Jump to content

Marion Cobreti

simple Members
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Marion Cobreti

 1. Η προθεσμία είναι μέχρι Δευτέρα 22/07/2013 λόγω αργίας και το επιβεβαίωσα με ΓΕΜΗ και Νομαρχία.
 2. Καταγγελία προ 3μήνου με προειδοποίση από 02/04/2012 και ημερομηνία τελευταίας ημέρας εργασίας 02/07/2013. Προσπαθώντας να καταχωρήσω στο ΝΕΟ έντυπο Ε6 το οποίο "ανέβηκε" αρχές Ιουνίου στο site της yeka μου δίνει εκπρόθεσμο εαν βάλω 02/04/2013 αφού θέτει λως προθεσμία 8ημέρες από την ημερομηνία προειδοποίησης/κοινοποίησης.(Σημ. τότε δεν υπήρχε το σχετ.έντυπο στο site Ε6 με προειδοποίηση!) Τότε πως θα μπορούσα να την έχω υποβάλλει ηλεκτρονικά αφού δεν υπήρχε σχετικό πεδίο ημερομηνίας προηδοποίησης ούτε στο προηγούμενο έντυπο Ε6? Ο doc είχε γράψει σε παλιότερο post ότι δεν προκύπτει απο πουθενα η υποχρέωση πρωτοκόλησησης στον ΟΑΕΔ της της προειδοποίησης. Τώρα τίθεται ως βασική ημερομηνία υποβολής. Το help desk σηλωσε τα χέρια ψηλά και με παρέπεμψε να στείλω mail στο [email protected] Ο ΟΑΕΔ Ν.Ιωνίας σήμερα 03/07/2013 μου απάντησε ότι το έντυπο Ε6 (με προειδοποιηση) δεν σε λειτουργία! και σε ανταπάντηση μου ότι είναι κανονικά μου είπαν ότι δεν λειτουργεί σωστά ως προς το πεδίο (ημερομηνία προειδοποίσης) αφού την θέτει ως εκπρόθεσμη. Μου συνέστησαν να υποβάλλω την καταγγελία με το έντυπο Ε6 άνευ προειδοποίησης και στις παρατηρήσεις να αναφέρω ότι έχει γίνει προειδοποίηση την ....... Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση κατά την γνώμη σου? Τι γίνεται και με άλλες τυχόν προειδοποιήσεις που μπορεί τελικά να μην καταλήξουν σε καταγγελία αλλά να αλλάξει γνώμη ο εργοδότης και να κρατήσει τον εργαζόμενο? Οφείλει να τις καταχωρήσει και ας μην ισχύσουν? Και θα θεωρείται τότε ο εργαζόμενος με την λήξη της προειδοποίησης ενεργός η άνεργος? Θα υποβάλλουμε 2 φορές την καταγγελία ? Μία με την προειδοποιηση και μια με την καταβολή της αποζημίωσης και την πάροδο της περιόδου προειδοποίησης? Εαν τηρήσουμε την εγκύκλιο Β149257/21.12.2012 τότε για ποιά ηλεκτρονική υποβολή μιλάμε? Λίγο από πρωτόκολο ΟΑΕΔ χειρόγραφο και λίγο από ηλεκτρονικό? Εαν υπάρχει έγγραφη προειδοποίηση με έγγραφη αποδοχή ότι έλαβε γνώση ο εργαζόμενος τότε αυτό εαν επισυνάπτετο δεν θα έλυνε το πρόβλημα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 3. Αναμένω απάντηση από το ΙΚΑ σε σχετική ερώτηση αλλά και πάλι δεν υπάρχει είπε το ΙΚΑ το είπε ο θεός, εαν δεν υπάρχει σχετική εγκύκλιος ή αναφορά στο επιδοτούμενο πρόγραμμα πως προκύπτει ότι καταργεί κανέις την ΕΕΕ ?
 4. Αναμένω απάντηση από το ΙΚΑ σε σχετική ερώτηση αλλά και πάλι δεν υπάρχει είπε το ΙΚΑ το είπε ο θεός, εαν δεν υπάρχει σχετική εγκύκλιος ή αναφορά στο επιδοτούμενο πρόγραμμα πως προκύπτει ότι καταργεί κανέις την ΕΕΕ ?
 5. Απο πού προκύπτει ότι η ΕΕΕ αντίκειται σε επιδοτούμενο βάση προγράμματος ΟΑΕΔ?
 6. Απο πού προκύπτει ότι η ΕΕΕ αντίκειται σε επιδοτούμενο βάση προγράμματος ΟΑΕΔ?
 7. Η αναγραφή στο ΕΒΚΝΠ της μεταφοράς από σε αρκεί να γραφτεί μία φορά μου έχει πεί το ΙΚΑ όπως αναφέρει και ο doctor. Όσο για τον πίνακα προσωπικού εφόσον δεν επέρχεται καμμία μεταβολή στους όρους εργασίας όπως ωράριο ή μισθός θεωρώ ότι εαν ο εργαζόμενος έχει πάντα μαζί του ένα αντίγραφο του πιο πρόσφατου πίνακα προσωπικού που τον περιέχει δεν τίθεται θέμα προστίμου από ΣΕΠΕ διότι μου έχει τύχει πολλές φορές. Η δυνατότητα εργασίας σε άλλο κατάστημα του εργοδότη εντός πάντα του ιδίου λεκανοπεδίου πρέπει να αναφέρεται στην σύμβαση εργασίας που καταρτίζεται κατά την πρόσληψη αλλιώς είναι θέμα συναίνεσης του εργαζομένου και όχι υποχρεωσή του. (Με ότι βέβαια συνεπάγεται η άρνηση τέτοιες μέρες...) Εαν υπάρχει ρητή διάταξη όμως για την υποβολή πίνακα σε περίπτωση μεταφοράς από σε κατάστημα θα ήθελα να την ξέρω.
 8. Xline λογιστική σουίτα της Altec, τα έχει όλα από και επιπλέον πολύ καλή υποστήριξη. Αρκετά οικονομικό για all in one solution. Τα εργατικά του είναι πάρα πολύ καλά και ανανεώνονται άμεσα.
 9. Η υποχρεωση για υποβολη συμπληρωματικου πινακα υπαρχει οταν μεταβαλονται οι ωρες εργασιας πχ πληρης σε μερικη η σε εκ περιτροπης, αλλαγη ωραριου , και δεν εχει να κσνει με τις συλλογικες συμβασεις εργασιας που οφειλουν βεβαια κατα τον ετησιο πινακα να ειναι αυτες που θα καθοριζουν τον τρεχον μισθο- ημερομισθιο η ωρομισθιο. Εξαλλου τοτε θα επρεπε καθε εβδομαδα η και μερα ανσλογα μρ την προυπηρεσια εκαστοτε εργαζομενου να φτιαχνουμε και νεους πινακες ! Οποιαδηποτε ομως αλλη μεταβολη ναι επιφερει υποχρεωση υποβολης συμπληρωματικου πινακα οπως ανεφερα.
 10. Με adobe reader 10.0.1 , win7 64bit kai explorer 9 τυπώνει μια χαρά. Καλό είναι να κάνεις επανεγκατάσταση τον adobe reader στην τελευταία έκδοση. Αλλάζοντας version explorer πολλές φορές δημιουργείται ασυμβατότητα ανεξήγητα. Μου είχε συμβεί και με τον 7 και με τον 8.
 11. Υπάλληλος εμπορικής επιχείρησης 5νθημερης βάσης εργάζεται με μερική απασχόληση Δε-Παρ. 4ωρο και Σάββατο Ρεπό & Κυλιόμενο. Δεν έχει κλείσει έτος και άρα δικαιούται 13ημέρες ασθανείας. Σε ασθένεια από 9/3 έως 20/4/09 το ΙΚΑ επιδοτεί (πλήν της περιόδου αναμονής 9/3-11/3): 12ημέρες (12/3-23/3), 3 ημέρες (24/3-26/3), 25 ημέρες (27/3-20/4) με τεκμαρτό ημερομίσθιο 21,24 και ημερήσιο επίδομα 5,31 για τα δύο πρώτα διαστήματα και 10,62 για το τρίτο διάστημα. Μερίζοντας τις ημέρες ασθενείας για να καταλήξω στις ασφαλιστικές ημέρες καταλήγω στο εξής: για τον Μήνα Μάρτιο. Εργάσιμές ημέρες Μαρτίου (1/1-31/3)=26 άρα: Εργάσιμές ημέρες 1/3-8/3 = 6ημέρες Χρόνος αναμονής 9/3-11/3 = 3ημέρες Ημέρες ασθενείας επιδοτούμενες από το ΙΚΑ = 17ημέρες άρα Σύνολο 26 ημέρες. Επειδή όμως χρόνος εργασίας <1έτος δικαιούται έως 13ημέρες αδείας ασφαλιστικά οπότε : Εργάσιμες ημέρες = 6 Ημέρες ασθενείας = 13 άρα Σύνολο ημερών ασφάλισης= 19 Είμαι σωστός ή κάνω κάτι λάθος? Παρακαλώ όποιος συνάδερφος έχει υπεύθυνη απάντηση να δώσει τα φώτα του και εάν δεν είναι σίγουρος να μην απαντήσει με εγκυκλίους και παραπομπές.
×
×
 • Create New...