Jump to content

Saga1

simple Members
 • Content Count

  414
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Saga1 last won the day on December 20 2019

Saga1 had the most liked content!

About Saga1

 • Rank
  *
 • Birthday April 23

Recent Profile Visitors

3,186 profile views
 1. Ευχαριστώ , αυτό λεω ,οι αναφορά ήταν μονο σε αυτές ,τις αρχικές ,και σε όλες τις αναστολές απο Ιούνιο και μετα ,δεν διάβασα κάτι σχετικό ..
 2. Ευχαριστώ συνάδελφε ,,ειδικα για το 2ο ναι δλδ με την οικειοθελή παροχή , έψαξα αλλα δεν βρηκα τίποτα σε καμία εγκύκλιο ,( περα απο τις αρχικές του Μαρτίου ,,ουτε κάποια αναφορά σε αυτες )
 3. Αναστολές Πληττόμενων σύμφωνα με : ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟ LOCKDOWN 7/11/2020 30/11/2020 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΚΑΔ ΤΟΥ ΠΑΡ.ΙΙΙ Το ΕΡΓΑΝΗ τωρα εχει 2 μονο επιλογές 1/8 και μετα ,,, και ορθη επαναληψη ,, Δηλωνουμε εδω ? Αυτοι που μπήκαν σε τηλεργασία πχ απο 7/11 , τι θα τους κάνουμε ? αλλάζει η υποβολή με νεο πίνακα ? Επίσης ο εργδότης μπορεί οικιοθελώς να δωσει προσθετο μισθό σε οσους μπούν σε αναστολή ,όπως ίσχυε Απρίλιο-Μαίο ?
 4. Νόμος 4722/2020 Κύρωση: α) της από 10.8.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Επείγουσες ρυθμίσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού COVID-19, στήριξης της αγοράς εργασίας και διευκόλυνσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας» (A΄ 157) και β) της από 22.8.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων, τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της
 5. Συνάδελφοι , Τι ισχύει κατα το διάστημα των 7 ή 14 ημερων καραντίνας ,αλλά και κατα την αναρρωτική αδεια που λαμβάνει έπειτα ,οταν ο εργαζομενος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να απασχοληθεί σε όλο αυτό το διάστημα ? Επίσης τι γίνεται οταν σε αυτό το διάστημα ο εργαζόμενος εχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο .. Κάνω αναζήτηση αλλα δεν βρίσκω κάτι ξεκάθαρο .... Τις θεωρούμε ως ημερες ασθενείας ή ως εργάσιμες ? Υποβάλει ο εργαζόμενος κάποια αίτηση επιδόματος στο ΕΦΚΑ ? Οποιαδήποτε ενημέρωση ευπρόσδεκτη . Ευχαριστώ !!
 6. Δεν εχω ασχοληθεί καθόλου ,μα καθόλου λέμε !! Αλλά απο αυτά που διαβάζω ,αναρωτιέμαι τι ρωταμε ? Ναι τα γραμμάτια των ΔΣ πάντα ήταν μια ιδιαίτερη περιπτωση, ΟΚ!! Πως να καταχωρησουμε ή πως να συνδέσουμε ενα παραστατικό με το MyTade? Γιατί πιστεύω πως το για το 2ο ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ καθολου , μα καθόλου λέμε ,να ασχοληθούμε σαν κλάδος .. ..αν πρέπει ,καλυτερα να το τελειώνουμε απο τώρα ,και να πάμε ΜΟΝΟ στα ηλεκτρονικά Τιμολόγια ..για αρχή .
 7. Τι πράγμα είναι αυτό σημερα ,,, Η πραγματικότητα είναι , οτι αναβάλεις/μεταθέτεις για αργότερα ,,το βράδυ , ισως και αυριο ,, μια υποχρέωση που μπορείς να κάνεις σήμερα ,τώρα . Χαμένος πολύτιμος χρόνος ..!!
 8. Υπάρχουν και χειρότερα !! Το επιδόματα μητρότητας εχουν να κάνουν με το αν κατα την ημερομηνία εναρξης του ασφαλιστικού δικαιώματος καλύπτονται οι απαραίτητες προϋποθέσεις χορήγησης τους . Δλδ Αν εχει τα ανάλογα ενσημα ,,, στο παρελθον , για τον ασφαλιστικό φορέα δικαιούται τα επιδόματα,,και Διακοπή εργασίας με την ημερομηνία απολυσης . ...ομως η διακοπή της εργασιακής σχέσης εγκύου είναι το θέμα , αν και στην περίπτωση της διακοπής εργασιών ο εργοδότης καλύπτεται
 9. Μιας και το συζητάμε ,, η αρχική απορία μου ήταν με το ΚΠΚ 101 που ανάφέρθηκε ,καθώς βάζοντας ΚΑΙ το ταμείο Προνοίας , το συνολικό ποσοστό ανέβαινε σχεδόν στο 45% .. ενω στο παράδειγμα που ανάφερα πιο πάνω φθάνει στο 39%. για την ίδια ειδίκοτητα πάντα ..
 10. Εγω σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου ,, με την βοήθεια σας τουλάχιστον τωρα ξέρω που να ρωτήσω ..
 11. Αρα καταλήγουμε Σε 5212 Λιανικο εμπόριο εντος ασφαλιστικής περιοχης .. Κωδικός ειδικότητας πχ Ταμίας 421110 ΚΠΚ 0103 12,08+21,086 = 33,166% πλεον ασφάλιση σε ΤΕΑΥΕΤ 3+3 = 6%
 12. Εχεις δικαιο ,, καταλάθος το εβαλα .. Απο τους 3 ΚΑΔ .. 5211 , 5212 , 5221 ,,μονο ο 5212 εχει ΚΠΚ 103 Μηπως όμως αυτο το "Λιανικό Εμπόριο Μεγάλα Καταστήματα γενικών πωλήσεων" είναι για τα supermarket ? Εγω θεωρω τον 5221 πιο σωστό ..
 13. Συνάδελφε ,, αναζητώ στη σελίδα του ΙΚΑ , Αναζήτηση Κωδικών Βαζω πχ ΚΑΔ 5211 και ολοι οι σχετικοι Κωδ.Ειδικότητας - πχ Πωλητες ,ταμίες κτλπ- εχουν ΚΠΚ 101 ,, το 103 απο που το παίρνεις ? Κάτι δεν εχω καταλάβει καλά μάλλον ..
 14. "Τους ασφαλίζετε στο πακέτο 103" και παράλληλα στο ΤΕΑΥΕΤ." Απο που προκύπτει το 103 ? ευχαριστώ !
 15. Η άδεια είναι για καταστημα λιανικής τροφίμων και ποτών , παντοπωλείο ,οπωροπωλείο ,καβα κτλπ .. Μηπως δεν εχει ΤΑΠΥΤ , που είναι αν κατάλαβα καλά για τους υπάλληλους εμπορικών καταστημάτων (όχι τροφίμων ) και εχει ΤΕΑΥΕΤ … 😕
×
×
 • Create New...