Jump to content

ZAKU

Silver members
 • Posts

  859
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by ZAKU

 1. Με τις ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ τί κάνουμε; 1.Λειτουργία κάθε χρόνο από Μάιο έως Οκτώβριο και 2.Λειτουργία κάθε χρόνο από τέλη Απριλίου έως Οκτώβριο. Η απλή λογική λέει να αναστείλουμε τώρα τί; Με έχουν πρήξει χτες και σήμερα.Η απλή λογική ''δεν χωράει'' πουθενά μπροστά στα 800,00 ευρώ.
 2. Λ.Β.=2015,40 σύμφωνα με την εκκαθάριση και Φ.Β.=1.446,00 σύμφωνα με την βεβαίωση για Φορολογική χρήση.
 3. Δ.Α. κανονικά με αναγραφή ποσοτήτων , Τιμολόγιο κάθε π.χ. τέλος μήνα χωρίς ποσότητες και ταυτόχρονα Πιστωτικό λόγω συμφωνητικού.
 4. Κατά την γνώμη μου είναι εντελώς άστοχη η έκδοση Πιστωτικού Λιανικών Συναλλαγών διότι δεν έχουμε καμία επιστροφή από ιδιώτη. Το ορθό θα ήταν να εκδοθεί Ειδικό Ακυρωτικό και μετά Τιμολόγηση κανονικά.
 5. το e-mail είναι σωστό αλλά με έχει κολλήσει στο.... Username or password is incorrect Γνωρίζει κανείς τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση;
 6. και μου λέει Username or password is incorrect..... κάνω αίτημα αλλαγής paasword και λέει invalid token ΟΜΟΙΩΣ
 7. Οι διατάξεις αυτές ισχύουν, σύμφωνα με το άρθρο 131 του κοινοποιούμενου νόμου, από την ημερομηνία δημοσίευσής του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ήτοι από 14.6.2018.
 8. ΠΟΛ.1147/2018 10. Με την παράγραφο 11 του άρθρου 115 του νόμου αυτού προστέθηκε νέο εδάφιο στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου 60 του ν.4172/2013. Με τις διατάξεις αυτές ορίζεται ότι διενεργείται παρακράτηση φόρου με συντελεστή πέντε τοις εκατό (5%), στις καθαρές αμοιβές από μισθωτή εργασία που καταβάλλονται σε αμειβόμενους με ημερομίσθιο οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες ορισμένου χρόνου αλλά διάρκειας μικρότερης από ένα έτος.
 9. Μήπως κανείς συνάδελφος μπορεί να μου υποδείξει κάποιο πρόγραμμα που να συμπληρώνει τα έντυπα του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ (Δ1, ΤΕΛΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΗΣ κτλ) προκειμένου να προβώ στην ηλεκτρονική υποβολή τους; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 10. Αυτό είναι γνωστόν τοις πάσι εκτός αν ορίζεται κάτι διαφορετικό από τις επιμέρους διατάξεις. Το ερώτημα είναι άλλο.
 11. Είναι νόμιμη η αναδρομική παρακράτηση φόρου με δεδομένο ότι υπάρχει ήδη εξόφληση του 6ου/2018 των εν λόγω εργαζομένων με τραπεζικό μέσο; (Κάτι ανάλογο κάνει και το Δημόσιο εδώ και αρκετά χρόνια περί αναδρομικής παρακράτησης Φόρου Εισοδήματος)
 12. Οι διατάξεις αυτές ισχύουν, σύμφωνα με το άρθρο 131 του κοινοποιούμενου νόμου, από την ημερομηνία δημοσίευσής του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ήτοι από 14.6.2018.
 13. Μπορούμε να τα καταχωρήσουμε κι εμείς στο Ε1 αρκεί να έχουμε όλα τα στοιχεία.
 14. Εμείς οφείλουμε να το δηλώσουμε.Από εκεί και πέρα δεν θα γίνουμε Μαντείο των Δελφών για το τι θα γίνει στο μέλλον.
 15. 1 στους 2 δεν συμπληρώνει το απαιτούμενο ποσό. Περιμένουμε με τον ''ντόρο'' που θα δημιουργηθεί μήπως μας αφήσουν να βάλουμε και τις ''χάρτινες''. (Πρώτη χρονιά εφαρμογής του μέτρου,πολλές επιχειρήσεις χωρίς pos, κ.τ.λ., κ.τ.λ,....
 16. Παρουσιάστηκε μη αναμενόμενο λάθος κατά την εκτέλεση της τελευταίας εργασίας. Παρακαλούμε δοκιμάστε πάλι σε λίγο.
 17. 1) είναι έυκολο να μου εξηγήσει κάποιος τον μαθηματικό τυπό των ετησιων τόκων = 9000* κλιμακα ισοδυναμιας ωφελουμενης μονάδας *μέσο ετησιο καταθετικο επιτόκιο 2016/100 (ποια είναι η κλίμακα ισοδυναμίας?) (μου φαινεται τζάμπα σπουδασα οικονομικά...) Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό. 9000*1*0.0042=37,80
 18. Πιθανή νέα παράταση για τα αδήλωτα εισοδήματα Θετικά «βλέπει» το αίτημα για μια νέα παράταση της προθεσμίας οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων, η οποία λήγει σήμερα. Με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών ζητά να μεταφερθεί όχι μόνο για έναν μήνα αλλά για πέντε, δηλαδή ω καταληκτική ημερομηνία να ορισθεί η 31η Μαρτίου 2018. Οι φοροτεχνικοί τονίζουν ότι η ρύθμιση εμφανίζει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των φορολογούμενων που θέλουν να κλείσουν εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις καθώς και ότι επί της ουσίας η τελευταία παράταση δεν διευκόλυνε την κατάσταση. Τα αποτελέσματα της ρύθμισης κρίνονται, έως τώρα, ιδιαιτέρως ικανοποιητικά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ενώ προσδοκάται ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των φορολογούμενων στην περίπτωση που εγκριθεί η παράταση. Με βάση τα στοιχεία, έως σήμερα, περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση, ενώ το σύνολο των εισοδημάτων που έχουν αποκαλυφθεί οικειοθελώς υπερβαίνει τα 4 δισ. ευρώ. Το ύψος των φόρων που έχουν βεβαιωθεί βάση της ρύθμισης ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί με τους δανειστές προκειμένου να ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις. Στην περίπτωση που αποφασιστεί νέα παράταση τότε θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή νέα τροπολογία. Τι αφορούν οι δηλώσεις Οι περισσότερες δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της ρύθμισης της οικειοθελούς αποκάλυψης αφορούν: • Δηλώσεις πληροφοριακού χαρακτήρα (εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών- πελατών). Οι φορολογούμενοι γλιτώνουν το πρόστιμο των 100 ευρώ ανά δήλωση • Τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος. • Εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ με τις περισσότερες να είναι μηδενικές περιοδικές ή εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ • Εκπρόθεσμες δηλώσεις δωρεών χρηματικών ποσών με τις οποίες δικαιολογούνται χρήματα που εντοπίζονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς. • Τροποποιητικές δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων, δηλώσεων Ε9. in.gr http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500171216
×
×
 • Create New...