Jump to content

katerina T

simple Members
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

katerina T last won the day on January 12

katerina T had the most liked content!

About katerina T

Recent Profile Visitors

1,755 profile views

katerina T's Achievements

 1. Ευχαριστώ [email protected] για την απάντηση σου. Γνωρίζω την διαδικασία μέσω ΕΦΚΑ. Η απορία μου είναι πως θα εμφανιστεί στην ΑΠΔ. Αν κάποιος γνωρίζει θα βοηθούσε μια απάντηση.
 2. Καλημέρα, στην ΑΠΔ οι 5 ήμερες που απουσίασε ο εργαζόμενος λογω νόσησης covid και έλαβε ειδικής άδειας ασθένειας λόγω νόσησης , θα εμφανιστούν με κωδικό ασθενείας? Χρειάζεται να κάνουμε και κάποια γνωστοποίηση στο Εργάνη ?
 3. Καλησπέρα ,καλή χρονιά και καλή δύναμη σε όλους μας. Παρακαλώ μπορείτε να μου επιβεβαιώσετε τι ισχύει από το 2022… Ελεύθερος επαγγελματίας, με τζίρο κάτω από 50.000,00€ και τιμολόγια κάτω από 50 , μπορεί να συνεχίσει να κόβει χειρόγραφο ΤΠΥ και ΑΠΥ? Αν ναι ,θα κόβει χειρόγραφο ΤΠΥ και θα πρέπει να το ανεβάζω στην ειδική φόρμα καταχώρησης και να το χαρακτηρίζω έως τις 20 του επόμενου μήνα? Και τις ΑΠΥ μέσα σε 5 μέρες ή και αυτές μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα? Ευχαριστώ!
 4. Από ότι έχω διαβάσει , αυτοί που έχουν υποβάλλει με το de minimis δεν χρειάζεται να προσκομίσουν κάποιο δικαιολογητικό
 5. Την ίδια απορία έχω και εγώ... κάνουμε την αίτηση ηλεκτρονικά στο Πρωτοδικείο ? Επιλέγουμε " ΠΕΡΙ ΜΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ (φυσικά πρόσωπα) ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ - ΠΑΥΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΣΥΝΔ/ΓΗΣ -ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ, ΑΝΑΓΚ. ΔΙΑΧ/ΣΗΣ, Κ.Λ.Π" ? (Αναφέρομαι σε ατομική επιχ/ση) Και άντε και βγαίνει η αίτηση , που θα την προσκομίσουμε ως 31/03 που γράφει η εγκύκλιος?
 6. Καλημέρα, μια απορία και απο εμένα... όσο αναφορά την επιλογή πλαισίου ενίσχυσης , τι διαφορά έχει η μια από την άλλην? Παίζει κάποιον ιδιαίτερο λόγο το ποια από τις δυο θα επιλέξουμε? Οι δικές μου επιχειρήσεις δεν έχει κάνει ξανά καμία αίτηση ενίσχυσης.... Ευχαριστώ
 7. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους μας!
 8. Καλημέρα , την ίδια απορία είχα και εγώ... Επομένως και στα κριτήρια βαθμολογίας στο πεδίο ΕΜΕ έτους 2019 θα πρέπει να βάλουμε 1, σωστά? Και στις υπ. δηλώσεις όπως αναφέρεις και εσύ θα πρέπει να γράψουμε 1
 9. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Τα έχω ήδη διαβάσει αυτά που μου επισύναψες αλλά δεν έβγαλα άκρη… Με το Δήμο που είχα μιλήσει τηλ/κος μου είχαν πει ότι εφόσον οι βοηθητικοί χώροι δηλώνονται στην κοινόχρηστη παροχή ρεύματος πληρώνουν εκεί ΔΦ και Τέλη . Αλλά επειδή οφείλεται και ΤΑΠ για τις ανεξάρτητες ιδιοκτησίες (αποθήκες και γκαράζ) θα πρέπει να δηλωθούν με τον αρ. παροχής του διαμερίσματος και να πληρωθεί από κει μόνο το ΤΑΠ , στη συγκεκριμένη περίπτωση για μένα για τα 110,00 τ.μ. Το θέμα είναι οτι η πλατφόρμα που έχουν ανοίξει δε σε βοηθάει να καταλάβεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα απεικονίσεις αυτά με το κοινόχρηστο ρολόι.
 10. Καλησπέρα, μια διευκρίνηση όποιος συνάδελφος έχει προλάβει να ασχοληθεί και να έχει καταλάβει.. Έστω διαμέρισμα 100 τ.μ. και μια αποθήκη 10τμ. (ανεξάρτητη ιδιοκτησία που είναι ηλεκτροδοτούμενη από το ρολόι κοινοχρήστων). Εισάγω το διαμέρισμα και προσθέτω κατευθείαν από κάτω κλικαροντας το κουτάκι "Δήλωση ηλεκτροδοτούμενων τ.µ. από κοινόχρηστο ρολόι" και γραφώ τα 10 τ.μ. ηλεκτροδοτούμενοι βοηθητικοί χώροι Κοινόχρηστου Ρολογιού. Και έτσι θα υπολογίσουν ΤΑΠ και για την αποθήκη? Η΄πρεπει να κάνω νέα εισαγωγή ακινήτου με τον ίδιο αρ. παροχής ρεύματος του διαμερίσματος και να γράψω τα στοιχεία της αποθήκης και μετά να συμπληρώσω από κάτω ότι είναι ηλεκτροδοτούμενοι βοηθητικοί χώροι Κοινόχρηστου Ρολογιού? Ευχαριστώ
 11. Καλημέρα! Συμφωνώ ότι δεν έχει πρόστιμο και μπορούμε να περάσουμε να τη λύση .... σκέφτηκε κανείς όμως με τι ημερομηνία θα τα καταχωρήσουμε? Διότι αν θέλουμε να είμαστε σωστοί και να καταχωρήσουμε τη σωστή ημερομηνία με βάση αυτά που δηλώσαμε και τα προηγ. χρόνια στο Ε2 σημαίνει ότι θα πρέπει να ανατρέξουμε σε όλες τις φορολογικές δηλώσεις και να δούμε τι είχαμε καταχωρήσει.... Αυτό είναι σχεδόν αδύνατον..... Και από θέμα χρόνου και κόπου (διότι όπως πάντα ο κόπος μας δεν αναγνωρίζεται αλλά ούτε και πρόκειται να πληρωθεί...). Το πιο πιθανόν να καταλήξουμε του χρόνου στις δηλώσεις να φταίει πάλι ο λογιστής γιατί δεν ενημέρωσε τον φορολογούμενο ότι έπρεπε να αλλάξει τα μισθωτήρια...(ο οποίος εμφανίζεται μια φορά το χρόνο στο γραφείο και έχει και απαιτήσεις ) . Οπως έχει γίνει τώρα και με πολλούς που δε προλάβαν να κάνουν τη δήλωση covid για τους προηγ. μήνες διότι δε το πήραν χαμπάρι !!
 12. Προσωπικό δεν έχει- οπότε θα ενημερώσω ΓΕΜΗ. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
 13. Καλημέρα, μια βοήθεια όποιος γνωρίζει. Ατομική επιχείρηση με κατάστημα λιανικής κοσμημάτων θέλει να κατασκευάσει eshop. Εκτός από την αλλαγή στο μητρώο που θα βάλουμε δευτ. δραστηριότητα με καδ 47.91.82 Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων, με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου, χρειάζεται και κάτι άλλο ? Πρέπει να δηλωθεί και κάπου αλλού που μου διαφεύγει πχ Γεμη,? Ευχαριστώ.
 14. Καλησπέρα, τα αγροτεμάχια δε δηλώνονται διότι απαλλάσσονται από ΤΑΠ. Άρα θα δηλώσεις μόνο το κτίσμα με την ένδειξη εκτός σχεδίου. “Για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, υπόχρεος είναι ο ιδιοκτήτης ή επικαρπωτής ή νομέας των πάσης φύσεως ακινήτων εντός σχεδίου πόλεως ή των κτισμάτων που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως (νόμιμα ή αυθαίρετα).”
×
×
 • Create New...