Jump to content

Cristin

simple Members
 • Posts

  458
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Cristin

 1. Καλημέρα σε όλους. Θέλω να ρωτήσω (επί του προκειμένου) : Επειδή σε αμοιβές ελευθέρων επαγγελματιών <300 δεν έχουμε υποβάλλει μηνιαίες Δηλώσεις μηδενικές, υποχρεούμαστε σε υποβολή ετήσιων βεβαιώσεων ή πρέπει να υποβάλλουμε τροπ/κες-συμπλ/κές ανά μήνα ???? ή μήπως δεν κάνουμε τίποτα??? Εκ των προτέρων ευχαριστώ και ΚΑΛΉ ΔΎΝΑΜΗ σε όλους!
 2. Δυστυχώς θα σε απογοητεύσω.Είχα παρόμοια περίπτωση με πραγματική παύση εργασιών το 2004 αλλά επειδή το 2012 είχε εκδόσει στο ΑΦΜ της εταιρείας Π.Υ μια δικηγορική εταιρεία(δεν δέχτηκε η εν λόγω να το αλλάξει στο όνομα του Διαχειριστή) η διακοπή ορίστηκε να γίνει με 31/12/2012. Οπότε για όόόό΄λα τα χρόνια(Γ΄κατηγορίας ) περιοδ.-εκκ.ΦΠΑ ,Δηλ.εισ/τος κ.λ.π. και το Κυριότερο Ασφαλ.εισφορές μέχρι τότε. Λυπάμαι αλλά εγω δεν τα κατάφερα...
 3. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!! Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου : Κύρια δραστηριότητα υποχρεος POS, πλήν όμως συνεργάζεται και εκδίδει Τ.Π.Υ μόνο προς επιτηδευματίες Υποχρεούται ή οχι ??? Μπορεί κάποιος να μου διευκρινίσει άν....????? Ευχαριστώ και ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ !!!
 4. ΘΈΛΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΝ ΚΩΔ. & ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΙΝΑΚΑ κανω ΛΑΘΟΣ?? Και εκ των προτέρων ευχαριστώ.
 5. λετε δλδ οτι επιλεγετε στο φετινο Ε3 το "μη ενταγμενοι σε καθεστως φπα" και η δηλωση δε φευγει; Αυτό λέω.Με οποιοδήποτε ποσό στους κωδικούς επιδοτήσεων βγάζει μνμ λάθους "δεν συμφωνουν τα ποσά των κωδ. κ.λ.π." Ποιόν ΚΑΔ ΣΥΜΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ???Η μόνη περίπτωση να δεχτεί την δήλωση είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟ Ε3 χωρίς κανένα ποσόν.Εκτός και -δεν ξέρω- τι μου διαφεύγει..... Καί πάλι ευχαριστώ
 6. Ο.Κ. όλα αυτά και σ' ευχαριστώ. Για το φορολογικό 2016(στις δηλώσεις που υποβάλλουμε τώρα) αυτοί που έχουν -ξαναλέω-μόνο μικρές(400-500 ευρώ) επιδοτήσεις πως φεύγουν οι δηλώσεις ,αφου όταν συμπληρώσουμε ποσά στο Ε1 κωδ.659 σου λέει "δεν εχει συμπληρωθει Ε3"???? Στην προηγούμενη χρήση είχαμε τον γνωστό ΚΑΔ και μή ενταγμένοι, τώρα ??? Ευχαριστώ και πάλι και συγχωρείστε μου το....κουτό της ερώτησης .
 7. Κοντολογής και συνοψίζοντας ....Αν κάποιος παίρνει ΜΟΝΟ επιδότηση (ανεξερτήτως ποσού) αν δεν κάνει μεταβολή στην Δ.Ο.Υ. για να μπορεί να υποβάλλει Ε3 , ΔΕΝ ΥΠΟΒΆΛΛΕΙ ΔΉΛΩΣΗ??Δέν δηλώνει την εν λόγω επιδότηση???? Καλή συνέχεια & δύναμη σε όλους !!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μπορέσει να απαντήσει....
 8. Καλημέρα !! Ευχαριστώ κατ' αρχήν για την απάντηση ,αλλά επειδή (αλήθεια) μπερδεύτηκα πολύ με τις συγκ. εγκυκλίους μου λές άν τελικά μπορεί να εκπέσει δαπάνη αμοιβής Εταίρου-Διαχειριστή Ε.Ε. ή Ο.Ε ???? Ευχαριστώ και πάλι και μην με ..... αποπάρετε !!! Καλή συνέχεια !
 9. Καλά όλα αυτά για το Ασφαλιστικό.(τρόπος του λέγειν)!!! Μπορεί να πάρει αμοιβή Διαχειριστής Ο.Ε -¨Ε.Ε άν δεν έχει παράλληλα και ατομική επιχείρηση??? Έχω χάσει κάτι (ή και πολλά) σχετικά με το άν αναγνωρίζονται οι αμοιβές αυτές ως δαπάνη της επιχείρησης ??? Καλή συνέχεια κι ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μπορεί να μου δώσει τα φώτα του επ΄αυτού. Εχει κάποιος κάτι να μου πεί επ' αυτού????
 10. Καλά όλα αυτά για το Ασφαλιστικό.(τρόπος του λέγειν)!!! Μπορεί να πάρει αμοιβή Διαχειριστής Ο.Ε -¨Ε.Ε άν δεν έχει παράλληλα και ατομική επιχείρηση??? Έχω χάσει κάτι (ή και πολλά) σχετικά με το άν αναγνωρίζονται οι αμοιβές αυτές ως δαπάνη της επιχείρησης ??? Καλή συνέχεια κι ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μπορεί να μου δώσει τα φώτα του επ΄αυτού.
 11. Καλή εβδομάδα σε όλους !!! Να ζητήσω κι εγώ με την σειρά μου μια διευκρινηση επι του προκειμένου:Συνεργάτης -Πωλητής Εταιρείας με μηνιαία (ισόποση)αμοιβή κατόπιν συμφωνητικού με ΤΠΥ , εμπίπτει στην περίπτωση του "ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ"??? Δέν έχει εξαρτημένη εργασία και οι κινήσεις του για τις Πωλήσεις είναι ανα την Ελλάδα και όχι κάπου συγκεκριμένα . Μπορεί κάποιος να μου πεί τι ισχύει στην περίπτωση αυτή ??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ !!!
 12. Καλημέρα και καλή δύναμη σε όλους!! Θέλω να ρωτήσω το εξής: Ασφαλιστής μου έφερε τώρα Τιμολόγιο Αγοράς Αγροτικών Προϊόντων με ημερομηνία 31/01/2016 αξίας 5.800,00 ευρώ.Τον Απρίλιο του 2016 έδωσε(ενοικίασε) το εν λόγω κτήμα-παύει να είναι αγρότης.Μήπως κάποιος μπορεί να μου δώσει τα φώτα του??? Τι κάνουμε,έναρξη και ταυτόχρονα διακοπή της Αγροτικής δραστηριότητας, το περνάω στα βιβλία του ΜΥΦ κ.λ.π. ?πώς μπορώ να χειριστώ το εν λόγω ζήτημα??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή συνέχεια!
 13. Να ρωτήσω κι εγώ κατι επι του προκειμένου(Αμοιβές Διαχ-στών ΙΚΕ) : Επί αμοιβών-σταθερών μηνιαίων- ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται σαν αμοιβές μισθωτών(δλδ με εισφορές ΙΚΑ) ή σαν αμοιβές απο ελευθέρια ,οπότε με 26,95 ??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή δύναμη σε όλους !!!
 14. Να ρωτήσω κι εγώ κατι επι του προκειμένου(Αμοιβές Διαχ-στών ΙΚΕ) : Επί αμοιβών-σταθερών μηνιαίων- ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται σαν αμοιβές μισθωτών(δλδ με εισφορές ΙΚΑ) ή σαν αμοιβές απο ελευθέρια ,οπότε με 26,95 ??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή δύναμη σε όλους !!!
 15. Ευχαριστώ για την απάντηση. Την ίδια γνώμη είχα κι εγώ , αλλά το άδικο (δεν είναι βέβαια το ΜΟΝΟ ) είναι άδικο-2500!!!! Καλή συνέχεια και βλέπουμε...
 16. Επ΄ευκαιρία της εγκυκλίου : Διακοπή της 31/10/2016 στην οποία καταλογισθηκε πρόστιμο απωλείας στοιχείου(2.500!!!!ευρώ) Κ Α Λ Ω Σ καταλογίστηκε??? Τι μπορούμε να κάνουμε στην συγκεκριμένη περίπτωση??
 17. Μπορεί να άργησα αλλά ευχαριστώ για την απάντηση. Αντε να δούμε πως θα την......παλέψουμε???!!! Καλή συνέχεια και καλή δύναμη .
 18. Με τους διαχειριστές ΙΚΕ που λαμβάνουν και αμοιβή εκτος των μερισμάτων , τι κάνουμε(εκτος απο ...προσευχές)???? Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ σε όλους.
 19. καλημέρα σε όλους & καλή δύναμη !!! θέλω μια διευκρίνηση-ει δυνατόν- απο κάποιον σχετικά με: ¨έστω ημερομίσθιο 26,67 άρα ωρομίσθιο 4 επαλήθευση 4χ4,33χ40= 692,80" Το 4,33 (για εργάτες ή το 4,166 για υπαλλήλους) τι είναι???? Εκ των προτέρων ευχαριστώ και καλή συνέχεια!!!
 20. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους. Αναρωτιέμαι : με ποιό ωρομίσθιο θα προσλάβουμε τους κάτω " των 21 ωρών εβδομαδιαίο ωράριο" με το βασικό (χωρίς προυπηρεσίες) της ΕΣΣΕ 3,52 η ..... ???? Αν κάποιος μπορεί άς μας δώσει τα φώτα του.
 21. Έχει κάποιος απάντηση -έστω την γνώμη του-για το εν λόγω θέμα ??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
 22. Κι εγώ αυτο αναρωτιέμαι : δημιουργούνται πλέον απορίες πως θα υπολογιστούν τα ένσημα σε κάτω των 21 ωρων ή ανω των 21 ωρών εβδομαδιαίο ωράριο , το ωρομίσθιο , κλπ
×
×
 • Create New...