.
  ΔΙΑΚΟΠΗ
      
  Η παροχή διακόπτεται λόγω:
  Α) πρόσληψης και απασχόλησής της σε νέο εργοδότη και
  Β) αίτηση διακοπής της δικαιούχου.
   
  ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
  •    Άρθρο 142 ν. 3655/2008
  •    Υ.Α. 33891/606/2008
  •    Άρθρο 36 ν. 3996/2011
 6. Upvote
  FAZEXA reacted to geka in Παρακράτηση φόρου ανάλογα με τα τεκνά   
  Ναι, βάσει της παραγράφου 3 του άρθρου 60 του Ν.4172/2013.
  Δεν είσαι ο μόνος που ρωτά. Όλοι έχουμε χαθεί μ' αυτό που συμβαίνει......Κι εγώ το έπαθα.
   
 7. Upvote
  FAZEXA reacted to doctor in Παρακράτηση φόρου ανάλογα με τα τεκνά   
  ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ. Θεϊκή απάντηση!!!
 8. Upvote
  FAZEXA reacted to Σ_ΣΑΚΗΣ in Παρακράτηση φόρου ανάλογα με τα τεκνά   
  "Παρακράτηση φόρου ανάλογα με τα τεκνά"
  Μέχρι να βγει διευκρινιστική 0 φόρος για 3 τεκνά.....

 9. Upvote
  FAZEXA got a reaction from dmd in Όταν λέμε εκροές μιας επιχειρήσεις τι ακριβώς εννοούμε   
  εγω ξερεις πως το χωνεψα στην αρχη πριν καποια χρονια? σκεφτομουν το εκ+ρεω δηλαδη οτι εξερχεται απο την επιχειρηση, αλλιως οτι βγαζει με δικο της παραστατικο το αντιθετο σκεφτομουν για τις εισροες αστειο ισως αλλα εγω τοτε ετσι το εμπεδωσα.
 10. Upvote
  FAZEXA got a reaction from ALONE^^ in ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ   
  Πως πιστευω εγω τωρα οτι αυτοι αμοιβονται με εργοσημο...δεν ξερω.
 11. Upvote
  FAZEXA got a reaction from MDASK in ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΦΤΜ   
  Πεστους να σου πουν που βασιστηκαν και σου εβαλαν  προστιμο και μαλιστα 1800 ευρω!!αφου ο νομος 1809 /88 που προεβλεπαι τα προστιμα καταργηθηκε με τον 4308/14 ο οποιος δεν προβλεπει προστιμα ειδικα για απωλεια βιβλιου συντηρησης Στην ΔΟΥ Γλυφαδας που μου ετυχε και εμενα οντως ειπαν δεν προβλεπεται πλεον προστιμο για απωλεια βιβλιου συντηρησης ΦΤΜ και δεν το εβαλαν.
   
  https://oenet.gr/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC/item/27340-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8E%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82
   
 12. Upvote
  FAZEXA got a reaction from MARKA in Αδεια εγκυμοσύνης,υπαλλήλου part time   
  Επειδη ΔΕΝ γραφεις ουτε ποτε προσληφθηκε, ουτε την πιθανη ημερομηνια τοκετου,ουτε πως δουλευει να σου πως την αποψη μου πιο εμπεριστατωμενα γενικα θα σου απαντησω τα εξης:
  1) Να εχεις υποψιν ,οτι τα 200 ενσημα τα θελει 2 ετη πριν τον τοκετο και οχι ημερολογιακα  θα τα εχει αραγε?
  2) ΕΑΝ εχει 1 ετος στην επιχειρηση, ο  εργοδοτης θα την πληρωσει  τις αποδοχες  ενος μηνα μειον οτι παρει απο το ΙΚΑ + τα ενσημα  ενος μηνα ή  1/2 μηνα εαν εχει λιγοτερο απο ετος στην επιχχειρηση   και ολα λογιζονται κανονικα.
  .Ομως αυτη απο οτι βλεπω το 2015 ΔΕΝ εχει καθολου ενσημα οποτε απο το  ΙΚΑ  δεν παιρνει τιποτα ετσι για ενα μηνα ή 15 μερες αναλογα, θα της τα πληρωσει ολα ο εργοδοτης.
  3)Ο εργοδοτης ΔΕΝ  μπορει να της πει να παρει αδεια μεχρι να γεννηση ,διοτι 56 μερες πριν ωφειλει να της δωσει την αδεια κυοφοριας οποτε αναγκαστικα ,διακοπτεται η ασθενεια .
  4) οσο για την  εξαμηνη αδεια ναι δικαιουται εαν εργαζεται μεχρι   4 ωρες ή μεχρι 13 ημερομισθια το μηνα θα παρει το 1/2 του κατωτερου βασικου μισθου.
  απλα σε μερικη απασχοληση(λιγοτερες ωρες την ημερα) ΔΕΝ  δικαιουται  το μειωμενο ωραριο , μετα την επανοδο στην εργασια της  .αντιθετα εαν δουλευει εκ περιτροπης δλδ καποιες μερες την βδομαδα αλλα  πληρες ωραριο , τοτε το δικαιουται!
  Καληνυχτα.
 13. Upvote
  FAZEXA reacted to CEL in Υπολογισμός αμοιβής σε μερική (εκ περιτροπής) απασχόληση   
  Δεν υπάρχει θέμα , μέσα από τις αντιπαραθέσεις μαθαίνουμε . 
 14. Upvote
  FAZEXA reacted to dgou in Υπολογισμός αμοιβής σε μερική (εκ περιτροπής) απασχόληση   
  Αγαπητέ CEL,
  Αν η ανάρτησή σας, αφορά το σχόλιο που έκανα περί "μια βλακεία και μισή", σε προηγούμενη ανάρτησή μου, θέλω ειλικρινά να σας ενημερώσω ότι, δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλλω κανέναν και καμία ανάρτηση, επί του συγκεκριμένου θέματος και ζητήσω συγνώμη αν έτσι φάνηκε. Σε καμία περίπτωση σε ότι με αφορά, δεν εκφράζω "ελαφρά τη καρδιά" κάποια άποψη, φροντίζω πάντα να εξετάζω κάθε θέμα όσο μπορώ πιο βαθιά και πάντα να συμβουλεύομαι όσες περισσότερες πηγές μπορώ. Η άποψη που εξέφρασα στην προηγούμενη ανάρτησή μου, ήταν το αποτέλεσμα σημαντικής προσπάθειας "έρευνας" επί του θέματος και αφού προηγουμένως διάβασα προσεκτικά όλες τις αναρτήσεις, όπως άλλωστε κάνω καθημερινά, άλλων πολύ πιο έμπειρων και "διαβασμένων μελών", από εμένα. Η θέση τέλος που εξέφρασα, στηρίχθηκε, στο γεγονός ότι κάθε εργαζόμενος (πλήρους απασχόλησης), από την αρχή του τρίτου ημερολογιακού έτους δικαιούται πλήρη την άδειά του, άσχετα πόσο διήρκεσε η εργασιακή αυτή σχέση, οπότε κατ’ αναλογία ισχύει το ίδιο και για τους εργαζομένους της εκ’ περιτροπής απασχόλησης, κάτι που επίσης μου υποδείχθηκε και από την τοπική υπηρεσία του ΣΕΠΕ.
  Και πάλι λυπάμαι ειλικρινά αν το σχόλιό μου παρερμηνεύθηκε και ζητώ την κατανόηση όλων.
  Ευχαριστώ.
 15. Upvote
  FAZEXA reacted to CEL in Υπολογισμός αμοιβής σε μερική (εκ περιτροπής) απασχόληση   
  Αν και απέφυγα από την αρχή να εκφράσω άποψη για το θέμα , φαίνεται και εδώ ότι το πρόβλημα είναι η διάσπαρτη εργατική νομοθεσία που για να συμπεριλάβει νέες μορφές απασχόλησης τροποποιεί νόμους που ισχύουν από τον Α' κ Β' Παγκόσμιο πόλεμο . Ίσως η αιτιολογική έκθεση του Ν3302 να μας βοηθούσε αλλά ο χρόνος.... Όπως και να χει το να γράφουμε ότι είναι μπούρδα κτλ κάθε αντίθετη δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε . Ίδια άποψη είχα και γω για το 1,2 ,ότι δλδ είναι μπούρδα, αλλά με τα χρόνια το υιοθέτησα διότι όπως λέγει και ο συνάδελφος +λάκις "λέγε λέγε το κοπέλι κάνει την κυρά να θέλει"
 16. Upvote
  FAZEXA reacted to doctor in Υπολογισμός αμοιβής σε μερική (εκ περιτροπής) απασχόληση   
  Αυτό εφαρμόζω κι εγώ. Έψαξα στη νομολογία αλλά δεν βρήκα κάτι. Ίσως δεν έχει γίνει κάποιο σχετικό δικαστήριο αλλά άποψή μου είναι πως με βάση την αρχή της αναλογίας, όποιος προσφύγει θα δικαιωθεί.
 17. Upvote
  FAZEXA reacted to CEL in Υπολογισμός αμοιβής σε μερική (εκ περιτροπής) απασχόληση   
  Αν δεν κάνω λάθος το έγγραφο αλλά και η μελέτη από το ΔΕΝ αναφέρονται κυρίως σε περιπτώσεις μετατροπής των συμβάσεων και σε περιπτώσεις επιβολής για (έως και) 9 μήνες του συστήματος εκ περιτροπής απασχόλησης . Το θέμα κατά την γνώμη μου δεν είναι ξεκάθαρο ειδικά σε περιπτώσεις όπου από την πρόσληψη έχει συμφωνηθεί εκ περιτροπής απασχόληση.
   Το άρθρο 2 του Ν539/45 που παρέθεσα εισήχθει με τον Ν1346/83 αρθρο 1 παρ1  .  . 
   Η παρ1 του άρθρου 2 του ιδίου νόμου (539/45) αναφέρει μεταξύ άλλων "Για καθένα από τα επόμενα ημερολογιακά έτη, ο μισθωτός δικαιούται να λάβει από την 1 η Ιανουαρίου εκάστου έτους, την κανονική ετήσια άδεια με αποδοχές, η οποία υπολογίζεται σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο." Η αλλαγή έγινε με τον Ν3302/04, η μεταβολή όμως που αφορά μόνο στην παρ 1 του άρθρου 2 . Η παρ2 του άρθρου 2 έμεινε όπως ήταν . 
   
   
 18. Upvote
  FAZEXA reacted to doctor in Υπολογισμός αμοιβής σε μερική (εκ περιτροπής) απασχόληση   
  Δυστυχώς δεν είναι ξεκάθαρο. 
  Από την άλλη, τηρώντας την αρχή της αναλογίας, η άποψή μου είναι ότι από το τρίτο ημερολογιακό έτος και μετά, ο εκ περιτροπής απασχολούμενος δικαιούται ολόκληρη την άδεια του έτους.
   
  Παράδειγμα:
   
  1. Εργαζόμενος, υπάλληλος γραφείου, με πρόσληψη  1.1.2014, με απασχόληση 5 ημέρες την εβδομάδα επί 6 ώρες, δηλαδή 30 ώρες εβδομαδιαίως.
   
  2. Εργαζόμενος, υπάλληλος γραφείου,  με πρόσληψη 1.1.2014, με απασχόληση 4 ημέρες την εβδομάδα επί 8 ώρες, δηλαδή 32 ώρες εβδομαδιαίως.
   
  Αποχωρούν οκειοθελώς και οι δύο την 29.2.2016. 
  Είναι λογικό ο εργαζόμενος-1 να λάβει ένα μισθό ως αποζημίωση μη ληφθείσης αδείας και ο εργαζόμενος-2 να λάβει μία μικρή αναλογία; Οι ώρες απασχόλησης και για τους δύο είναι σχεδόν οι ίδιες, και μάλιστα ο εκ περιτροπής εργαζόμενος του παραδείγματος εργάζεται και 2 ώρες παραπάνω...
   
  Στηριζόμενος σε διατάξεις (τις παρέθεσα πιο πάνω) βάσει των οποίων οι μερικώς απασχολούμενοι έχουν τα ίδια δικαιώματα (κατ'αναλογία προς τον χρόνο εργασίας φυσικά) με τους πλήρως απασχολούμενους, θεωρώ πως στο πιο πάνω παράδειγμα, και οι δύο εργαζόμενοι θα λάβουν ως αποζημίωση μη ληφθείσης αδείας τις αποδοχές ενός μηνός.
 19. Upvote
  FAZEXA got a reaction from doctor in Υπολογισμός αμοιβής σε μερική (εκ περιτροπής) απασχόληση   
  Δημητρη αν κατααλαβα...καλα  στην τελευταια σελιδα  αυτο που μου παρεθεσες ,λεει οτι στους εκ περιτροπης εφαρμοζεται οτι και στους υπολοιπους εργαζομενους σωστα? σε υπερ ευχαριστω!!
 20. Upvote
  FAZEXA reacted to doctor in Υπολογισμός αμοιβής σε μερική (εκ περιτροπής) απασχόληση   
  Εγγρ.Υπ.Εργασίας 1256/16.1.2013 "Εκ περιτροπής εργασία"
   
  [...]
   
  Ε. [...] Εύλογο είναι ότι εφόσον ο εργαζόμενος διανύει το τρίτο ημερολογιακό έτος εργασίας και εντεύθεν δύναται να λάβει το σύνολο της δικαιούμενης αδείας σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο του έτους".
   
  Παραθέτω όλο το έγγραφο, είναι πολύ ενδιαφέρον.
  ΥΠ.ΕΡΓ. 1256-2013 Εκ περιτροπής εργασία.pdf
 21. Upvote
  FAZEXA reacted to CEL in ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΑΠΟΛΥΣΗ   
  http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=95016&page=2
 22. Upvote
  FAZEXA reacted to nikoskoutras in ΠΟΣΕ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Ο ΜΙΣΘΩΤΟΣ   
  ο doctor (σουπερ ατομο) την εχει πει την αποψη του σε θεμα που ειχα αναρτησει εγω παλια (αντιμετωπιζα θεμα με την επιθεωρηση και τελικα βγαλαμε ακρη) ... ο λεονταρης λογικα εννοει σε επιχειρηση επισιτισμου με την συμβαση του επισιτισμου κτλπ... τσιμπα και το λινκ
   
  http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=95177
 23. Upvote
  FAZEXA reacted to jim1970 in μυφ υποβολη διορθωσης ως 22/2/2016   
  μη λαμβάνεις υπόψιν σου το μήνυμα..
 24. Upvote
  FAZEXA reacted to COSTAS in Υπολογισμός αμοιβής σε μερική (εκ περιτροπής) απασχόληση   
  Αφού το γράφει ότι:
  IIΙ Ρύθμιση άδειας κατά το τρίτο και επόμενα ημερολογιακά έτηΚατά το τρίτο ημερολογιακό έτος, καθώς και τα επόμενα, ο μισθωτός δικαιούται να λάβει ολόκληρη την ετήσια άδειά του και σε κάθε χρονικό σημείο του έτους, αυτού. Η άδεια αυτή, θα φθάσει τις 22 ημέρες επί πενθημέρου και τις 26 επί εξαημέρου, εάν έχουν συμπληρωθεί 2 έτη απασχόλησης εντός του τρίτου αυτού ημερολογιακού έτους. Απλά πριν τόνισα πως δεν δικαιούται 22. Δικαιούται 21 μέρες μέχρι τον Μάϊο/2016 σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Κατόπιν μετά τα γενέθλια του τρίτου εργασιακού της έτους επιπλέον 1 μέρα.
 25. Upvote
  FAZEXA reacted to COSTAS in Υπολογισμός αμοιβής σε μερική (εκ περιτροπής) απασχόληση   
  Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποια ειδική ρύθμιση για τους εκ περιτροπής εργαζόμενους.
   
  Ο Ν.3302/2004 στο άρθρο 1 ξεκινά με την φράση "Κάθε μισθωτός" προφανώς για να καταδείξει την καθολικότητα των ρυθμίσεων που εισάγει.
   
  Περαιτέρω επί του άρθρου αυτού έχει εκδοθεί η ερμηνευτική Αρ.Πρ.Oίκ.3392/01.03.05 όπου στην κρίσιμη για το θέμα μας παράγραφο αναφέρει επί λέξει:
   IIΙ Ρύθμιση άδειας κατά το τρίτο και επόμενα ημερολογιακά έτηΚατά το τρίτο ημερολογιακό έτος, καθώς και τα επόμενα, ο μισθωτός δικαιούται να λάβει ολόκληρη την ετήσια άδειά του και σε κάθε χρονικό σημείο του έτους, αυτού. Η άδεια αυτή, θα φθάσει τις 22 ημέρες επί πενθημέρου και τις 26 επί εξαημέρου, εάν έχουν συμπληρωθεί 2 έτη απασχόλησης εντός του τρίτου αυτού ημερολογιακού έτους.
×
×
 • Create New...