Jump to content

mikepl

simple Members
 • Posts

  105
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mikepl

 1. Εστειλα 4 νωρίς νωρίς, πριν τις 9 και εφυγαν σχετικά ευκολα. Το εκκαθαριστικό δεν βγαίνει ακόμα σε κανέναν. Τελικά δεν σηκώνει το φόρτο το σύστημα όπως φαινεται. Οσο πιο γρήγορα ανακοινώσουν επίσημα την παράταση τόσο πιο γρήγορα θα ξεμπλοκάρει. Αν το αφήσουν με σιωπηρή παράταση όπως το Ε9 δε θα στρώσει η κατάσταση.
 2. Μάλλον για ΦΑΕ μας βλέπω, στην τοπική ΔΟΥ χειρόγραφα δεν το δεχτηκαν, μέχρι το τέλος του επόμενου απο την παρακράτηση δεν είναι ;
 3. Μπορεις να εκδόσεις ε-παραβολο χωρις τους κωδικούς της εταιριας απο την επιλογή για μη πιστοποιημένους χρήστες https://www1.gsis.gr/sgsisapps/eparavolo/public/welcome.htm αλλά βάζοντας όλα τα στοιχεια της εταιρίας που θα ζητηθούν.
 4. https://www1.gsis.gr/sgsisapps/eparavolo/public/create.htm Φορέας Δημοσίου ----> Υπ.Ανάπτυξης / ΓΓ Εμποριου Κατηγορία Παραβόλου ----> Τέλη δημοσίευσης στο ΦΕΚ Τύπος Παραβόλου ---> Δημοσίευση Ισολογισμου
 5. Το e-παράβολο το τυπώνεις από το taxis και γράφει καταληκτική ημερομηνία πληρωμής ενα μήνα μετά. Οι αιτησεις γίνονται στο ΓΕΜΗ από εδω https://services.businessportal.gr/ . Εκεί ανεβάζεις και τα ψηφιακά αντίγραφα που ζητάνε, δηλαδή όλα τα έγγραφα σκαναρισμένα σε pdf. Στην κάθε αίτηση καταχωρείς μόνο τον αριθμό του e-παραβόλου και δεν το ζητάει να το ανεβάσεις σκαναρισμένο, ούτε ζητάει το αντίγραφο πληρωμής του. Προφανώς μέχρι να προωθηθεί η αιτηση στο επιμελητήριό που ανήκεις και να γίνει ο έλεγχος θα εχει περάσει ο μήνας οπότε και θα πρέπει να το βρουν πληρωμένο στο ηλεκτρονικό αρχείο τους.
 6. Ναι, ειναι πιο απλη και γρηγορη η διαδικασια, σου βγαζει ενα κωδικο τον οποιο καταχωρεις στην αιτηση για τη δημοσιευση στο ΓΕΜΗ και το πληρωνεις μεσα σε ενα μηνα.
 7. Φταινε οι τελευταιοι internet explorer που εχουν εγκατασταθεί, Απεγκατέστησέ τους και ασε τον 8.0. Μετά θα τα διαβάζει και θα τα μεταφέρει χωρίς προβλημα.
 8. Το ίδιο και σε μένα με μια διακοπή 12.3.2014, που την καταθέσαμε στη ΔΟΥ. Φαίνεται να έχει καταχωρηθεί αλλά δεν εκτυπώνεται και δεν έχει χρεωθεί το τελος επιτηδευματος.
 9. Μάλλον αρκετα μ΅@λ@κες, ειδικά οταν μπαινουμε στο λογαριασμό του πελάτη και βλέπουμε από τις αποκλίσεις ότι το 80% των πελατών του έχουν υποβάλλει 10 ημερες πριν την καταληκτική ημερομηνία. Προφανώς τα ανέβασαν οι ίδιοι οι πελάτες, αυτοί σίγουρα είναι μ΅@λ@κες και τσιράκια του καθε γενικού γρ., όχι οι λογιστές τους ή τα γραφεία που συνεργάζονται (αυτοί κάνουν αγώνα)
 10. Δες μήπως ειναι ιδιωτης και ζήτησε τιμολόγιο ( μου έτυχε)
 11. Αμα θέλετε να εξυπηρετηθείτε στέλνετε email για να σας καλέσουν, δεν εχω καταφέρει να μιλήσω ποτέ απευθείας.
 12. Με τους κωδικούς σου (ή του πελάτη), δεν χρειάζεται καινουργιους
 13. Γνώμη μου είναι ότι ο πελάτης μπορεί να φέρνει ότι τιμολόγιο θέλει και εσύ είσαι υποχρεωμένος να το καταχωρείς, αφού φυσικά τον έχεις ενημερώσει προγενέστερα για τις μη εκπιπτόμενες και μη παραγωγικές δαπάνες κλπ. Ενόψει ΜΥΦ η καταχώρηση είναι επιβεβλημένη. Από κει και πέρα η αναμόρφωση ειναι υποχρέωση δική σου (του λογιστή). Εχω πελάτη που το 50% των δαπανών του αναμορφώνονται. Τον έχω ενημερώσει γι αυτό και παρόλα αυτά συνεχίζει. Κάθε τόσο τον ενημερώνω για το τι θα προκύψει μετά την ΚΦΑ όταν με το καλό θα του κάνω το Ε3 και τη δήλωση για να μην πάθει εγκεφαλικό και μου ζητάει τα ρέστα.
 14. Καλημέρα εδώ παίρνουν τηλέφωνο για συμφωνία ΚΕΠΥΟ οπότε ή μας κάνουν πλάκα ή έχουν τελειώσει όλα τα υπόλοιπα
 15. Με τους κωδικους της εταιρίας Δηλώσεις Φόρου εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Ε1,Ε2,Ε3
 16. Οταν είχες λέω μια δαπάνη >300,00 με μη εκπιπτόμενο ΦΠΑ πως το περναγες στο S1 μέχρι πέρσι για να υποβληθεί σωστα το ΚΕΠΥO και να συμφωνούν οι δαπάνες; Λεει οδηγίες εδώ http://wiki.softone.gr/0400000000/0406000000/0406070001 για το πως θα υποβάλλεις παραστατικά με μη εκπιπτόμενο ΦΠΑ, δεν τις έχω διαβάσει ακόμα γιατί δεν έχω ασχοληθεί με τη ΜΥΦ. Δες στο Ειδικές συναλλαγές - Διαχείριση μη εκπιπτόμενου ΦΠΑ.
 17. Τα ποσά που θα εμφανιστούν ΜΥΦ είναι 100 καθαρή αξία + 23 ΦΠΑ. Για το ΚΕΠΥΟ έως τώρα αν ήταν πάνω απο 300 πως το πέρναγες;
×
×
 • Create New...