Προς το περιεχόμενο

CHRIS HARRISON

Silver members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    976
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    3

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από CHRIS HARRISON

  1. Για να επιβληθεί το πρόστιμο σε φορολογούμενο που έχει εγγραφεί στο φορολογικό Μητρώο περισσότερες από μία φορές, αυτό που εξετάζεται κάθε φορά κατά τον έλεγχο, είναι αν το ίδιο πρόσωπο, εν γνώσει του, προέβη στις σχετικές ενέργειες για την απόκτηση Α.Φ.Μ., περισσοτέρων του ενός, τους οποίους και έχει χρησιμοποιήσει π.χ. στην έκδοση ή τη λήψη φορολογικών στοιχείων, την υποβολή δηλώσεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κ.Φ.Δ., όπως δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, Φ.Π.Α., στοιχείων ακινήτων (Ε9), Ε.Φ.Α., παρακρατούμενων φόρων κ.λπ. και γενικά σε συναλλαγές του με τη Φορολογική Διοίκηση.

     

    Παραθέτω τα σχετικά 

    ΠΟΛ.1252/20.11.2015 Η ερμηνευτική εγκύκλιος των προστίμων του Κ.Φ.Δ.

    (Παροχή διευκρινίσεων για την εφαρμογή των διατάξεων του Δέκατου Κεφαλαίου του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013, άρθρα 53-62))

    στ) Μη εγγραφή στο φορολογικό μητρώο ή εγγραφή σε αυτό περισσότερες φορές (παρ. 1 περ. ζ')

    .......................................

    στ) Μη εγγραφή στο φορολογικό μητρώο ή εγγραφή σε αυτό περισσότερες φορές (παρ. 1 περ. ζ')

    Σε περίπτωση που φορολογούμενος, ή οποιοδήποτε πρόσωπο υπέχει τέτοια υποχρέωση, δεν προβαίνει σε εγγραφή στο φορολογικό μητρώο ή εγγράφεται στο φορολογικό μητρώο περισσότερες φορές, επιβάλλεται πρόστιμο δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ (άρθρο 54 παρ. 2 περ. ε').

    Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση αυτή περιλαμβάνονται οι παραβάσεις μη υποβολής της δήλωσης Απόδοσης Α.Φ.Μ./Μεταβολής ατομικών στοιχείων από φυσικό πρόσωπο ή της δήλωσης Έναρξης/Μεταβολής εργασιών από νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, για την εγγραφή αυτών στο φορολογικό μητρώο (απόδοση Α.Φ.Μ.).

    Το ίδιο πρόστιμο επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι φορολογούμενος, φυσικό, νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, έχει εγγραφεί στο φορολογικό μητρώο, μετά την 1.1.2014, περισσότερες από μία φορές. Στις περιπτώσεις που η εγγραφή στο φορολογικό μητρώο περισσότερες από μία φορές διαπράχθηκε μέχρι 31.12.2013, ανεξάρτητα από τον χρόνο διαπίστωσης, το σχετικό πρόστιμο υπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του ν. 2523/1997, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 6 του άρθρου 9 του ίδιου νόμου. 

    Επισημαίνεται ότι, προκειμένου το ανωτέρω πρόστιμο να επιβληθεί σε φορολογούμενο που έχει εγγραφεί στο φορολογικό Μητρώο περισσότερες από μία φορές, αυτό που εξετάζεται κάθε φορά κατά τον έλεγχο, είναι αν το ίδιο πρόσωπο, εν γνώσει του, προέβη στις σχετικές ενέργειες για την απόκτηση Α.Φ.Μ., περισσοτέρων του ενός, τους οποίους και έχει χρησιμοποιήσει π.χ. στην έκδοση ή τη λήψη φορολογικών στοιχείων, την υποβολή δηλώσεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κ.Φ.Δ., όπως δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, Φ.Π.Α., στοιχείων ακινήτων (Ε9), Ε.Φ.Α., παρακρατούμενων φόρων κ.λπ. και γενικά σε συναλλαγές του με τη Φορολογική Διοίκηση.

    ..............................

    Νόμος 2523/1997 -

    Αρθρο 04 -  Παράγραφος 1 αναφέρει

    1.Τα πρόσωπα που παραβαίνουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την κείμενη φορολογική νομοθεσία υπόκεινται για κάθε παράβαση σε πρόστιμο που ορίζεται από εκατόν δεκαεπτά (117) Ευρώ μέχρι χίλια εκατόν εβδομήντα (1.170) Ευρώ. Το πρόστιμο αυτό επιβάλλεται στις περιπτώσεις που δεν προβλέπεται η επιβολή πρόσθετου φόρου ή δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή. Ειδικά όποιος κατέχει και χρησιμοποιεί αριθμούς φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) περισσότερους από έναν ή αναγράφει στα φορολογικά του στοιχεία καθώς και στις φορολογικές του δηλώσεις αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) που ανήκει σε άλλο πρόσωπο ή που δεν έχει χορηγηθεί σε αυτόν υπόκειται σε πρόστιμο που ορίζεται σε ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες (1.500.000) δραχμές. Από 1.1.2002 το ανωτέρω ποσό ορίζεται σε Ευρώ και στρογγυλοποιούμενο διαμορφώνεται σε 4.400 Ευρώ.
    Δεν επιβάλλεται το πρόστιμο του πρώτου εδαφίου επί ανακρίβειας της δήλωσης, εφόσον το ύψος της προκύπτουσας διαφοράς κύριου και συμπληρωματικού φόρου, τέλους ή εισφοράς ανέρχεται μέχρι του ποσού για το οποίο αμελείται η βεβαίωση κατά τις κείμενες διατάξεις

    Αρθρο 09 -  Παράγραφος 6 αναφέρει

    6. Με πρακτικό αποδοχής της διαφοράς ή δικαστικό συμβιβασμό τα πρόστιμα των άρθρων 4, 5 και 6 περιορίζονται στο ένα τρίτο (1/3) αυτών, στρογγυλοποιούμενα στην πλησιέστερη προς τα κάτω μονάδα ευρώ, εάν καταβληθεί το είκοσι τοις εκατό (20%) του οφειλόμενου ποσού, κατά την υπογραφή των οικείων πράξεων ή το αργότερο εντός των δύο επόμενων εργάσιμων, για τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, ημερών, ενώ το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη του επομένου, του πρακτικού αποδοχής της διαφοράς ή του δικαστικού συμβιβασμού, μήνα, γενομένης σχετικής μνείας για την υποχρέωση αυτή του υπόχρεου στο σχετικό πρακτικό.
    Ειδικά τα πρόστιμα για τις αυτοτελείς παραβάσεις των περιπτώσεων α' και η' της παραγράφου 8 του άρθρου 5 και τις παραβάσεις των περιπτώσεων α' και β' της παραγράφου 10 του ίδιου άρθρου, περιορίζονται, κατά την πράξη αποδοχής ή δικαστικό συμβιβασμό, στο ένα δεύτερο (1/2) αυτών εάν το ύψος του προστίμου καταβληθεί εφάπαξ και είναι μέχρι χίλια διακόσια (1.200) ευρώ και στην περίπτωση που το ποσό υπερβαίνει τα χίλια διακόσια (1.200) ευρώ μειώνεται στο ένα δεύτερο (1/2), εφόσον καταβληθεί το τριάντα τοις εκατό (30%) αυτού, κατά την υπογραφή των οικείων πράξεων ή το αργότερο εντός των δύο επόμενων εργάσιμων για τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες ημερών, ενώ το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη του μήνα που διενεργείται το πρακτικό αποδοχής της διαφοράς ή ο δικαστικός συμβιβασμός, γενομένης σχετικής μνείας για την υποχρέωση αυτή του υπόχρεου στο σχετικό πρακτικό.
    Σε περίπτωση αποδεδειγμένης ολικής ή μερικής ανυπαρξίας της παράβασης, τα πρόστιμα διαγράφονται ολικά ή μερικά. Η πράξη διαγραφής πρέπει να περιέχει πλήρη και ειδική αιτιολογία για την ανυπαρξία της παράβασης.

     

    Απόφαση ΔΕΔ απο το αρχειο του Taxheaven 

    Μη επιβολή προστίμου για την κατοχή δύο ΑΦΜ από αμέλεια  02-09-2018

  2. Οι αμοιβές που λαμβάνουν τα μέλη Δ.Σ. διακρίνονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

    α) αμοιβή για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και τη λήψη αποφάσεων (στο καταστατικό της εταιρείας ή στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης θα πρέπει να καθορίζονται το ποσό της μικτής αμοιβής ανά συνεδρίαση του Δ.Σ, ποιοι σύμβουλοί δικαιούνται έξοδα παραστάσεως και το ανώτατο όριο συνεδριάσεων ανά μήνα για το οποίο οι σύμβουλοι δικαιούνται αμοιβής),

     

    β) πάγια αντιμισθία που καταλογίζεται στα γενικά έξοδα της εταιρείας,

     

    γ) ποσοστά επί των κερδών της εταιρικής χρήσεως,

     

    δ) παραχώρηση δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών και ε) κάθε άλλο είδος αμοιβής (π.χ. χρήση αυτοκινήτου της εταιρείας, δωρεάν εισιτήρια κ.α.).

     

    Όπως είναι γνωστό τα παραπάνω εισοδήματα δημιουργούν υποχρέωση ασφάλισης υπο συνθήκες..

    Θα ήθελα αν κάποιος έχει καταλήξει στον τρόπο που πρέπει να ασφαλίζονται να μας δώσει τη γνώμη του για κάθε περίπτωση

     

  3. Δεν έχει κηρυχθεί υποχρεωτική 

    Αρα αμείβεται ο εργαζόμενος νόμιμα  και τον ασφαλίζεις με την ΕΓΣΣΕ. 

    Εάν  ο εργοδότης είναι μέλος ΝΑΙ

     Σε κάθε περίπτωση μισθός ανώτερος της ΕΓΣΣΕ δεν απαγορεύεται 

  4. 28 λεπτά πριν, GEORGEKOL1985 είπε

    ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΜΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΩΣ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ 100 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ 150 ΕΥΡΩ.ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΑΙ?ΤΟ ΕΞΟΔΟ ΟΧΙ?

    1.

    ΑΛΣ ΣΕ ΠΕΛΑΤΗ = 150 ΕΥΡΩ ΠΙΣΤΩΣΗ ΕΣΟΔΑ

    ΤΠΥ ΞΕΝΟΔΟΧ =  100 ΕΥΡΩ ΧΡΕΩΣΗ ΕΞΟΔΑ

    --------------------------------------------------------------

    2.

    ΤΕΛΟΣ ΜΗΝΑ 150-100 = 50 ΜΙΚΤΟ

    50/1,24 = 40,32 ΕΣΟΔΟ ΜΕ ΦΠΑ 

                         9,68 ΦΠΑ

    -------------------------------------------------------------

    3. 

    ΔΗΩΣΗ ΦΠΑ 

     

    ΕΣΟΔΑ ΜΕ ΦΠΑ                ΦΠΑ

    40,32                                 9,68

     

    ΕΣΟΔΑ ΑΝΕΥ ΦΠΑ

    100

     

    ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ 

    142,32

    --------------------------------------------------------------

     

     

  5. ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΦΠΑ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΠΩΛΗΣΕΙΣ 

    ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΙΟ ΕΙΝΑΙ

    ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ 

    ΚΑΙ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ Η ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

     

  6. Άρθρο 11

    1. Εντός του πρώτου διμήνου από τη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας το διοικητικό συμβούλιο υποχρεούται να συνέλθει σε συνεδρίαση, με θέμα ημερήσιας διάταξης την πιστοποίηση της καταβολής ή μη του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου που ορίζεται από το καταστατικό.

    2. Σε κάθε περίπτωση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου η πιστοποίηση της καταβολής ή μη αυτού κατά την προηγούμενη παράγραφο πρέπει να γίνεται εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός από τη λήξη της προθεσμίας καταβολής του ποσού της αύξησης. Πιστοποίηση καταβολής δεν απαιτείται εάν η αύξηση κεφαλαίου δεν γίνεται με νέες εισφορές.

    3. Η προθεσμία καταβολής της αύξησης του κεφαλαίου ορίζεται από το όργανο που έλαβε τη σχετική απόφαση και δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δεκαπέντε (15) ημερών ούτε μεγαλύτερη των τεσσάρων (4) μηνών από την ημέρα που ελήφθη η απόφαση αυτή.

    4. Σε περίπτωση που η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου συνοδεύεται από ανάλογη τροποποίηση του σχετικού περί κεφαλαίου άρθρου του καταστατικού, η προθεσμία καταβολής της αύξησης του κεφαλαίου κατά την παράγραφο 3 αρχίζει από την ημέρα λήψης της σχετικής απόφασης από τη γενική συνέλευση των μετόχων και μπορεί να παραταθεί από το διοικητικό συμβούλιο για έναν (1) μήνα. Η μηνιαία αυτή προθεσμία δεν αρχίζει πριν από την καταχώριση της αύξησης στο Μητρώο.

    5. Εντός είκοσι (20) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας των παραγράφων 1 και 2 η εταιρεία υποχρεούται να υποβάλει στο Υπουργείο Ανάπτυξης ή στην αρμόδια Αρχή αντίγραφο του σχετικού πρακτικού συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου. Η μη εμπρόθεσμη καταβολή του κεφαλαίου δημιουργεί υποχρέωση στο διοικητικό συμβούλιο να επαναφέρει, με απόφασή του, το κεφάλαιο στο πριν από την αύξηση ποσό και με τροποποίηση του καταστατικού, εφόσον η αύξηση είχε γίνει, με τον τρόπο αυτόν, μέχρι το τέλος της χρήσης εντός της οποίας έληξε η προθεσμία καταβολής. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής τιμωρείται με τις ποινές του άρθρου 58α του παρόντος. Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου υποβάλλεται στις διατυπώσεις δημοσιότητας του άρθρου 7β.

    [Σχετικά έγγραφα παραγράφου (2)]

    Σχετικές αποφάσεις (2)6. Η καταβολή των μετρητών για κάλυψη του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου ή τυχόν αυξήσεων αυτού, καθώς και οι καταθέσεις μετόχων με προορισμό τη μελλοντική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, πραγματοποιούνται υποχρεωτικά με κατάθεση σε ειδικό λογαριασμό της εταιρείας, που τηρείται σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα. Με την επιφύλαξη του άρθρου 10, η παράλειψη καταβολής σε λογαριασμό δεν επάγεται ακυρότητα, εάν αποδεικνύεται ότι το σχετικό ποσό υπάρχει και ότι κατατέθηκε εκ των υστέρων σε λογαριασμό της εταιρείας ή ότι δαπανήθηκε για τους σκοπούς της εταιρείας. Για τα γεγονότα του προηγούμενου εδαφίου γίνεται σχετική αναφορά στο πρακτικό του διοικητικού συμβουλίου για την πιστοποίηση της καταβολής. Τα εδάφια δεύτερο και τρίτο της παρούσας παραγράφου δεν εφαρμόζονται σε εταιρείες με μετοχές εισηγμένες σε χρηματιστήριο.

    Άρθρο 58α

    Τιμωρείται δια φυλακίσεως και δια χρηματικής ποινής χιλίων (1.000) ευρώ κατ' ελάχιστον ή δια της ετέρας των ποινών τούτων:

    α) παν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, παραβαίνον την διάταξιν του άρθρου 11 του παρόντος περί υποχρεωτώς πιστοποιήσεως περί καταβολής ή μη του κεφαλαίου και υποβολής της πιστοποιήσεως ταύτης εις το Υπουργείον Εμπορίου, ως και παν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου πιστοποιούν ψευδώς την καταβολήν του μετοχικού κεφαλαίου.

    β) πας, όστις, κατά παράβασιν του άρθρου 23α του παρόντος, χορηγεί δάνεια ή πιστώσεις εις ιδρυτάς, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.λπ.

    γ) παν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, όπερ, κατά παράβασιν του άρθρου 39 παραγρ.4 του παρόντος, δεν προβαίνει εις τας υπό τούτου προβλεπομένας ανακοινώσεις.

    δ) πας όστις παραβαίνει τας διατάξεις του άρθρου 53α του παρόντος περί τηρήσεως εις Ελληνικήν γλώσσαν των βιβλίων και λογαριασμών της εταιρείας.

    ε) πας όστις ενεργεί τας εν τω άρθρω 10 του νόμου 5076/1931 αναφερομένας εργασίας, κατά παράβασιν των ειδικών διατάξεων περί τραπεζών των άρθρων 10-14 και 16-18 του νόμου 5076/1931.

    στ) παν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή διευθυντής ανωνύμου εταιρείας μετά την υπό του Δικαστηρίου ακύρωσιν της αποφάσεως της γενικής συνελεύσεως, την προβλεπομένην υπό της παραγράφου 3 του άρθρου 35β, δεν ήθελεν ενεργήσει τας επενεκτέας εις τον ισολογισμόν μεταβολάς και συγκαλέσει γενικήν συνέλευσιν προς έγκρισιν αυτού.

  7. Απο πού προκύπτει οτι ο καθ ύλην αρμόδιος της επιχείρησης Διαχειριστής απαγορεύεται να εκτελεί χρέη επιστημονικά υπεύθυνου? 

    Σε ποιά υπηρεσία πρέπει να γίνει η δήλωση του Επιστ Υπεύθυνου?

  8. 13 ώρες πριν, Dagkas said:

    Εντολείς μου 20 ετών (χωρίς ιδιαίτερα εισοδήματα) ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα οικόπεδο με αξία 120.000 ευρώ με χρήματα θείων τους (αδελφοί αποβιωσάντων γονέων τους). Για να αποφύγουν το φόρο δωρεάς χρημάτων από το πρώτο ευρώ, είναι προτιμότερο να αγοράσουν το ακίνητο εξ αδιαιρέτου οι θείο και εν συνεχεία να δωρήσει ο καθένας εκ των θείων των μερίδιο του στον καθένα. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει αφορολόγητο 30.000 ευρώ για τον καθένα και για το επιπλέον 5%? Η μήπως να προηγηθεί δωρεά χρημάτων με την αντίστοιχη φορολόγηση και να το αγοράσουν οι ίδιοι κατευθείαν? Φορολογικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην πρώτη περίπτωση?

     

  9. Αρθρο 14 Νομου 2859 

    1. Ορισμοί

    Για τους σκοπούς της εφαρμογής του παρόντος άρ­θρου:
    α) Υποκείμενος στον φόρο ο οποίος ασκεί επίσης δραστηριότητες ή πραγματοποιεί συναλλαγές που δεν θεωρούνται φορολογητέες παραδόσεις αγαθών ή πα­ροχές υπηρεσιών σύμφωνα με το άρθρο 2 θεωρείται ως υποκείμενος στον φόρο όσον αφορά όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται σε αυτόν.
    β) Μη υποκείμενο στον φόρο νομικό πρόσωπο το οποίο διαθέτει αριθμό μητρώου ΦΠΑ θεωρείται ως υποκείμενος στον φόρο.

     

    Μήπως θα μπορούσε κάποιος που γνωρίζει Ελληνικά του ΥΟ να μου μεταφράσει το παραπάνω κείμενο. 

    Διοτι εμείς στη Ζουαζιλάνδη,  δεν το καταλαβαίνουμε, προφανώς διότι είμαστε αγράμματοι....

  10. Συνεχίζω στο ίδιο πόστ με νέο ερώτημα σχετικό των παραπάνω.

    Αν λοιπόν είναι στο κανονικό καθεστώς έχει δικαίωμα επιστροφής του ΦΠΑ από δαπάνες επενδυτικών αγαθών ?

    Ανέγερση νέου ναού ?

  11. <<.......Κατόπιν τούτων καλούνται όλοι οι εργοδότες, (=όσοι είναι εργοδότες σήμερα, διοτι οι πεθαμενοι και οι προ 10ετίας δεν είναι ) σε εφαρμογή και των προβλέψεων της παρ. 7 του άρθρου 63 του ν.3996/2011, να αποστείλουν στο ΕΤΕΑ, σε ηλεκτρονική μορφή, το σύνολο της πληροφορίας σχετικά με την δήλωση της ασφάλισης (μισθολογικές καταστάσεις) και την καταβολή των αντίστοιχων εισφορών (κατάθεση σε τράπεζα) μέχρι και την περίοδο 11ος/2013, για το σύνολο των εργαζομένων τους, πρώην ασφαλισμένων στους Τομείς ΤΕΑΥΕΚ, ΤΕΑΠΟΖΟ, ΤΕΑΕΙΓΕ, ΤΕΑΥΝΤΠ και ΤΕΑΧ του τ. ΤΕΑΙΤ και νυν ασφαλισμένων στο ΕΤΕΑ.

    Η αποστολή των ηλεκτρονικών αρχείων θα γίνεται για μεν τους
    εργοδότες του τ. ΤΕΑΥΕΚ μέσω της ιστοσελίδας του ΕΤΕΑ, στην οποία έχει δημιουργηθεί σχετική “διαδικτυακή πύλη”, για δε τους εργοδότες των λοιπών Τομέων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).>>

    συγνώμην κύριοι γιατι εκνευρίζεστε λέει πουθενά οι λογιστές?????????????? 

    μιλάει για εργοδότες, να πάνε λοιπόν οι εργοδότες, μέσω των σωματίων και των φορέων τους να παραπονεθούν

    και αν δεν το κάνουν δικό τους θέμα.

    Αν θέλουν οι κύριοι του κράτους να το κάνουν οι λογιστές να το πουνε καθαρά και να μας πούνε ποιά θα είναι η αμοιβή για την εκτέλεση του έργου.

    Εγώ προτείνω να μην ασχοληθούμε κάν. Γιατι πρέπει να αφορά εμάς?????

    Πληρωθήκαμε (όσα πήρε ο καθένας) για να υπολογίσει μια μισθοδοσία

    εκτυπώσαμε και δώσαμε τις καταστάσεις στους εργοδότες

    τελείωσε το έργο μας, ας το καταλάβουν όλοι, και το κράτος και οι εργοδότες.

  12. Μερικά μηχανογραφικά συστήματα 

    για να καταλάβουν την καθαρή αξία

    έτσι ώστε να πάνε αυτόματα την καθαρή

    αξία στο ΚΕΠΥΟ θέλουν καταχώρηση 

    χωριστά την καθαρή αξία, στην περίπτωση 

    αυτή ο ΦΠΑ θα πάει σε ένα λογαριασμό

    της ομάδος 63 αντί σε 54

  13. τι εννοείς με γέφυρα 

    θα σου πάρει δηλαδή και μη τιμολογηθείσες διαμονές πελατών 

     

    το πρόβλημα δεν είναι αυτό 

     

    αλλά η συμφωνία Κεπυο - ΦΠΑ - Έσοδα Βιβλίων 

     

    η μόνη λύση είναι να κλείνεις το μήνα όπως κάνεις στο τέλος του έτους 

    αλλά αν το προτείνεις δεν ξέρω πως θα γλυτώσεις το ξύλο

  14. Μια βόλτα στον ΟΑΕΕ με 

    το βιβλιάριο ασφάλισης του ασφαλισμένου/ων

    την μεταβολή στη ΔΟΥ

    αίτηση Διαγραφής

    το καταστατικό της μετατροπής κ

    (εξουσιοδότηση για να μην τους κουβαλάς)

  15. Να μην επιτρέπετε σε πελάτες να βάζουν χρήματα για πληρωμές τους σε δικό σας λογαριασμό.

    Διότι απλούστατα η απόδειξη του ευνόητου θα γίνει κατόπιν του ελέγχου και το άγχος το τρέξιμο

    και την αγωνία δεν σας την πληρώνει κανένας,

  16. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα

     

    Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία εσόδων (βάση Ισοζυγίου Main COURANTE) 

    με τα  έσοδα που θα πρέπει να πάνε στο ΚΕΠΥΟ 

     

     

    Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος?

     

     

  17. Γιατί θεωρείς την άποψη του κώδικα  περισσότερο ασφαλή και ολοκληρωμένη 

    από την άποψη του συναδέλφου ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ καθώς και τα όσα ο νόμος ορίζει?

×
×
  • Δημιουργία νέου...