Jump to content

Saga1

simple Members
 • Posts

  463
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Saga1

 1. τα πράγματα σοβαρευουν ... απο 12:20 και μετα ..
 2. Μεχρι στιγμής εχω δ΄ώσει το β΄άρος μονο στην αποστολή των εσόδων αρχικά για το 2021 συμφωνα με τις ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ οδηγίες που είχαμε είναι η αλήθεια . πχ το οτι θα έπρεπε να διαβιβάσουμε ξανά λιανικη 01/01-30/9 το πληροφορηθηκαμε απο τις εταιρείες και οχι απο την ΑΑΔΕ , - να ήταν η εξαιρεση ,ή μάλλον ο κανόνας για το μέλλον ? - . Εμένα μου εμειναν οι ΑΛΠ με αρνητική τιμη στην αξία σε Κατηγορία Χαρακτηρισμού για κάποιο συντελεστη ΦΠΑ του παραστατικου , ΔΕΝ διαβιβάζονται ,δεν τις δεχεται η "πλατφόρμα" . Θα πρέπει να στησουμε παραστατικό να κάνουμε την εγγραφ΄η να συμφωνησουμε τα εσοδα . Επίσης θα πρέπει να στησουμε παραστατικά για ολα τα εκτος "Εμπορικου" έσοδα , πχ τόκοι ,εκτακτα εσοδα κτλπ . Ολα αυτα σημαινουν οτι θα πρέπει να κυνηγήσω την εταιρεία να μου τα φτιάξει , και εδω είναι το μεγάλο Θέμα , Θα επρεπε ολα αυτά να τα εχουμε ετοιμα , και τα ΙΔΙΑ για ΟΛΟΥΣ και οχι ο καθένας να κάνει τα δικά του , μεγάλο φαουλ της "πλατφορμας" . Για τα έξοδα , δεν θα ηθελα να αναφερθώ ,,ουτε και να ασχοληθώ . Οπώς ειχε αναφ΄έρει και ενας συνάδελφος , η αλήθεια είναι πως απο τον Νοέμβρη - Οκ΄τωβρη θα έλεγα - ουσιαστικά ΔΕΝ εχουμε μηχανογραφική υποστήριξη !! Δεν τους θέλουμε μόνο για το Mydata ,υπάρχουν και άλλα θέματα που τους χρειαζόμαστε .
 3. Το πρόβλημα ήταν πως η πλειοψηφία ανέβαζε τα αρχεία την τελευταια στιγμή .δστχώς ... Λοιπόν τι ΄κανουμε φέτος ? Γιατ΄ι δεν εχει βγει επισημη ενημέρωση ? και διαβάζουμε στο internet παρασκηνιακά σχόλια απο συναντήσεις επιτροπών . Παντως απο οτι ειδα σημερα ,ουτε ενα 10% εχει ανεβάσει αρχεία
 4. Πώληση με Τιμολόγιο σε Βρετανική εταιρεία - ΑΦΜ GB... - , παράδοση Ελλάδα , χρεώθηκε ΦΠΑ Δεν μου παιρνει την διαβίβαση .. μνμ Classification type E3_561_006 is forbidden for Classification category category1_1 combined with invoice type Item1_1 Αν το δει κάποιος .. απαντά ** Το π΄ήρε με E3_561_007 ,αφμ 999999999 και δηλωση Χ΄ω΄ρας σε Πελα΄τη
 5. ας το παρουμε λίγο απλά , ΄και οι 2 αποδείξεις δεν αφορου΄ν "λιανική" αρα γιατί απο ΦΗΜ ? Η Ιδιόχρηση επηρεάζει μονο το κόστος της αποθηκης σου , η αυτοπαράδοση είναι όπως σωστά αναφέρθηκε για την αποδοση του ΦΠΑ . Και τα 2 τα εκδίδεις απο το ERP , και μονο το 2ο διαβιβάζεται
 6. τα μηδενικά παραστατικά ,δεν τα δεχεται λέει ... με 0,01€ αξία λέει ...
 7. Καλο Μήνα ! Αν μιλάμε για την αρχική συνδεση του ΦΗΜ ,ναί ! θα χρειαστεί το Κey του ΦΗΜ , απο την σελ΄ίδα του esd
 8. Ακριβω΄ς ,,και βεβαια ξεπηδούν περιπτώσεις απο το πουθενα και για το καθετί. πχ Δεν μου "διαβίβασε" παραστατικό ΤΔΑ το erp , ήταν με μηδενική αξία , τρεχα να βρεις πως θα το δ..στείλεις.
 9. Αυτη την ιστορία με το esend δεν την εχω καταλάβει ,,, (ασχετα απο το ποιος μπορει και πως) δλδ α) στελνουμε τις συνοψεις σε esend για οτι αφορα ΛΙΑΝΙΚΗ , β) Το esd στελνει σε Myd τα στοιχείa γ) Το myd μαρκαρει τα παραστατικά δ) Το myd στελνει τα μαρκαρισμένα παραστατικά σε Εκδοτη ? ε) Ο Εκδότης τσεκάρει οτι ολα αυτα είναι σωστά και δεν εχει ξεχαστει κα΄τι ζ) Ο ταλαιπωρος πλεον εκδότης ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ τα μαρκαρισμένα παραστατικά ΔΛδ τι χαρακτηριζει ? , εσοδα πωλησεων λιανικης ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ , εχει αλλάξει κάτι ? (τι δεν καταλαβαίνω?) η) Τα στέλνει ξανα "χαρακτηρισμένα" σε myd , να τα δεί στα Ηλεκτρονικά Βιβλία ,και ξανα συμφωνία . ( δουλεια να έχουμε δλδ , σε αχρηστες διαδικασίες ) Και ολα αυτα για ... εσοδα Λιανικής ,, φαντασου με τα εξοδα τι εχει να γίνει , Εδω τις μυφ δεν μπορουσαμε να ανεβάζουμε στην ώρα τους ,,,
 10. Δεν ήταν δυνατή η Υποβολή Αρχείου, Σε επεξεργασία η φόρτωση Αρχείου. Παρακαλούμε αναμείνατε έως την ενεργοποίηση του κουμπιού Επιστροφή. Εχει προβλημα η υποβολή ΑΠΔ ? δεν μου το εχει ξαναβγάλει ...
 11. Ναι !!! τελικά οι ΦΗΜ ( δλδ φορολογικοι ΚΑΙ ταμειακές ) στέλνουν Ημερήσια Ζ στο esend . Μεχρι αυτη την στιγμή : α) Εχουμε στείλει Ζ (δλδ λιανική ) σε esend και β) Εχουμε στείλει Χονδρική σε Mydata , Σωστά ? Υπάρχει και κάτι αλλο .. που δεν εχω καταλαβει ,αλλά θα το δούμε σε λίγο οταν εκδίδουμε ΑΛΠ με ERP Ποια η διαφορά στo esend του Κωδικού Παραστατικου (ΕΑΦΔΣΣ) 173 απο το 233 για τις ΑΛΠ ?
 12. Αν <50.000€ ΑΠΥ εως 20η επόμενου μηνα ..Διαβίβαση το λιγότερο min ==> "Ειδική Φόρμα Καταχώρησης" .και για τα Εξοδα Αν >50.000€ ΑΠΥ εως 5 ημερων απο εκδοση .. Διαβίβαση min ==> Προγράμματα ( δλδ ΦΗΜ ) .. και για τα Εξοδα
 13. Μηπως πρέπει να δημιουργηθεί και μια κατηγορία Mydata .. εκτός Επίλυσης ? 1)Χάνει και σε εσας τους ΦΗΜ το Esend κάθε φορά που επιλεγουμε εναν ! και πρέπει να βγείς/μπεις ξανά για να δείς και τα Ζ των υπολοπων ? 2)Τελικά με ΦΗΜ "διαβιβάζουμε" τις ΑΛΠ .... μια μια ή με το ημερήσιο Ζ ? το ΄ίδιο και με ταμειακές μηχανές ?
 14. πλησιάζουν οι ημερες , καποιες ερωτήσεις : Για πρακτική σπουδαστών ΤΕΙ 1) Αναγγελία με Ε3,5 ? 2) Μισθός 580,80€ ? 3) ΚΑΔ> Ειδικότητα> Πακέτο Κάλυψης ? Το πακέτο κάλυψης, για την συμπλήρωση της ΑΠΔ, είναι το 210. Θα πρέπει να αναγραφεί και η ειδική περίπτωση ασφάλισης, κωδικός: 14. Σε ότι αφορά τον ΚΑΔ και τον κωδικό ειδικότητας, θα σημειωθεί αυτός που προκύπτει σύμφωνα με την εργασία που έχει αναλάβει να διεκπεραιώνει στην επιχείρηση. Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να ασφαλίσει τον πρακτικά ασκούμενο κατά επαγγελματικού κινδύνου στην 12 ασφαλιστική κλάση για 1% και με πακέτο κάλυψης ΙΚΑ 210 4) Ασφ. Εισφορές :στο τεκμαρτό ημερομίσθιο της 12ης ασφαλιστικής κλάσης του ΙΚΑ επί 25 ημέρες - 40,45 x 25 x 1% = 10,11 € μηνιαίως 5) Επισυνάπτω συμβαση με Σχολη ? Με αυτά τα δεδομένα καταλήγω στα παρακάτω : Εργασιακή κατάσταση υπάλληλος , Ασφάλιση με τεκμαρτες αποδοχες Κωδικός Ειδικότητας 419000 ( Υπάλληλος Γραφείου) ΠΚ 210 : ΕΠΑ :14 , Βασικός Μισθός 580,80€ Τεκμαρτες Αποδοχές 1011,25€ , Τυπος Αποδοχων :013 Ασφ.Ταμείο : 1% Εργοδοτικές Εισφορές Κάποιο σχόλιο σε Ολα αυτα ? Ευχαριστώ !
 15. Denny εχω και εγω τετοια περίπτωση ,αλλα ξεκινα απο 1/11 η πρακτική ,,αν δεν εχει κάνει λαθος ο φοιτητής . Αυτο που κράτησα είναι οι ασφαλιστικές εισφορές ? και η ειδικότητα στο Εντυπο όντως ..Απο επικοινωνια που είχα πραγματι κάνουμε την πρόσληψη σε ΕΡΓΑΝΗ και ΜΕΤΑ την πρακτική στελνουμε στον τοπικο ΟΑΕΔ τα δικαιολογητικά .
 16. Καλημέρα , και καλη εβδομάδα . Στην 1η εβδομαδα .... "εφαρμογής" εχω να παρατηρήσω : - τετοιο μπάχαλο ,πρωτη φορά ,και αυτη η ... ησυχία απο τα θεσμικά οργανα τίποτα καλο δεν προμηνύει . - Το μονο που κάναμε ήταν ,να αναβαθμίσουμε τον ενα και μοναδικό δικτυακό Φ/Μ ,καθώς ανακαλυψα πως δεν διαβίβαζε στο ημερήσιο Ζ στοιχεία απο ενα PC , δεν μου συφωνούσαν δλδ τα Ζ , με την ημερήσια κατασταση πωλησεων ..και αυτο απο 01/01/21 .. πως το διορθώνουμε τώρα αυτ΄΄ο? - Μονο στοιχεία λιανικής στο esend υπάρχουν , και κάποια εξοδα απο προμηθευτές στο Mydata , έστελναν απο 01/01/21.
 17. Ο Ρόλος του Λογιστή στην Ψηφιακή Πλατφόρμα myDATA Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/56201/platforma-mydata-21-basikes-epishmanseis-synoptikos-odhgos-mydata Αν και προβλεψη το αρθρο ,,,Για να το διαβάσουμε ολοι,,!!! μηπως καταλάβουμε ,αν μπορεί να υλοποιηθεί ενας τέτοιος ρολος , ( χωρίς ΟΡΙΑ εμπλοκής !! όπως πάντα αλλωστε .. ) Συμφωνώ αγαπητε ,ενας ολόκληρος κλαδος πιαστηκε στον υπνο της καραντίνας . ΄Αν και είναι αργα ,καθώς ο Νομος εχει ψηφιστει , λεμε ΝΑΙ στα Ηλεκτρονικά Τιμολόγια ΧΩΡΪΣ οποιαδήποτε επεξεργασία , και ΟΧΙ στα Ηλεκτρονικά Βιβλία ,έτσι απλά.
 18. Εργαζόταν τελικά ,, αρα δλδ να ισχύει ακόμη το πρόγραμμα !!..
 19. Καλησπέρα , εκανα αίτηση σήμερα για 1 εργαζόμενο και μου βγάζει το μνμ : Ο ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ. να Ισχύει η να εχει ληξει το πρόγραμμα ?
 20. Υπαρχει εως 13/9 .. αρα την περιμένουμε , μεσα στο ΣΚ !! τι καλά...
 21. Εγω είχα κάνει την δηλωση πριν τις 06/06 ,, και δεν συμπεριέλαβα καθόλου αυτά τα 2 ποσά ( Ενισχυση Επιστ/νων και Ευεργέτημα ΦΠΑ στο Ε1) Εχω κάνει εγγραφή στα βιβλία και τροποιητικές ΦΠΑ. Στο Ε3 , καταχωρήθηκαν μονο σε Πιν Στ κ 444 για να υποβληθεί η δήλωση Σύμφωνα με τις οδηγίες από το Σεμινάριο του κου Χριστόπουλου στο taxheaven : Το ευεργέτημα της έκπτωσης ΦΠΑ ΑΦΟΡΆ κρατική ενίσχυση , - δεν είναι φορολογητέο είσοδημα - αντιμετωπίζεται ώς εκτακτο εσοδο και εχει φορολογική και Λογιστική αντιμετώπιση ίδια με την Οικονομική ενίσχυση των επιστημόνων ,, δεν λέει κάτι άλλο πχ πως Δεν αναγράφεται σε Ε1 ή που αναγράφεται . Δεν εχω βρει κάτι που να λέει πως δεν πρέπει να αναγραφεί στο Ε1 . Εγω θα το εβαζα σε 657 ως Εκτακτη Οικονομική ενισχυση covid σε ασκούντες επιχ.δραστηριότητα .
 22. Την κάναμε τωρα ,, σιγα μην περιμέναμε Μολις είδα ,πως φευγει και η δήλωση αν εχεις αγορα ακινήτου ,, τα διόρθωσαν ναι !!
 23. Για την Καταβολή του ΔΠ 04 2020 , είχα την εντύπωση πως δεν ειναι αφορογητο εσοδο ,. Μας εχουν μπερδέψει ,,ελπίζω συντομα να ξεκαθαρίσουν
×
×
 • Create New...