CHRIS HARRISON

Silver members
 • Content count

  967
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

CHRIS HARRISON last won the day on September 30

CHRIS HARRISON had the most liked content!

About CHRIS HARRISON

 • Rank
  *
 • Birthday 04/25/1968

Recent Profile Visitors

4,068 profile views
 1. ΙΚΕ ΙΑΤΡΙΚΗ

  καμία διαφορά, απλά θέλει έγκριση το καταστατικό και από το σύλλογο τους
 2. Αρθρο 14 Νομου 2859 1. Ορισμοί Για τους σκοπούς της εφαρμογής του παρόντος άρ­θρου: α) Υποκείμενος στον φόρο ο οποίος ασκεί επίσης δραστηριότητες ή πραγματοποιεί συναλλαγές που δεν θεωρούνται φορολογητέες παραδόσεις αγαθών ή πα­ροχές υπηρεσιών σύμφωνα με το άρθρο 2 θεωρείται ως υποκείμενος στον φόρο όσον αφορά όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται σε αυτόν. β) Μη υποκείμενο στον φόρο νομικό πρόσωπο το οποίο διαθέτει αριθμό μητρώου ΦΠΑ θεωρείται ως υποκείμενος στον φόρο. Μήπως θα μπορούσε κάποιος που γνωρίζει Ελληνικά του ΥΟ να μου μεταφράσει το παραπάνω κείμενο. Διοτι εμείς στη Ζουαζιλάνδη, δεν το καταλαβαίνουμε, προφανώς διότι είμαστε αγράμματοι....
 3. <<.......Κατόπιν τούτων καλούνται όλοι οι εργοδότες, (=όσοι είναι εργοδότες σήμερα, διοτι οι πεθαμενοι και οι προ 10ετίας δεν είναι ) σε εφαρμογή και των προβλέψεων της παρ. 7 του άρθρου 63 του ν.3996/2011, να αποστείλουν στο ΕΤΕΑ, σε ηλεκτρονική μορφή, το σύνολο της πληροφορίας σχετικά με την δήλωση της ασφάλισης (μισθολογικές καταστάσεις) και την καταβολή των αντίστοιχων εισφορών (κατάθεση σε τράπεζα) μέχρι και την περίοδο 11ος/2013, για το σύνολο των εργαζομένων τους, πρώην ασφαλισμένων στους Τομείς ΤΕΑΥΕΚ, ΤΕΑΠΟΖΟ, ΤΕΑΕΙΓΕ, ΤΕΑΥΝΤΠ και ΤΕΑΧ του τ. ΤΕΑΙΤ και νυν ασφαλισμένων στο ΕΤΕΑ. Η αποστολή των ηλεκτρονικών αρχείων θα γίνεται για μεν τους εργοδότες του τ. ΤΕΑΥΕΚ μέσω της ιστοσελίδας του ΕΤΕΑ, στην οποία έχει δημιουργηθεί σχετική “διαδικτυακή πύλη”, για δε τους εργοδότες των λοιπών Τομέων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).>> συγνώμην κύριοι γιατι εκνευρίζεστε λέει πουθενά οι λογιστές?????????????? μιλάει για εργοδότες, να πάνε λοιπόν οι εργοδότες, μέσω των σωματίων και των φορέων τους να παραπονεθούν και αν δεν το κάνουν δικό τους θέμα. Αν θέλουν οι κύριοι του κράτους να το κάνουν οι λογιστές να το πουνε καθαρά και να μας πούνε ποιά θα είναι η αμοιβή για την εκτέλεση του έργου. Εγώ προτείνω να μην ασχοληθούμε κάν. Γιατι πρέπει να αφορά εμάς????? Πληρωθήκαμε (όσα πήρε ο καθένας) για να υπολογίσει μια μισθοδοσία εκτυπώσαμε και δώσαμε τις καταστάσεις στους εργοδότες τελείωσε το έργο μας, ας το καταλάβουν όλοι, και το κράτος και οι εργοδότες.
 4. Μια βόλτα στον ΟΑΕΕ με το βιβλιάριο ασφάλισης του ασφαλισμένου/ων την μεταβολή στη ΔΟΥ αίτηση Διαγραφής το καταστατικό της μετατροπής κ (εξουσιοδότηση για να μην τους κουβαλάς)
 5. Κατά λάθος μόνο μερικοί ομολογούν καλά κριμένους στόχους της φορολογικής πολιτικής Άκουγα για παράδειγμα τον Υπουργό Οικονομικών -ο «ξέχνα το, Γιάννη»- να λέει επί δέκα χρόνια για την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, τον ΙΟΒΕ κλπ. Τι αφήνει πίσω του στα φορολογικά; Δεν λέω για τις μικρές επιχειρήσεις, ξέχνα τες αυτές. Ο επαγγελματίας και ο μικροεπιχειρηματίας –το είχαν πει και οι Βουλευτές της Συμπολίτευσης τότε- με τη φορολογία από το πρώτο ευρώ και με το 26% είναι πεθαμένος. Και η απόλυτη προάσπιση των συμφερόντων για τον απλό άνθρωπο απο τους άρχοντες μας. Πάω τώρα στους δικούς σας, στους μεγαλοκαπιταλιστές. Τους παραμυθιάσατε με το sale and lease back που ήταν το νέο χρηματοοικονομικό εργαλείο -φοβερός ο Στουρνάρας, είχα βαρεθεί να τον ακούω να το λέει!- ήταν η μεγάλη ανακάλυψη. Τους παγιδεύσατε και τώρα αυτό που νόμιζε αυτός που έπαιρνε ως δάνειο, του το βάζετε ως κέρδος και θα φορολογηθεί ως κέρδος.
 6. Έχει ξανατεθεί το ζήτημα με την εκπρόθεσμη λύση των νομικών προσώπων. Η διακοπή εργασιών είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ γεγονός και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται. Μπορεί το καταστατικό να κατατεθεί και να λάβει αριθμό καταχώρησης (ΓΕΜΗ) με τρέχουσα ημερομηνία αυτό δεν σημαίνει ότι η διακοπή στη ΔΟΥ θα γίνει με τρέχουσα ημερομηνία. Καλό είναι στις περιπτώσεις αυτές να αναγράφετε στο καταστατικό και η πραγματική ημερομηνία παύσης εργασιών, ώστε να γίνει η διακοπή με την ημερομηνία αυτή. Το οτι είναι πραγματικό γεγονός προκύπτει από πάρα πολλά στοιχεία και για το λόγο αυτό πριν τη διακοπή γίνεται έλεγχος αυτών. Ελέγχονται θέματα όπως Το Ε2 του ιδιοκτήτη της έδρας Τα τελευταία εκδοθέντα παραστατικά Οι συγκεντρωτικές καταστάσεις του ΚΕΠΥΟ αν τον αναφέρουν η οχι ως λήπτη σε κάποιο έτος Οι τελ εγγραφές στα βιβλία κτλ.
 7. Ν.2238/1994 «του ποσού της δαπάνης των εισφορών που καταβάλλονται σε ταμεία ασφάλισης, εφόσον η καταβολή τους είναι υποχρεωτική από το νόμο, καθώς και το ποσό των καταβαλλόμενων εισφορών στις περιπτώσεις προαιρετικής ασφάλισης σε ταμεία που έχουν συσταθεί με νόμο». Ν.4172/2013 «δεν εκπίπτουν οι μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές». Στο νόμο γίνετε η χρήση της λέξης καταβολής και όχι της λέξης οφειλής ή βεβαίωσης, Επίσεις θα σας θυμίσω, πιο ποσό εγγράφαμε στο Ε1 από τις βεβαιώσεις που έστελνε ο ΟΑΕΕ . και πιστεύω θα συνεχίσει να μας στέλνει ως επιβεβαιωτικό των καταβολών. Άρα συμπεραίνουμε ότι θα γίνει έκπτωση σύμφωνα με τις καταβληθείσες (πληρωμές) εισφορές εντός της χρήσης. Και φυσικά δεν θα περιληφθούν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις. Αυτή η διευκρίνηση είναι επιβεβαίωση των ανωτέρω, διότι αν καταχωρούσαμε απλά την βεβαίωση και όχι την πληρωμή δεν θα υπήρχε λόγος διευκρίνησης. Η βεβαίωση δεν έχει ποτέ προσαυξήσεις.
 8. Καλά γιατί αναλαμβάνετε την πληρωμή? είναι λογιστική εργασία η πληρωμή ?? και μάλιστα από τον δικό σας τραπεζικό λογαριασμό ???? με όσα αυτό μπορεί να σημαίνει.. Δεν μας φτάνει η αγωνία για την αποστολή των δηλώσεων που αυτή είναι η λογιστική εργασία και η υποχρέωση μας. θα τρέχουμε και για τις πληρωμές. Νομίζω το άγχος, το τραβάει ο οργανισμός μερικών μερικών
 9. Τολμώ να πω ότι είναι δύσχρηστο. Το είδα σε ενα πελάτη και μου φάνηκε σε σύγκριση με τα γνωστά οτι είναι ..... Αν προλαβαίνεις άλλαξε το...
 10. Μια από τι εξαιρέσεις ουσιαστικά ακυρώνει στην πράξη σχεδόν όλη την προσπάθεια (ii) ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Ή ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΘΕΙ ΚΑΤ’ ΑΥΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ. Μα είναι γνωστό οτι για οφειλές που προέρχονται από καταλογισμό (ΦΠΑ κτλ) αλλα και στις περιπτώσεις προστίμων συνέπεια παράβασης απο ΣΔΟΕ (πχ μη έκδοση παραστατικού) ασκείτε αυτόματα και ποινική δίωξη ΑΡΑ ποιοι έμειναν ???