Προς το περιεχόμενο

leo

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    26
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Δραστηριότητα φήμης

  1. Upvote
    leo reacted to urban2013 in Λογιστικό επάγγελμα και αμοιβές γελοίες   
    Αυτήν την στιγμή μαθαίνω ότι οι "θεσμοί" επιμένουν για δυβασταχτα μέτρα εναντια στον φτωχό έλληνα όπως, 
     
    1)Τα γάλατα να πωλουνται και απο σουπερ μαρκετ και οχι μονο απο επιστημονες (στο κλέψιμο??) εμπορους των φαρμακείων
     
    2)Τα επιμελητήρια να κλείσουν για να μην μας κλείσουν στο τέλος (η συντεχνια της ευρώπης)
     
    3) Ανοιγμα επαγγελμάτων και κατάργηση των συντεχνιών 
     
    Κακομοιρη ελλάδα αντιστάσου σε ικετευω λίγο ακόμα για να δοξάσεις τον Κόλια  τον μουσατο τον λυμπεροπουλο (και ορκιζεται θα βαψει το μαλλι κιτρινο) τον Μιχαλο και υποσχεται να μην ξανα- βάλει μπριγιαντίνη στο μαλλί
     
    Ο κωλοκοτρονης και ο καραισκακης χερ σοιμπλε θα νικησει, δεν θα σου δωσουμε ουτε μια ρανιδα του γαλατος μας του ταξι μας και του μουσι του κολλιας μας .
     
    We will die fighting                     
  2. Upvote
    leo got a reaction from xristosF in Η δυναμικη του ΟΧΙ κατα της λιτοτοτητας των μνημονιων θα αξιολογηθει οσονουπω.   
    Η Ελλάδα του απίστευτου Έπους του ‘40 και της μεγαλειώδους Εθνικής Αντίστασης κατάντησε μέσα σε λίγα χρόνια να είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Οι αιτίες είναι πολλές. Κατά τη γνώμη μου μία από τις σημαντικότερες είναι αυτή που τόσο εύγλωττα παρουσίασε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην Ελληνική Βουλή το 1975:

    «Η πολεμική εναντίον της Δύσεως, Αμερικανών και Ευρωπαίων, γίνεται με το επιχείρημα ότι αυτοί είναι υπεύθυνοι διά την πτώσιν της Δημοκρατίας στον τόπο μας και την τραγωδία της Κύπρου. Αι κατηγορίαι όμως αυταί, κατά την γνώμην μου, δεν είναι μόνο αβάσιμοι, είναι και πολιτικώς ύποπτοι. Υπεύθυνοι δι’ όλες αυτές τις συμφορές του Εθνους μας είμαστε εμείς και μόνον εμείς οι Ελληνες, οι οποίοι προσπαθούμε να φορτώσουμε στους ξένους τις ευθύνες μας διότι δεν έχουμε το θάρρος να τις αναλάβουμε. Δεν λέγω ότι δεν μπορούν ξένες χώρες διά της πολιτικής των να βλάψουν ή να ωφελήσουν. Αλλά η ευθύνη η βασική, η ευθύνη η πρωταρχική, η ευθύνη η εθνική βαρύνει εμάς τους Ελληνες. Αυτό είναι ελληνικό φαινόμενον: να φορτώνουμε πάντοτε στους ξένους τις δικές μας ευθύνες, τα δικά μας σφάλματα. Είναι μόνιμο φαινόμενο στην ιστορία του τόπου μας. Και κάποτε θα πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνην των πράξεών μας, των σφαλμάτων μας, και κατόπιν να αναζητούμε εκείνους που τα ενθαρρύνουν».
  3. Upvote
    leo got a reaction from karagke in Η δυναμικη του ΟΧΙ κατα της λιτοτοτητας των μνημονιων θα αξιολογηθει οσονουπω.   
    ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
    (αλλά και της Μεταπολεμικής Ελλάδας)
     
    Ας αναλύσουμε συνάδελφοι τα δύο υποτιθέμενα στρατόπεδα της παλαβής πραγματικότητας του Διαίρει και Βασίλευε.
     
    Α) ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΝΑΙ (στο Ευρώ)
     
    1) Σε αυτή την πρώτη κατηγορία ανήκει η σάπια μεταπολιτευτική κάστα.
    (ΠΑΣΟΚ-Νέα Δημοκρατία-Ποτάμι)
    Αυτοί που ευθύνονται για την χρεοκοπία αλλά ελπίζουν ότι θα πάρουν μερικά ακόμα μπουκάλια ορό, ώστε μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη να συνεχίσουν το πάρτυ για τους εαυτούς τους και τους ημετέρους.
    Σαν να μην πέρασε μια μέρα.
    Να ξαναέρθει ο Σαμαράς ή η βλαμμένη Φώφη να μας σώσουν.
    Μέχρι και τον χοντρό έβγαλαν από την κατάψυξη να μας πείσει.
    Άστα να πάνε στο διάβολο.
     
    2) Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι ορθολογικοί που δεν έχουν φιλήσει καμία κατουρημένη ποδιά μέχρι σήμερα.
    Αυτοί που πιστεύουν στις δυνάμεις τους και στην τιμιότητά τους.
    Αυτοί που ελπίζουν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε κάποτε να ενηλικιωθεί και να γίνει σοβαρό κράτος.
    Αυτοί που πιστεύουν ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την περικοπή των περιττών δαπανών και όχι από τα 8 δις νέους φόρους.
    Ας βρουν ένα γαμπρό επιτέλους να πηδηχτούν οι άγαμες θυγατέρες.
     
    Β) ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΟΧΙ ( Στην Δραχμή )
     
    1) Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι ευκολόπιστοι και οι αγαθομούνηδες.
    Νομίζουν ότι θα νικήσουν το παγόβουνο με καπετάνιο τον Τσίπρα και πρώτο μηχανικό τον Γιάνη με ένα ν …….
    Που να ήξεραν οι κατακαημένοι ότι ο κομισάριος Λαφαζάνης ήδη τυπώνει Αγιοβασιλιάτικες δραχμές.
    Σε λίγο καιρό θα φασκελώνουν τον εαυτόν τους, όπως έκαναν οι ψηφοφόροι του Γιωργάκη το 2009, αλλά θα είναι πολύ αργά για δάκρυα αυτή την φορά.  
    Η Αλβανία του Ενβέρ Χότζα και του Ραμίζ Αλία θα είναι Ντίσνευλαντ, μπροστά στην ωμή πραγματικότητα της 6ης Ιουλίου.
     
    2) Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν όσοι έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.
    (Βουλευτές-Κρατικοδίατη Ελίτ)
    Ψηφίζουν όχι για να τα αγοράσουν όλα για ένα κομμάτι ψωμί.
     
    3) Στην Τρίτη κατηγορία ανήκουν όσοι είναι χρεωμένοι μέχρι τον λαιμό με δάνεια.
    Πιστεύουν ότι μέσα από μία ολική καταστροφή τύπου Χιροσίμα θα γλιτώσουν τα χρέη τους.
    (Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται)
     
    ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΣΥΝΦΟΡΟΥΜΙΤΗ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΛΟΓΙΣΤΗ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΕ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΗΚΕΙΣ;
     
    Με εκτίμηση.
  4. Upvote
    leo got a reaction from TasosX in Η δυναμικη του ΟΧΙ κατα της λιτοτοτητας των μνημονιων θα αξιολογηθει οσονουπω.   
    Ωραία όλα αυτά αλλά έχω την εντύπωση οτι εμείς τους ψηφίζαμε κάθε φορά αυτούς και μάλιστα κάποιους όχι μόνο σε μία εκλογική αναμέτρηση. Ωραίο και βολικό είναι για όλους μας να αποποιούμαστε των ευθυνών μας και να διαγράφουμε απο την μνήμη μας οτι δεν μας συμφέρει. Δεν τάσσομαι υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς και μην παρεξηγηθώ. Απλά προσπαθώ να δω αντικειμενικά κάποια πράγματα έχοντας γνώση των ευθυνών μου και να μην επιρρίπτω τα δικά μου λάθη σε όλους τους άλλους εκτός απο τον εαυτούλη μου. Αυτή την παιδεία μου μεταλαμπαδεύσανε οι γονείς μου και θα προσπαθήσω να δώσω κι εγώ στα παιδιά μου. Να αναλαμβάνω τις δικες μου ευθύνες και να απολογούμαι για τα δικά μου λάθη είτε είναι στη δουλειά μου, είτε σε προσωπικό επιπεδο είτε σε πολιτικό.
    Και εαν λέτε οτι προδωθήκαμε και πιαστήκαμε κορόιδα τότε πρέπει να παραδεχτούμε οτι είμαστε ένας διανοητικά καθυστερημένος λαός αφού συνέχως πιάνεται κορόιδο και εμπιστεύεται για τόσες δεκαετίες το μέλλον του στον κάθε λαικιστή πολιτικό απατεώνα.
    Εύχομαι στο κάδρο των πολιτικών προδοτών που ο σοφός ελληνικός λαός ανεβοκατέβαζε στις κυβερνήσεις να μην προστεθεί και η τελευταία εκλογική επιλογή γιατί θα είναι και η ταφόπλακα του έθνους όπως το ξέραμε ως σήμερα.
    Με εκτίμηση.
  5. Upvote
    leo reacted to THO in Έναρξη λογιστικού γραφείου-γνώσεις   
    Φίλτατε να αποφασίσεις αν θέλεις να είσαι λογιστής ή μαγαζί διεκπεραιώσεων (αυτό που λέει ο μπρόστερ παραπάνω). Αν θες να είσαι το πρώτο να διαβάζεις (ακόμα και αν έχεις κάποιον συνάδελφο να τον ρωτάς όπου δεν ξέρεις) και να χρεώνεις αρκετά (μην χαλάσεις την πιάτσα γιατί θα διαπιστώσεις ότι ο κόπος σου θα είναι εξαιρετικά μεγάλος για να χρεώνεις λίγα). Αν θες να είσαι το δεύτερο, δεν σου χρειάζονται τα λογιστικά. Καλές τιμές μόνο για να κάνεις εξωτερικές και γραμματειακές εργασίες. Αν θες να είσαι και τα δύο θα πρέπει κατ αρχάς να έχεις βοήθεια από κάποιον γιατί δεν θα προλαβαίνεις με τίποτα. Να έχεις χαμηλές τιμές, ΑΛΛΑ να χρεώνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ακόμα και τη σκόνη που θα σου αφήνουν στο γραφείο. Να βάλεις χρονοχρέωση για τούς πονηρούς (να φαίνεται) και να διαβάζεις πολύ (ότι και στο πρώτο δηλαδή). Αν σε ένα χρόνο αρχίσεις και διαμαρτύρεσαι όπως κι εμείς κι αρχίσεις και λές το στομάχι μου, η κοιλιά μου, τα νεφρά μου κλπ (όλοι έχουμε τα ψυχοσωματικά μας), κλείσε το μαγαζί και πιάσε μια επαρχία. Άνοιξε ένα καφέ σε καλό σημείο (παραλία κατά προτίμηση) ή ένα ουζερί με δυό τρείς μεζέδες και ξεκίνα και δούλευε χωρίς να χτυπάς αποδείξεις, χωρίς άγχος και χωρίς να πληρώνεις ΦΠΑ. Δεν θα σε ενοχλήσει κανένας. Άμα γουστάρεις θα πληρώνεις το λογιστή, άμα δε γουστάρεις δεν θα τον πληρώνεις. Κι άσε το λογιστή σου να αγχώνεται. Αυτό το τελευταίο είναι το στανταράκι για όλους μας. Και κάνε και συναλλαγές πάνω από 500 ευρώ μετρητά, χωρίς να πληρώνεις από τράπεζα. Δεν τρέχει τίποτα. Θα πείς στο λογιστή σου ότι δεν σου είπε τίποτα σχετικά και να κόψει το λαιμό του και θα είσαι ο καλύτερος του χωριού. Κι όταν σε πιάσει και το μάτι θα σε "ξεβασκάνει" ο λογιστής. Φίλε καλή αρχή και να ξέρεις πως αυτά θα αντιμετωπίσεις. Μια συμβουλή μόνο για δεύτερη φορά. Ακόμα και αν ρωτάς ένα συνάδελφο για κάτι που δεν ξέρεις, να διαβάζεις και μόνος σου. Και ακόμα και αν ξέρεις κάτι, ρώτα και κανένα συνάδελφο. Μπορεί κάτι να σου έχει ξεφύγει. Και να μπαίνεις στο φόρουμ. Οι απορίες που έχουμε όλοι μας, μας κάνουν όλους μας καλύτερους. Από τις απορίες μας θα μάθεις τα περισσότερα και θα ανοίξει (λογιστικά) το μυαλό σου. Ότι ξέρω στη διάθεσή σου.
  6. Upvote
    leo reacted to MAKIS74 in Έναρξη Λογιστικού γραφείου-επιστροφή στην Ελλάδα   
    Συμφωνώ απολύτως σκέψου το καλά και ωφέλιμα αλλά για μένα στο τέλος καν το(το σκέψου το καλά σημαίνει να ξέρεις τι σε περιμένει γιατί είναι δύσκολο).
     
    Επίσης πιστεύω πως αν δεν το κάνεις τώρα που είσαι 35 δεν θα το κάνεις ποτέ.....
     
    Καλή δύναμη σε ότι και αν αποφασίσεις....
  7. Upvote
    leo reacted to SOTHRIS in Έναρξη Λογιστικού γραφείου-επιστροφή στην Ελλάδα   
    Δεν καταλάβατε . Η λογιστική λογιστική και η φορολογία φορολογία και τα εργατικά εργατικά ......................................, επομένως τίποτε δεν παέι τζάμπα.
  8. Upvote
    leo reacted to ELEMENTAL in Έναρξη Λογιστικού γραφείου-επιστροφή στην Ελλάδα   
    Συνάδελφε σκέψου μήπως εναλλακτικά ξεκινήσεις σε κάποια ελεγκτική (αν βρείς κάποια άκρη), τουλάχιστον μέχρι να βρείς κάποιους πρώτους πελάτες.
×
×
  • Δημιουργία νέου...