Jump to content

MARIA PRE

simple Members
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by MARIA PRE

 1. καλημέρα,

  ΑΕ θα αποζημειωθεί για επιδικασθέντες δικαστικές δαπανές.  Πως θα αντιμετωπιστει λογιστικά και φορολογικά? θα καταχωρήσω με αποδεικτικό την δικαστική απόφαση στο 82 εκτακτα κέρδη ??? η πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό?

  Ευχαριστω πολύ

 2. καλησπέρα ,

  ΑΕ θέλει να πουλήσει οικόπεδο στο οποίο έχει εκδοθεί οικοδομική αδεια. Για την έκδοση αυτής της οικοδομικής άδειας προέκυψαν έξοδα των οποίων το ΦΠΑ έχει επιστραφεί.  Πώς θα γίνει η πώληση ; Θα πρέπει να εκδοθεί τιμολόγιο για την οικοδομική άδεια και να μπει ΦΠΑ ; Ή θα συμπεριληφθεί στο συμβόλαιο ? Και με τον ΦΠΑ που έχει επιστραφεί τι θα γίνει ??? Το οικόπεδο αγοράστηκε το 2008 

  Περιμένω τις απόψεις σας 

 3. Μήπως γνωρίζει κάποιος το εξής:θα προσλάβουμε 1 καμαρέρα η οποία θα δουλέψει μόνο για 2 μέρες ώστε να την τσεκάρουμε αν μας κάνει.  Για αυτες τις 2 μέρες θα τις δώσουμε επίδομα αδειας καθώς και αποζημιωση αδείας .

  Ο προβληματισμός μου είναι την αποζημίωση αδείας θα την υπολογίσω με ποσοστο ή πρέπει να την υπολογίσω 1 μερα εφόσον έχει ασφαλιστικές κρατήσεις και έχει και ασφαλιστικο ημερομίσθιο?

 4. Μήπως γνωρίζει κάποιος το εξής:θα προσλάβουμε 1 καμαρέρα η οποία θα δουλέψει μόνο για 2 μέρες ώστε να την τσεκάρουμε αν μας κάνει.  Για αυτες τις 2 μέρες θα τις δώσουμε επίδομα αδειας καθώς και αποζημιωση αδείας .

  Ο προβληματισμός μου είναι την αποζημίωση αδείας θα την υπολογίσω με ποσοστο ή πρέπει να την υπολογίσω 1 μερα εφόσον έχει ασφαλιστικές κρατήσεις και έχει και ασφαλιστικο ημερομίσθιο?

 5. Καλησπέρα,

  υπάρχει ένα μηχανικός με μπλοκάκι που έχει κάνει σύμβαση με την επιχείρηση και του πληρώνει το ΕΦΚΑ ως οιονεί μισθωτός .  Στην ίδια επιχείρηση όμως προέκυψε μια νέα δουλεία που μπορεί να την καλύψει ο ίδιος μηχανικός με έξτρα αμοιβή και είναι για μία φορά μόνο δεν αποτελεί μέρος του συμφωνητικού του.  Ασφαλιστικά πως θα αντιμετωπιστεί ? Σημείωση ο μηχανικός έχει σύμβαση και σε άλλη εταιρεία ώς οιονεί μισθωτός.

  Τι να κάνω ??? 

 6. Καλημέρα, έχω την εξής απορία.

  Έστειλά ΑΠΔ Ιανουαρίου μόνο με το δώρο χριστουγέννων και σκεφτομαι να κάνω συμπληρωμάτικη με τις κανονικές αποδοχές μισθωτών και όταν ξεκαθαρίσουν τα μπλοκάκια να στείλω 2η συμπληρωματική on line ΑΠΔ μόνο τα μπλοκάκια.  Απλά δεν ξέρω αν επιτρέπει το σύστημα 2η συμπληρωματική.  Σας έχει συμβεί ποτέ????

 7. καλησπέρα,

  είμαι ταμίας σε ένα αθλητικό σωματείο και βλέποντας τα βιβλία που τηρεί ο λογιστής διαπίστωσα οτι καταχωρεί τον πληρωτέο μισθό συν τις εργοδοτικές εισφορές.  Διαβάζοντας αυτό το τοπίκ του είπα πως κάνει λάθος αλλα δεν τον έπεισα υπάρχει κάποιος νόμος να του τον δώσω να τον διαβάσει ???  

 8. Συνάδελφοι, έχω μια απορία είμαι λογίστης Β' κατηγορίας και ειμαι υπάλληλος έχω όμως και εξωτερικού πελάτες που μου κόβούν απόδειξη δαπανών. Το θέμα είναι τώρα που πρέπει να υπογράφω τις δηλώσεις τους τι θα γίνει??

  Να πάρω κλειδάριθμο και έτσι θα μπορώ να στέλνω τις δηλώσεις? Επίσης έχω κωδικούς Taxisnet ως ιδιώτης πριν τις 06/12/10 ισχύουν αν πάρω κλειδάριθμο?

  Στην εφορία δεν μου ξεκαθάρισαν αν πρέπει να είμαι ελεύθερος επαγγελματίας.

  Περιμένω απάντήσεις σας

  Ευχαριστώ πολύ

 9. Καλ'η χρονιά!

  Εταιρεία Β' κατηγορίας έκανε ενδοκοινοτικη αποκτηση αγαθού απο Γερμανια χωρις ΦΠΑ και χωρις προγενεστερη εγγραφη στο μητρώο για ενδοκοινοτικές αποκτήσεις.

  Τι να κάνω ??? το Τιμολογιο είναι 485€ να κάνω τώρα αλλάγη στο μητρώο και να τα δηλώσω σε άλλο μήνα αλλαξε και ο χρόνος

  περιμενω βοήθεια σας

 10. Καλησπέρα,

  μας έκδοσε τπυ χωρίς ΦΠΑ κυπριακη εταιρεία για ανάκτηση δεδομενων απο την μνημη του Η/Υ που είχαμε χάσει. Μαζι με το ΤΠΥ ζήτησα και το έντυπο αποφυγής διπλής φορολογίας. Ο ιδιοκτητης της εταιρείας στην κύπρο μου είπε οτι η ΔΟΥ του δεν εκδίδει τέτοιο έντυπο διότι δεν χρειάζετε λόγω του ότι έχει αριθμηση ΔΙΑΣ.

  Εχει κανέις ιδέα τι πρέπει να κάνω; Πρέπει να πάει εφορία;

  Ευχαριστώ πολύ

 11. Καλημέρα !!!

  Θα ήθελα να μου πείτε πως μεταφραζεται στα αγγλικά ο ΚΑΔ το μετεφράσα ως activity code number αλλα η μητρικη μας στην Γερμανια δεν κατάλαβε τι την ρώτησα.

  'Εχει κανεις ιδέα πως ονομάζεται?

 12. sumfono apoluta me ton prolalhsada einai eleutheros epaggelmatias an den anhkei sto TEE ti epimelhthrio exei????

  Oso gia thn periodikh kai ekkauaristikh einai faoul sigoura.

  Συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσατε είναι ελεύθερος επαγγελματίας αν δεν ανήκει στο ΤΕΕ, τι επιμελητήριο έχει????

  Οσο για την περιοδική και εκκαθαριστική είναι φάουλ σίγουρα

×
×
 • Create New...