Προς το περιεχόμενο

spirosvii

Silver members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    1.346
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    22

Δραστηριότητα φήμης

  1. Like
    spirosvii reacted to VANMAS in Ερώτηση για αρχείο ασφαλιστικών εταιρειών σχετικά με την έκπτωση ΕΝΦΙΑ   
    Καλημέρα.
    Ευχαριστώ για την απάντηση. Τα διάβασα αυτά. Τον τρόπο που αποστέλλεται το αρχείο ψάχνω.
  2. Like
    spirosvii got a reaction from 125883623 in Επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρική ενέργεια   
    Με τι ασχολούμαστε!
    Δεν βρίσκω επιλογή για επιδότηση με ρεύμα. Γνωρίζει κανείς αν έχει ανοίξει ή πότε θα ανοίξει;

  3. Like
    spirosvii got a reaction from 125883623 in Διπλή απασχόληση   
    Το ΕΡΓΑΝΗ δεν ενημερώνει κανέναν. Το ΕΡΓΑΝΗ κρατάει δεδομένα, αυτή είναι η δουλειά του.
    Εσείς που ρωτήσατε και σας είπαν ότι δεν ενημερώνει;
    Σχετικά με το ερώτημά σας, δεν γίνεται να δουλεύει κανείς ταυτόχρονα σε δύο δουλειές, αλλά και γενικά δεν μπορεί να εργάζεται πάνω από 8 ώρες σε οποιονδήποτε εργοδότη.
    ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 5053

    (ΦΕΚ Α' 158/26-09-2023)
    Άρθρο 9.
    Παράλληλη απασχόληση - Αντικατάσταση άρθρου 189 Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου (Άρθρο 9 της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152)
    Στο άρθρο 189 του Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου (π.δ. 80/2022, Α' 222), και στο κωδικοποιηθέν άρθρο 16 του από 27.6/4.7.1932 π.δ. (Α' 212), περί απαγόρευσης της απασχόλησης κατά τον χρόνο ανάπαυσης, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις:
    α) τα εδάφια τρίτο και τέταρτο καταργούνται και
    β) προστίθενται νέα εδάφια τρίτο, τέταρτο, πέμπτο, έκτο, έβδομο και όγδοο ως εξής:
    «Δεν επιτρέπεται να συνάπτονται συμφωνίες ή να τίθενται ρήτρες με τις οποίες ο εργαζόμενος απαγορεύεται να παρέχει εργασία σε άλλους εργοδότες εκτός του ωραρίου εργασίας που έχει συμφωνηθεί με συγκεκριμένο εργοδότη, εκτός αν δικαιολογούνται από αντικειμενικούς λόγους, όπως η υγεία και η ασφάλεια, η προστασία του επιχειρηματικού απορρήτου, η εργασία σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις ή η αποφυγή της σύγκρουσης συμφερόντων. Συμφωνίες ή ρήτρες περί απαγόρευσης της παροχής εργασίας σε άλλους εργοδότες είναι άκυρες. Σε περίπτωση πολλαπλής ασφάλισης ή πολλαπλής καταβολής εισφορών προσαυξάνονται οι μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές του εργαζομένου σύμφωνα με την περ. α' της παρ. 2 του άρθρου 28 του ν. 4387/2016 (Α' 85). Η παράλληλη απασχόληση του τρίτου εδαφίου επιτρέπεται με την επιφύλαξη των ισχυουσών διατάξεων περί του χρόνου εργασίας και ανάπαυσης των εργαζομένων, ιδίως δε των άρθρων 162 έως 179 του παρόντος. Κάθε δυσμενής μεταχείριση του εργαζόμενου από τον εργοδότη λόγω παροχής εργασίας σε άλλους εργοδότες απαγορεύεται. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθορίζονται κάθε αναγκαίο ζήτημα ως προς την πληροφόρηση του εργοδότη αναφορικά με την ύπαρξη παράλληλης απασχόλησης και κάθε ειδικότερο ζήτημα για την εφαρμογή του παρόντος.»
  4. Like
    spirosvii got a reaction from 125883623 in Απασχόληση υπαλλήλου Φαρμακείου κατά την εφημερία και υποχρεώσεις Εργοδότη   
    1.  Στο άρθρο 7 , του ΠΔ 748/1966  με τίτλο  «Εξαιρέσεις εκ της καθ' ημέραν Κυριακήν και ημέρας αργίας αναπαύσεως »  στην παρ.5  ορίζεται ότι « Ως προς τα Φαρμακεία ισχύουν και κατά τας Κυριακάς και κατά τας ημέρας αργίας αι εκάστοτε διατάξεις περί διημερεύσεως και διανυκτερεύσεως τούτων».
  5. Like
    spirosvii reacted to mk83 in Υπολογισμος εργασιμων ημερων   
    5νθήμ = 25
    6ήμ = 25
     
     
  6. Like
    spirosvii reacted to GEORGE1 in ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟ TEAYEK ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ   
    101 Εργαζόμενος 16,00 %  Εργοδότης 25,06 %   Σύνολο 41,06 %
    024 Εργαζόμενος   4,00 %   Εργοδότης   0,00 %  Σύνολο 4,00 %
  7. Like
    spirosvii reacted to gianzo in ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟ TEAYEK ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ   
    Το άλλο ΙΚΑ είναι το σωστό (με τη δεύτερη εγγραφή)
  8. Like
    spirosvii got a reaction from HURRICANE33 in Λάθος ημερομηνία γέννησης εργαζομένου στην ΑΠΔ   
    Μην κάνετε τίποτα.
  9. Like
    spirosvii reacted to 750 in Λάθος ημερομηνία γέννησης εργαζομένου στην ΑΠΔ   
    Θεωρώ , δε θα υπάρξει πρόβλημα
  10. Like
    spirosvii reacted to nisang in ΕΦΚΑ..ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ- ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ - ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ;   
    Προς τιμήν τους ο ΕΦΚΑ Αχαρνών , απάντησε ,άμεσα , στο e-mail μου , και ζήτησε να τους στείλω  το θεωρημένο καταστατικό από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας , βεβαίωση εκπροσώπησης ,  μισθωτήριο Και φυσικά την αίτηση και να προβούν σε απογραφή εργοδότη , τους ευχαριστώ πολύ
  11. Like
    spirosvii reacted to 125883623 in ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ   
    Ναι στο 1 σιγουρα.
    Οσο αφορα το δευτερο ερωτημα σου ειναι λαθος ερωτηνενο.
    Τι παει να πει εταιρια που αναβιώνει;
    Αν μιλαμε για προσωπικη ναι αν μιλαμε για κεφαλαιουχικη αναλογα το δ.σ- διαχειριστη. 
  12. Like
  13. Like
    spirosvii reacted to KAROLOS in Το πιο σπουδαίο είν' η ψυχή σου, δικέ μου. Έχει τους νόμους τους αυτή η ιστορία,δεν φτάνει μόνο η δουλειά.   
    Πολλές φορές αναπολώ τα παλιά, τις συζητήσεις μας, τα ευχάριστα, ακόμη ακόμη και τις διαφωνίες ή τις εντάσεις μας. Σήμερα, μπήκα τυχαία σε τούτο το θέμα και κατάλαβα (αφού μίλησα με δύο φίλους) πως έφυγε ο voodoo. Το φόρουμ ήταν ουσιαστικά οι άνθρωποι που συμμετείχαμε ενεργά. Ένας ζωντανός οργανισμός. Μια παρέα ανθρώπων με τα θετικά και τα αρνητικά τους, με διαφορετικές απόψεις, αλλά με το ίδιο πάθος και το μεράκι για τη δουλειά, όμως με κύριο μέλημα και την προσφορά στον συνάδερφο. Δυστυχώς, από την τότε παρέα φεύγουν σιγά - σιγά αρκετοί από αυτούς που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στο φόρουμ. Δυστυχώς, το άγχος της δουλειάς έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες μάς απομυζεί, μάς τρώει σαν σαράκι. Και κάπως έτσι η παρέα λιγοστεύει και μένουν σε μάς που ζούμε οι αναμνήσεις, οι συζητήσεις και κυρίως οι καλές στιγμές. 
    Καλό ταξίδι Δημήτρη. Συλλυπητήρια στην Σοφία και στην οικογένειά του. 
  14. Like
    spirosvii reacted to 125883623 in Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα - Κάρτα Αλληλεγγύης   
    Το μισό σε τραπεζικό λογαριασμό και το άλλο μισό σε χρεωστική κάρτα .
  15. Like
  16. Like
    spirosvii reacted to 125883623 in Πρόταση διαχωρισμού της υπηρεσίας επίλυσης με το υπόλοιπο φόρουμ   
    Α επίσης κάτι βασικό  .
    Δεν γνωρίζω γιατί αλλά παρατηρώ ότι πάλι πόλλοι  χρήστες της υπηρεσίας επίλυσης δεν μπορούν να θέσουν σωστά το ερώτημα τους   στην υπηρεσία επίλυσης αλλά καταλαθος το θέτουν στο chat .δεν ξέρω αν αυτό έχει να κάνει με  διαδικαστικό θέμα η με τα άτομα που μπερδεύονται να που και πως να θέσουν το ερώτημα τους .
    Αυτός ΕΊΝΑΙ ένας σοβαρός λόγος για να γίνει ο διαχωρισμός που προτείνεις.            
  17. Like
    spirosvii reacted to 125883623 in Πρόταση διαχωρισμού της υπηρεσίας επίλυσης με το υπόλοιπο φόρουμ   
    Σίγουρα αυτό που λες είναι το σωστό.
    Και γω χάνω πάρα πολλή χρόνο για τον λόγο που αναφέρεις.
    Αφου στις 10 ερωτήσεις οι 9 αφορούν την υπηρεσία  επίλυσης. 
    Γι αυτό είπα παραπάνω ότι θα έπρεπε αν δεν γίνει αυτό που προτείνεις  να υπάρχεις τουλάχιστον κάτι που να σε ενημερώνει πριν πατήσεις να δεις την ερώτηση για το που αναφέρεται.
    Όσο αφορά το κομμάτι να βλέπεις και τις απάντησες τον άλλων καλό αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να εφαρμοστεί γιατί πολλή απλά κάποιοι στείλουν προσωπικά στοιχεία εταιριών.
    Εκτός και αν το φτιάξουν όταν θέτουν το ερώτημα αν θέλουν να ναι κοινό η η κλειστό  .αυτό πιστεύω ότι θα βοηθήσει όσους έχουν την υπηρεσία αλλά και την ίδια την ομάδα επίλυσης   αφού πολλές φορές τίθεται     το ίδιο και το ίδιο ερώτημα   χωριά που είναι και ένα χτρα κίνητρο   για να την αγοράσει κάποιος.
    Γενικώς πάντως συμφωνούμε  ότι ένα update χρειάζεται γιατί στο τέλευτεο κάτι δεν πήγε και τόσο καλά    μόνο  στο chat πχ αργούν να εμφανιστούν οι ερωτήσεις - απαντήσεις φτάνει.εκτός και αν αυτό έχει να κάνει με κάποιο θέμα ασφαλείας προστασίας του κόμβου και τον μέλλων του   .       
  18. Like
    spirosvii reacted to MXalit in Πρόταση διαχωρισμού της υπηρεσίας επίλυσης με το υπόλοιπο φόρουμ   
    Ακόμα απο τα φοιτητικά μου χρόνια το φόρουμ αποτέλεσε την βάση αναζήτησης, ανάπτυξης σκέψεων και καθημερινών κοινών θεμάτων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Η προσφορά ηταν μεγάλη και έχει συμβάλλει σημαντικά στην επαγγελματική βελτίωση του καθενός μας. Το φόρουμ δεν ήταν μόνο η λήψη έγκυρων απαντήσεων απο διαχειριστές ή συνεργάτες αλλά και ένας τόπος διαμοιρασμού πείρας, αντιλήψεων και καθημερινών πρακτικών απο κάθε μέρος της χώρας. Οι συμβολή όλων των ενεργών χρηστών ήταν σημαντική. Έδινε τροφή για σκέψη και προβληματισμό και μαθαίναμε πολλές φορές προσπαθώντας να απαντήσουμε τα θέματα.
    Με την έναρξη τις συνδρομητικής υπηρεσίας σταδιακά μεταμορφώθηκε σε να κλειστό περιβάλλον ως υπηρεσία πλέον και οχι ως φόρουμ με την κλασική έννοια. Καταλαβαίνω την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας υπηρεσίας που καλύπτει σημαντικές ανάγκες και σέβομαι την απόφαση των διαχειριστών. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγω που δημιουργήθηκε μέσα στον ίδιο ΄χώρο του φόρουμ, αλλάζοντας όλο το κλίμα και τον τρόπο λειτουργίας και χρήσης του χώρου. Πόσο δύσκολο ήταν η δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας αφήνοντας το φόρουμ ως έχει. 
    Απο την άλλη πάλι ποιος ο λόγος εμφάνισης των κλειδωμένων απαντήσεων, αφού και συνδρομητής να είναι κάποιος δεν μπορεί να διαβάσει την απάντηση που έχει δοθεί σε άλλον συνάδελφο. 
    Πρόταση:
    Ξεχωρίστε την "Επίλησις" απο το υπόλοιπο φόρουμ. Αφήστε το φόρουμ ως χώρος διαμοιρασμού προβληματισμών, ως τροφή για σκέψη και μελέτη, ως χώρος συζήτησης για καθημερινά θέματα, ως ΄χώρος αλληλοβοήθειας μεταξύ συναδέλφων. Δεν π[ιστευω να κοστίζει κάτι σε χρήμα, παρά μόνο ελάχιστο χρόνο ενασχόλησης. Για σημαντικά θέματα που χρήζουν επιστημονική ανάλυση να χρησιμοποιήσουμε την επίλυσης ως συνδρομητική υπηρεσία. Για καθημερινά θέματα, προβληματισμούς και αλληλοβοήθεια να έχουμε το φόρουμ με την κλασική του μορφή χωρίς να υπάρχουν τα θέματα επίλυσης μέσα στον ίδιο χώρο. Να προστεθούν μερικά νέα κεφάλαια στο φόρουμ όπως "MyData" ώστε να μπορούν τα θέματα να αναπτυχθούν σωστά ταξινομημένα. Μην το υποτιμάτε.  Το φόρουμ ήταν αυτό που μας έκανε να αγαπήσουμε το συγκεκριμένο χώρο και συνέβαλε στην ανάδειξη του... 
  19. Like
    spirosvii reacted to 125883623 in Αριθμός υπαλλήλων τμήματος μισθοδοσιας.   
    Μετά τις διευκρινίσεις .
    Πάλι πρόσωπικη άποψη καλά τα 2 άτομα αλλά με 3 θα γινόταν πιο σωστή δουλειά   .
    Μην πω 4 να κάνουν τα 3 βάρδιες και ο τέταρτος μόνο διάβασμα  και λάντζα των 3ων .
    Μετά θα βγαίνουν και οι άδειες τους μια χαρά .     
    Αλλά γιατί ρωτατε; τι σας προβληματίζει ότι είστε πόλλοι η ότι είστε λιγοι; αλλά αυτό έχει να κάνει και με την αμοιβή σας παροχή σας  .
    Πάντως θεωρώ ότι 2 καλά είναι αν σκεφτείς ότι ξέρω λογιστικά γραφεία που έχουν 400 άτομα προσωπικό σε δεκάδες διάσπαρτες επιχειρήσεις  με προσλήψεις αποχωρήσεις και όλες αυτές τις εταιρίες και το προσωπικό τους το κρατάει ένα άτομο .
    Μετά πάμε και στο τι παροχή θέλει πληρώνει ο επιχειρηματίας.γιατί με ένα άτομο τι να σου    πρώτο κανει και αυτο; να ενημερωθεί να ενημερώσει να βγάλει μισθοδοσίες  κτλ κτλ όλα αυτά τα χιλιάδες καθημερινά  και πάμε από τα πιο απλά βεβαίωση εργοδότη για παιδικό σταθμό βεβαίωση εργοδότη για τραπεζική χρήση  και πόσα αλλά που δεν τα μετράμε καν αλλά τρώνε άπειρες εργατοώρες.   
    Αλλά δεν μου απαντήσατε . 
    Εσάς πόσοι πιστεύεται σας χρειάζονται ; 
     
  20. Like
    spirosvii reacted to 125883623 in Αριθμός υπαλλήλων τμήματος μισθοδοσιας.   
    Καλήμερα ,η ερώτηση ειναι παγίδα .γι αυτό και η απάντηση ειναι απο μηδέν (την βγάζει το λογιστικό τμήμα )έως όσους χρειάζονται για να βγαίνει σωστά και να βγαίνουν και οι άδειες ασθένειες τους σε αυτους  που απασχολουντια για την μισθοδοσία- εργατικα   .
    επίσης τα 400 άτομα δουλεύουν σαν δημόσιοι δεύτερα έως παρασκευη 08-15.00 η μιλάμε και για σκ βαρδιες κτλ  
    αν απασχολουνται ολο το 24ωρο ,3 εναν για κάθε 8ωρο  της μερας .
    επίσης το ασφαλιστικο της χωράς θα παραμένει δίκαιο απλό και σταθερό? 
    δλδ με ρωτάει ένας έχω μια ταβέρνα με 400 κουβερ τι προσωπικό χρειάζομαι .
    πες οτι το σωστό -ορθο ειναι 4 ατομα .την τσικνοπεμτη ομως χρειάζονται 9 ατομα τι θα του απαντήσεις όταν σε ρωτήσει ?  .και οκ την τσικνοπεμτη ειναι κλειστός άλλους θέλει το σκ  + άλλους μέσα στην βδομάδα και άλλους αν  σκάσει ελενχος απο ικα και πρέπει να πάει απο κει να τον διεκπεραίωση 
    γενικό το ερώτημα και την απάντηση την έχει αυτός που το θέτει . 
    τα παραπάνω καθαρά προσωπικη αποψη γιατί δεν έχω δουλέψει τέτοια επιχείρηση  ώστε να το κατέχω .
    εσένα πια ειναι η αποψη σου .πόσοι πιστεύεις οτι  χρειάζονται ? 
  21. Like
    spirosvii reacted to 125883623 in Υποβολή Τροποποιητικής δήλωσης Ε2   
    Ναι πρέπει να γίνει Τροποποιητικη .
     
    Τώρα το ποτέ θα άνοιξει άγνωστο .
    Υπολόγισε μετά από κάνα μήνα- δίμηνο .
     
  22. Like
    spirosvii reacted to 125883623 in Ορθή απεικόνιση ακινήτου στο Ε9   
    Ωραία χωρίς σύσταση και κάτω από 500 δεν είναι πολυκατοικία. 
  23. Like
    spirosvii got a reaction from 125883623 in ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ   
    Σχετικό θεσμικό πλαίσιο:  περίπτωση 2 της υποπαραγράφου ΙΑ.12 της παραγράφου ΙΑ. του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/2012.
     
    Αποζημίωση απόλυσης ιδιωτικών υπαλλήλων με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, οι οποίοι στις 12-11-2012 έχουν συμπληρώσει δεκαεπτά (17) έτη υπηρεσίας και άνω στον ίδιο εργοδότη:
    Για ιδιωτικούς υπαλλήλους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, που ήδη απασχολούνται και έχουν συμπληρώσει στον ίδιο εργοδότη προϋπηρεσία άνω των δεκαεπτά (17) ετών, καταβάλλεται αποζημίωση απόλυσης επιπλέον της προβλεπόμενης στην προηγούμενη περίπτωση (Βλ. ενότητα Αποζημίωση απόλυσης ιδιωτικών υπαλλήλων με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου σε περίπτωση καταγγελίας χωρίς προειδοποίηση), οποτεδήποτε κι αν απολυθούν κατά την εξής αναλογία:
     
     
    ΕΔΩ η συνέχεια
  24. Like
    spirosvii reacted to 125883623 in ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   
    αν ηταν εκπαιδευτικό ιεκ 1000% μόνο που δεν ειναι ιεκ άλλα φορέας εκπροσώπησης του κλάδου .  
  25. Like
    spirosvii got a reaction from 125883623 in ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   
    έχει πολύ ωραία βίντεο και αρχείο που αφορούν στον κλάδο μας.  Για 50 ευρώ νομίζω ότι αξίζει
×
×
  • Δημιουργία νέου...