Jump to content

Marion Cobreti

simple Members
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Marion Cobreti

 1. Συνάδερφοι επειδή οι άνθρωποι εκεί με τους "Αριστερούς" φόρους είναι μάλλον για ski μαζί με την τρόικα πάρτε ένα print της σελίδας (με ώρα και ημερομηνία) με τις διαθέσιμες ενέργειες για καλού κακού για να βρούμε το δίκιο μας την δευτέρα. Και ένα Excel της τρέχουσας κατάστασης καλού κακού ....

  Μην περιμένετε προκοπή μας έχουν κανονικά συνδέσει ..... μέχρι Δευτέρα... καλό ΣΚ

 2. Πάμε στοίχημα πως αν αναγγείλεις σήμερα την καταγγελία εργαζόμενου με 4μηνη προειδοποίηση ..

  ο εργαζόμενος θα χάσει το δικαίωμα σε ταμείο ανεργίας(ως εκπρόθεσμος), όταν οριστικοποιηθεί η απόλυση?

   

  Θα το πληρώσει ο κος Καρατζάς?

  Καταγγελία προ 3μήνου με προειδοποίση από 02/04/2012 και ημερομηνία τελευταίας ημέρας εργασίας 02/07/2013.

  Προσπαθώντας να καταχωρήσω στο ΝΕΟ έντυπο Ε6 το οποίο "ανέβηκε" αρχές Ιουνίου στο site της yeka  μου δίνει εκπρόθεσμο εαν βάλω 02/04/2013 αφού θέτει λως προθεσμία 8ημέρες από την ημερομηνία προειδοποίησης/κοινοποίησης.(Σημ. τότε δεν υπήρχε το σχετ.έντυπο στο site Ε6 με προειδοποίηση!) 

  Τότε πως θα μπορούσα να την έχω υποβάλλει ηλεκτρονικά αφού δεν υπήρχε σχετικό πεδίο ημερομηνίας προηδοποίησης ούτε στο προηγούμενο έντυπο Ε6?

  Ο doc είχε γράψει σε παλιότερο post ότι δεν προκύπτει απο πουθενα η υποχρέωση πρωτοκόλησησης στον ΟΑΕΔ της της προειδοποίησης. Τώρα τίθεται ως βασική ημερομηνία υποβολής. Το help desk σηλωσε τα χέρια ψηλά και με παρέπεμψε να στείλω mail στο [email protected].

  Ο ΟΑΕΔ Ν.Ιωνίας σήμερα 03/07/2013 μου απάντησε ότι το έντυπο Ε6 (με προειδοποιηση) δεν σε λειτουργία! και σε ανταπάντηση μου ότι είναι κανονικά μου είπαν ότι δεν λειτουργεί σωστά ως προς το πεδίο (ημερομηνία προειδοποίσης) αφού την θέτει ως εκπρόθεσμη. Μου συνέστησαν να υποβάλλω την καταγγελία με το έντυπο Ε6 άνευ προειδοποίησης και στις παρατηρήσεις να αναφέρω ότι έχει γίνει προειδοποίηση την .......

  Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση κατά την γνώμη σου?

  Τι γίνεται και με άλλες τυχόν προειδοποιήσεις που μπορεί τελικά να μην καταλήξουν σε καταγγελία αλλά να αλλάξει γνώμη ο εργοδότης και να κρατήσει τον εργαζόμενο? Οφείλει να τις καταχωρήσει και ας μην ισχύσουν? Και θα θεωρείται τότε ο εργαζόμενος με την λήξη της προειδοποίησης ενεργός η άνεργος?

  Θα υποβάλλουμε 2 φορές την καταγγελία ? Μία με την προειδοποιηση και μια με την καταβολή της αποζημίωσης και την πάροδο της περιόδου προειδοποίησης?

  Εαν τηρήσουμε την εγκύκλιο Β149257/21.12.2012 τότε για ποιά ηλεκτρονική υποβολή μιλάμε? Λίγο από πρωτόκολο ΟΑΕΔ χειρόγραφο και λίγο από ηλεκτρονικό? 

  Εαν υπάρχει έγγραφη προειδοποίηση με έγγραφη αποδοχή ότι έλαβε γνώση ο εργαζόμενος τότε αυτό εαν επισυνάπτετο δεν θα έλυνε το πρόβλημα?

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 3.  

  ΕΙΧΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ....ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ . ΕΤΣΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ 

   

   

   

  Είχα ίδια περίπτωση σε πρόγραμμα διατήρησης του ΟΑΕΔ και στα μισά της επιδότησης η υπάλληλος του ΟΑΕΔ μου είπε ότι δεν μπορεί ο εργαζόμενος να έχει δύο επιδοτήσεις. Οπότε υποχρεώθηκε σε τροποποιητικές ΑΠΔ και πληρώσαμε τις διαφορές μόνο για τους επιδοτούμενους εργαζομένους από τον ΟΑΕΔ.

  Αναμένω απάντηση από το ΙΚΑ σε σχετική ερώτηση αλλά και πάλι δεν υπάρχει είπε το ΙΚΑ το είπε ο θεός, εαν δεν υπάρχει σχετική εγκύκλιος ή αναφορά στο επιδοτούμενο πρόγραμμα πως προκύπτει ότι καταργεί κανέις την ΕΕΕ ?

 4. Αναμένω απάντηση από το ΙΚΑ σε σχετική ερώτηση αλλά και πάλι δεν υπάρχει είπε το ΙΚΑ το είπε ο θεός, εαν δεν υπάρχει σχετική εγκύκλιος ή αναφορά  στο επιδοτούμενο πρόγραμμα  πως προκύπτει ότι καταργεί κανέις την ΕΕΕ ?

 5. Κατά λάθος ή σκόπιμα αφήσατε να τρέχουν δύο επιδοτήσεις;

  Καλύτερα να σταματήσετε την εργατική εισφορά. Μέσω συμπληρωματικής ΑΠΔ.

  Απο πού προκύπτει ότι η ΕΕΕ αντίκειται σε επιδοτούμενο βάση προγράμματος ΟΑΕΔ?

 6. Η αναγραφή στο ΕΒΚΝΠ της μεταφοράς από σε αρκεί να γραφτεί μία φορά μου έχει πεί το ΙΚΑ όπως αναφέρει και ο doctor.

  Όσο για τον πίνακα προσωπικού εφόσον δεν επέρχεται καμμία μεταβολή στους όρους εργασίας όπως ωράριο ή μισθός θεωρώ ότι εαν ο εργαζόμενος έχει πάντα μαζί του ένα αντίγραφο του πιο πρόσφατου πίνακα προσωπικού που τον περιέχει δεν τίθεται θέμα προστίμου από ΣΕΠΕ διότι μου έχει τύχει πολλές φορές. Η δυνατότητα εργασίας σε άλλο κατάστημα του εργοδότη εντός πάντα του ιδίου λεκανοπεδίου πρέπει να αναφέρεται στην σύμβαση εργασίας που καταρτίζεται κατά την πρόσληψη αλλιώς είναι θέμα συναίνεσης του εργαζομένου και όχι υποχρεωσή του. (Με ότι βέβαια συνεπάγεται η άρνηση τέτοιες μέρες...)

  Εαν υπάρχει ρητή διάταξη όμως για την υποβολή πίνακα σε περίπτωση μεταφοράς από σε κατάστημα θα ήθελα να την ξέρω.

 7. Όσον αφορά τα αυτοκίνητα θεωρώ ότι το παράδειγμα δεν είναι απόλυτα εύστοχο αφού πλέον ακόμα και απλά στελέχη επιχειρήσεων μπορεί να επιβαρυνθούν με τεκμήριο για την χρήση αυτών αλλά ακόμα και τα μισθώματα στον κδ. 719 που αναφέρεσαι αντιλαμβλανεσαι ότι δεν αποτελούν επαγγελματική στέγη ούτε πάγιο καμμίας επιχείρησης και δεν αν όντως δεν μπορείς να τα δικαιολογήσεις έπειτα από τα κέρδη ας μην τα είχες.

  Αλλά εδώ μιλάμε ότι δεν έχει τεκμήριο ένα επαγγελματικό Ι.Χ. και ένα πανακριβο μηχάνημα παραγωγής ίσως πιο ακριβό και από το κτίριο ενώ έχει το κτίριο

  και οι τόκοι αυτού που τα στεγάζει ??

 8. Δηλαδή συνάδερφε θεωρείς ότι πρέπει να δηλωθεί η αξία κτήσης του κτιρίου (με όλο το κόστος κατασκευής που προκύπτει από τα τιμολογία και τις εισφορές του οικοδομοτεχνικού έργου ) Δηλαδή ανα έτος που αφορούν τα τιμολόγια του κατασκευαστικού έργου ?

  Κωδικός 737 πίνακας 5 : Κόστος κατασκευής ?

  Κωδικός 781 πίνακας 6: Το συνολικό ποσό του εκάστοτε δανείου ανα έτος χορήγησης?

  Και πες μου που θα έβαζες τους τόκους αφού δεν αφορά στεγαστικό δάνειο?

  Έχουν ήδη μπεί στα έξοδα των βιβλίων και άρα (Ε3) και μαζί με τις αποσβέσεις έχουν μειώσει το καθαρό κέρδος από τα αποτελέσματα της ατομικής . Τώρα οι τόκοι θα πρέπει να ξαναδηλωθούν σαν τεκμήριο στο Ε1 ?

  Τότε πρέπει να μην είναι στο Ε3 της ατομικής και άρα να αυξηθούν τα καθαρά κέρδη αυτής (άρα και ο φόρος) ώστε να μπορεί να καλύπτει και τις υπόλοιπες τοκοχρεωλυτικές δαπάνες?

  Δηλαδή το κτίριο αντιμετωπίζεται σαν κοινή κατοικία ενώ αφορά επαγγελματική στέγη? Και το φπα επιστρέφεται ως παράγωγο επενδυτικού αγαθού που αποτελεί τεκμήριο διαβίωσης και αυτό αλλά και οι τοκοχρεωλυτική απόσβεση των δανείων για την ανεγερσή του?

  Μήπως να αφαιρέσω και την μισθοδοσία όσων εργάζονται στο κτίριο αυτό από τα έξοδα αφού κανονικά ότι εκπίπτει μειώνει την δυνατότητα κάλυψης των τεκμηρίων? Τότε ο τζίρος τι ρόλο παίζει? Μόνο για το φπα και την φορολογία?

 9. Ατομική επιχείρηση ( η σύζηγος) έχει παραγωγικό αντικείμενο. Έχει λάβει επιχειρηματικά δάνεια για την ανέγερση του κτιρίου και έχει επιδοτηθεί και για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού. Έχει προβεί σε ανέγερση βιομηχανικού κτιρίου υψηλών προδιαγραφών και εμφανίζει κέρδη επί συναπτά έτη τώρα. Η αποπεράτωση του κτιρίου έγινε εντός του 2009 και τώρα που η επιχειρηματίας πήγε για πρώτη φορά να ζητήσει επιστροφή φόρου από την προσωπική φορολογική της δήλωση που προκύπτει από προκαταβολή προηγούμενου έτους η ΔΟΥ (κατοικίας του συζήγου) :

  Η εφορία (κατοικίας του συζύγου) θέτει θέμα τεκμηρίου σε ανέγερση ακινήτου από ατομική επιχείρηση (περ.γ' άρθρου 17 ν.2238/1994) και σχετ.1070770/1936/Α0012/19.12.2004 και 1098738/1815/18.10.2005 έγγραφα.

  Οξύμωρο αλλά η εφαρμογή του ιδίου τεκμηρίου σε περίπτωση αγοράς ακινήτου δεν εφαρμόζεται σε μέλη Ο.Ε. !!!

  Δηλαδή αν το ίδιο αντρόγυνο συστήσει Ο.Ε. αλλάζει η ισχύς του τεκμηρίου???

  Το ίδιο άρθρο (Σχετ. 1075787/1368/Α0012) λέει ότι δεν εφαρμόζεται το τεκμήριο προκειμένου για αγορά παγίου εξοπλισμού επαγγελματικής χρήσης από πρόσωπα που ασκούν εμπορική ή γεωργική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα .

  Επίσης η ΔΟΥ επανέρχεται και παραθέτει το ίδιο άρθρο όπως αυτό άλλαξε με τον Ν.3842/2010 και αναφέρει ότι επίσης τα ποσά που δίνονται για τοκοχρεωλυτική απόσβεση δανείων ή πιστώσεων για αγορά παγίου εξοπλισμού ατομικής επιχείρησης λογίζεται ώς δαπάνη του φορολογούμενου.!!!

  Βάση του Ν.3842/2010 (παρ.4β του άρθρου 3 ) που επικαλείται η ΔΟΥ και τα εδάφια που καταργούνται του άρθρου 17 Κ.Φ.Ε. η ΠΟΛ.1054/10-5-2010 και βλέποντας την ανάλυση του συναδέρφου Κων.Δημ. Γραβιά σχετικά αναρωτιέμαι και παρακαλώ την γνώμη σας στα παρακάτω.

  Αφού:

  • H δαπάνη ανέγερσης κτιρίου καθώς και η αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού από ατομική επιχείρηση καταχωρούνται στα βιβλία εσόδων - εξόδων
  • Οι αποσβέσεις επί των παγίων επίσης.
  • Οι τόκοι των επιχειρηματικών δανείων επίσης
  • Τελικά όλα αυτά αποτυπώνονται και στο Ε3
  • Τότε άρα τα κέρδη που προκύπτουν δηλώνονται στην δήλωση Ε1 του φορολογούμενου

  Πώς γίνεται τόσο η ανέγερση όσο και η τοκοχρεολυτική απόσβεση των δανείων να ξανααποτελέσουν τεκμήριο διαβίωσης για τον επιχειρηματία ώς φυσικό πλέον πρόσωπο? Πώς η ΔΟΥ της επιχειρηματικής δραστηριότητας επιστρέφει φπα επί επενδυτικού έργου και η ΔΟΥ φορολόγησης του συζύγου επικαλείται τα παραπάνω?

  Προφανώς η δαπάνη θα πρέπει να βαρύνει μόνο μια φορά τον φορολογούμενο είτε σαν φυσικό πρόσωπο είτε σαν ατομική επιχείρηση.

  Είναι δυνατόν να μην ισχύει το τεκμήριο του επιχειρήν για μια τέτοια περίπτωση? Δηλαδή πως θα πρέπει να δηλωθεί το ακίνητο , τα δάνεια και οι τόκοχρεωλυτική απόσβεση αυτών ?

  Μόνο στο Ε1 λες και πήρε βάρκα, σπίτι, ΙΧ ή πίνακα ζωγραφικής μεγάλης αξίας? Δηλαδή ο τζίρος της ατομικής που καλύπτει αυτά τα έξοδα πρέπει να αγνοειθεί και πρέπει να αποτελέσουν τεκμήριο σώνει και καλά?

  Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον συνάδερφο έχει άποψη για το θέμα.

 10. Καταχωρείς

  1) Μικτά

  2) Εργοδοτικές εισφορές

  Οι εισφορές του εργαζομένου δεν καταχωρούνται. Ο χρόνος καταχώρησης κανονικά είναι μηνιαίος αλλά και ανα ΑΠΔ να το κάνεις δεν είναι λάθος.

  Με μία εγγραφή συνολική στο τέλος χρήσης πάλι ορθό έιναι.

  Πρόσεξε μόνο εαν έχεις επιδότηση εισφορών από ΟΑΕΔ να καταχωρείς

  α) Είτε το ποσό που συμμετέχει ο εργοδότης.

  β) Είτε εαν περνάς το σύνολο των εργοδοτικών εισφορών η επιδότηση (το τιμολόγιο δηλαδή προς τον ΟΑΕΔ) να γίνεται με αφαιρετική εγγραφή.

  Εαν περνάς μόνο τις εργοδοτικές που συμμετέχει ο εργοδότης τότε δεν καταχωρείς την επιδότηση παρά μόνο για πληροφοριακούς λόγους για το Ε3.

  Επειδή η επιδότηση αφαιρείται απο τα έξοδα (εργοδοτικές εισφορές) θεωρώ πιο δόκιμο να καταχωρείς τις εργοδοτικές εισφορές που συμμετέχει (πληρώνει) ο εργοδότης γιατί ο ΟΑΕΔ ακόμα προσπαθεί να εξοφλήσει τα επικουρικά του 2010!!

  Και σου ξαναθυμίζω ότι εργοδοτικές εισφορές , το λέει και η λέξη, είναι η συμμετοχή το εργοδότη μόνο στις εισφορές.

 11. Xline λογιστική σουίτα της Altec, τα έχει όλα από και επιπλέον πολύ καλή υποστήριξη. Αρκετά οικονομικό για all in one solution. Τα εργατικά του είναι πάρα πολύ καλά και ανανεώνονται άμεσα.

 12. Δεν εχει προστιμο αφου ειναι πιστωτικη

  Δεν υπαρχει προθεσμια για τις τροποποητικες αρκει να σου συμφωνει με το Ε3.

  Προσεχε αν εχεις κανει περαιωση θα την χασεις λογω εκπροθεσμης εκκαθαριστικης. Αν το ποσο ειναι μικρο μην κανεις τιποτα ουτε στην περιοδικη ουτε στο Ε3 ουτε εκκαθαριστικη. Αν ειναι πανω απο 300 προ φπα εκαστο τιμολογιο απλα περιλαβε το στις συγκεντρωτικες. Δεν αξιζει να χασεις τον αυτοελεγχο αν εχεις κανει. Αν παλι δεν εχεις κανει. Κανε σε ολα τροποποητικη.

 13. Συγκλινουμε δηλαδη στην pro-rata υποχρεωτικα μεσω εκκαθαριστικης.

  Η αξια αυτοπαραδοσης και ο αναλογουν φπα αυτης ειναι προτιμοτερο να υπολογιστει αφου πρωτα δουμε ποσο φπα προκυπτει προς καταβολη απο την εκκαθαριστικη και αν ο ελεγχος την δεχτει ως ρεαλιστικη εχει καλως αλλιως οντως παρ´το αυγο και κουρευτο. Αυτο που στην ουσια ομως ειναι το ζητουμενο ειναι να επιστραφει το μερος του φπα που αναλογει στα 2/5 της αξιας των παγιων οποτε γιατι να μην κλεινει η ιστορια μονο με pro-rata και μια μικρη συμβολικη αξια στην αυτοπαραδοση; Η και το αντιθετο αν η αξια τησ αυτοπαραδοσηs υπερβαινει τα 2/5 προς τι ο υπολογισμος και prorata και επιπλεον φπα ; Δεν ειναι δυνατον ο πελατης να δεχτει να πληρωσει αφου αδυνατει κιολας παραπανω φπα απ´οσο αρχικα κατεβαλε για την αγορα μονο και μονο επειδη πρεπει να κανει διακοπη εργασιων λογω κρισης. Συναδερφος μου επισημανε οτι αν το φπα προκυψει «ικανοποιητικα» χρεωστικο μεσω της περιοδικης ειναι απιθανο να ζητηθει αργοτερα η pro-rata της εκκαθαριστικης απο τον ελεγχο αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο ετσι δεν ειναι; Ποια η εμπειρια σας απο ελεγτες σε αντιστοιχη περιπτωση; Μιλαμε για €3,000 φπα μεσω pro-rata και ποσο ακομα αραγε λογω αυτοπαραδοσης; Η αξια της επενδυσης ηταν αρχικα €80.000 και εχουν παρελθει 3 χρονια.

 14. 1) Τα παγια πρεπει να διακανονιστουν ως προς το φπα ειτε πωληθουν σε τριτο ειτε αυτοπαραδοθουν, αυτο προκυπτει απο οσα αναφερει ο νομος περι επενδυτικων αγσθων.

  2) Δεσμευση οτι θα λειτουργεις για 5 χρονια βρεξει χιονισει δεν μπορει να υπαρξει, εχεις δικαιωμα να κανεις διακοπη οταν δεν παει αλλο..

  3) Θεωρητικα υπαρχει η αναποσβεστη αξια, η τρεχουσα αξια δηλ ποσο κοστιζει στην αγορα σημερα μετα την παροδο χ χρονου μεταχειρισμενο και η οσο μας βολευει για να κλεισουμε με το λιγοτερο δυνατο φπα που θα «περασει» απο τον ελεγκτη.

  Και παλι ομως τοποθετηση επι του ερωτηματος δεν εχω παρει .

 15. Η υποχρεωση για υποβολη συμπληρωματικου πινακα υπαρχει οταν μεταβαλονται οι ωρες εργασιας πχ πληρης σε μερικη η σε εκ περιτροπης, αλλαγη ωραριου , και δεν εχει να κσνει με τις συλλογικες συμβασεις εργασιας που οφειλουν βεβαια κατα τον ετησιο πινακα να ειναι αυτες που θα καθοριζουν τον τρεχον μισθο- ημερομισθιο η ωρομισθιο. Εξαλλου τοτε θα επρεπε καθε εβδομαδα η και μερα ανσλογα μρ την προυπηρεσια εκαστοτε εργαζομενου να φτιαχνουμε και νεους πινακες ! Οποιαδηποτε ομως αλλη μεταβολη ναι επιφερει υποχρεωση υποβολης συμπληρωματικου πινακα οπως ανεφερα.

 16. Συναδερφε κατ´αρχην ειμαι ανδρας και οχι γυναικα!

  Δεν ειρωνευωμαι κανεναν απλα στο forum συναντας απαντησεις του τυπου : νομιζω, μαλλον, εμενα κσποτε μου ειπαν κλπ

  Η αυτοπαραδοση ορθως δεν ειναι πωληση μεωτην αυστηρη εννοια του ορου οποτε το δεχομαι ως παρατηρηση.

  Τα επενδυτικα αγαθα(παγια) επι των οποιων και το ερωτημα τυχγανει να εχουν μεγσλυ αναποσβεστη αξια αλλα και επιστροφη φπα κατα το παρελθον.

  Σε παραπεμπω λοιπον στο φυλλαδιο 34 ΑΔΑ:4Α1ΙΗ-Ε1 σελιδα 32 παρ. Β οπου ο διακανονισμος μιλαει για αυτοπαραδοση εντος της πενταετιας.

  Το ιδιο μου ειπαν απο την διευθυνση φπα στο υπουργειο οτι δηλαδη εφοσον προκειται για αυτοπαραδοση μιλαμε για αφορολογητη δραστηριοτητα και αρα οφειλω νς αποδωσω τα 2/5 για τα εναπομειναντα ετη .

  Έπισης συμφωνς με το αρθρο 33 παρ.2 του κωδικα περι φπα ολα τα επενδυτικα αγαθα υποκεινται σε 5ετη διακανονισμο και συμφωνα με το ιδιο παντα αρθρο ενεργειται εφ´απαξ διακανονισμος σε περιπτωση οριστικης παυσης χρησιμοποιησης τους.

  Δεν ηθελα να κουρασω με τοσες λεπτομερειες αλλα ψαχνω να βρω την καλυτερη δυνατη λυση. Η αυτοπαραδοση ανευ pro-rata στην εκκαθαριστικη μελλοντικα ισως δημιουργησει προβληματα και προστιμα. Η pro-rata δεν ειμαι ακομα σιγουρος οτι ειναι υποχρεωτικη αν η αναποσβεστη αξια και αρα πιθανη αξια αυτοπαραδοσης ειναι μεγαλυτερη αυτης των 2/5.

  Αν παλι επιλεξω μια αξια που «βολευει» για ενα μικρο ανεκτο χρεωστικο τελικο φπα ποιος θα αναλαβει την ευθυνη;

  Παρακαλω αν θελεις πες μου την γνωμη σου και θα το εκτιμησω ιδιαιτερως. Στην διαθεση σου για οποια αλλη διευκρινηση.

 17. ΟΕ προκειται να λυθει εντος του μηνα, εχει πιστωτικο ΦΠΑ και εχει παρει με εκκαθαριστικη του 2008 και επιστροφη ΦΠΑ απο επενδυτικα αγαθα .

  Κατα την λυση θα πρεπει να πουλησει με αυτοπαραδοση τα εναπομειναντα παγια (δεν εχει εμπορευματα) σε εναν εταιρο .

  Δεν εχει παρελθει 5ετια για την pro rara οποτε:

  1)Το ΦΠΑ θα πρεπει να διακανονιστει με την εκκαθαριστικη βαση pro-rata και οτι βγει;

  2) Τα πουλαει σε εναν εταιρο με αυτοπαραδοση σε αναποσβεστη αξια και οσο βγει χρεωστικο φπα, ανευ prorara στην εκκαθαριστικη;

  3) Κανει αυτοπαραδοση με φπα στην αναποαβεστη και οσο βγει στην περιοδικη αλλα και pro rata στην εκκαθαριστικη;

  4) Κανει μονο δελτιο αυτοπαραδοσης και το φπα το διακανονιζει μονο μεσω της prorata της εκκαθαριστικης;

  Η αναποσβεστη αξια ειναι περιπου €20.000 ενω το πιστωτικο φπα €3.000. Με την prorata θα πληρωσει γθα τα 2/5 ενω με αυτοπαραδοση ισως να μπορει να το φερει σε μικρο χρεωστικο φπα αν πουληθουν σε μικροτερη της αναποσβεστης.

  Οποιος συναδελφος εχει πραγματικη γνωση και οχι θεωρητικη-υποθετικη ας απαντησει. Ευχαριστω

 18. Με adobe reader 10.0.1 , win7 64bit kai explorer 9 τυπώνει μια χαρά. Καλό είναι να κάνεις επανεγκατάσταση τον adobe reader στην τελευταία έκδοση. Αλλάζοντας version explorer πολλές φορές δημιουργείται ασυμβατότητα ανεξήγητα. Μου είχε συμβεί και με τον 7 και με τον 8.

 19. ΤΟ TAXIS ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΠΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ , ΜΗΠΩΣ Ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΦΕΕ?

  ΚΑΛΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ REFRESH ΣΥΝΕΧΕΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥΒΛΙΣΟΥΝ ΦΕΤΟΣ...

 20. ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΦΜ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΔΕΙΑΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΟΚ .

  ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙΣ ΠΟΤΕ ΠΗΡΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ.

  ΤΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑΡΞΗ ? ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙΣ .

  ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ (ΒΛΕΠΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΦΕΕ ΣΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ SITE) ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ TAXIS ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ. 210 4802552

 21. ΤΟ ΣΧΕΤ. ΕΓΓΡΑΦΟ 105071/716/897/Α0012/24.6.2008 ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ Ε3? ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ Ε3 ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ Ε1 ΜΕ ΤΟ ΑΦΜ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ?

×
×
 • Create New...