Jump to content

Saga1

simple Members
 • Content Count

  320
 • Joined

 • Last visited

About Saga1

 • Rank
  *
 • Birthday April 23

Recent Profile Visitors

2,846 profile views
 1. Υπέβαλα νωρίς νωρίς την ΑΠΔ 06/2019.. Ολα ΟΚ !!.. Πήρε και την μείωση στο ποσοστό της επικουρικής ,και την μείωση των εργοδοτικών για τους <25ετών .... απομένει να πάω και την ΥΔ , απο Δευτέρα
 2. Για να καταλάβουμε .. Κάνεις την αίτηση , ΟΚ !! πχ απο 1/6/19 θα λάβεις κάποια έγκριση ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ θα αλλάξεις τις εισφορές ? η τις αλλάζουμε αμέσως με την υποβολή της αίτησης , δλδ πρίν υποβάλλουμε ΑΠΔ Ιουνίου . Το ΙΚΑ πάντως δεν εχει αλλάξει ακόμη τους ΚΠΚ στη σελιδα του...
 3. https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44721 Η μείωση είναι για όλους τους εργαζόμενους σωστά ? Αν εχεις κάτω των <25 τα ποσοστά είναι 34,40 1/1-31/5 ,και 33,90 απο 1/6 ?
 4. Δημιουργήθηκε κάποιο σφάλμα κατά τη λειτουργία του συστήματος: Κωδικός Σφάλματος:0b101fe3-aa6c-401d-bfc4-0d3 - 17/5/2019 5:27:28 μμ Αν το σφάλμα ξαναπαρουσιαστεί, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον διαχειριστή του συστήματος. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Τι γίνεται ακόμη !!
 5. Η αναφορά στο θέμα του αγαπητού κου Γραβιά τον περασμένο Αύγουστο , https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/40650 H δική μου εμπειρία λέει , πως συνάδελφοι σε επαρχία εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους ,σχετικά με την αποδοχή της παραχώρησης μέρους ενός ακινήτου από τις τοπικές υπηρεσίες για την υπαγωγή του φορολογούμενου στις προϋποθέσεις είσπραξης του ΚΕΑ ,και όχι τόσο για το κοινωνικό μέρισμα.
 6. Σημερα μου είπαν να πάνε σε όποιο "Ταμείο" εχουν Βιβλιάριο Υγείας ,,,.!! (μα καλα αυτά τα βιβλιάριο υποτίθεται δεν τα είχαμε καταργήσει)
 7. Saga1

  Υποβολη απδ χωρις αμα

  Αρχές του 2017 , ειχα στείλει εργαζόμενη να βγάλει ΑΜΑ , και η απάντηση που της είχαν δωσει ήταν πως δεν χρειάζεται πλεον , πίστεψα πως δεν είχε καταλάβει σωστά και την ξαναέστειλα , παλι με την ίδια απάντηση , Είχα υποβάλλει την ΑΠΔ - νομίζω 3ή4ος 2017 - χωρίς ΑΜΑ , και κατόπιν με αναζήτηση στην ΑΠΔ ,πηρα το ΑΜΑ της . Η Αλήθεια είναι πως απο τότε δεν εχω προβληματιστεί ποτέ ξανα για ανάλογη περίπτωση , δλδ πρόσληψη εργαζόμενου χωρίς ΑΜΑ ,,,και δεν εχω και λίγες , εκτός απο μια περίπτωση όπου είχα ΑΜΚΑ , και όχι ΑΜΑ , και η αναζητηση στοιχείων εργοζομένου μεσω του ΕΦΚΑ, δεν μου έφερνε τα στοιχεία του , θεώρησα πως είχε πρόβλημα με το ΑΜΚΑ της ,και Έστειλα την εργαζόμενη πρώτα στο ΚΕΠ και έπειτα στο υποκατάστημα ΕΦΚΑ , η υποβολή την αλλη ημέρα εγινε κανονικά ,καθώς εμφανιζόταν πλεον και το ΑΜΑ,,μηπως δεν ειχε καθόλου ΑΜΑ και της έγινε απογραφή ? Συμπεραίνω οτι Οταν υπάρχει ΑΜΑ , δεν χρειάζεται να το ξέρεις ,θα γίνει η υποβολή της ΑΠΔ κανονικά ,Στις λίγες -πλέον - περιπτώσεις όπου ο εργαζόμενος είτε δεν εχει βγάλει ποτέ ΑΜΑ , η εχει πρόβλημα με το ΑΜΚΑ του ,θα πρέπει να πάει στο υποκατάστημα .
 8. Συνάδελφοι , για εξετάστε αν τα ατομα αυτά ( δλδ Μελη ΔΣ > 3% ,+ Μισθωτή εργασία ) έχουν Ασφαλιστική Κάλυψη απο 1/3/2019 ? Σε εμένα δεν εχει κανένα !! Κάλεσα στον ΕΦΚΑ ,και στην ουσία δεν ήξεραν να μου πούν !!
 9. Saga1

  Υποβολη απδ χωρις αμα

  Εν συντομία καθώς είχαμε πρόσφατα μια ανάλογη συζήτηση,, , Αυτο που εχω εγω καταλάβει είναι πως απο 1/1/2017 εχει σταματησει η εκδοση ΑΜΑ , τωρα πλέον υπάρχει μόνο ΑΜΚΑ ! βεβαίως και μπορείς να υποβάλεις ΑΠΔ Χωρίς ΑΜΑ ,, χωρίς ΑΜΚΑ ομώς ΟΧΙ ! Μάλιστα στη τελευταία ΑΠΔ , σκόπιμα διεγραψα το ΑΜΑ σε εργαζόμενο , και η υποβολή εγινε κανονικά !! ¨όπως αναφέρουν και οι συνάδελφοι , "Εφόσον μπεις στην φόρμα της ΑΠΔ και πατήσεις την αναζήτηση στον εργαζόμενο βάση ΑΜΚΑ ,θα βρείς και τον ΑΜΑ"
 10. Ποτε θα είναι έτοιμο το σύστημα ?..
 11. Με Ειδοποιητήρια που υπολογίζουν εισφορές στο 10€ του ΟΑΕΔ ,, τι κάνουμε ?
 12. Απ. Δαπάνης σε Σεπτέμβρη 2013 , είναι και αυτή στην 5ετία ? γιατί την ζήτησαν αρχές του 2019 ?
 13. Επανηλθε τελικά το 10€ .. Αν κάποιος γνωρίζει ,, σε περίπτωση που έχουμε διαφωνία με το ποσο εκκαθάρισης -γραφω πιο πάνω σχετικά - ,,τι κάνουμε ?
 14. Μολις είδα την Εκκαθάριση του 2017 .. οτι ειχε πληρωθεί και αφορούσε εισοδήματα απο ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ !!! => ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ !!! ολο το ποσό !! ( αλλα λέει πως δεν εχει δηλωθεί IBAN -και καλά - ..και δεν θα επιστραφεί 😣 ) Είναι όμως 2 περιπτώσεις : H Επιστροφή στήν 1η περιπτώση , αφορά το ποσό που έιχε πληρωθεί στο 2017 , όπου οι ασφαλιστικές εισφορές είχαν υπολογιστεί με τα εισοδήματα 2015 και 2016 στα όποία και υπήρχαν μερίσματα . Καθώς στο 2017 ΔΕΝ υπήρχαν μερισματα , υπολογίσθηκε επιστροφή ??? 🤔 Στη δευτερη περίπτωση , προσθέτουμε παραπάνω οτι υπάρχει και διανομή Καθαρών κερδών από συμμετοχή σε ΟΕ ,και σε 2015,2016 ,και στο 2017 Εδω βεβαια βγαίνει πληρωμή ,,αλλα ΔΕΝ βγαζω ακρη με τα ποσά που εχουν αναγραφει ώς "Εισφοροδοτούμενες Αποδοχές Μισθωτής Απασχόλησης 2017" αλλα και με το "ΕΙΣΦΟΡΟΔΟΤΗΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ" .. δεν θα μπορούσαν να τα κάνουν πιο αναλυτικά ? Η τελική εκκαθάριση του 2017 δεν γίνεται με τα είσοδήματα 2017 για μισθωτές και 2016 για επιχειρηματική δραστηριότητα ? Πως μπορούμε να μάθουμε αυτά τα ποσα πως υπολογίσθηκαν ? επίσης σε μια περίπτωση αλλαξε η εκκαθάριση ως προς το 2018 απο χθές το βράδυ ..χαθηκε το μηνιαίο10€..ισως να επανέρθει το απόγευμα ???
×