Jump to content

katerina T

simple Members
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

About katerina T

 • Rank
  *

Recent Profile Visitors

1,360 profile views
 1. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Τα έχω ήδη διαβάσει αυτά που μου επισύναψες αλλά δεν έβγαλα άκρη… Με το Δήμο που είχα μιλήσει τηλ/κος μου είχαν πει ότι εφόσον οι βοηθητικοί χώροι δηλώνονται στην κοινόχρηστη παροχή ρεύματος πληρώνουν εκεί ΔΦ και Τέλη . Αλλά επειδή οφείλεται και ΤΑΠ για τις ανεξάρτητες ιδιοκτησίες (αποθήκες και γκαράζ) θα πρέπει να δηλωθούν με τον αρ. παροχής του διαμερίσματος και να πληρωθεί από κει μόνο το ΤΑΠ , στη συγκεκριμένη περίπτωση για μένα για τα 110,00 τ.μ. Το θέμα είναι οτι η πλατφόρμα που έχουν ανοίξει δε σε βοηθάει να καταλάβεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα απεικονίσεις αυτά με το κοινόχρηστο ρολόι.
 2. Καλησπέρα, μια διευκρίνηση όποιος συνάδελφος έχει προλάβει να ασχοληθεί και να έχει καταλάβει.. Έστω διαμέρισμα 100 τ.μ. και μια αποθήκη 10τμ. (ανεξάρτητη ιδιοκτησία που είναι ηλεκτροδοτούμενη από το ρολόι κοινοχρήστων). Εισάγω το διαμέρισμα και προσθέτω κατευθείαν από κάτω κλικαροντας το κουτάκι "Δήλωση ηλεκτροδοτούμενων τ.µ. από κοινόχρηστο ρολόι" και γραφώ τα 10 τ.μ. ηλεκτροδοτούμενοι βοηθητικοί χώροι Κοινόχρηστου Ρολογιού. Και έτσι θα υπολογίσουν ΤΑΠ και για την αποθήκη? Η΄πρεπει να κάνω νέα εισαγωγή ακινήτου με τον ίδιο αρ. παροχής ρεύματος του διαμερίσματος και να γράψω τα στοιχεία της αποθήκης και μετά να συμπληρώσω από κάτω ότι είναι ηλεκτροδοτούμενοι βοηθητικοί χώροι Κοινόχρηστου Ρολογιού? Ευχαριστώ
 3. Καλημέρα! Συμφωνώ ότι δεν έχει πρόστιμο και μπορούμε να περάσουμε να τη λύση .... σκέφτηκε κανείς όμως με τι ημερομηνία θα τα καταχωρήσουμε? Διότι αν θέλουμε να είμαστε σωστοί και να καταχωρήσουμε τη σωστή ημερομηνία με βάση αυτά που δηλώσαμε και τα προηγ. χρόνια στο Ε2 σημαίνει ότι θα πρέπει να ανατρέξουμε σε όλες τις φορολογικές δηλώσεις και να δούμε τι είχαμε καταχωρήσει.... Αυτό είναι σχεδόν αδύνατον..... Και από θέμα χρόνου και κόπου (διότι όπως πάντα ο κόπος μας δεν αναγνωρίζεται αλλά ούτε και πρόκειται να πληρωθεί...). Το πιο πιθανόν να καταλήξουμε του χρόνου στις δηλώσεις να φταίει πάλι ο λογιστής γιατί δεν ενημέρωσε τον φορολογούμενο ότι έπρεπε να αλλάξει τα μισθωτήρια...(ο οποίος εμφανίζεται μια φορά το χρόνο στο γραφείο και έχει και απαιτήσεις ) . Οπως έχει γίνει τώρα και με πολλούς που δε προλάβαν να κάνουν τη δήλωση covid για τους προηγ. μήνες διότι δε το πήραν χαμπάρι !!
 4. Προσωπικό δεν έχει- οπότε θα ενημερώσω ΓΕΜΗ. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
 5. Καλημέρα, μια βοήθεια όποιος γνωρίζει. Ατομική επιχείρηση με κατάστημα λιανικής κοσμημάτων θέλει να κατασκευάσει eshop. Εκτός από την αλλαγή στο μητρώο που θα βάλουμε δευτ. δραστηριότητα με καδ 47.91.82 Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων, με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου, χρειάζεται και κάτι άλλο ? Πρέπει να δηλωθεί και κάπου αλλού που μου διαφεύγει πχ Γεμη,? Ευχαριστώ.
 6. Καλησπέρα, τα αγροτεμάχια δε δηλώνονται διότι απαλλάσσονται από ΤΑΠ. Άρα θα δηλώσεις μόνο το κτίσμα με την ένδειξη εκτός σχεδίου. “Για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, υπόχρεος είναι ο ιδιοκτήτης ή επικαρπωτής ή νομέας των πάσης φύσεως ακινήτων εντός σχεδίου πόλεως ή των κτισμάτων που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως (νόμιμα ή αυθαίρετα).”
 7. Καλημέρα, ναι και στου Μαρτίου που το άνοιξαν για 3 μέρες πόσοι από εμάς το πήραν χαμπάρι και πρόλαβαν και έκαναν ορθή επανάληψη?? Πρέπει να ξανανοίξουν το σύστημα του Εργάνη και να διορθωθούν από όλους οι σωστές ημερ/νιες αναστολής και να συμφωνούν και με αυτά που δηλώσαμε στις ΑΠΔ ...
 8. Καλημέρα, τελικά σαν ημερ/νια αναστολής θα ισχύσει ότι δηλώσουμε την ΑΠΔ? Π.χ. στον Εργάνη είναι 31/03 ενώ στην ΑΠΔ θα το δηλωσω 23/03 που ειναι το πραγματικό γεγονός . Δεν θα έχω πρόβλημα αν γίνει διασταύρωση με τον Εργάνη, σωστα?
 9. Καλημέρα, μια ερώτηση σχετικά με τις αναστολές. Επιχείρηση πληττόμενη με έναν υπάλληλο που λήγει η αναστολή στις 06/05 μπορεί να τον βάλει πάλι σε αναστολή για άλλες 45 μέρες και να επιδοτηθεί ο εργαζόμενος ?
 10. Καλημέρα και χρόνια πολλά! Μπήκα να στείλω τώρα σε έναν πελάτη αίτηση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού και μου εμφανίζει το εξής: "Δηλώνω υπεύθυνα γυναίκα πληρώστε τα στοιχεία της ΚΥΑ 39162/16.04.2020 για τη βοήθεια της αποζημίωσης ειδικού σκοπού" Ο πελάτης είναι άντρας!! Έχει τύχει σε κάποιον το ίδιο? Γιατί εμφανίζει αυτό το μήνυμα και δε βγάζει όπως και σε άλλους που έχω στείλει "Δηλώνω υπεύθυνα ότι πληρώ όλες τις προϋποθέσεις της ΚΥΑ 39162/16.4.2020 για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.” Θα μας τρελάνουν πάλι!!
 11. Καλημέρα, επειδή μας έχουν ζαλίσει σήμερα , άνοιξε στον «ΕΡΓΑΝΗ» πεδίο που μπορούμε να υποβάλουμε την υπεύθυνη δήλωση επιχειρήσεων που τους επιβλήθηκε προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας ?
 12. Καλημέρα, αν έχω υποβάλει την αίτηση για επανυπολογισμο οφειλών για τη ρύθμιση Ν4611/19 ισχύει οτι έχω περιθώριο να κάνω τη ρύθμιση των 120 δόσεων έως 31/10 μεσώ ΚΕΑΟ?
 13. Καλησπέρα , μια ερώτηση και από εμένα... Απώλεια ιδιότητας 31/12/2017 υποβάλω δήλωση πόθεν έσχες 2018 έως 30/04/19 και θα υποβάλω και από Σεπτέμβριο και τη τελευταία δήλωση πόθεν εσχες 2019 (χρήση 2018)? Όταν λεει «Η υποχρέωση υποβολής της ΔΠΚ για ένα (1) έτος μετά την απώλεια της ιδιότητας του υπόχρεου αφορά στο αμέσως επόμενο ημερολογιακό έτος, από το έτος απώλειας αυτής.» τι ακριβώς εννοεί? Θα χρειαστεί να στείλω και τα εισοδήματα του 2018 ή όχι? Ευχαριστώ!
×
×
 • Create New...