Jump to content

Saga1

simple Members
 • Posts

  437
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Saga1 last won the day on October 2

Saga1 had the most liked content!

About Saga1

 • Birthday October 19

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Athens

Recent Profile Visitors

3,465 profile views
 1. Denny εχω και εγω τετοια περίπτωση ,αλλα ξεκινα απο 1/11 η πρακτική ,,αν δεν εχει κάνει λαθος ο φοιτητής . Αυτο που κράτησα είναι οι ασφαλιστικές εισφορές ? και η ειδικότητα στο Εντυπο όντως ..Απο επικοινωνια που είχα πραγματι κάνουμε την πρόσληψη σε ΕΡΓΑΝΗ και ΜΕΤΑ την πρακτική στελνουμε στον τοπικο ΟΑΕΔ τα δικαιολογητικά .
 2. Καλημέρα , και καλη εβδομάδα . Στην 1η εβδομαδα .... "εφαρμογής" εχω να παρατηρήσω : - τετοιο μπάχαλο ,πρωτη φορά ,και αυτη η ... ησυχία απο τα θεσμικά οργανα τίποτα καλο δεν προμηνύει . - Το μονο που κάναμε ήταν ,να αναβαθμίσουμε τον ενα και μοναδικό δικτυακό Φ/Μ ,καθώς ανακαλυψα πως δεν διαβίβαζε στο ημερήσιο Ζ στοιχεία απο ενα PC , δεν μου συφωνούσαν δλδ τα Ζ , με την ημερήσια κατασταση πωλησεων ..και αυτο απο 01/01/21 .. πως το διορθώνουμε τώρα αυτ΄΄ο? - Μονο στοιχεία λιανικής στο esend υπάρχουν , και κάποια εξοδα απο προμηθευτές στο Mydata , έστελναν απο 01/01/21.
 3. Ο Ρόλος του Λογιστή στην Ψηφιακή Πλατφόρμα myDATA Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/56201/platforma-mydata-21-basikes-epishmanseis-synoptikos-odhgos-mydata Αν και προβλεψη το αρθρο ,,,Για να το διαβάσουμε ολοι,,!!! μηπως καταλάβουμε ,αν μπορεί να υλοποιηθεί ενας τέτοιος ρολος , ( χωρίς ΟΡΙΑ εμπλοκής !! όπως πάντα αλλωστε .. ) Συμφωνώ αγαπητε ,ενας ολόκληρος κλαδος πιαστηκε στον υπνο της καραντίνας . ΄Αν και είναι αργα ,καθώς ο Νομος εχει ψηφιστει , λεμε ΝΑΙ στα Ηλεκτρονικά Τιμολόγια ΧΩΡΪΣ οποιαδήποτε επεξεργασία , και ΟΧΙ στα Ηλεκτρονικά Βιβλία ,έτσι απλά.
 4. Εργαζόταν τελικά ,, αρα δλδ να ισχύει ακόμη το πρόγραμμα !!..
 5. Καλησπέρα , εκανα αίτηση σήμερα για 1 εργαζόμενο και μου βγάζει το μνμ : Ο ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ. να Ισχύει η να εχει ληξει το πρόγραμμα ?
 6. Υπαρχει εως 13/9 .. αρα την περιμένουμε , μεσα στο ΣΚ !! τι καλά...
 7. Εγω είχα κάνει την δηλωση πριν τις 06/06 ,, και δεν συμπεριέλαβα καθόλου αυτά τα 2 ποσά ( Ενισχυση Επιστ/νων και Ευεργέτημα ΦΠΑ στο Ε1) Εχω κάνει εγγραφή στα βιβλία και τροποιητικές ΦΠΑ. Στο Ε3 , καταχωρήθηκαν μονο σε Πιν Στ κ 444 για να υποβληθεί η δήλωση Σύμφωνα με τις οδηγίες από το Σεμινάριο του κου Χριστόπουλου στο taxheaven : Το ευεργέτημα της έκπτωσης ΦΠΑ ΑΦΟΡΆ κρατική ενίσχυση , - δεν είναι φορολογητέο είσοδημα - αντιμετωπίζεται ώς εκτακτο εσοδο και εχει φορολογική και Λογιστική αντιμετώπιση ίδια με την Οικονομική ενίσχυση των επιστημόνων ,, δεν λέει κάτι άλλο πχ πως Δεν αναγράφεται σε Ε1 ή που αναγράφεται . Δεν εχω βρει κάτι που να λέει πως δεν πρέπει να αναγραφεί στο Ε1 . Εγω θα το εβαζα σε 657 ως Εκτακτη Οικονομική ενισχυση covid σε ασκούντες επιχ.δραστηριότητα .
 8. Την κάναμε τωρα ,, σιγα μην περιμέναμε Μολις είδα ,πως φευγει και η δήλωση αν εχεις αγορα ακινήτου ,, τα διόρθωσαν ναι !!
 9. Για την Καταβολή του ΔΠ 04 2020 , είχα την εντύπωση πως δεν ειναι αφορογητο εσοδο ,. Μας εχουν μπερδέψει ,,ελπίζω συντομα να ξεκαθαρίσουν
 10. Περιμένουμε εως15/6 ,, εχει σεμινάριο https://www.taxheaven.gr/webinars/webinar/167
 11. Καλημέρα , Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ,, Περα απο την συζήτηση αν πρέπει να μπουν ή οχι αυτα τα ποσά , σιγουρα κάτι δεν παει καλά στη εκκαθάριση ,αυτο ήθελα να βεβαιώσω . Συμφωνώ με όλες τις διαπιστωσεις που ανέφερες πιο πάνω α & β. "Οπότε μια λύση γαι τα μπλοκάκια και μόνο ίσως θα ήταν να εμφανσιθούν μόνο στον κωδ.444 αφού έτσι το θέλει η σχετική απόφαση και καθόλου στον Ζ1 είτε ως λοιπα έσοδα είτε ως ασυνήθη έσοδα " και εγω εδω καταλήγω για να φύγει η δήλωση . Αυτα τα ποσά θα αναγραφούν επίσης και στους Κωδικούς 657-658 (ευεργέτημα απο ΦΠΑ) και 781-782(Αποζ/ση Ειδικού Σκοπού) , όπως αναφέρθηκε χθές στο σεμινάριο του Κόμβου , αν κατάλαβα σωστά ..
 12. Σε πίνακα Ζ Ε3 Εσοδα : χχχχχ Λοιπα : χχ = Συνολο Ενισχυσης Ειδ.Σκοπού (Επιστήμονες) ,και Ευεργέτημα ΦΠΑ Δλς Στα Ακαθ. Εσοδα εχω προσθέσει τις ενισχύσεις Σε Πίνακα ΣΤ Συμπληρώνω μειον Αφορολογητα Εσοδα ( κωδικους 444 περ 1 και 4) Δλς αφαιρώ τα αφ/τα εσοδα για τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος . Ολα ωραία μεχρι εδω !! αλλα όμως αν ανηκεις στη περίπτωση που εχεις συμπληρώσει Τον Κωδικό 007 ( περ. στ' παρ. 2 αρ. 12 ν.4172/13 ) δλδ είσαι μπλοκάκιας ,,τοτε τα πράγματα είναι διαφορετικά . Δεν σου αφαιρεί τα αφορολόγητα εσοδα και έχει κολλήσει στη διαφορα : Σύνολο Εσόδων μείον τις Ασφαλιστικές Εισφορές Αυτοαπασχολούμενων του Πϊνακα Ζ2 (Ασε που σου υπολογίζει και ΕΕΑ και Τελος Επιτηδευματος (μειωμένο) Αν διαγράψεις την ιδιότητα σε 007, τοτε τα φορολογητεα εσοδα υπολογίζονται σωστά .. Κάνω κάτι λάθος ...
 13. Φορολογικη για δανειοδότηση? Αν κατάλαβα ασφαλιστική μπορείς - για Ανανέωση Δανείων - αλλά φορολογική οχι ?
 14. Καλημέρα , Εχω κάνει και εγω αίτηση για 3 εργαζόμενους απο τον Ιανουάριο , Στο Εργάνη υπάρχουν τα εξής στοιχεία : Κατάσταση : Υποβληθείσα Εξέλιξη αίτησης : Με πρόσληψη Σχόλια εξέλιξης αίτησης : ..... Και ρωτάω εχει γίνει αποδοχή ? πως μπορείς να ξέρεις αν εχει εγκριθεί , πρέπει να γίνει κατι άλλο ? Ευχαριστώ
×
×
 • Create New...