Jump to content

Saga1

simple Members
 • Content Count

  334
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Saga1 last won the day on December 20 2019

Saga1 had the most liked content!

About Saga1

 • Rank
  *
 • Birthday April 23

Recent Profile Visitors

2,940 profile views
 1. Χρόνια Πολλά Συνάδελφοι !! Το ανοιξαν ξανα μάλλον η απλά εβγαλαν το Μνμ που έλεγε - παράτυπα βεβαια - οτι η περίοδος υποβολής αιτήσεων εχει ληξει !! Αν είναι δυνατόν !! , απο χθές το βράδυ διαβάζω σε σελίδα ΑΜΕΑ στο fb , οτι είχαν πρόβλημα , "και εμενα το ιδιο λεει εγκριθηκε βαζω το iban παταω υποβολη λεει παρακαλω περιμενετε και τιποτα" "μόλις τώρα μπήκα το ιδιο γράφει ξανά μπαίνω μετά θέλει να ξανά γράψω το IBAN και αυτό συνέχεια δεν ξέρω τι να πω" "Μπείτε τώρα. Άνοιξε. Βάλτε το ΙΒΑΝ και πατήστε "Υποβολή" . Μόλις το έκανα και το δέχτηκε" το τελευταίο γράφηκε πριν απο 4 ωρες ,αρα κατι αλλαξε όπως διαβάζω τώρα
 2. Ευχάριστα Νεα !! Εγκριση της αίτησης τελικά !! Οχι στον πατέρα ,,,αλλά στο Τέκνο !! (Η αρχική δεν είχε εγκριθεί αρα κάτι άλλαξε ,δεν ψάχνω πως και γιατί ..)
 3. Είχαμε και μια ευχάριστη εξέλιξη πριν απο λίγο , Ενημερώσεις - Διευκρινίσεις 1. Για τα εξαρτώμενα μέλη π.χ. ΑΜΕΑ που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα. 2. Το Αίτημα Ένστασης υποβάλλεται από τη σελίδα της αίτησης σε περίπτωση μη έγκρισης. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω ΙΒΑΝ σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. οικ. 2/89030/ΔΛΤΠ και έχουν ενημερωθεί σχετικά κατά την υποβολή της αίτησης. 3. Τα αιτήματα ένστασης συγκεντρώνονται από την ΗΔΙΚΑ και θα διαβιβαστούν στην ΑΑΔΕ για περαιτέρω επεξεργασία. 4. Κατόπιν εξέτασης των αιτήσεων που απερρίφθησαν, αναρτήθηκε πρόσθετο αρχείο δικαιούχων δύο κατηγοριών : Α. Δικαιούχοι οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών. Β. Δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υποβάλλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη. Οι πιθανοί δικαιούχοι που εντάσσονται σε μια εκ των δύο ανωτέρω κατηγοριών, καλούνται να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση. Για να δούμε απο Δευτερα , γιατί μπήκα τώρα , και δεν υπήρχε κάποια αλλαγή ..
 4. και τέλος ,για να το κλείνουμε το θεμα .. Η ΑΑΔΕ τα ρίχνει στην ΗΔΙΚΑ και αντίστροφα , Τροποποιητική για να γίνει άρνηση της φιλοξενίας που έρχεται από το Ε1 του τέκνου δεν μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά , αλλα χειρόγραφα στη εφορία , Δεν σχετίζεται αυτή η κίνηση με το μερισμα καθώς δεν θα ληφθεί υπόψη Για το μέρισμα εγινε Ενσταση στη Σελίδα της ΗΔΙΚΑ , αλλα το πιο πιθανό είναι να χαθεί ..
 5. Στους Δημους απο οτι κατάλαβα ,δες εδω https://opeka.gr/atoma-me-anapiria/atoma-me-anapiria-paroches/
 6. Συνάδελφε η εγκυκλιος το αναφέρει ξεκάθαρα αυτο "ΑΜΕΑ: Άτομα με αναπηρία, δικαιούχοι των επιδομάτων του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για άτομα με αναπηρία, όπως αυτά τα επιδόματα προβλέπονται από τις διατάξεις της περ. ε' της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4520/2018 (Α΄ 30) και όπως τα άτομα καταγράφονται στα μητρώα της Η.ΔΙ.ΚΑ. Α.Ε. στις 30/11/2019" Βεβαια διαβάζω πως εχουν διαμαρτυθεί και ολοι οι άλλοι που παιρνουν απο αλλου επιδόματα ,αυτα ξέρω .. Για τον ΟΠΕΚΑ που ρωτάς ,, Ρωτησα και εγω τους γονείς και μου είπαν πως είναι τα επιδόματα Προνοίας του ΟΓΑ που δίνονταν παλαιότερα-απο τους Δημους νομίζω- , και απο κάποια στιγμή και μετα - πρόσφατα μάλλον - τα ανέλαβε ο ΟΠΕΚΑ.
 7. ια. Οι κωδ. 007-008 συμπληρώνονται από όσους φιλοξενούν ενήλικες υπόχρεους σε υποβολή δήλωσης, εκτός από αυτούς που αναφέρονται στον Πίνακα 8 Σωστός ευχαριστώ ,!! βρηκαμε το πρώτο λαθος , και η συνέχεια : 3. Έχω εξαρτώμενο μέλος το οποίο δηλώνω στον πίνακα 8 της δήλωσης, ενώ υπάρχει και η υποχρέωση χωριστής φορολογικής δήλωσης από το μέλος. Θα πρέπει να συμπληρώσω τα στοιχεία του εξαρτώμενου μέλους στον υποπίνακα του κωδικού 007-008 για τη φιλοξενία; Εφόσον το εξαρτώμενο μέλος συνοικεί μαζί σας και δηλώνεται στον πίνακα 8 δεν είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση του κωδικού 007-008. 4. Στον υποπίνακα 007-008 εμφανίζονται τα στοιχεία του τέκνου μου, το οποίο φιλοξενώ. Θα πρέπει να κάνω αποδοχή της φιλοξενίας; Δεν είναι υποχρεωτική η αποδοχή εφόσον το τέκνο σας είναι εξαρτώμενο και δηλώνεται στον πίνακα 8 της δήλωσής σας .. Εγινε το λάθος ,αντε τωρα να το διορθώσεις ,,,,
 8. ναι λαθος ,,το Α21 είναι ,, το διέγραψα για να μην μπερδευόμαστε
 9. Ναι εχω δοκιμάσει εκ των υστέρων και για το τέκνο ΑΜΕΑ , και δεν την δεχόταν. Τελικα ισχύει και εισοδηματικό κριτήριο ? Η Οικογένεια εχει , 24000 συνολικό εισόδημα και μηδενικούς τόκους .. Μ
 10. "Στον υποπίνακα 8.2 συμπληρώνονται υποχρεωτικά ο Α.Φ.Μ. και ο Α.Μ.Κ.Α. των προσώπων που σας βαρύνουν και συνοικούν μαζί σας. Επίσης, συμπληρώνεται η συγγένεια που έχουν μαζί σας ή με τη σύζυγό σας, κατά περίπτωση" Για την δικιά μου περίπτωση ,,δλδ τεκνο ,ΑΜΕΑ , δικη του δήλωση ως φιλοξενούμενος του πατέρα ,που δεν Είχε δηλωθει στον Πίνακα 8,1 ως εξαρτώμενο γιατί δεν ήταν δυνατη η δήλωση ,,,,,μάλλον αυτη ήταν η λύση,,, δλδ ο Πίνακας 8.2 ,,, παράτυπα όμως ,, Κάποια σκέψη ?
 11. Αυτο ακριβως είχε συμβει τον Μαιο , Δεν με αφηνε να συνεχίσω την δηλωση του γονεα !!! Υπηρχε τρόπος τελικα ? Δεν ήταν τελικά αγνωστό το λάθος όπως διάβασα εδω ,, τι να εγινε τελικα ? https://www.money-money.gr/news/to_taxis_den_afhnei_na_dhlwooyn_ta_filoxenoymena_enhlika_paidia?fbclid=IwAR2IvoqGkU4FqXaZpwF77RCWPtR2qQVF38DiCPsoSEIHnm-JH7CS1TxViMY Αλλά ανεξάρτητα απο αυτό το "λαθος" , το ζητημα είναι οτι υπαρχουν ΑΜΕΑ που εκαναν δική τους δήλωση , γιατί θα έπρεπε να ήταν ΚΑΙ εξαρτώμενα μέλη ???? !!
 12. Η Δική μου περίπτωση είναι τεκνο ΑΜΕΑ 25+ χρονων σημερα , 80%+ μονιμη αναπηρία , που λαμβάνει Επδομα απο ΟΠΕΚΑ , εκανε για το 2018 δική του μηδενική δηλωση ως «Φιλοξενούμενος» απο τον Πατέρα . Είχαν τσεκαριστεί τα αναλογα πεδία , Π2 913 και ΠΠ3 001. Το τέκνο ΔΕΝ είχε Δηλωθει στο Ε1 του πατερα στον Πίνακα 8 -,με αποτέλεσμα να μην λαβουν και την έκπτωση φόρου - καθώς θυμάμαι πως απο την στιγμή που είχε δηλωθεί ως «Φιλοξενούμενος» δεν δεχόταν το ΑΦΜ του εκει , ή κάνω λάθος ? Συνολικό Οικογενειακό Εισόδημα 24000 Εκανα την αίτηση στον Πατερα , δεν την έγκρινε , το ίδιο εγινε και με το Τεκνο ..
 13. Οπως φαίνεται όχι ... πάλι αυτή η .... φιλοξενία στην μέση !!
 14. Περίπου τα ίδια . τεκνο ΑΜΕΑ 24 χρονων , έπρεπε να φαίνεται με δικη του μηδενική φορολογική δήλωση στο 2018. Φιλοξενούμενος απο τους γονείς . ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ της δήλωσης απο τον δικαιούχο γονέα !! Η απάντηση : Ωφελούμενη μονάδα/ωφελούμενες μονάδες: το νοικοκυριό, απαρτιζόμενο, με βάση τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος έτους 2019, από τον/την υπόχρεο και τον/ την σύζυγο αυτού ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης, καθώς και τα εξαρτώμενα τέκνα και τα εξαρτώμενα μέλη που συμπεριλαμβάνονται στις δηλώσεις αυτών. Δικαιούχος: το ενήλικο άτομο που έχει υποβάλει αίτηση για λογαριασμό της ωφελούμενης μονάδας, η οποία έχει κριθεί και πληροί τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα. Το ενήλικο αυτό άτομο είναι, σε περίπτωση έγγαμης συμβίωσης ένας εκ των δύο συζύγων ή σε περίπτωση συμφώνου συμβίωσης ένα έκ των δύο μερών ...Αρα δεν μπορεί να κάνει και Δική του Δήλωση, μπλέξαμε !!
 15. Υπέβαλα νωρίς νωρίς την ΑΠΔ 06/2019.. Ολα ΟΚ !!.. Πήρε και την μείωση στο ποσοστό της επικουρικής ,και την μείωση των εργοδοτικών για τους <25ετών .... απομένει να πάω και την ΥΔ , απο Δευτέρα
×
×
 • Create New...