Προς το περιεχόμενο

stmaria

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    14
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Δραστηριότητα φήμης

  1. Upvote
  2. Upvote
    stmaria reacted to broster in Σεμιναριο ΤΑΧΗΕAVEN 1/2/2014 10:00   
    Τώρα στα διάλλειμα .... Να μη ξαναστείλω μήνυμα λέτε ??? Τη καλησπέρα μου στους φίλους που κάθονται ακόμη !!!
     
    Κάρολε ... Πάχυνες ??!!!   Προσθέτει ο φακός μάλλον !!!  Φιλιά πολλά !!!
  3. Upvote
    stmaria reacted to SARAKINOS in Πάλι από την αρχή , ξανά στα θρανία με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα...   
    και όχι μόνο, ψάξε το λίγο. Οσο για την πληρωμή, ποια πληρωμή; Εγώ φταίω κύριε λογιστή αν το κράτος βγάζει νέους νόμους; Τόσα σου έδινα τόσα θα σου δίνω και να είσαι ευχαριστημένος που δεν πάω αλλού , που ζητάνε μόνο 60 ευρώπουλα το τρίμηνο...
  4. Upvote
    stmaria got a reaction from MARIAZAK in GSIS-ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ?   
    Εγώ σκέφτομαι να μπω και να στείλω ένα tweet στον Θεοχάρη
  5. Upvote
    stmaria reacted to ethos in Πότε θα ανοίξει επιτέλους το Ε1,Ε2,Ε3   
    το βραδυ θα ανοιξει ε???    επρεπε να το περιμενουμε....   και τα μπουρδελα βραδυ δεν ανοιγουν?
  6. Upvote
    stmaria reacted to ethos in Πότε θα ανοίξει επιτέλους το Ε1,Ε2,Ε3   
    δεν ξερω για εσας παιδια.. παντως  εδω στην αμερικη εχει ανοιξει το συστημα
     
    εστειλα ηδη την δηλωση του τσακ
  7. Upvote
    stmaria reacted to ethos in ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΝΕΕ ΣΤΟ Ε1 ΚΑΙ ΣΤΟ Ε3   
    Α. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

    Σημειώνουμε ότι με βάση την περίπτωση γ, της παραγράφου 4, του άρθρου 6, του ΚΦΕ (Ν 2238/1994), από το εισόδημα που προέρχεται από εμπορικές επιχειρήσεις, απαλλάσσεται το ποσό που καταβάλλεται στους νέους επαγγελματίες, οι οποίοι υπάγονται στα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ (της παραγράφου 9, του άρθρου 29, του Ν 1262/1982). Ισχύς της διάταξης αυτής, από 1.1.2003. Επί πλέον, από 1.1.2007 η απαλλαγή επεκτάθηκε και στους ελεύθερους επαγγελματίες του άρθρου 48 (Λογιστές, Δικηγόροι, Μηχανικοί, Γιατροί κ.λπ.).
    Το έσοδο της επιχορήγησης, καταχωρίζεται στο βιβλίο ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ, κατά την ημερομηνία της είσπραξής του και της ταυτόχρονης έκδοσης του τιμολογίου του άρθρου 12, παρ. 3 του ΚΒΣ, σε ιδιαίτερη στήλη στο σκέλος των εσόδων, με τίτλο πχ «Επιδότηση ΟΑΕΔ».
    Περαιτέρω, τα ποσά των επιχορηγήσεων αυτής της κατηγορίας, δεν προστίθενται στο φορολογητέο εισόδημα της επιχείρησης, αλλά απλώς αναφέρονται, για πληροφοριακούς λόγους, στο έντυπο Ε3, τα μεν ποσά των επιδοτήσεων στον κωδικό 681 του πίνακα Ε, τα δε ποσά των επιχορηγήσεων στον κωδικό 904, του ίδιου πίνακα (ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι κωδικοί αναφέρονται στο έντυπο που χρησιμοποιήθηκε για τις δηλώσεις του οικονομικού έτους 2010, εισοδήματα 2009). Τα ποσά αυτά, σε καμιά περίπτωση, δεν αθροίζονται με τα λοιπά φορολογητέα εισοδήματα από τις άλλες πηγές εισοδήματος.
    Β. ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ
    Σε ότι αφορά τις διατάξεις του Ν 3296/2004, για την περαίωση των χρήσεων χωρίς έλεγχο, τα ποσά των επιδοτήσεων-επιχορηγήσεων, αφʼ ενός μεν, δεν λαμβάνονται υπόψη για τον καθορισμό των ορίων υπαγωγής στην περαίωση (δεν θεωρούνται, δηλαδή ακαθάριστα έσοδα-τζίρος- άρθρο 14), αφʼ ετέρου δε, δεν λαμβάνουν μέρος στον υπολογισμό της διαδικασίας του άρθρου 15, του ως άνω νόμου, προκειμένου να προσδιορισθεί το τεκμαρτό ύψος των πωλήσεων, για τις ανάγκες της αυτοπεραίωσης (Πολ. 1064/2007). Αυτό , γιατί τα ανωτέρω έσοδα, γενικώς δεν μπορεί να θεωρηθούν ως προερχόμενα από την άσκηση της φυσιολογικής λειτουργίας της επιχείρησης, χαρακτηριζόμενα «έκτακτα και ανόργανα».
    Γ. ΦΠΑ
    Όσον αφορά τις δηλώσεις του ΦΠΑ και κυρίως την εκκαθαριστική δήλωση, το ποσό της επιχορήγησης θα πρέπει να περιληφθεί στον κωδικό 611, γιατί κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να ληφθεί υπόψη στη δημιουργία του κλάσματος της αναλογικής έκπτωσης ΦΠΑ ( pro-rata). Συγκεκριμένα εάν η επιχείρηση δεν πραγματοποιεί άλλες πράξεις, για τις οποίες να έχει υποχρέωση δημιουργίας pro-rata, πέραν της επιχορήγησης, τότε δεν δημιουργεί κλάσμα pro-rata. Εάν όμως πραγματοποιεί άλλες πράξεις εξʼ αιτίας των οποίων έχει υποχρέωση δημιουργίας pro-rata (π.χ. έσοδα από ενοίκια), τότε θα πρέπει στον παρονομαστή του κλάσματος (κωδικός 403) να συμπεριλάβει και το ποσό της επιχορήγησης. Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο Πολ. 1056/2002 διευκρινίζεται ότι λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό της αναλογίας έκπτωσης (προστίθενται στον παρανομαστή) μόνο οι επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις, οικονομικές ενισχύσεις που δεν συνδέονται άμεσα με την τιμή και μόνο στην περίπτωση που υφίσταται ήδη μερικό δικαίωμα έκπτωσης, λόγω πραγματοποίησης πράξεων υπαγομένων στο φόρο. τόσο με δικαίωμα έκπτωσης, όσο και χωρίς δικαίωμα έκπτωσης.
    13.12.2010
    ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
×
×
  • Δημιουργία νέου...