Jump to content

free

simple Members
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

free last won the day on September 25 2020

free had the most liked content!

About free

 • Rank
  *

Recent Profile Visitors

1,536 profile views
 1. Καλησπέρα. Ξεχάστηκε εργαζόμενος να μπει στην αναστολή Νοεμβρίου. Πως το αντιμετωπίζουμε. Με νέα αποστολή ή ορθή επανάληψη?
 2. Συγνώμη που σε μπέρδεψα. Το είδος δήλωσης το έχω τσεκάρει με επιθεώρηση. Αυτό που δεν ήξεραν ήταν η ¨ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ¨. Ευχαριστώ για την απάντηση.
 3. Καλησπέρα. Εφόσον είναι το ίδιο έντυπο στο ΕΙΔΟΣ ΔΗΛΩΣΗΣ επιλέγουμε ¨ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 1/8/2020 ΚΑΙ ΜΕΤΑ". Στο πεδίο "ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ" τι βάζουμε; Από 1/8/2020 ή από 1/9/2020;
 4. Εάν θυμάμαι σωστά κατά την απογραφή του οικοδομοτεχνικού έργου πρέπει να κατατέθηκε πίνακας με κωδ.φάσης και απαιτούμενα ημερομίσθια σε κάθε φάση. Μήπως η φάση με κωδ. 02 δεν υπάρχει.
 5. Ευχαριστώ συνάδελφε για την απάντηση. Το 1 για delivery είναι σίγουρο και νομίζω απαραίτητο. Το 3 λογικά είναι το ποιο πιθανό για take away. Το 2 για online delivery και εγώ δεν ξέρω. Πάντως από την εφορία στο μητρώο ο υπάλληλος με ενημέρωσε πως το online delivery έχει ξεχωριστό καδ αλλά δεν ήξερε να μου πει ποιος είναι. Αν και νομίζω πως κάνει λάθος. Θεωρώ πως το delivery και το online delivery έχουν τον ίδιο καδ. Γιατί και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για υπηρεσίες κατ’ οίκον παράδοσης τροφίμων. Μόνο ο τρόπος λήψης παραγγελίας αλλάζει.
 6. Καλησπέρα συνάδελφοι. Θέλω να προσθέσω σε εστιατόριο ΚΑΔ για 1) delivery, 2)online delivery μέσω efood, και 3) take away, και θα ήθελα να μου επιβεβαιώσετε αν οι ΚΑΔ που βρήκα είναι σωστοί. 1)Για delivery (εντάξει τι επιβεβαίωση, το λέει ξεκάθαρα, αλλά τέλος πάντων) 53.20.12.00 Υπηρεσίες κατ οίκον παράδοσης τροφίμων (delivery) 2) Για online delivery 56.10.11.12 Υπηρεσίες παροχής γευμάτων με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο 3) Τake away 56.10.19.11 Υπηρεσίες που παρέχονται από εστιατόρια, που πωλούν μερίδες φαγητού σε πακέτα Ευχαρ
 7. Ευχαριστώ συνάδελφε για την απάντηση. Δυστυχώς κανείς δεν είναι σίγουρος. Ούτε η επιθεώρηση εργασίας που με παραπέμπει στο υπουργείο οικονομικών, ούτε το κέντρο εξυπηρέτησης φορολογουμένων της ααδε για τα μισθώματα, και ούτε στην εφορία που ήμουν σήμερα το πρωί ήταν σίγουροι. Όλοι λένε πως μάλλον δεν δικαιούνται αλλά χωρίς απόλυτη βεβαιότητα.
 8. Εργαζόμενοι σε επισιτιστική επιχείρηση που τίθενται σε αναστολή τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο βάσει της παρ 1. του άρθρου 124 του Ν.4174/20 δικαιούνται έκπτωση ενοικίου κύριας κατοικίας.
 9. Η δήλωση μισθώματος covid από τον ιδιοκτήτη έχει γίνει, δεν υπάρχει θέμα ως προς αυτό. Ο προβληματισμός μου είναι εάν στην υπεύθυνη δήλωση πρέπει να δηλωθεί το μίσθωμα της κύριας κατοικίας και στην περίπτωση που το μισθωτήριο δεν είναι στο όνομα αυτού που υποβάλλει τη δήλωση όπως ζητείται στη δήλωση, αλλά στο όνομα του συζύγου. Διότι μιλώντας με το Taxis η υπάλληλος με διαβεβαίωσε ότι θα γίνει έλεγχος βάσει αφμ (χωρίς όμως να γνωρίζει τον ακριβή τρόπο) για να ελέγξουν αν όσοι δήλωσαν μείωση ενοικίου πράγματι την δικαιούνται. Αν ισχύει αυτό τότε ίσως υπάρξει πρόβλημα.
 10. Καλησπέρα συνάδελφοι. Ήθελα να σας ρωτήσω, στην υπεύθυνη δήλωση εργαζόμενου/νης δηλώνουμε ότι μισθώνει κύρια κατοικία όταν το μισθωτήριο είναι στο όνομα του/της συζύγου. Ρωτάω γιατί τώρα που άνοιξε η πλατφόρμα για τροποποιήσεις εάν είναι να μπω και να το δηλώσω. Απλώς να αναφέρω ότι σε επικοινωνία που είχα με διάφορες επιθεωρήσεις δεν γνωρίζουν. Οι οδηγίες που έχουν είναι ότι δηλώνεται μόνο εάν το μισθωτήριο είναι στο όνομα αυτού που κάνει την υπεύθυνη δήλωση. Στο Taxis στην γραμμή για τα μισθώματα ούτε αυτοί γνωρίζουν. Λένε ότι οδηγίες για το πώς συμπληρώνεται η υπεύθυνη
 11. Γνωρίζει κανένας συνάδελφος όταν υπάρχουν συνιδιοκτήτες χρειάζεται να κάνουν όλοι δήλωση ή αρκεί μόνο ένας. Γιατί θεωρώ περιττό να μπουν στο κόπο να κάνουν δήλωση για την ίδια παροχή όλοι οι συνιδιοκτήτες. Στην πλατφόρμα στις συχνές ερωτήσεις αναφέρει : "Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν όλοι οι συνιδιοκτήτες email μέσω των κωδικών taxinet. Ο αρμόδιος Δήμος θα επικοινωνήσει με τους πολίτες που έχουν υποβάλλει Δήλωση για τυχόν διευκρινήσεις."
 12. PROAKIS με πρόλαβες. Καταρχήν Συνάδελφοι καλημέρα. Θα ήθελα απλά να σας ενημερώσω ότι το συγκεκριμένο θέμα έληξε θετικά. Τελικά ο ιδιοκτήτης δέχθηκε να υποβάλλει τη δήλωση μισθώματος covid. Πάντως δεν του ήρθε ξαφνικά η Θεία Επιφοίτηση, ούτε τον χτύπησε το ρεύμα. Απλά από τις κουβέντες που είπε στο εργαζόμενο, ότι του τηλεφώνησε ο λογιστής του και του είπε ότι τελικά δικαιούται την έκπτωση, θεωρώ ότι ο ιδιοκτήτης δεν πρέπει να ξαναμίλησε με το λογιστή του, μετά απ’ όταν έλαβε την υ/δ του εργαζόμενου, και όλα αυτά που έλεγε, ότι ο εργαζόμενος δεν δικαιούται έκπτωση και δεν κάνει
 13. Συνάδελφε 125883623 καταρχήν ευχαριστώ. Σωστά όλα όσα αναφέρεις εκτός από το μήπως θέλει να τον διώξει. Αυτό πράγματι δεν το ξέρω αλλά μπορεί να είναι πιθανόν. Πάντως όπως και εσύ γνωρίζεις δεν έχουν όλοι την ίδια δύναμη (ψυχική – οικονομική) να μπλεχθούν σε δικαστικές διαμάχες. Όλα αυτά έχουν ειπωθεί και τα γνωρίζει ο εργαζόμενος. Εγώ μάλιστα του ανέφερα ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να κινηθεί μέσω τις δικαστικής οδού. Για να μην σας κουράζω η κατάληξη του εργαζόμενου στην τελευταία τηλ. επαφή που είχαμε εχθές αργά το απόγευμα ήταν, άσε κ. λογιστά δεν θα κινηθεί δικαστικά. Απλώς δεν θα
 14. Μακάρι να το ξανανοίξουν. Αλλά πρέπει να δώσουν και παράταση στη δήλωση covid.
 15. Δεν θα σου πω τι πιστεύω αλλά τι κάνω. Αν πελάτης μου είναι ο ιδιοκτήτης και ο μισθωτής του είναι εργαζόμενος που ήταν σε αναστολή τότε θα κάνω δήλωση μισθώματος covid. Το πρόβλημα υπάρχει όταν ο πελάτης σου είναι ο μισθωτός και ο ιδιοκτήτης του δεν δέχεται να κάνει τη δήλωση μισθώματος covid πατώντας στο λάθος ότι ο μισθωτής στην υ/δ δεν δήλωσε τα στοιχεία του μισθώματος και του εκμισθωτή ως όφειλε, και απαιτεί την καταβολή ολόκληρων των μισθωμάτων. Εκεί δεν μπορείς να κάνεις τίποτε, όταν μάλιστα ο ανωτέρω ιδιοκτήτης για την συγκεκριμένη περίπτωση που συζητάμε είναι ανένδοτος.
×
×
 • Create New...