Jump to content

NIKOSP.

simple Members
 • Posts

  166
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by NIKOSP.

 1. Ευχαριστώ για την απάντηση συνάδελφε !!! Συμφωνώ και εγώ, αλλά επειδή μου έλεγαν το αντίθετο σκέφτηκα ..." Λες να έχει αλλάξει τίποτα και δεν το πήρα χαμπάρι? " Βλέπεις με την πολυνομία 'εχουμε φτάσει σε σημείο να αμφιβάλουμε για τα πάντα.
 2. Συνάδελφοι θα ήθελα την άποψη σας. Παλιός ασφαλισμένος στο Ο.Α.Ε.Ε., που διατηρεί Λογιστικό Γραφείο αναλαμβάνει εργασία για κάποιες ώρες εργασίας (όχι συγκεκριμένο ωράριο αλλά συγκεκριμένη ποσότητα ωρών την εβδομάδα) σε εταιρία. Συντάσσει ιδιωτικό συμφωνητικό με τα προβλεπόμενα αμοιβή ώρες κ.λ.π. και συγκεκριμένη παροχή παράδειγμα την καταχώρηση βιβλίων και μισθοδοσίας .ως εξωτερικός συνεργάτης. Σε περίπτωση ελέγχου από το Ι.Κ.Α. Για να είναι καλυμμένη η εταιρεία πρέπει να ασφαλιστή και στο Ι.Κ.Α. το συγκεκριμένο άτομο ή με την επίδειξη του συμφωνητικού και τιμολογίων παροχής είναι ok ?
 3. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕΙΓΜΑ ΦΩΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ( ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ) . ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑ ή ΠΑΙΔΙΑ ( Η Ελληνική είναι η πιο δύσκολη γλώσσα. Ισως θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσουμε να γράφουμε Αγγλικά που είναι πιο εύκολα. ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΟΛΟΙ εδώ μέσα ).
 4. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ.....ΤΣ........ Μ ........... Κ ......... ΕΠΕΣΕ ΣΗΜΕΡΑ 08.58 ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΒΓΕΙΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΧΩ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΕΔΩ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
 5. Κάποτε πελάτης και πολύ φίλος με πήρε τηλέφωνο και μου ζητούσε τα ρέστα ,επειδή δεν τον ενημέρωσα ( θύμισα ) να πάει να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του.Όλα λοιπόν για το θέμα ενημέρωση είναι σχετικά ..... και........ το παράλογο δεν απαντά ....άρα λογικό (Λαζόπουλος). Θέλουν λοιπόν ένα Λογιστή να έχει του εξής ρόλους.... Να διαβάζει αντί γι' αυτούς.... Να σχεδιάζει το μέλλον τους αντί γι' αυτούς...... Να "διαβάζει" το μέλλον αντί γι' αυτούς..... Να ασχολείται μόνο μ' αυτούς ........ Να εργάζεται όλη μέρα γι΄αυτούς........ Να μην πληρώνεται απ' αυτούς .........
 6. Καλημέρα συνάδελφοι !!! Και τώρα αφού κυνηγήσατε το φάντασμα τον πολιτικοποιημένο λογιστή απλά πάντα μου αρέσει να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου και σας ξύπνησα τα αίματα έστω λίγο, θα σας πω τα εξής.( Συγχωρήστε μου αν κάνω και κάνα ορθογραφικό αλλά δεν είμαι φιλόλογοs φίλε ype ), ( και φίλε Kabontoros συμφωνώ οπαδός του 4174 /2013 δεν μπορεί να είναι ούτε ο κατασκευαστής του.) Θα ήθελα οι σύλλογοι μας να έχουν πιο γρήγορα αντανακλαστικά, γιατί ο νόμος είναι από καιρό !! Κάλιο αργά όμως παρά ποτέ !!! Χαιρετίζω την προσπάθεια από την όμορφη Θεσσαλονίκη και την λεβεντογέννα Κρήτη και συμμετέχω σε αυτή από μέρες ,γιατί τα προβλήματα είναι κοινά και δεν χωράνε χρώματα και κομματικές ταμπέλες. Προτείνω Μέσα στο γράφημα η πίτα να έχει ουδέτερα χρώματα. Επίσης να μπει και μία στείλει εκτός από του 1 Λογιστές και 2 Επαγγελματίες 3 ΠΟΛΙΤΕΣ. Οι περισσότεροι επαγγελματίες και πολίτες έχουν άγνοια για το τη σημαίνει 4172 και 4174 /2013 άρα πως περιμένουμε να μαζέψουμε υπογραφές; Πρέπει λοιπόν με απλά κατανοητά λόγια να δώσουμε να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος και των προστίμων πρέπει να το απλοποιήσουμε σε νούμερα (πρόστιμα) και συνέπειες. Αυτή την δουλειά πρέπει νομίζω να την αναλάβουν οι Διαχειριστές. Το κείμενο των διαχειριστών, απλό και κατανοητό που θα εξηγεί γιατί πρέπει να υπογράψει ο καθένας μας. Μεμονωμένα από εκεί και πέρα, μέσω των κοινωνικών δικτύων, ο καθένας μας να το γνωρίσει ( δώσει ) Με την σελίδα για γνώση και υπογραφή του κειμένου που έχουν αναρτήσει οι συνάδελφοι , σε φίλους πελάτες γνωστούς κ.λ.π. Σας ρώτησα γιατί να υπογράψω και ζήτησα επιχειρήματα. Δεν τα ζήτησα για μένα αλλά για αυτούς που μας διαβάζουν. Λοιπόν υπογράφεις επειδή 1) Πολυνομία 2) Αλλαγές κατά ριπάς 3 ) Αδυναμία παρακολούθησεις 4) Όγκος Εργασίας 5) Μηχανικός παράγοντας 6) Ανθρώπινος παράγοντας 7) Πιεστικές ημερομηνίες 8) Ψυχολογικός παράγοντας Είτε αθροιστικά είτε μεμονωμένα το λάθος είναι βέβαιο. ( Δεν υπάρχει αλάνθαστος άνθρωπος ) Συνέπειες του λάθους. Οικονομική καταστροφή για όποιον του συμβεί λόγω των υπέρμετρα υψηλών ποσών . Ποιους αφορούν ? Αφορούν μία αλυσίδα χωρίς να έχει σημασία η σειρά που αναφέρονται . Λογιστής - Επιχειρηματιάς - Οικογένεια - Άτομο. Σας χαιρετίζω όλους λοιπόν και συνεχίζουμε την προσπάθεια.
 7. Αυτό για να δείτε που με βρίζατε κιόλας χθες, μόλις σιώπησα έπεσε, ενώ όσο σας έγραφα μαζέψατε καμιά 1000 άτομα, όπως είπατε τουλάχιστον !!!!
 8. Καλό αλλά παλιό το κόλπο !!!!Αυτό έπαιξε Κυριακή Βράδυ, όχι πριν ούτε 2, ούτε 3 μέρες. Όσο αφορά τον αγώνα που κάνεις πρόσεχε μη σκήσης κανένα καλτσόν μπιπ !!!! Όχι λοιπόν κύριοι για άλλη μία φορά έχετε την κοντόφθαλμη λογική που έχει καταντήση τον Λογιστή ζητιάνο, αν και συμφωνώ μαζί σας, ότι τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά ,ότι δεν είναι σωστά για τον κλάδο, ότι δεν χρειάζονται για να κάνουμε την δουλειά μας. Χρειάζονται όμως για να ξεκαθαρίση η ίρα από το στάρι, και να αναγκαστείς να ζητήσεις αύξηση για την δουλειά που κάνεις. Δεν συμμετέχω γιατί κανείς σας δεν αντιπαρέθεσε έστω και ένα επιχείρημα, Επειδή λοιπόν η επόμενη προσπάθεια σπήλωσης και μείωσης είναι να μου φορέσετε πολιτική ταμπέλα, θα σας λύσω την απορεία και θα σας δηλώσω ότι είμαι πολιτικά άθεος, ακριβώς γιατί είμαι σκεπτόμενος. Καληνύχτα σας!!!! Σας αφήνω λοιπόν να συνεχίσετε την συλλογή σας !!!!
 9. Έχετε ένα κόλλημα. Νομίζετε ότι διαφωνώ μαζί σας επειδή κάνω διαφορετική προσέγγιση στο θέμα. Τα προβλήματα είναι κοινά η αντιμετώπιση είναι διαφορετική. Επιχειρήματα δεν βλέπω για να με πείσετε να υπογράψω. Μόνο κριτική σε αυτά που σας γράφω διαστρεβλώνοντάς τα, κάνετε !!!! Και περιμένω να δω ποιος καταλαβαίνει τι σας λέω !!!!
 10. Συνάδελφε σε ευχαριστώ για το μάθημα κοστολόγησης !! Είμαι 19 Χρόνια στην δουλειά και έχω φτάσει από τα χαμηλά στα ψηλά. Δεν βλέπω την αισιοδοξία και την απαισιοδοξία σε αυτά που σας εγράψα. Είναι απλά ορθολογικά. Καταρχήν σας μιλάω για λίγο αργότερα. Όταν τα πρόστιμα θα έχουν εφαρμοστεί, όταν όλοι μας θα έχουμε πληρώσει το κατιτής μας ( σε πρόστιμα δουλεύοντας τζάμπα ) και τότε στην κοστολόγηση που με "δίδαξες" και που σημειωτέον την έχω κάνει από χρόνια , θα πρέπει να βάλεις plus το ποσό που πλήρωσες για τον πελάτη που του έπερνες 300 ευρά το χρόνο. Σας λέω λοιπόν πολύ απλά, ότι όλα αυτά θα μας κάνουν να επαναπροσδιορίσουμε προς τα πάνω τις αμοιβές μας,(ανβαάθμιση του επαγγέλματος μας ) είτε το θέλετε είτε όχι. γιατί απλά ουδέν κακό αμοιγές καλού!!!
 11. Δεν λέμε διαφορετικά πράγματα. Απλά ουδέν κακό αμοιγές καλού. Παιδιά τόσες μέρες ταλαντεύομαι αν πρέπει να υπογράψω. Θα εκφραστώ ελεύθερα γιατί έχουμε δημοκρατία ακόμη έτσι δεν είναι; Και δεν το κάνω στο συγκεκριμένο σημείο για σπάσιμο . Συμφωνώ μαζί σας ότι τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά, αλλά για πάρτε το και αλλιώς. Μήπως αυτό μας βολεύει και θα εξηγηθώ. Θα μπορεί ο πάσα ανίδεος ή επιχειρηματίας να κάνει την δουλεία μας; ( ο τόνος δεν είναι λάθος). Όταν τα πρόστιμα είναι τόσο μεγάλα δεν θα έχουμε λιγότερο πελατολόγιο για αποφυγή λάθους? άρα δεν θα δουλεύουμε περισσότεροι? Ο επιχειρηματίας δεν θα το σκέπτεται τρεις φορές πριν σου ζητήσει μείωση τιμής ή πολύ χειρότερα να μην σε πληρώσει? Μήπως είναι ευκαιρία τελικά να αναβαθμιστεί το επάγγελμα μας, και να πληρωνόμαστε καλύτερα, ως επιστήμονες που είμαστε και όχι σαν παλιάτσοι ? Λέω μήπως Επειδή το κείμενο είναι μεγάλο για να διαβαστεί σας βάζω με έντονα γράμματα τα σημεία που πρέπει να προσεχτούν για να καταλάβετε τι λέω.
 12. Η αντίδραση δεν γίνετε έτσι, Θα έλθει μέσα από την στάση μας. Αλήθεια πόσοι κατεβήκατε σήμερα με την οικογέννεια στο κέντρο για ψώνια ? Η ζωή μας χάθηκε γιατί ήλθε η μείωση και η περικοπή σε όλα τα επίπεδα. Συνεχίζουμε να την δεχόμαστε και να την επιβάλουμε. Όσο το κάνουμε και το υποστηρίζουμε αυτό, δεν αντιδρούμε αλλά δεχόμαστε. Συνεχίζοντας τις μειώσεις απλά πάμε πιο γρήγορα προς την εξαθλίωση !!! Χρύσα Σου άρεσε εεεεεε!!!! με την κλωνοποίηση Άντε καληνύχτα σε όλους σας !!!
 13. Στις σημερινές συνθήκες θεωρείτε ότι οι πελάτες μας θέλουν και τους ενδιαφέρει αν θα επιβιώσουμε και να μην πάμε με εγκεφαλικά ? Τότε γιατί δεν μας πληρώνουν ? Γιατί προσπαθούν να μειώσουν την αμοιβή μας κάθε μέρα ? Γιατί δεν είναι συνεργάσιμοι έτσι ώστε και η δουλειά μας να γίνετε πιο εύκολη ? Γιατί πρέπει να μας βαρύνει η επιπλέον εργασία εμάς χωρίς να πληρωνόμαστε ? Απλά πιστεύω πως βλέπετε κοντόφθαλμα, γι΄αυτό το λόγο θα είμαστε πάντα οι καημένοι οι λογιστές. Αγαπητή Κατερίνα νομίζω πως πρέπει να ξαναδιαβάσεις πιο ήρεμα, για να καταλάβεις το σκεπτικό μου. Άλλωστε δεν λέμε και πολύ διαφορετικά πράγματα στην ουσία !!! Δεν είπα ποτέ ότι ο νόμος είναι καλός, είπα ότι μπορούμε να το εκμεταλευτούμε υπέρ μας !!!! Καληνύχτα σε όλους !!! Όσο αφορά τον ανεγκέφαλο το κάνω εδώ και πολλά χρόνια να διώχνω αλλά πάντα βρίσκω κάποιον καινούργιο μπροστά μου !!! Μάλλον κλωνοποιούνται !!!
 14. Λέγοντας ότι έχουμε δημοκρατία εννοούσα το site. Επίσης δεν παίζω με κανέναν σας, απλά σας δείχνω μία διαφορετική οπτική που σκέφτομαι και με προβληματίζει, καθώς βλέπω ότι έχω κάνει τόσα χρόνια στα θρανία όπως και εσείς ρίχνω τόσο διάβασμα που δεν είχα ρίξει σε όλη την ζωή μου, και μέσα σ΄αυτό τον πανικό, έρχεται ο κάθε ανεγκέφαλος άσχετος που δεν ξέρει να γράφει ούτε το όνομά του να μου κουνιέται μέσα στο γραφείο και να προσπαθεί να κάνει ψυχολογικό πόλεμο. Κατερίνα επίσης πιστεύω ότι δεν θα χάσει κανένας μας, τον ύπνο του αν έχει τις δουλείες που μπορεί να ανταποκριθεί. Τον ύπνο μας τον χάνουμε όταν ο άλλος σου χρωστάει δύο χρόνια του πληρώνεις και το φόρο και τον βλέπεις να πηγαίνει διακοπές.
 15. Αγαπητή Μαρία .Το πιστόλι στον κρόταφο το αισθάνομαι και εγώ όπως και εσύ. Αλλά το πιστόλι θα σε κάνει να ξανασκεφτείς όπως σκέφτομαι και εγώ πόσο επικίνδυνη είναι μία επιχείρηση για να πυροβολήση το πιστόλι. Πόσο και κάθε πότε αμείβεσαι ,τι είδους συνεργασία έχεις. Άρα εκ των πραγμάτων θα σε κάνει να σκληρύνεις την στάση σου και να μην υπάρχει ανοχή. Που σημαίνει ότι θα πληρώνεσαι , δεν θα βάζεις το 49% από την τσέπη σου, ενώ ο πελάτης θα σε σέβεται, θα φοβάται μην το διώξεις. Δεν θα μπορεί να είναι ούτε μέρα χωρίς ΛΟΓΙΣΤΗ και θα είναι και δύσκολο να τον αναλάβει κάποιος άλλος απλά γιατί δεν θα μπορούμε να έχουμε 100 δουλειές αλλά 20 . Οι πελάτες τώρα έρχονται και σου κάνουν εκβιασμό παζάρι, και μην μου πεις ότι δεν γίνετε στο δικό σου γραφείο. Όσο για το κόστος της μικρής επιχείρησης ας επιβιώσουν αυτοί που θα μπορούν να πληρώσουν και αυτοί που θα αναγκαστούν να άρουν την στάση πληρωμών που έχουν κάνει τώρα, έτσι θα φύγουν ποια τα λαμόγια από την αγορά.Την αναπροσαρμογή προ τα πάνω θα αναγκαστεί να την κάνει ο καθένας μας, με το που θα πληρώσει το πρώτο πρόστιμο. Το τιμολόγιο τώρα που ξέπεσε στο πελάτη δεν είναι δική μας ευθύνη είναι δική του άρα και το πρόστιμο, όσο αφορά της συναλλαγές μέσω τραπέζης πεθαίνει η μαϊμού, και είναι πολύ καλό μέτρο κατά την γνώμη μου.
 16. Παιδιά τόσες μέρες ταλαντεύομαι αν πρέπει να υπογράψω. Θα εκφραστώ ελεύθερα γιατί έχουμε δημοκρατία ακόμη έτσι δεν είναι; Και δεν το κάνω στο συγκεκριμένο σημείο για σπάσιμο . Συμφωνώ μαζί σας ότι τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά, αλλά για πάρτε το και αλλιώς. Μήπως αυτό μας βολεύει και θα εξηγηθώ. Θα μπορεί ο πάσα ανίδεος ή επιχειρηματίας να κάνει την δουλεία μας; ( ο τόνος δεν είναι λάθος). Όταν τα πρόστιμα είναι τόσο μεγάλα δεν θα έχουμε λιγότερο πελατολόγιο για αποφυγή λάθους? άρα δεν θα δουλεύουμε περισσότεροι? Ο επιχειρηματίας δεν θα το σκέπτεται τρεις φορές πριν σου ζητήσει μείωση τιμής ή πολύ χειρότερα να μην σε πληρώσει? Μήπως είναι ευκαιρία τελικά να αναβαθμιστεί το επάγγελμα μας, και να πληρωνόμαστε καλύτερα, ως επιστήμονες που είμαστε και όχι σαν παλιάτσοι ? Λέω μήπως ?
 17. Συνάδελφοι θα σας μαλώσω είστε ακριβοί!!! Η αγορά θα σας πετάξει έξω, έτσι μου λεν και εμένα. Αναρωτιέμαι πόσοι θέλετε να μείνετε μέσα σε μία τέτοια αγορά; Στην περιοχή που δραστηριοποιούμε, οι συνάδελφοι μας χτυπάνε δουλειές για 300,00 Ευρώ το χρόνο και μία π---α με την εξόφληση. Πάνε δηλαδή για να το καταλάβετε καλύτερα για 151,00 ευρώ το χρόνο μετά την αφαίρεση φόρων. Εγώ από 1 Φεβρουαρίου αποδεσμεύω και στέλνω σπίτι τους όσους έχουν κάνει στάση πληρωμών, εναντίον μου, και μάλιστα χωρίς να τους ειδοποιήσω καν, για να έχουν να με θυμούνται.
 18. Επειδή τον κάψαμε τον εγκέφαλο μία βοήθεια .Τα Χρεωστικά πάνε μέχρι 20/1 τα πιστωτικά πότε 31/1 όπως ήταν;
 19. Αν υπάρχει οφειλή από το 2012 Φ.Ε. μέχρι την 31/12/13 έτρωγε προσαύξηση 1,5 ανά μήνα, από 01/01/2014 εφαρμόζονται τα νέα πρόστιμα ή συνεχίζουν οι παλιές προσαυξήσις όπως τα ξέραμε για παλιές οφειλές;
 20. Όσο αφορά την ασφάλιση στο ΙΚΑ. http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=92916&hl= Όσο αφορά την απαλλαγή ασφάλισης σε συναδέλφους και όχι μόνο από το ΟΑΕΕ και την ασφάλιση στον ΟΓΑ σε κάτω των 1000 ή 3000 κατοίκων έχω να τους προτείνω να το ψάξουν γιατί ο νόμος αναφέρει πως δεν δικαιούνται απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ αυτοί που πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω διαδικτύου. Ο κλάδος μας ανήκει εκεί γιατί ποια στέλνουμε υποχρεωτικά με διαδίκτυο.
 21. Οι τιμές συνάδελφε είναι πολύ σωστές.Μπορούμε σας παρακαλώ να τις κρατήσουμε αγαπητοί συνάδελφοι σε αυτό το επίπεδο?
×
×
 • Create New...