Προς το περιεχόμενο

kz5

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    364
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Δραστηριότητα φήμης

  1. Like
    kz5 got a reaction from spirosvii in Ασθένεια 5 ημερών λόγω covid- δικαιολγοητικά   
    Αν ο γονιός απουσιάσει μόνο 3 εργάσιμες ημέρες, οπότε το κράτος δεν επιβαρύνεται, υπάρχει λόγος να υποβληθεί το Ε11.2;
    Θεωρώ πως είναι περιττή ενέργεια.
  2. Upvote
    kz5 reacted to PROAKIS in ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ-ΝΕΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ   
    το τυπικό είναι κάθε μήνα.
    το ουσιαστικό τον Δεκέμβρη. για να μην παίζουμε τις κουμπάρες.
    το πιο σωστό ,με 13ο αρχείο που θα περιλαμβάνει  παροχές και τέτοια και τυχόν αποκλίσεις από τα 12 σταλμένα.
  3. Like
    kz5 got a reaction from skylogiannis in Πληρωμή ΙΚΑ 3ος, 4ος, 5ος σε Επιχειρήσεις με Αναστολές   
    Υπάρχει το έγγραφο του ΕΦΚΑ 99892/27-05-2020 για τον 2ο και 3ο, όπου αναφέρεται:
    "Διευκρινίζεται ότι, οι επιχειρήσεις ή εργοδότες θα πρέπει να καταβάλουν αποκλειστικά και μόνο: Τις προκύπτουσες ασφαλιστικές εισφορές για τις οποίες είναι υπόχρεοι, ήτοι για το διάστημα έως την απαγόρευση λειτουργίας των επιχειρήσεων ή έως την αναστολή συμβάσεων εργασίας."
    Υποθέτω ότι τα ίδια θα ισχύουν αναλογικά για 4ο και 5ο.
  4. Upvote
    kz5 reacted to ponzi in Ψάχνoντας στο Google ... Paypal και εφορία   
    H Paypal είναι πιστωτικό ίδρυμα. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε κανονικά. Δείτε και αυτό σχετικά με την εκπεσιμότητα της δαπάνης. Ανεξάρτητα από την εκπεσιμότητα της δαπάνης όμως, το paypal είναι οκ για να το χρησιμοποιείτε κανονικά (όπως και τη viva). 
  5. Upvote
    kz5 reacted to PROAKIS in Έντυπο Ν και κωδικός 455 σε ΝΠ με απλογραφικά   
    πατάς οριστική υποβολή στο Ε3 ή προσωρινή αποθήκευση?
    δεν ξέρω αν τα κάνει αυτόματα το ταχις -γιατί τα στέλνω από πρόγραμμα- αν όχι τα βάζεις μόνος σου.
    πάντως λογιστικές διαφορές στο Ε3 δεν βάζεις ,οπότε ακολουθείς την ΠΟΛ.
  6. Upvote
    kz5 reacted to PROAKIS in Έντυπο Ν και κωδικός 455 σε ΝΠ με απλογραφικά   
    καλά τα λέει η ΠΟΛ.
    το ζήτημα είναι τι κάνεις εσύ.   
  7. Upvote
    kz5 reacted to PROAKIS in Έντυπο Ν και κωδικός 455 σε ΝΠ με απλογραφικά   
    έκανες οριστική υποβολή στο Ε3? λογικά έπρεπε να έρχονταν αυτόματα στον 455.
    όταν λες σε αφήνει για οριστική υποβολή του Ν ,μετά γυρνάς με ακύρωση?
  8. Upvote
    kz5 reacted to PROAKIS in Έντυπο Ν και κωδικός 455 σε ΝΠ με απλογραφικά   
    από την αρχή.
    στέλνεις Ε3 μέσα από το Ν και στο Ε3 κάνεις οριστική υποβολή? έχεις δει ότι κατάσταση αναμόρφωσης έχει ποσό συνολικό τόσο.
    μετά γυρνάς στο Ν ,πατάς προσωρινή αποθήκευση ,βγαίνεις και ξαναμπαίνεις και δεν υπάρχει στον 455 τίποτα?
    τεχνικό είναι το πρόβλημα πάντως και όχι φορολογικό της ΠΟΛ.
    πάρε το ταχις.
     
  9. Upvote
    kz5 got a reaction from Logman in Tο site του YEKA είναι εκτός λειτουργίας?   
    Βγάζει σ' όλους το παρακάτω μήνυμα;
     
    Δημιουργήθηκε κάποιο σφάλμα κατά τη λειτουργία του συστήματος:
     
    Εσωτερικό σφάλμα της εφαρμογής.  
    Αν το σφάλμα ξαναπαρουσιαστεί, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον διαχειριστή του συστήματος.
  10. Upvote
    kz5 reacted to ΑΛΕΚΟΣ in Πως είναι σήμερα 12/1/14 το άρθρο 5 για τα ΔΑ που καταργήθηκε   
    bold=ισχύει το 2014
    κόκκινο = καταργήθηκε
    μπλε = προσθήκες
     
     
    Άρθρο 5
    Δελτίο Αποστολής

    1. Δελτίο αποστολής εκδίδεται συντάσσεται από τον υπόχρεο απεικόνισης συναλλαγών:
    α) σε κάθε περίπτωση χονδρικής πώλησης ή αποστολή, παράδοσης ή διακίνησης μη τιμολογηθέντων αποθεμάτων αγαθών προς οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε σκοπό, εφόσον δεν εκδόθηκε συνενωμένο δελτίο αποστολής με φορολογικό στοιχείο αξίας,
    β) σε κάθε περίπτωση παραλαβής από αυτόν αγαθών για διακίνηση, από μη υπόχρεο σε έκδοση δελτίου ή από αρνούμενο την έκδοσή του,
    γ) επί διακίνησης αγαθών μεταξύ των επαγγελματικών εγκαταστάσεών του,
    δ) επί ποσοτικής παραλαβής σε επαγγελματική του εγκατάσταση, χωρίς στοιχείο διακίνησης, εμπορεύσιμων ή πάγιων αγαθών από οποιονδήποτε τρίτο για αγορά, πώληση, απλή διαμεσολάβηση προς πώληση, αποθήκευση, φύλαξη, χρήση, καθώς και για επεξεργασία στην περίπτωση που ο αποστολέας είναι υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών ή αγρότης του ειδικού καθεστώτος. Όταν κατά την παραλαβή των αγαθών εκδίδεται άμεσα τιμολόγιο αγοράς δεν απαιτείται να εκδίδεται δελτίο αποστολής.
     
    2. Δελτίο αποστολής εκδίδεται και από τα πρόσωπα της παραγράφου 1 του άρθρου 3, σε περίπτωση αποστολής αγαθών σε υπόχρεο απεικόνισης συναλλαγών, λόγω πώλησης ή για να πωληθούν για λογαριασμό τους.

    3. Δελτίο αποστολής εκδίδεται και από τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α., εφόσον διακινούν οπωρολαχανικά, νωπά αλιεύματα, άνθη και φυτά για πώληση απευθείας ή μέσω τρίτων, για επεξεργασία ή συσκευασία, ανεξάρτητα από το χρησιμοποιούμενο μεταφορικό μέσο. Για τα λοιπά αγροτικά προϊόντα εκδίδουν δελτία αποστολής μόνον, όταν τα διακινούν με δημόσιας χρήσης μεταφορικά μέσα και για τις αιτίες που προαναφέρονται.

    4. Συγκεντρωτικό δελτίο αποστολής εκδίδεται σε περίπτωση μεταφοράς και διανομής αγαθών, που η ποσότητά τους καθορίζεται από τον παραλήπτη, κατά την παραλαβή τους. Στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται οχήματα ιδιωτικής χρήσης για τη διακίνηση κάθε είδους αγαθών, αντί της έκδοσης Συγκεντρωτικού Δελτίου Αποστολής δύναται να τηρείται θεωρημένο βιβλίο κινητής αποθήκης, ξεχωριστά σε κάθε όχημα, στο οποίο καταχωρούνται εντός δεκαπέντε (15) ημερών, τα δελτία αποστολής εφοδιασμού του οχήματος με αγαθά και τα εκδιδόμενα παραστατικά για τη διάθεση αυτών, τα οποία φυλάσσονται επί του οχήματος μέχρι την ενημέρωση του βιβλίου αυτού.
    Κατά την παράδοση των αγαθών εκδίδεται, κατά παραλήπτη, δελτίο αποστολής ή συνενωμένο δελτίο αποστολής με φορολογικό στοιχείο αξίας ή απόδειξη λιανικής πώλησης, εφόσον στην τελευταία περίπτωση πρόκειται για υπόχρεο τήρησης βιβλίων. Στο στοιχείο που εκδίδεται, κατά περίπτωση, αναγράφεται και το είδος και η ποσότητα των αγαθών, με εξαίρεση τις αποδείξεις που εκδίδονται από φορολογική ταμειακή μηχανή και εφόσον δεν τηρείται ο λογαριασμός 94 του Ε.Γ.Λ.Σ., καθώς και η ακριβής ώρα παράδοσής τους. Με την επιστροφή στην επιχείρηση αναγράφεται στο πρωτότυπο του συγκεντρωτικού δελτίου αποστολής η ποσότητα των αγαθών που επιστρέφονται ή εκδίδεται δελτίο αποστολής, στο οποίο αναγράφονται το είδος και η ποσότητα των επιστρεφόμενων αγαθών, καθώς και ο αύξων αριθμός του συγκεντρωτικού δελτίου αποστολής.
    Το συγκεντρωτικό δελτίο αποστολής αυτής της παραγράφου, κατάλληλα γραμμογραφημένο σε στήλες, μπορεί να εκδίδεται την πρώτη ημέρα της διακίνησης των αγαθών, ανεξαρτήτως απόστασης, εφόσον, κάθε ημέρα και μέχρι τριάντα (30) ημέρες πριν από την εκκίνηση του μεταφορικού μέσου αναγράφονται σε ιδιαίτερη στήλη τα υπόλοιπα των ποσοτήτων κάθε είδους αγαθών που διακινούνται την ημέρα αυτή.

    5. Στο δελτίο αποστολής αναγράφονται:
    α) Τα στοιχεία του αποστολέα και παραλήπτη, όπως ορίζονται από τις διατάξεις της παραγράφου 10 του άρθρου 6. Όταν τα αγαθά αποστέλλονται σε ιδιώτη αναγράφεται μόνο το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνσή του. Στο συγκεντρωτικό δελτίο αποστολής, ως παραλήπτης, αναγράφεται η λέξη «Διάφοροι».
    β) Η ακριβής ώρα παράδοσης ή έναρξης της αποστολής, που σημειώνεται τουλάχιστον στο πρώτο αντίτυπο, με τετραψήφιο αριθμό.
    γ) Ο αριθμός κυκλοφορίας του πρώτου χρησιμοποιούμενου, κατά τη μεταφορά των αγαθών, φορτηγού αυτοκινήτου δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης ή το όνομα του πλωτού μέσου επί θαλάσσιων μεταφορών.
    δ) Ο τόπος από τον οποίο τα αγαθά αποστέλλονται, καθώς και ο τόπος προορισμού, όταν δε συμπίπτει με τη διεύθυνση του καταστήματος ή του υποκαταστήματος του αποστολέα και του καταστήματος του παραλήπτη, κατά περίπτωση.
    ε) Η ημερομηνία έκδοσης αυτού. Σε περίπτωση που το δελτίο αποστολής εκδίδεται για τη διακίνηση αγαθών με ενδιάμεσο σταθμό, αναγράφεται σε αυτό εκτός από την ημερομηνία και ώρα διακίνησής τους μέχρι τον ενδιάμεσο αυτό σταθμό και η ημερομηνία και η ώρα της κυρίως διακίνησής τους από το σταθμό αυτό μέχρι το τελικό σημείο προορισμού τους.
    στ) Ο σκοπός της διακίνησης.
    ζ) Το είδος, η μονάδα μέτρησης, η ποσότητα κάθε είδους, το άθροισμα των ποσοτήτων των ειδών, αριθμητικώς και ολογράφως, ανεξάρτητα αν για τον προσδιορισμό της ποσότητας κάθε είδους χρησιμοποιήθηκε η ίδια ή διαφορετική μονάδα μέτρησης. Δεν υπάρχει υποχρέωση αναγραφής του αθροίσματος των ποσοτήτων αριθμητικώς και ολογράφως όταν το δελτίο αποστολής εκδίδεται με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή (Η/Υ).
    η) Επί αποστολής αγαθών εκτός της χώρας με σκοπό την αποθήκευση και εν συνεχεία την πώληση, αναγράφεται και η αξία των αγαθών που αποστέλλονται.
    θ) Ο αριθμός του τιμολογίου αγοράς ή πώλησης ηρτημένων καρπών.

    6. Τα αγαθά που αποστέλλονται ή παραλαμβάνονται, συνοδεύονται κατά τη διακίνησή τους με το πρώτο αντίτυπο του δελτίου αποστολής, που παραδίδεται στον παραλήπτη τους. Όταν για τη διακίνηση αγαθών, εκδίδεται δελτίο αποστολής δεν επιτρέπεται στη συνέχεια για την ίδια συναλλαγή η έκδοση συνενωμένου δελτίου αποστολής με φορολογικό στοιχείο αξίας και αντίστροφα. Το στοιχείο αυτό συνοδεύει τα αγαθά σε όλη τη διαδρομή και παραδίδεται στον παραλήπτη τους.
    Επί μεταφοράς αγαθών με μεταφορικά μέσα δημόσιας χρήσης, ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών ή τα πρόσωπα της παραγράφου 1 του άρθρου 3 και οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α. παραδίδουν στο μεταφορέα ή το μεταφορικό γραφείο τα στοιχεία του πρώτου εδαφίου της παραγράφου αυτής, που συνοδεύουν τα αγαθά μη τιμολογηθέντα αποθεμάτα μέχρι την παράδοσή τους στον παραλήπτη.
    Επί αποστολής αγαθών από πρόσωπο μη υπόχρεο στην έκδοση των στοιχείων του πρώτου εδαφίου της παραγράφου αυτής, το πρόσωπο αυτό παραδίδει στο μεταφορέα ή το μεταφορικό γραφείο ενυπόγραφη δήλωση μεταφοράς, στην οποία αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, το επάγγελμα και η διεύθυνσή του, καθώς και τα αντίστοιχα στοιχεία του παραλήπτη, ο τόπος προορισμού και συνοπτική περιγραφή των ειδών.

    7. Το δελτίο αποστολής, σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής από τον τόπο έναρξης της διακίνησης μέχρι τον τόπο παράδοσης ή προορισμού, συνοδεύει τα διακινούμενα αγαθά και επιδεικνύεται άμεσα στο φορολογικό έλεγχο.
    Η επικαιρότητα του δελτίου αποστολής, εξαρτάται από την απόσταση, τον τρόπο της μεταφοράς, το είδος των χρησιμοποιούμενων μεταφορικών μέσων και τις ειδικότερες συνθήκες της μεταφοράς.
    Το βάρος της απόδειξης της χρονικής διάρκειας των δελτίων αποστολής φέρει ο υπόχρεος σε έκδοσή τους, ο οποίος μπορεί να αναγράφει στα δελτία αποστολής, γεγονότα ή καταστάσεις, που δικαιολογούν τη χρονική διάρκεια αυτών.

    8. Κατ' εξαίρεση δεν απαιτείται η έκδοση δελτίου αποστολής στις εξής περιπτώσεις:
    α) Διακινήσεις ειδών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τον χαρακτηρισμό αυτών ως αγαθών, υπό την έννοια ότι πρόκειται για ενσώματα είδη που δεν εμπεριέχονται σε αυτά δικαιώματα ή δεν έχουν εμπορευματική αξία για τον αποστολέα, τον παραλήπτη ή άλλον τρίτο και δεν προκύπτει από τη διάθεση αυτών, αυτούσιων ή μη, έσοδο.
    β) Διακινήσεις ανταλλακτικών παγίων από τον υπόχρεο απεικόνισης συναλλαγών μεταξύ των εγκαταστάσεών του, εφόσον δεν αποτελούν γι' αυτόν αντικείμενο εμπορίας και προορίζονται αποκλειστικά για την αποκατάσταση βλαβών στις εγκαταστάσεις του και οι διακινήσεις αυτές διενεργούνται με μεταφορικά μέσα ιδιωτικής χρήσης κυριότητάς του ή μισθωμένα δημόσιας χρήσης.
    γ) Μεταφοράς, με μεταφορικά μέσα ιδιωτικής χρήσης ή μισθωμένα δημόσιας χρήσης:
    γα) αυτούσιων λατομικών προϊόντων (άμμου, σκύρων κ.λπ.) από κατασκευαστικές επιχειρήσεις, που παράγονται από τις ίδιες επιχειρήσεις για τα έργα που εκτελούνται από αυτές, (ΑΡΑ, ΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ)
    γβ) μεταλλεύματος, από εργοτάξιο σε εργοτάξιο και από εργοτάξιο σε χώρους αποθήκευσης, επεξεργασίας και εκφόρτωσης, κατά περίπτωση, που ενεργούνται από μεταλλευτικές επιχειρήσεις και
    γγ) πέτρας, χαλικιού, αργιλοπετρώματος και αργιλοχώματος, από επιχειρήσεις παραγωγής αδρανών υλικών, ασβέστη και τσιμέντου, από τους χώρους περισυλλογής ή εξόρυξης στους χώρους επεξεργασίας.
    δ) Διακίνηση αγαθών που αναφέρονται στις διατάξεις της περίπτωσης β' της παραγράφου 16 του άρθρου 6, τα οποία διατίθενται μέσω δικτύου με συνεχή ροή. (ΑΡΑ, ΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ)
    ΔΑ 2013.doc
  11. Upvote
    kz5 got a reaction from Guppy in Το taxis λειτουργει βρε παιδια;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  12. Upvote
    kz5 got a reaction from doctor in Ειδικό Βιβλίο τροποποίησης ωραρίου εργασίας και υπερωριών   
    Εγώ που έχω μηχάνημα βιβλιοδεσίας σπιράλ μπορώ να το βάζω και να το βγάζω...το κινητό φύλλο;
  13. Upvote
    kz5 got a reaction from Sarliz in ΤΕΑΥΕΚ -ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ 1/12/2013   
    ΤΑ.Π.Ι.Τ.

    29.01.14

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    (...)
    Ειδικά οι εισφορές μηνός Δεκεμβρίου 2013 υπέρ του Τομέα Πρόνοιας Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων του ΤΑΠΙΤ θα καταβληθούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με ξεχωριστή εγγραφή (δηλ. με ξεχωριστό γραμμάτιο) από αυτή των ενιαίων εισφορών υπέρ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ - ΕΤΕΑ, κατά τα γνωστά, και εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, ήτοι μέχρι 31/01/2014.
     
    Έτσι όπως τα γράφει το ΤΑΠΙΤ δεν είναι σαν να αποκλείει το web banking ως τρόπο πληρωμής;
  14. Upvote
  15. Upvote
  16. Upvote
    kz5 got a reaction from doctor in Εξαήμερη εργασία σύμφωνα με τον ν.4093/12 από 1/1/2013   
    Η απόφαση αφορά περιστατικά που συνέβησαν πολλά χρόνια πριν την έναρξη της ισχύος του ν. 4093/2012. 
  17. Upvote
  18. Upvote
    kz5 got a reaction from MrKosGr in ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΣΠΑ ΣΕ ΟΕ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ   
    Την αμοιβή του συμβούλου την καταχώρησες ως πάγιο ή ως δαπάνη;
  19. Upvote
    kz5 reacted to stefanos_her in ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ   
    Λέω τώρα εγώ......
    Μήπως να ψάχναμε λιγάκι πριν ρωτήσουμε ή βαριόμαστε....????
    Ή ίσως ο χρόνος μας κοστίζει περισσότερο από των άλλων.....?????
    http://www.kepea.gr/aarticle.php?id=180
    http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=87141
    http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=15936
    http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=85276
    http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=83750
    http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=82698
    http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/14071
    http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/11926
  20. Upvote
  21. Upvote
    kz5 reacted to LAMMERGEIER in ΚΦΑΣ ΒΙΒΛΙΑ Β&Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ   
    Εάν χωράει μπορείς να εκτυπώσεις στο ίδιο φύλλο.
  22. Upvote
    kz5 got a reaction from georkar in Μείωση μισθού. Υποβάλλεται και σύμβαση στην Επιθεώρηση ?   
    Η υπογραφή της νέας σύμβασης από τον εργαζόμενο γιατί να μην αποτελεί επαρκές στοιχείο ότι αποδέχεται την μείωση του μισθού;
  23. Upvote
    kz5 got a reaction from nanstas in ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΣΠΑ ΣΕ ΟΕ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ   
    Νομίζω πως το έγραψε ο Αρχοντής στην κατηγορία ΚΒΣ:
     
     
    "Το Ε.ΣΥ.Λ., με την υπ΄ αριθμ. 29/1016/1998 γνωμοδότηση, καθιέρωσε τον λογιστικό χειρισμό των ενισχύσεων επί των παγίων στοιχείων, «διορθώνοντας» την θέση ότι οι ενισχύσεις αποτελούν μειωτικά στοιχεία του κόστους κτήσης των παγίων στοιχείων. δηλ. όρισε την εμφάνιση της ενίσχυσης, στον λογ. 41.10 του Ε.Γ.Λ.Σ.. Ο λογαριασμός αυτός για επιδοτήσεις, πλην αυτών που διενεργούνται με βάση τονΝ.3299/2004, χρεώνεται στο τέλος κάθε χρήσης με την αναλογία των αποσβέσεων των επιχορηγούμενων παγίων, σε πίστωση του λογ. 81.10.05 «αναλογούσες στην χρήση επιχορηγήσεις παγίων επενδύσεων». Επίσης, με τηνΓνωμ. 194/2120/1994, το Ε.ΣΥ.Λ. όρισε ότι για την τακτοποίηση των προηγούμενων χρήσεων -κατ΄ ανάγκη- θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο λογ. 82.01.
    Για τους τηρούντες βιβλία Β΄κατηγορίας δεν έχει κοινοποιηθεί αντιμετώπιση. Το ζήτημα κατ΄ αρχήν είναι με τι αξία θα καταχωρηθούν τα πάγια στοιχεία στα βιβλία της επιχείρησης, δηλ. αν θα καταχωρηθούν με την αξία κτήσης τους ή με αξία μειωμένη κατά το ποσό της ενίσχυσης. Έχω την άποψη, καθώς η είσπραξη της ενίσχυσης μπορεί να είναι σε επόμενη διαχειριστική περίοδο ή τελικά να απορριφθούν κάποιες επενδύσεις από το πρόγραμμα, ότι στα βιβλία πρέπει να καταχωρείται η αξία κτήσης, και περαιτέρω ο χειρισμός να είναι ως εξής :
    Η είσπραξη της ενίσχυσης να καταχωρείται στην προθεσμία ενημέρωσης των βιβλίων σε ιδιαίτερη στήλη του βιβλίου εσόδων - εξόδων (στο σκέλος των εσόδων, π.χ. "Επιδοτήσεις Κ.Π.Σ."). Στο τέλος κάθε χρήσεως να εγγράφεται σε ιδιαίτερη στήλη (π.χ. "Έσοδα Επιδοτήσεων Χρήσης") η αναλογία των επιδοτήσεων στις αποσβέσεις που διενεργήθηκαν. Το ίδιο ποσό εγγράφεται αφαιρετικά στην στήλη "Επιδοτήσεις Κ.Π.Σ.". Το υπόλοιπο της "Επιδοτήσεις Κ.Π.Σ." να μεταφέρεται σε αντίστοιχη στήλη του βιβλίου εσόδων - εξόδων της επόμενης χρήσης.Κατά τα ανωτέρω συνεπώς, διενεργούνται κανονικά οι αποσβέσεις των παγίων που έτυχαν ενίσχυσης, πλην όμως για τα φορολογητέα κέρδη οι αποσβέσεις αυτές είναι μειωμένες με την αναλογία της ενίσχυσης. "
×
×
  • Δημιουργία νέου...