Jump to content

LandS

Silver members
 • Posts

  3,404
 • Joined

 • Last visited

About LandS

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ΑΘΗΝΑ

Recent Profile Visitors

5,126 profile views

LandS's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

8

Reputation

 1. Όσοι διαπιστώνουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των προεκλογικών της 6ης Μαΐου εξαγγελιών της ΝΔ, και αυτών που είναι εξαγγελίες των εκλογών της 17 Ιουνίου, πρέπει να ξέρουν ότι και γιαυτό ΦΤΑΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ.
 2. Δεν ξέρω αν κάνω καλά που βάζω εδώ το αίτημα. Κατ' αρχάς συγχαρητήρια για όλα και ειδικά για τις εφαρμογές για Android κλπ. Παράκληση αν θα ήταν δυνατόν να αποκτήσουν την δυνατότητα εγκατάστασης τους στην κάρτα SD. Είναι μικρές, αλλά για κάποιους περίεργους τρώνε σημαντικό μέρος της μνήμης της συσκευής.
 3. Νάσαι καλά Γιάννη! Ψάχνω σχόλια για την χτεσινή δήλωση του Πάγκαλου, που για καμιά 30αριά ακίνητα περιμένει να τούρθουν 7,5χιλ και δεν έχει να το πληρώσει και περιμένει τον Βενιζέλο να πάει να τον συλλάβει και ότι έπρεπε να είχα μεταναστεύσει στον Καναδά όσο ήμουν νέος και το παιδί μου θα πληρώσει για αυτό το τέλος δυο δόσεις του δανείου που πήρε για να ανακαινίσει το σπίτι που κληρονόμησε από τον δικό μου πατέρα και είχαμε να του βάλουμε καρφάκι από το 1967 (τόχαμε όμως βάψει) και απειλεί να το πουλήσει και ας μας πετάξει έξω ο καινούριος (αν βρεθεί) το παλιόπαιδο που να του πάρει ο διάλος τον πατέρα.
 4. ΔΛΠ μισές δουλειές θα κάνουμε; Το χαρτζηλίκι, με εργόσημο. ή όταν τα χώνανε στο χρηματιστήριο καλά ήταν;
 5. Δεν χρειάζεται αντιδικία... Πολύ σωστά λες ότι ο ΦΠΑ επιβαρύνει μόνο τον τελικό καταναλωτή. Εκτός από μέρος των εξόδων αυτοκινήτων,κινητής τηλεφωνίας κλπ. που δεν μαζεύουν περισσότερο από το 0,5% της επιχειρηματικής δραστηριότητας, τελικός καταναλωτής είναι μόνο φυσικό πρόσωπο. Και η επιβάρυνση αυτή του ΦΠΑ αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια με την αύξηση και αλλαγή των συντελεστών. Και αυτό επιπλέον των μειώσεων εισοδήματος, και της αύξησης άλλων επιβαρύνσεων. Στο τελικό καταναλωτή (που είναι μόνο τα φυσικά πρόσωπα) λοιπόν επιβάλλεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Που όπως πολύ σωστά επισημαίνεις είναι ο μόνος που επιβαρύνεται τον ΦΠΑ, και αυτός (αν επιλέξει) αρνείται την πληρωμή. Τέλος πάντων. Αν είναι να το χρησιμοποιήσεις και σε ενοχλεί τόσο η μπούρδα περί ΦΠΑ, σε word είναι, κάνε το edit όσο θέλεις. Η δική σου υπογραφή θα μπει από κάτω. Εναλλακτικά, μπες στην διεύθυνση που γράφει κάτω-κάτω και πρότεινε τους την αλλαγή για να βοηθήσεις και άλλους συμπολίτες σου που θα ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν, ή σήκωσε το δικό σου. Μη το κάνεις σαν το ΣΥΡΙΖΑ (που μετέχουν αυτοί της ΑΣΚΙ Εφοριακών)μόνο στείρα κριτική
 6. .... εφόσον δεν έχουν κατά τον χρόνο της βεβαίωσης πραγματικά εισοδήματα..... Το εφόσον σημαίνει εφόσον.
 7. Συνάδελφοι ype και Lucky_Luke, θεωρείτε ότι τα φυσικά πρόσωπα (όταν λέει "σε αντίθεση με τα νομικά πρόσωπα" εννοεί τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία και μόνο αφορά η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης ή/και το τέλος επιτηδεύματος) έχουν χαμηλότερο συντελεστή φορολογίας εισοδήματος; Ή μήπως συμψηφίζουν το ΦΠΑ που πληρώνουν στο super market; Για το νομικό πρόσωπο (που δεν καλείται να πληρώσει εισφορά αλληλεγγύης) και για τον επιτηδευματία που εξασκεί την επιχείρησή του ατομικά (για τις δαπάνες που αφορούν την εξάσκηση της), ή αύξηση του ΦΠΑ δεν επιβάρυνε όσο επιβάρυνε τον μισθωτό, τον συνταξιούχο, τον επαγγελματία (για τις άλλες δαπάνες) οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν επιπλέον αυτής της επιβάρυνσης (λόγω αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ και λόγω μείωσης του αφορολόγητου) και την έκτακτη εισφορά. Επίσης, ας είμαστε λίγο προσεκτικοί στις διατυπώσεις μας και να μη λέμε αψήφιστα "και να σκεφτείς το έγραψαν εφοριακοί". Αυτοί που συντάσσουν τις ΠΟΛ που με τόση ευλάβεια ακολουθούμε, εφοριακοί είναι. Κάτι πρέπει να γνωρίζουν για το περιεχόμενο αυτών που γράφουν. Σε ότι αφορά το νομικό σκέλος, νομίζω (προσωπική γνώμη) ότι και οι δύο δηλώσεις δεν έχουν περισσότερο νομικό βάρος, απέναντι στην Κυβέρνηση και το Κράτος, από την πράξη κάποιων συνδικαλιστών και άλλων που έκαψαν τα εκκαθαριστικά (ή τις φωτοτυπίες για τους κυνικούς) μπροστά από το Υπουργείο. Βέβαια, δεν είναι το ίδιο ανίσχυρη με την άρνηση ή αποφυγή πληρωμής π.χ. φόρου εισοδήματος, ο οποίος φόρος, ως γνωστόν, πληρώνεται από όλους ανεξαιρέτως και με το παραπάνω
 8. Εκτός από την "δήλωση ρητής επιφύλαξης" κυκλοφορεί και η "δήλωση αντίθεσης/αδυναμίας" ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ FINAL 21 9 2011.doc
 9. Μάθαμε ότι από 18/8 μέχρι σήμερα Κινέζοι Λογιστές-Φοροτεχνικοί *πάραξαν δυο καραβιές κοντέινερ.... Πάντως θα ευχόμουν να μη ξημερώσει η μέρα που η Ελλάδα θα είχε το 1/10 της Κινέζικης γραφειοκρατίας μπρρρρ!
 10. Στην Επιστολή Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σχετικά με τις ενέργειες σχετικά με την υποχρέωση αυθημερόν γνωστοποίηση στο ΣΕΠΕ των προσλήψεων εργατοϋπαλληλικού προσωπικού διαβάζουμε τα εξής: Το συμπέρασμα της συζήτησης είναι τα εξής: για οποιοδήποτε πρόστιμο επιβληθεί και ΠΡΙΝ την πληρωμή του να πιέζεται ώστε να επικοινωνεί ο Προϊστάμενος ( ή ο αρμόδιος υπάλληλος) της Τοπικής ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σ.Ε.Π.Ε.) με τον Ειδικό Γραμματέας του Σ.Ε.Π.Ε. στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κο Μιχάλη Χάλαρη στην Αθήνα και να ενημερώνετε με e-mail (ή -μόνον κατ΄ ανάγκη- με fax) την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ώστε να ενημερώνουμε με την σειρά μας την Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και το Υπουργείο Με σκοπό τι; Να μη πληρωθεί πρόστιμο; Δεν θα ήταν καλύτερο συμπέρασμα (αν είναι αυτό συμπέρασμα) το "αποφασίστηκε να ζητηθεί η έκδοση ερμηνευτικής που θα αποκαθιστούσε τις παρεξηγήσεις ...." ; Για να μαθαίνουμε ότι η παράνοια δεν κατοικεί μόνο στα υπουργεία.
 11. Θα ήθελα να καταλάβω τη σημασία των "προτάσεων" τώρα, που το άλλο θέμα με τα ειρωνικά σχόλια έχει πέρει τιτπάνιες διαστάσεις. Η λύση υπάρχει και είναι μπροστά στα μάτια όλων μας. Εφαρμογές α λα Ε9, Ε7, Συγκεντρωτικές Πελατών-Προμηθευτών, για όλα τα Ε1,2,3,5/Φ.10 (ή και όπως τις ΑΠΔ του ΙΚΑ) που θα τις έχουμε τοπικά,και δεν θα χρειάζεται να μπλοκάρουμε το σύστημα συμπληρώνοντας φόρμες on-line. Τι διάλο, η άλλη λύση είναι η σοβιετικού τύπου υπολογιστική ισχύς που θα δουλεύει Μάρτιο-Ιούνιο, και τον υπόλοιπο χρόνο θα κάαααθεται! Υ.Γ. Ως παράπλευρη ωφέλεια θα είναι και ο σωστός επανασχεδιασμός του Ε3, σε σχέση με την μαλακία που υπάρχει τώρα.
 12. Αον: Αυτά τα e-mail έρχονται εδώ και ένα χρόνο. Συνήθως, αλλά όχι πάντα, αφορούν επιτηδευματίες οι οποίοι δεν πήγαν να πληρώσουν κάποια ή κάποιες από τις περιοδικές δηλώσεις. Ως, γνωστόν, στις περιπτώσεις αυτές η περιοδική θεωρείται ότι δεν έχει υποβληθεί. Επειδή πλέον η ηλεκτρονική υποβολή είναι υποχρεωτική, η υπενθίμηση του e-mail, είναι χρήσιμη. Βον: Αν όντως ο επιτηδευματίας πληρώνει τον λογιστή 300€ τον χρόνο, τότε ΔΕΝ δικαιούται να διαμαρτύρεται. Αν πλήρωνε 3.000€, τότε το θέμα θα άλλαζε.
 13. Γιατί η οικονομική επιστήμη είναι ανθρωπιστική επιστήμη και ελαχίστως αριθμητική ή στατιστική. Άστα Κώστα να παν στο γεροδιάολο! 1. Είναι κοινωνική επιστήμη, και παρόλο που στη κυρίαρχη ορθοδοξία ασχολείται "με τον μεμονωμένο άνθρωπο" στην πραγματικότητα η ενασχόληση της είναι με τις αλληλεπιδράσεις κοινωνιών που αποτελούνται από ανθρώπους. Βέβαια τα Μαθηματικά (σε αντιδιαστολή με την Αριθμητική), είναι αναντικατάστατα γιατί διευκολύνουν την λογική συνέπεια των διατυπώσεων. Όπως και η Στατιστική είναι αναντικατάστατη για να ξέρουμε γιατί μιλάμε. 2. Είναι περίεργη επιστήμη. Αν στα Αγγλικά γκουγκλίσει κάποιος "heterodox Chemistry" δεν θα του βγάλει τίποτα, αν γκουγκλίσει "heterodox Physics" θα του βγάλει 9 αποτελέσματα. Το "heterodox Physics" μάλιστα έρχεται δεύτερο μετά το "heterodox Economics" που επιστρέφει 29.600 αποτελέσματα! http://rwer.wordpress.com/2010/06/21/why-%E2%80%9Cheterodox-economics%E2%80%9D/ 3. Είναι σχιζοφρενική επιστήμη. Στη Χημεία έχει δοθεί Νόμπελ σε ανθρώπους που πρέσβευαν μεν διαφορετικές θεωρίες, αλλά αυτές οι θεωρίες βασίζονταν σε διαφορετικά δεδομένα. Στα Οικονομικά το "Νόμπελ" (Το Ειδικό Βραβείο της Τράπεζας της Σουηδίας) του 1972 δόθηκε από κοινού στους Myrdal και Von Hayek, οι οποίοι έχοντας υπόψη το ίδιο ακριβώς set στοιχείων διατύπωναν διαμετρικά αντίθετες θεωρίες. Ο Gunar Myrdal δεν το αποδέχτηκε γιατί "αφού δόθηκε στον Χάγιεκ, ξεφτιλίστηκε". Όσο αφορά τους Έλληνες θεράποντες της κατά Κάρλαϊλ "Ερεβώδους Επιστήμης", έχουμε το φαινόμενο ότι όταν γράφουν στα αγγλικά χρησιμοποιούν όρους που εύκολα μεταφράζονται σε "φερεγγυότητα/αφερεγγυότητα" (solvency/insolvency) "αθέτηση υποχρεώσεων" (default- είναι και νομικός όρος τρομάρα του), ενώ στο ίδιο άρθρο που οι ίδιοι έχουν γράψει στα ελληνικά, χρησιμοποιούν τον όρο "χρεωκοπία". Αλάργα να αγαπιώμαστε.
 14. Και εμένα μου συμβαίνει κάτι παρόμοιο (ένα pc δεν μπαίνει, ενώ τα άλλα μπαίνουν), όχι όμως για το taxheaven αλλά για το taxisnet. Και αφορά αποκλειστικά τον Internet Explorer. Κάτι με τις ρυθμίσεις ασφαλείας πρέπει να συμβαίνει.
 15. Εδώ και αρκετά χρόνια το Υπουργείο Πολιτισμού, Ιδιωτικά Μουσεία, Δήμοι, Νομικά Πρόσωπα Δήμων, αλλά και διάφορα εργαστήρια-ατομικές επιχειρήσεις που έχουν σχέση με την καλλιτεχνική δημιουργία ή εν γένει τον Πολιτισμό και την Παράδοση, έχουν αυτό το φρούτο για να περιγράφουν την εργασία εκπαιδευτικών, μουσικών, ηθοποιών και διαφόρων άλλων, που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά. Ποιος είναι ο Κωδ. Ειδικότητας; και σπουδαιότερον ποιο είναι το πακέτο κάλυψης; Καλύτερα να μην υπάρχουν προτάσεις του στυλ: "Το ΙΚΑ της γειτονιάς σου τί λέει;" γιατί δεν κάνει να ακούγονται κατάρες μέρες που είναι! (Ισχύει και για την διεύθυνση του ΙΚΑ)
×
×
 • Create New...