Jump to content

EYGENIA

Silver members
 • Content Count

  147
 • Joined

 • Last visited

About EYGENIA

 • Rank
  *

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

1,738 profile views
 1. Δεν τον ρωτάς (μιας και έχεις το προνόμοιο της απευθείας συνομιλίας με το ΘΕΟχάρη ) αν ισχύει το ίδιο ΚΑΙ για τους αγρότες που ήταν ήδη σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ πριν την 1/1/2014 για άλλους λόγους πχ νέοι αγρότες, πρόγραμμα βελτίωσης κλπ. Νομίζω ότι χρειάζεται απαραίτητα διευκρίνηση και αυτό...
 2. Αλλο αυτό; ξεχωριστά από τον ετήσιο πίνακα ΣΕΠΕ;; που και πως γίνεται αυτό (είμαι και από επαρχία να πάρει η ευχή και τα τηλέφωνα τους είναι μονίμως ...μουγκά)
 3. Δηλαδή όσο αφορά υπάλληλο Φαρμακείου τι αλλάζει έως τον Δεκέμβριο; έχω καταμπερδευτεί και στα τηλέφωνα ( ΤΕΑΥΦΕ - ΤΕΑΙΤ Β' Διεύθυνση - ΤΑΠΙΤ κλπ ) ως συνήθως δεν απαντάει κανείς.... πρέπει να αλλάξουμε πακέτο κάλυψης στην ΑΠΔ ώστε να είναι περισσότερες οι εισφορές στο ΙΚΑ; ή εκτυπώνουμε κανονικά τις επιπλέον καταστάσεις ασφαλίστρων που καταθέταμε στην Εθνική Τράπεζα;; Μήπως έχουν αλλάξει κάτι στα έντυπα;
 4. Καλημέρα συνάδελφοι ήθελα να ρωτήσω το εξής: κατά την είσοδο στο τάξιςνετ με τους δικούς μας κωδικούς ως λογιστές ζητάει να συμπληρωθουν 3 πεδία για να γίνει η εισαγωγή για κάποιον που δεν έχει κλειδάριθμο: 1) ΑΦΜ 2) αρ. ειδοπ (περυσινού εκκαθαριστικού) 3) Αριθμό ταυτότητας τι γίνεται σε περίπτωση που δεν υπαρχει αριθμός ειδοποίησης??? (πχ αρχική δήλωση... Υπάρχει κάποιος τρόπος εισαγωγής?????????
 5. Η άλλη λύση που σκέφτονται είναι να την βάλουν με εκ περιτροπής εργασία μια ημερα την εβδομάδα εως ότου παρέλθει το 18μηνο. Γίνεται εκ περιτροπής απασχόληση σε έναν εργαζόμενο μόνο της επιχείρησης??? (ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ κλπ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ) ου μπλέξεις!!!
 6. Παρόμοια περίπτωση έχω και εγω. Η εργαζόμενη μητέρα πριν το πέρας του 18μηνου, έρχεται στη δουλειά της πάντα καθυστερημένη (τουλάχιστον μια ώρα κάθε μέρα) και η συμπεριφορά της είναι τόσο αδιάφορη και αντισυναδελφική με τους άλλους εργαζομένους που τους έχει φέρει όλους σε κατάσταση αμόκ (εργοδότες και προσωπικό). Υπάρχει βέβαια η υποψία ότι με αυτό τον τρόπο επιδιώκει την απόλυσή της ώστε να πάρει την αποζημίωση της και να .... αράξει στο σπίτι της παίρνοντας το επίδομα ΟΑΕΔ (απο ότι διαδίδει στις διάφορες συζυτήσεις με τους άλλους). Υπάρχει περίπτωση απόλυσης μητέρας για πλημελή άσκηση καθηκόντων της?? Το ξέρω ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα λεπτό και δύσκολο αλλά θα ήθελα την γνώμη συναδέλφων με περισσότερη εμπειρία στα εργατικά.
 7. Ποιά ημερομηνία ισχύει ως ημερομηνία διακοπής της εργασιακής σχέσης; η ημερομηνία του εξωδικου ή η πραγματικη ημερομηνία της απόλυσης;
 8. Η διαδικασία με το εξωδικο ποια είναι; του κοινοποιει ο δικηγόρος την καταγγελία σύμβασης, την υπογράφει και την καταθετουμε στον ΟΑΕΔ;; το προστιμο για την πέρα του οκταημέρου κατάθεση ποιος το επιβάλει και πόσο είναι;;;;
 9. ΈΧΕΙ ΠΕΡΆΣΕΙ ΤΟ ΟΚΤΑΗΜΕΡΟ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΞΩΔΙΚΟ?
 10. οι δυό τους ήταν και παραδέχθηκε ότι έσβηνε "κατά λάθος" παραγγελίες από το αυτόματο σύστημα παραγγελιών. έτσι όμως θα είχε να παραδώσει μικρότερο ταμείο απο αυτό που πραγματικά είχε συγκεντρώσει.
 11. Άλλη μια ιστορία με καταγγελία στην επιθεώρηση Εργασίας από εργαζόμενο ο οποίος απολύθηκε. Αυτή τη φορά η ιστορία έχει ως εξής: Ο εργαζόμενος παιδί με κάποια ψυχολογικά προβλήματα, με δύο-τρεις αναβολές από τον στρατό και (πιθανή οριστική απαλλαγή στράτευσης με Ι-5). Μετά την τελευταία αναβολή από τον στρατό ο πατέρας «γνωστός» του επιχειρηματία έρχεται στην επιχείρηση παρακαλώντας τον εργοδότη να πάρει στη δουλειά το παιδί μόνο και μόνο για να βγαίνει από το σπίτι γιατί είχε κλειστεί πολύ στον εαυτό του και φοβόταν μην γίνει στην οικογένεια κάτι το ανεπανόρθωτο, και με την εξήγηση ότι θα δίνει ο πατέρας τα χρήματα της αμοιβής στον εργοδότη για να πληρώνει το παιδί του. Ο εργοδότης δεν το δέχεται αυτό και τον προσλαμβάνει με κανονική τετράωρη απασχόληση με σύμβαση εργασίας πέντε μέρες την εβδομάδα και όλα τα τυπικά που προβλέπονται από τον νόμο. Πέρασαν από τότε δύο χρόνια και όλα ωραία και καλά (αν εξαιρεθούν κάποια μικροπροβληματάκια του παιδιού με τους συναδέλφους του, όχι τίποτα σημαντικό, μικροπροστριβές χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο). Για να μην πολυλογώ, πριν από μερικές μέρες ο εργοδότης έχει την υποψία ότι όταν ο μικρός ήταν μόνος του στο μαγαζί έβαζε «χέρι» στο ταμείο και αφού τον παρακολούθησε τον έπιασε στα πράσα και τον έδιωξε αμέσως επί τόπου χωρίς να έχει έτοιμο το έντυπο της απόλυσης για να υπογράψει γιατί δεν του είχα υπολογίσει την αποζημίωση, και με την δικαιολογία ότι θα έρθει την άλλη ημέρα με την «μαμά» του για τις υπόλοιπες διαδικασίες και να μην μάθει ο πατέρας ότι έκλεβε. Λόγω της καλής πίστης ο εργοδότης δεν προχώρησε σε μήνυση και περίμενε τον μικρό για υπογραφή στην καταγγελία για να την καταθέσει στον ΟΑΕΔ. Το αποτέλεσμα: Ο μικρός δεν ξαναπέρασε από μαγαζί να υπογράψει, καθε μέρα έλεγε θα περάσω αύριο κλπ. λόγω των απεργειών στις ΔΟΥ δεν προλάβαμε το οκταήμερο για κατάθεση της αποζημίωσης στο παρακαταθηκων και κοινοποίησή της με εξώδικο, και σαν να μην έφταναν όλα αυτά πήγε και έκανε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας αξιώνοντας υπερωρίες επιδόματα παραπάνω μη ληφθήσες άδειες κλπ. Στο τέλος ο επιχειρηματίας κατέληξε να αισθάνεται και "κερατάς" και "δαρμένος". παρακαλώ για τη γνώμη αυτών που έχουν περισσότερη εμπειρία και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης. γίνεται να γίνει μύνηση για την κλοπή τώρα ή είναι πλέον αργά.
 12. υπάρχει τρόπος να γίνει αυτόματη μετατροπή των κεφαλαίων σε πεζά σε κελιά στα οποία υπάρχουν λέξεις-κείμενα;
 13. καθε άλλο. όλα χαλαρά. το πήρατε δίκαια και καθαρά και μπράβο. Εμείς έτσι και αλλιως το πρωτάθλημα θέλουμε. από εκέι θα φανεί αν παμε να κάνουμε κατι στο μπάσκετ για φέτος. ούτε το κύπελο ούτε η ευρωλίγκα μας ενδιαφέρει (και δεν είναι δικαιολογία αυτό αλλά η γνώμη των περισσότερων ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ). το κακό είναι ότι όλα θα γίνουν την εποχή που θα τελειώνουν όλες οι προθεσμίες και προβλέπω ότι θα βλέπουμε μπάσκετ και θα υποβάλλουμε δηλώσεις συγχρώνως.
×
×
 • Create New...