Jump to content

free

simple Members
 • Posts

  46
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by free

 1. Καλησπέρα συνάδελφοι. Θέλω να ρωτήσω τροποποίηση συμφωνητικού μίσθωσης πρέπει να γίνει και από τους δύο συνιδιοκτήτες ή μόνο από τον ένα. Και αν γίνει μόνο από τον ένα, τότε στον άλλο συνιδιοκτήτη που θα φαίνεται ένα συμφωνητικό ανοιχτό αλλά με περίοδο μίσθωση που έχει λήξει 30/11/2020 και ο οποίος δεν κάνει καμία ενέργεια δηλ. λύση ή τροποποίηση, δημιουργείται πρόβλημα? Να σας ενημερώσω ότι η δήλωση μίσθωσης covid αρχικά είχε υποβληθεί και από τους δύο, αλλά κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το taxis τους είπαν ότι κακώς έγινε και από τους δύο και πρέπει να γίνει μόνο από τον έναν. Οι οδηγίες τους ήταν να μπει ο ένας και να μηδενίσει τα ποσά από τους μήνες που είχε δηλώσει. Και επειδή στο taxis πλέον δεν σηκώνουν το τηλέφωνο θα ήθελα την γνώμη σας.
 2. Καλησπέρα. Ξεχάστηκε εργαζόμενος να μπει στην αναστολή Νοεμβρίου. Πως το αντιμετωπίζουμε. Με νέα αποστολή ή ορθή επανάληψη?
 3. Συγνώμη που σε μπέρδεψα. Το είδος δήλωσης το έχω τσεκάρει με επιθεώρηση. Αυτό που δεν ήξεραν ήταν η ¨ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ¨. Ευχαριστώ για την απάντηση.
 4. Καλησπέρα. Εφόσον είναι το ίδιο έντυπο στο ΕΙΔΟΣ ΔΗΛΩΣΗΣ επιλέγουμε ¨ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 1/8/2020 ΚΑΙ ΜΕΤΑ". Στο πεδίο "ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ" τι βάζουμε; Από 1/8/2020 ή από 1/9/2020;
 5. Εάν θυμάμαι σωστά κατά την απογραφή του οικοδομοτεχνικού έργου πρέπει να κατατέθηκε πίνακας με κωδ.φάσης και απαιτούμενα ημερομίσθια σε κάθε φάση. Μήπως η φάση με κωδ. 02 δεν υπάρχει.
 6. Ευχαριστώ συνάδελφε για την απάντηση. Το 1 για delivery είναι σίγουρο και νομίζω απαραίτητο. Το 3 λογικά είναι το ποιο πιθανό για take away. Το 2 για online delivery και εγώ δεν ξέρω. Πάντως από την εφορία στο μητρώο ο υπάλληλος με ενημέρωσε πως το online delivery έχει ξεχωριστό καδ αλλά δεν ήξερε να μου πει ποιος είναι. Αν και νομίζω πως κάνει λάθος. Θεωρώ πως το delivery και το online delivery έχουν τον ίδιο καδ. Γιατί και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για υπηρεσίες κατ’ οίκον παράδοσης τροφίμων. Μόνο ο τρόπος λήψης παραγγελίας αλλάζει.
 7. Καλησπέρα συνάδελφοι. Θέλω να προσθέσω σε εστιατόριο ΚΑΔ για 1) delivery, 2)online delivery μέσω efood, και 3) take away, και θα ήθελα να μου επιβεβαιώσετε αν οι ΚΑΔ που βρήκα είναι σωστοί. 1)Για delivery (εντάξει τι επιβεβαίωση, το λέει ξεκάθαρα, αλλά τέλος πάντων) 53.20.12.00 Υπηρεσίες κατ οίκον παράδοσης τροφίμων (delivery) 2) Για online delivery 56.10.11.12 Υπηρεσίες παροχής γευμάτων με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο 3) Τake away 56.10.19.11 Υπηρεσίες που παρέχονται από εστιατόρια, που πωλούν μερίδες φαγητού σε πακέτα Ευχαριστώ.
 8. Ευχαριστώ συνάδελφε για την απάντηση. Δυστυχώς κανείς δεν είναι σίγουρος. Ούτε η επιθεώρηση εργασίας που με παραπέμπει στο υπουργείο οικονομικών, ούτε το κέντρο εξυπηρέτησης φορολογουμένων της ααδε για τα μισθώματα, και ούτε στην εφορία που ήμουν σήμερα το πρωί ήταν σίγουροι. Όλοι λένε πως μάλλον δεν δικαιούνται αλλά χωρίς απόλυτη βεβαιότητα.
 9. Εργαζόμενοι σε επισιτιστική επιχείρηση που τίθενται σε αναστολή τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο βάσει της παρ 1. του άρθρου 124 του Ν.4174/20 δικαιούνται έκπτωση ενοικίου κύριας κατοικίας.
 10. Η δήλωση μισθώματος covid από τον ιδιοκτήτη έχει γίνει, δεν υπάρχει θέμα ως προς αυτό. Ο προβληματισμός μου είναι εάν στην υπεύθυνη δήλωση πρέπει να δηλωθεί το μίσθωμα της κύριας κατοικίας και στην περίπτωση που το μισθωτήριο δεν είναι στο όνομα αυτού που υποβάλλει τη δήλωση όπως ζητείται στη δήλωση, αλλά στο όνομα του συζύγου. Διότι μιλώντας με το Taxis η υπάλληλος με διαβεβαίωσε ότι θα γίνει έλεγχος βάσει αφμ (χωρίς όμως να γνωρίζει τον ακριβή τρόπο) για να ελέγξουν αν όσοι δήλωσαν μείωση ενοικίου πράγματι την δικαιούνται. Αν ισχύει αυτό τότε ίσως υπάρξει πρόβλημα.
 11. Καλησπέρα συνάδελφοι. Ήθελα να σας ρωτήσω, στην υπεύθυνη δήλωση εργαζόμενου/νης δηλώνουμε ότι μισθώνει κύρια κατοικία όταν το μισθωτήριο είναι στο όνομα του/της συζύγου. Ρωτάω γιατί τώρα που άνοιξε η πλατφόρμα για τροποποιήσεις εάν είναι να μπω και να το δηλώσω. Απλώς να αναφέρω ότι σε επικοινωνία που είχα με διάφορες επιθεωρήσεις δεν γνωρίζουν. Οι οδηγίες που έχουν είναι ότι δηλώνεται μόνο εάν το μισθωτήριο είναι στο όνομα αυτού που κάνει την υπεύθυνη δήλωση. Στο Taxis στην γραμμή για τα μισθώματα ούτε αυτοί γνωρίζουν. Λένε ότι οδηγίες για το πώς συμπληρώνεται η υπεύθυνη δήλωση έχει το υπουργείο εργασίας.
 12. Γνωρίζει κανένας συνάδελφος όταν υπάρχουν συνιδιοκτήτες χρειάζεται να κάνουν όλοι δήλωση ή αρκεί μόνο ένας. Γιατί θεωρώ περιττό να μπουν στο κόπο να κάνουν δήλωση για την ίδια παροχή όλοι οι συνιδιοκτήτες. Στην πλατφόρμα στις συχνές ερωτήσεις αναφέρει : "Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν όλοι οι συνιδιοκτήτες email μέσω των κωδικών taxinet. Ο αρμόδιος Δήμος θα επικοινωνήσει με τους πολίτες που έχουν υποβάλλει Δήλωση για τυχόν διευκρινήσεις."
 13. PROAKIS με πρόλαβες. Καταρχήν Συνάδελφοι καλημέρα. Θα ήθελα απλά να σας ενημερώσω ότι το συγκεκριμένο θέμα έληξε θετικά. Τελικά ο ιδιοκτήτης δέχθηκε να υποβάλλει τη δήλωση μισθώματος covid. Πάντως δεν του ήρθε ξαφνικά η Θεία Επιφοίτηση, ούτε τον χτύπησε το ρεύμα. Απλά από τις κουβέντες που είπε στο εργαζόμενο, ότι του τηλεφώνησε ο λογιστής του και του είπε ότι τελικά δικαιούται την έκπτωση, θεωρώ ότι ο ιδιοκτήτης δεν πρέπει να ξαναμίλησε με το λογιστή του, μετά απ’ όταν έλαβε την υ/δ του εργαζόμενου, και όλα αυτά που έλεγε, ότι ο εργαζόμενος δεν δικαιούται έκπτωση και δεν κάνει δήλωση κλπ, γιατί δεν δηλώθηκε το μίσθωμα να ήταν δικές του απόψεις. Πράγματι θα μίλησε σήμερα με τον λογιστή του (πράγμα που αρνιόταν να κάνει τόσες μέρες) και θα του είπε ο συνάδελφος ότι ο νόμος είναι σαφής. Εργαζόμενος που τίθεται σε αναστολή δικαιούται έκπτωση ενοικίου, και όλα τ’ είναι τυπικότητες και όχι η ουσία. Επομένως κύριε ιδιοκτήτη δεν πρέπει να πάρεις πίσω τις εκπτώσεις και πρέπει να σου υποβάλλω την δήλωση εάν θέλεις να τύχεις των ωφελημάτων από την έκπτωση.
 14. Συνάδελφε 125883623 καταρχήν ευχαριστώ. Σωστά όλα όσα αναφέρεις εκτός από το μήπως θέλει να τον διώξει. Αυτό πράγματι δεν το ξέρω αλλά μπορεί να είναι πιθανόν. Πάντως όπως και εσύ γνωρίζεις δεν έχουν όλοι την ίδια δύναμη (ψυχική – οικονομική) να μπλεχθούν σε δικαστικές διαμάχες. Όλα αυτά έχουν ειπωθεί και τα γνωρίζει ο εργαζόμενος. Εγώ μάλιστα του ανέφερα ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να κινηθεί μέσω τις δικαστικής οδού. Για να μην σας κουράζω η κατάληξη του εργαζόμενου στην τελευταία τηλ. επαφή που είχαμε εχθές αργά το απόγευμα ήταν, άσε κ. λογιστά δεν θα κινηθεί δικαστικά. Απλώς δεν θα μου ανανεώσει το συμβόλαιο που λήγει τον Απρίλιο του 21. Έτσι πάντα κάνει. Όσες φορές του έχω ζητήσει κάτι όλα αυτά τα χρόνια μου αρνείται και μου λέει αυτό είναι. Αν σου αρέσει. Αν δε σου αρέσει σήκω και φύγε. ‘Άστο καλύτερα. Ποιο πολλά θα μου κοστίσει η μετακόμιση.
 15. Μακάρι να το ξανανοίξουν. Αλλά πρέπει να δώσουν και παράταση στη δήλωση covid.
 16. Δεν θα σου πω τι πιστεύω αλλά τι κάνω. Αν πελάτης μου είναι ο ιδιοκτήτης και ο μισθωτής του είναι εργαζόμενος που ήταν σε αναστολή τότε θα κάνω δήλωση μισθώματος covid. Το πρόβλημα υπάρχει όταν ο πελάτης σου είναι ο μισθωτός και ο ιδιοκτήτης του δεν δέχεται να κάνει τη δήλωση μισθώματος covid πατώντας στο λάθος ότι ο μισθωτής στην υ/δ δεν δήλωσε τα στοιχεία του μισθώματος και του εκμισθωτή ως όφειλε, και απαιτεί την καταβολή ολόκληρων των μισθωμάτων. Εκεί δεν μπορείς να κάνεις τίποτε, όταν μάλιστα ο ανωτέρω ιδιοκτήτης για την συγκεκριμένη περίπτωση που συζητάμε είναι ανένδοτος.
 17. Δυστυχώς βρέθηκε κι' άλλος που δεν έχει δηλώσει τα στοιχεία του εκμισθωτή. Μάλιστα δεν ήξερε ότι δικαιούται έκπτωση ενοικίου. Και εξηγούμε. Ήρθε το μεσημέρι ένας πελάτης να του υποβάλλω τη δήλωση Ε1. Είναι πολ. Μηχανικός και η γυναίκα του ήταν σε αναστολή εργασίας. Είχαν μείνει στην αρχική διάταξη ότι για να δικαιούσαι την έκπτωση πρέπει το μισθωτήριο να είναι στο όνομά σου. Επειδή το μισθωτήριο ήταν στο όνομά του και όχι στης συζύγου, όταν υπέβαλλαν την υ/δ της συζύγου δεν δήλωσαν στοιχεία μισθώματος. Δεν ήξεραν ότι το μέτρο επεκτάθηκε και στον/στην σύζυγο, οπότε δεν μπήκαν στον κόπο να ζητήσουν καν έκπτωση από τον ιδιοκτήτη. Νομίζω τέτοιες περιπτώσεις θα δούμε αρκτές.
 18. Δυστυχώς παιδιά ο ιδιοκτήτης είναι ανένδοτος. Μόλις ξαναμίλησε μαζί του ο εργαζόμενος και δεν δέχεται ούτε την αναστολή του εργοδότη ούτε υ/δ ότι εκ παραδρομής δεν συμπεριλήφθηκαν τα στοιχεία του εκμισθωτή. Δεν ξέρω τι να πω. Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να επικοινωνήσω με καμία υπηρεσία. Όλες οι γραμμές μιλάνε. Από Δευτέρα προσπαθώ συνέχεια αλλά τίποτε. Μόνο με επιθεώρηση εργασίας μίλησα, που είπαν ότι δεν είναι δικό τους θέμα. Είναι θέμα του υπ. Οικονομικών. Εμείς απλώς την σελίδα τους φιλοξενούμε.
 19. Δεν ξέρω συνάδελφε αν μου τα λέει καλά. Το βλέπει ότι στη δήλωση αναστολής του εργοδότη περιλαμβάνετε ο συγκεκριμένος εργαζόμενος. Αυτός όμως υποστηρίζει μέσω του λογιστή του ότι για να δικαιούται ο εργαζόμενος την μείωση ώστε να υποβάλει και αυτός δήλωση μισθώματος covid έπρεπε ο εργαζόμενος να είχε συμπεριλάβει στην υπεύθυνη δήλωση τα στοιχεία του μισθίου και του εκμισθωτή.
 20. Συνάδελφε κατ' αρχήν ευχαριστώ. Του έχουμε δώσει και τη δήλωση αναστολής. Για υ/δ δεν του είπαμε. Δυστυχώς απ΄ ότι έχω καταλάβει πιστεύω πως πάει να εκμεταλλευτεί το λάθος και να εισπράξει ολόκληρα τα ενοίκια. Συνέχεια αναφέρει ότι ο λογιστής του είπε πως για να υποβάλειτη δήλωση μίσθωσης covid απαιτείτε πρώτα ο εργαζόμενος να έχει δηλώσει το μίσθωμα στην υπεύθυνη δήλωση, διαφορετικά είναι παράνομη η δήλωση. Και δεν δέχεται να μιλήσουμε με τον λογιστή. Λέει πως δεν χρειάζεται να τον ενοχλήσουμε, είναι ξεκάθαρο το θέμα. Και δυστυχώς τα ενοίκια είναι 4 από Μάρτιο έως Ιούνιο. Πρόκειτε για εργαζόμενου εστιατορίου.
 21. Συνάδελφοι καλημέρα. Εκ παραδρομής στην υπεύθυνη δήλωση ενός εργαζόμενου για την αποζημίωση ειδικού σκοπού δεν δηλώθηκε ότι μισθώνει κύρια κατοικία. Ο ιδιοκτήτης για να υποβάλλει τη δήλωση μίσθωσης covid του ζήτησε την υπεύθυνη δήλωση όπου φυσικά είδε ότι δεν έχει δηλωθεί η μίσθωση και τα στοιχεία του εκμισθωτή με συνέπεια να αρνείται να την υποβάλει και επίσης ζητάει να του επιστραφούν και οι μειώσεις των μηνών που δεν έλαβε. Ο εργαζόμενος με το δίκιο του τα ζητάει από εμένα. Τι μπορώ να κάνω?
 22. Καλησπέρα. Φυσικό πρόσωπο που αποστέλλει ΑΠΔ λόγω οικοδομικού έργου (ανέγερση κατοικίας) έχει υποχρέωση εγγραφής?
 23. Δυστυχώς το Ε7 δεν φεύγει χωρίς ημερομηνία λήξης. Συμπληρωματικό ωραρίου ή αποδοχών δεν χρειάζεται να κάνω (ή δεν πρέπει) γιατί δεν αλλάζει κάτι. Τον έχω συμπεριλάβει κανονικά στον ετήσιο πίνακα και το μόνο πεδίο που μπορούσα να αναφέρω ότι πρόκειται για σύμβαση ορισμένου χρόνου και λήγει στις 21/2/2015 είναι στις παρατηρήσεις όπου δεν το έκανα. Μόνο στον ΟΑΕΔ όπως λες αλλά δεν ξέρω εάν δέχονται τις συμβάσεις, γιατί παλιά δεν τις καταθέταμε εκεί αλλά στην επιθεώρηση.
 24. Καλησπέρα συνάδελφοι. Θέλω να κάνω επέκταση σύμβασης πλήρους απασχόλησης και ορισμένου χρόνου (6μηνη η αρχική) εργαζόμενου που λήγει στις 21/2/2015 για άλλους 3 μήνες. Εκτός από τη νέα σύμβαση που θα υπογραφεί για επέκταση ή ανανέωση της ήδη υπάρχουσας, την καταθέτω ηλεκτρονικά? Γιατί δεν μπορέσα να βρω τρόπο κατάθεσης. Ή κάνω κάποια άλλη ενέργεια που μου διαφεύγει? Ευχαριτστώ.
×
×
 • Create New...