Jump to content

mk83

Silver members
 • Content Count

  1,760
 • Joined

 • Days Won

  86

Reputation Activity

 1. Like
  mk83 reacted to talepori in ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΣ (ΑΕ)-ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΆ ΠΡΑΚΤΙΚΑ?   
  Καλησπέρα
  Το μέλος του ΔΣ έπαιρνε αμοιβές λόγω συμμετοχής στο ΔΣ ? Έχει ποσοστό στο κεφάλαιο πάνω απο 3% ?
  Γενικά αν έχει αμοιβές θα πρέπει αυτό να απεικονίζεται στη ΑΠΔ όπως ορίζεται στην Εγκύκλιο 4/2017 του ΕΦΚΑ. https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/25555
  Στην ίδια εγκύκλιο: Ως ημέρες ασφάλισης θα λογίζονται οι πραγματικές ημέρες απασχόλησης - συμμετοχής στο Δ.Σ., όπως αυτές προκύπτουν από τα πρακτικά ή τα σχετικά παραστατικά που πρέπει να προσκομίζονται στο αρμόδιο για τον έλεγχο Υποκατάστημα. Διευκρινίζεται ότι αμοιβή ή έναντι αμοιβής και ημέρες ασφάλισης αναφέρονται στο μήνα απασχόλησης - συμμετοχής στο Δ.Σ.
  Σε παρόμοια περίπτωση που είχα, για να υπολογιστούν οι ημέρες ασφάλισης ως συντάξιμος χρόνος, για μέλος ΔΣ χωρίς καθόλου ποσοστό στο κεφάλαιο, έκανα περίπου 300 πρακτικά ΔΣ ανά έτος για 2 χρόνια και τα προσκόμισα στο ΙΚΑ. (Φτιάξαμε ένα πρόγραμμα παραγωγής πρακτικών...)
  Παράλογο αλλά...
 2. Like
  mk83 reacted to ponzi in Αλλαγές στη βραχυχρόνια μίσθωση..?   
  Καλησπέρα συνάδελφε. Τίποτα από αυτά δεν θέλει να πει ο ποιητής. Τα αυτονόητα θέλει να εξηγήσει. Καλό είναι να κρίνουμε αυτούς που γράφουν τις ακατανόητες εγκυκλίους, καλύτερο είναι όμως να κάνουμε πρώτα την αυτοκριτική μας.
  Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ φυσικά εσάς. Το πρωί στην ΕΡΤ είχε σε παράθυρο συνάδελφο, ο οποίος δήλωνε ότι άλλαξαν τα πράγματα με τις μισθώσεις αυτές (!). Γιατί ρε συνάδελφε δεν διαβάζεις πριν βγεις στο γυαλί? Ή, αφού δεν το έχεις κατανοήσει το θέμα, γιατί βγαίνεις στην τηλεόραση?
  Τέλος πάντων, η εκμίσθωση μέσω πλατφόρμας είναι εκμίσθωση και όταν ο εκμισθωτής είναι ΦΠ φορολογείται ως εισόδημα από ακίνητη περιουσία χωρίς να αφαιρεί (φυσικά) δαπάνες. Δεν πρέπει να αλλάζει σεντόνια στους πελάτες. Τα αλλάζει μόνο όταν φεύγει ο ένας και πριν μπει ο άλλος.
  Αλλιώς είναι ξενοδοχείο. Άλλη φάση δηλαδή! Εκεί έχει επιχείρηση (ακόμη και ατομική) και εκπίπτουν έξοδα.
  Πόσο πιο καθαρά να μας το πουν δηλαδή?
   
   
 3. Like
  mk83 got a reaction from Auditor in Ιατρός μικροβιολόγος και χρήση ταμειακής μηχανής   
  Καλημέρα σας

  Η αναγραφή ονοματεπώνυμου και διεύθυνσης πελάτη, είναι υποχρεωτική για υπαγωγή στην εξαίρεση από χρήση ΦΤΜ... 
   

  (Πολ.1001/02.01.2014... 
  Οι υπόχρεοι απεικόνισης συναλλαγών των ανωτέρω περιπτώσεων α΄ και δ΄ έως και η΄, δύνανται να μη χρησιμοποιούν φορολογική ταμειακή μηχανή του ν. 1809/1988 (ΦΕΚ 222 Α΄), για την έκδοση των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών με την προϋπόθεση ότι, στις εκδιδόμενες αποδείξεις αναγράφουν και το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση του πελάτη, με εξαίρεση τον εκμεταλλευτή χώρου στάθμευσης, που μπορεί να αναγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος του πελάτη.)

  και 
  (Πολ.1023/20.01.2014... 
  6. Τρόπος έκδοσης αποδείξεων λιανικών συναλλαγών για ορισμένες κατηγορίες υπόχρεων απεικόνισης συναλλαγών.
  Δ. Οι κατωτέρω κατηγορίες υπόχρεων απεικόνισης συναλλαγών εκδίδουν τις αποδείξεις λιανικών συναλλαγών είτε χειρόγραφα, με αναγραφή του ονοματεπωνύμου και της διεύθυνσης του πελάτη <- (επεξήγηση που αφορά στην έκδοση χειρόγραφων ΑΛΣ), είτε με τη χρήση φορολογικής ταμειακής μηχανής, ανεξάρτητα της μορφής του φορέα τους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) και της κατηγορίας των βιβλίων τους (απλογραφικά ή διπλογραφικά). Επί μηχανογραφικής έκδοσης, οι αποδείξεις λιανικών συναλλαγών σημαίνονται υποχρεωτικά με τη χρήση φορολογικού μηχανισμού Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ.: .......)
  Καλή Μεγαλοβδομάδα  


   
 4. Like
  mk83 reacted to THEOMI in Γιατί πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι..?   
  βρείτε αλλού αγάπες !
   
   
 5. Like
  mk83 got a reaction from Κρηθέας in Καλό Ταξίδι Sarakine...   
  16/03/2019...
  Ο Sarakinos έφυγε για το μεγάλο και τελευταίο ταξίδι...
  Καλό Παράδεισο κ.Γιάννη...
   
    
 6. Like
  mk83 got a reaction from san in Καλό Ταξίδι Sarakine...   
  16/03/2019...
  Ο Sarakinos έφυγε για το μεγάλο και τελευταίο ταξίδι...
  Καλό Παράδεισο κ.Γιάννη...
   
    
 7. Like
 8. Like
 9. Upvote
 10. Upvote
 11. Upvote
 12. Upvote
 13. Upvote
 14. Like
  mk83 reacted to MAMATUTUS in ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ON LINE   
  Υπάρχει εργοδότης που έχει κάνει μια επένδυση στη χώρα, έχει μια α΄ περιουσία και αντί να κάνει μια ΜΚΟ φιλανθρωπική με το όνομά του (όπως είναι της μόδας), αντί αυτού έχει δώσει εντολή να μην μένει ένα λεπτό απλήρωτο από τους ανθρώπους που του δουλεύουν. Έχει βάλει ρολόγια σε όλες τις εγκαταστάσεις του τα οποία ρίχνουν τα δεδομένα σε λογισμικό και πληρώνεται στους εργαζόμενους και το τελευταίο λεπτό (και έχει κρατήσει και τη συλλογική σύμβαση την κλαδική). Υπάρχει υπερεργασία για 250 άτομα καθημερινά και νόμιμη υπερωρία κάποιες μέρες, και κατ εξαίρεση όποτε αυτή υφίσταται εκ των πραγμάτων.
  Γίνεται από το λογιστήριο τεράστια προσπάθεια να μην παρανομήσει με το νέο σύστημα αυτός ο άνθρωπος και είναι αδύνατον!!!! Κατ αρχάς γιατί δεν υπάρχει τρόπος να δηλωθεί η κατ εξαίρεση υπερωρία, κατά δεύτερον γιατί το Εργάνη είναι μη λειτουργικό. Και τέλος είναι αδύνατον να προβλεφθούν τα ωράρια επακριβώς, μιλάμε για τουρισμό και επισιτισμό. Είναι αδύνατον να γίνουν οι καταχωρήσεις στο Εργάνη στην ώρα τους. Διαμαρτυρηθήκαμε και μας δόθηκε η απάντηση: αφού είναι τόσο καλός ας κάνει προσλήψεις και καταχωρητές του Εργάνη να δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας. Είναι αυτές  θέσεις εργασίας; θα μεταφέρουμε γραφειοκρατεία στον ιδιωτικό τομέα, που θα γίνεται από ιδιωτικό υπάλληλο; Ο δημόσιος υπάλληλος και λάθος να κάνει ούτε συγνώμη ζητάει, σε βρίζει και από πάνω και μπαίνει και το διορθώνει μετά από δύο τρεις μήνες, όποτε του καπνίσει. Όποιος φουκαράς ιδιωτικός υπάλληλος πάρει αυτό τον άχαρο ρόλο, θα έχει ευθύνες της τάξης των 6000 ευρώ. Πόσο πρέπει να αμειφθεί μια ηλίθια εργασία που έχει τέτοια ευθύνη; 
   
 15. Like
  mk83 reacted to MAMATUTUS in ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ON LINE   
  Σε λίγες μέρες ξεκινά η υποχρεωτική υποβολή υπερωριών on line, και στα χέρια μας έχουμε ένα μη φιλικό λογισμικό που ζητά 9ψηφιο κωδικό (ΑΦΜ) για την καταχώρηση, που δεν έχει καν ψαχτήρι στην εποχή που παντού υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Και η πιο γελοία εφαρμογή έχει μηχανή αναζήτησης, εκτός από το πανάκριβο Εργάνη.
  Δεν έχουν προνοήσει για υπερωριακή απασχόληση στην εκ περιτροπής απασχόληση. Μας έχουν επιλογή μόνο το πενθήμερο και το εξαήμερο για την πραγματοποίηση της υπερωρίας.
  Δεν μας έχουν πει τι θα κάνουμε με την υπερωρία κατ εξαίρεση!!!
  Εμμέσως υποννοούν πως είναι αδίκημα;
  Να το θεσπίσουν επίσημα, όχι να μας φέρνουν σε αδιέξοδο μέσω του πληροφοριακού συστήματος.
  Επιμένουν προκλητικά πως μέχρι σήμερα η υπερωρία δεν πληρωνόταν και ότι δια της μεθόδου του γραφειοκρατισμού βασανισμού το γεγονός αυτό θα καταπολεμηθεί.
  Είμαι μια απλή λογίστρια και ξέρω στην περιοχή μου ποιοί πληρώνουν και ποιοί όχι. Πόσο μάλλον οι Επιθεωρήσεις Εργασίας.
  Δεν είναι δυνατόν να καταδικάζουν όλες τις επιχειρήσεις ως παράνομες και να τις υποχρεώνουν να κοσκινίζουν την άμμο.
  Η επιχείρηση που θίγεται από αυτό το μέτρο είναι αυτή που μέχρι τώρα πλήρωνε την υπερωρία και προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα απροσάρμοστα μέτρα!!!!
   
   
 16. Like
  mk83 reacted to DAS in Το πιο σπουδαίο είν' η ψυχή σου, δικέ μου. Έχει τους νόμους τους αυτή η ιστορία,δεν φτάνει μόνο η δουλειά.   
  Δες πως τα φέρνει ρε Ρηνιώ ...................  μετά απο τόσα χρόνια να πρέπει να πούμε εμείς αυτό το αντίο σε εσένα .........
  καλό ταξίδι φιλενάδα .................................................... καλό παράδεισο .....................................................................
  και εμείς σε Αγαπάμε πολύ.........
   
   
 17. Like
 18. Like
 19. Like
  mk83 reacted to Κρηθέας in Το πιο σπουδαίο είν' η ψυχή σου, δικέ μου. Έχει τους νόμους τους αυτή η ιστορία,δεν φτάνει μόνο η δουλειά.   
  Είχα την τύχη να σε γνωρίσω από κοντά στη Θεσσαλονίκη. Γεμάτη ζωντάνια πάθος και ενεργητικότητα.. Γεμάτη λάμψη, δεν μπορώ να το πιστέψω..
  Σου είχα γράψει, τότε με τον αδελφό σου, να κρατήσεις μέσα σου ό,τι πιο όμορφο είχες για εκείνον.. το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και μεις.. Είχες την εκτίμηση των συναδέλφων, να το ξέρεις. Άφησες έργο και εδώ μέσα, που εύχομαι να μας συντροφεύει για πολλά χρόνια. Μας προβλημάτιζες, μας οριοθετούσες τοποθετούσες τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.
  Οι δικοί σου άνθρωποι θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι για σένα, ήσουν Παλικάρι. Δεν δίσταζες να σταθείς όρθια σε ότι προσπαθούσε να σε υποβιβάσει ως άνθρωπο.
  Καλό σου ταξίδι Ειρήνη.
  Δύσκολο το αντίο και για μας.
  Αχ βρε Ειρήνη Αχ... είχες πολλά να προσφέρεις ακόμα.
 20. Like
  mk83 reacted to ponzi in Νεος λογιστής τα επόμενα βήματα   
  Δάσκαλος να πάει, τρεις μήνες διακοπές, καθόλου πρόστιμα.
 21. Like
  mk83 reacted to ponzi in Νεος λογιστής τα επόμενα βήματα   
  Συνάδελφε δεν κατάλαβα τίποτα από ότι έγραψες. Δουλειά ψάχνει ο άνθρωπος και άκομψη είναι η απάντηση σου (και ακαταλαβίστικη μαζί). Αν μπήκε σε ένα φόρουμ επαγγελματιών για να πάρει τέτοιες απαντήσεις που πήρε, καλύτερα όντως να αλλάξει επάγγελμα. Εσύ αλήθεια, ξέρεις πώς περνάμε το δελτίο αποστολής στη γενική λογιστική?
 22. Upvote
  mk83 reacted to LAMMERGEIER in Νεος λογιστής τα επόμενα βήματα   
  Νίκο; για αρχή κάνε μία εγγραφή στον ΟΑΕΔ.
  Τρέχουν κατά καιρούς προγράμματα απασχόλησης και θα είναι πιο εύκολο και για σένα να δουλέψεις και για τον εργοδότη σου να σε προσλάβει.
  Ο χρόνος που καλύπτουν τα προγράμματα είναι αρκετός για να αποκτήσεις μία σχετική εμπειρία - προϋπηρεσία.
  Καλή τύχη.
 23. Like
  mk83 reacted to ponzi in Νεος λογιστής τα επόμενα βήματα   
  Με κατάλαβες. Η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο slow...
  Κι εσύ όμως, να κάνεις τρυκ σε παιδιά από ΤΕΙ με δελτία αποστολής!
  Τσαχπινούλη...?
 24. Like
  mk83 reacted to LAMMERGEIER in Νεος λογιστής τα επόμενα βήματα   
  Νίκο εκτίθεσαι και μετά θα έχει δίκιο ο urban2013!!
  Δεν είναι μόνο τα ΤΕΙ λογιστικής που βγάζουν "άχρηστους" επιστήμονες, ΟΛΕΣ οι σχολές ανεξαιρέτως από όσους γνωρίζω έστω, βγάζουν ανέτοιμους ανθρώπους με γνώσεις μόνο θεωρητικές. 
  Όταν με το καλό βρεις δουλειά και τα βλέπεις στην πράξη θα λες... Α το ξέρω αυτό, Α το θυμάμαι αυτό από τη σχολή, κλπ....
  Καλή σου μέρα.
 25. Like
×
×
 • Create New...