Jump to content

MARIATR

simple Members
 • Posts

  66
 • Joined

 • Last visited

About MARIATR

 • Birthday 09/12/1979

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

2,822 profile views

MARIATR's Achievements

 1. Έχει έναρξη πριν την πενταετία αλλά είναι και 64 ετών. Στο έντυπο Ε3 στον κωδικό 597 δηλώνω όχι στην εμπορική ιδιότητα. Στην υποβολή Ε1 τσεκάρω τον 027 , μου βγάζει μήνυμα λάθους. Τηλεφωνώ στη ΓΓΠΣ και μου απαντάνε μετά από κανένα δεκαήμερο πως το μήνυμα λάθους σωστά εμφανίστηκε γιατί το ΥΟ που είναι το αρμόδιο, τους απάντησε ότι η απαλλαγή από το τέλος επιτηδευματος πλησίον της σύνταξης αφορά μόνο τις εμπορικές και όχι τους αγρότες Όσο για την πολ που αναφέρω απάντησαν ότι δεν ισχύει πλέον .
 2. δεν ξέρω.δεν έχω καταλήξει πουθενά Πιστεύω πως οι αγρότες άνω των 62 απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδευματος Πάντως και στο άρθρο του taxheaven για τους αγρότες αναφέρει ότι απαλλάσσονται έως 3 έτη από την συνταξιοδότηση. https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/23556 στην παράγραφο 11.
 3. αν τσεκαρεις τον 027 πρέπει και στο Ε3 να δηλώσεις ναι στην εμπορική (κωδ 597). πραγματικά δεν ξέρω τι είναι σωστό και τι λάθος
 4. Σε δήλωση αγρότη κανονικού καθεστώτος ηλικίας 64 ετών υπολογίζει τέλος επιτηδεύματος . Σε επικοινωνία με το ΥΟ απάντησαν οτι η ΠΟΛ 1053 17.02.2014 καταργήθηκε και ισχύει μόνο για τους ασκούντες εμπορική επιχείρηση. Ν 3986/2011 άρθρο 31 παράγραφος 3 μεταξύ άλλων αναφέρει : καθώς και οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται τρία (3) έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του. Ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας. Πρέπει να του επιβληθεί τέλος επιτηδεύματος?
 5. υπογράφουν αίτηση άδειας άνευ αποδοχών. Δεν υπάρχει διαδικασία γνωστοποίησης στο ΙΚΑ, αλλά προκύπτει θέμα σε μεταγενέστερους ελέγχους του ΙΚΑ αν δεν έχει εξαντληθεί η κανονική άδεια.
 6. 1. θα εκδώσει με φπα επί της αξίας 2. έχω την εντύπωση πως έχει καταργηθεί το ελγα στα τιμολόγια 3. αφού τις παρακολουθεί ως πάγια? 4. ναι κατατίθεται στο τμημα ΦΠΑ και τα αντίστοιχα ποσά θα μεταφερθούν στην πρώτη περιοδική ΦΠΑ μετά την κατάθεση 5. πολλοί δεν τα εμφανίζουν, όπως και εγώ, άλλα με τα άρθρα του taxheaven , πρέπει να αναγράφονται στην απογραφή 6. ναι με το συντελεστή αποκοπής , οι α΄ύλες με συντελεστή ΦΠΑ Ελπίζω να βοήθησα, αν και όλοι περιμένουμε τις διευκρινιστικες
 7. 1. o φορος δωρεας απο γονεα σε παιδι ειναι 10%? Εαν το ακίνητο είναι α΄κατοικια για το παιδι, τοτε δεν καταβάλετε φόρος 10% για την δωρέα χρημάτων.Χρειάζεσαι μαζί με την δήλωση δωρεάς , την αδεια οικοδομής και το ε9 του παιδιού, επίσης αντίγραφο φορολογικής δήλωσης του γονέα που να προκύπτουν τα εισοδήματα του
 8. ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ , ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ
 9. Μετα από έλεγχο του Ικα ένας εργαζόμενος δήλωσε αλλο όνομα και αυτος ο άλλος είναι επιδοτούμενος άνεργος , τι να κάνω τώρα?
 10. ο καθένας μας χρησιμοποιεί διάφορες ¨πρακτικές". Εχει λίγο καιρό που δουλεύω ως ελεύθερος επαγγελματίας και πραγματικά ώρες- ώρες είμαι έτοιμη να τα παρατήσω. Σαν νέα έχω δεχτεί απίστευτες προτάσεις. Όπως του στυλ ο λογιστής μου, σε χειρόγραφα βιβλία, μόνο φπα μου βγάζει με 25 € το τρίμηνο απάντηση να καθίσεις εκεί που είσαι. Δικηγόρος ψάχνει λογιστή μικρού βεληνεκούς για να αναλάβουν 5 επιχειρήσεις γ΄κατηγορίας . Το ότι βρέθηκε λογιστής δεν με ξαφνιάζει , άλλα οι επιχειρηματίες με ποια λογική? Τον προηγούμενο μήνα έφυγε πελάτης από το γραφείο γιατί ο άλλος λογιστής του έταξε πως έχει άκρες και θα τον ενημερώνει πότε θα έρχεται το ικα και το σδοε. Και αυτό που με νευριάζει περισσότερο είναι όταν σε πλησιάζουν για συνεργασία με την πρόταση " με τον άλλο λογιστή πληρώνουμε πολλά, εσύ θα μας γλιτώνεις τίποτα?" ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ ΕΙΜΑΙ, ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΕΛΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΦΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ. Προσωπικά πάντα παίρνω τηλέφωνο τον προηγούμενο λογιστή , δεν δουλεύω με εξευτελιστικές τιμές ( τους θυμίζω πόσο στοιχίζει μια συνδρομή στο γυμναστήριο ) και δεν θα τους " γλιτώσω" λεφτά όπως νομίζουν.Το αποτέλεσμα δεν έχω πολλούς πελάτες γιατί όπως μου λένε " εσύ πας με το νόμο και θα πληρώνουμε πολλά στην εφορία ".
 11. Προκειται για μεταβιβαση ενος υποκαταστήματος ΟΕ σε φυσικό πρόσωπο. Βγηκαν οι υπεραξίες, πληρώθηκαν και κολλήσαμε στην έναρξη ατομικής γιατί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν το δηλώνει στο Ε9. Το πρόβλημα μου ειναι οτι απο το πρωί ξεκίνησαν με την νέα φτμ της ατομικής. Και επειδή εχει κολλήσει το μαυαλό μου , εναρξη ατομικής με προθεσμία 10 ημερες?και φτμ σε 15 ημερολογιακές?
 12. δυστυχώς έτσι είναι, αλλά για να μας ευχαριστήσουν αν κάνεις ρύθμιση θα το θεωρήσουν για ένα τρίμηνο! Α! και επίσης αν πληρώσεις σήμερα το τρίμηνο που οφείλεις,δεν το θεωρούν.Περίμενε καμιά εβδομάδα να εμφανιστεί στο σύστημα τους .
×
×
 • Create New...