Jump to content

kte

simple Members
 • Posts

  134
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by kte

 1. το δηλώνουμε όταν το μηχανάκι του ανήκει, εάν το μηχανάκι ανήκει στον εργοδότη δε δηλώνουμε στοιχεία εργαζόμενου
 2. Καλησπέρα, μήπως γνωρίζει κάποιος τηλέφωνα επικοινωνίας σχετικά με το πρόγραμμα?
 3. Καλησπέρα, καλή χρονιά!! εγώ βάζω σαν ημερομηνία έναρξης την επομένη της υποβολής και στις παρατηρήσεις γράφω ότι χρησιμοποιείται ήδη από ...... πχ 2019. Σε επικοινωνία μου με την επιθεώρηση απ ότι κατάλαβα δε πολυνοιάζονται.. σημασία έχει να δηλωθεί το μηχανάκι και σε ποιον ανήκει
 4. ναι σωστά τα λες, εφόσον βγάλεις όλο το προσωπικό σου μπορείς και τον επιδοτούμενο και θεωρώ ότι εάν έχεις μόνο έναν εργαζόμενο στο μισθολόγιο σου και είναι με το πρόγραμμα των 100000 θέσεων εργασίας μπορείς να τον βγάλεις σε αναστολή
 5. Καλησπέρα, γιατί αρκετοί συνάδελφοι ρωτούν εάν μπορούν να βάλουν σε αναστολή για το Δεκέμβριο εργαζόμενο με το πρόγραμμα των 100000 θέσεων εργασίας σε πληττόμενη επιχείρηση? Με την 49989/1266/4.12.2020 δεν είναι ξεκάθαρο ότι μπορούν?
 6. Καλησπέρα, οι δηλώσεις των αναστολών θα υποβληθούν απολογιστικά όπως κάνουμε μέχρι τώρα για τους ΚΑΔ που δεν διακόπηκε το δικαίωμα αναστολής?
 7. Καλημέρα, δηλαδή θα υποβληθεί μέχρι 30/6 ΑΠΔ Μαίου χωρίς εισφορές ΔΠ είτε του εργοδότη είτε της αναστολής?
 8. Καλησπέρα, εφόσον δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ακόμα Δ/Π αναστολής (σημ. πληρωτέο μέχρι 30/6) διότι δεν έχουμε ακόμα κωδικό αποδοχών από τον ΕΦΚΑ, πως είναι δυνατόν η πληρωμή των εισφορών του Δ/Π να είναι μέχρι της 30/6?
 9. Αυτό το διόρθωσαν τώρα... νωρίς το απόγευμα στην τροποποιητική του εργαζόμενου εμφάνιζε σημερινή ημερομηνία αναστολής της σύμβασης
 10. ΥΔ εργοδότη στις 26/3 από κλειστό εργοδότη με εντολή δημόσιας αρχής, έβαλε σε αναστολή τον 1 εργαζόμενο που έχει και εκ παραδρομής δηλώθηκε λάθος εκμισθωτής. Στις 30/3 έγινε δεύτερη νέα υποβολή ΥΔ με τα σωστά στοιχεία του εκμισθωτή (χωρίς αναφορά του εργαζόμενου που είχε δηλωθεί με την πρώτη υποβολή) και στις παρατηρήσεις γράφτηκε ότι στην πρώτη υποβολή εκ παραδρομής δηλώθηκαν λάθος στοιχεία εκμισθωτή. Τι κάνουμε τώρα? α) το αφήνουμε όπως έχει? β) κάνουμε ορθή επανάληψη της 1ης υποβολής, διαγράφουμε τα στοιχεία του λάθος εκμισθωτή και βάζουμε τα σωστά? Αν επιλέξω το β), πρέπει και ο εργαζόμενος να κάνει τροποποίηση της αίτησης του γιατί θα λάβει νέο αριθμό πρωτοκόλλου η ΥΔ ?
 11. ηθελημένα έχει μείνει φλού και κανείς εννοείται δεν απαντά.. μια δικαιολογία ήταν ότι δε θα μπορεί να κάνει έλεγχο η επιθεώρηση εργασίας από τη στιγμή που δε μπορεί να υποβληθεί ε4
 12. Ο ελεγκτής από το ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων ήταν ξεκάθαρος... αν τον έχεις μισθωτό (εγώ τον έχω μισθωτό όχι σύμβαση προσοδοφόρου) με δώρα και επιδόματα θέλει εισφορές στα πάντα (δε το γνώριζα για τα δώρα..), και στην ΑΠΔ κωδικό αποδοχών 1 (τακτικές αποδοχές) και με μισθό εννοείται ίσο ή πάνω από το 669 (26,76χ25). Αν τον έχεις με κωδικό αποδοχών 13 (τεκμαρτά), τότε θέλει ημερομίσθιο 29,04..!! και αναδρομικά από 1/2/19
 13. Καλησπέρα, όπως έγραψα, υπολογίζω δώρα και επιδόματα αλλά χωρίς ασφαλιστική παρακράτηση (κακώς όπως μου γράφεις..) το θέμα είναι ότι το πρόβλημα τους είναι ο κωδικός αποδοχής 13 (τεκμαρτά ημερομίσθια) με 26,76 ημερομίσθιο.. μου λένε πρέπει να βάλω 29,04 !! αν εγώ βάλω 29,04 και κωδικό αποδοχής 1 (τακτικές αποδοχές) αναγκαστικά, γιατί δεν υπάρχει κλίμακα τεκμαρτών με 29,04, δε θα μου ζητήσουν πάλι εισφορές στα δώρα και τα επιδόματα? εφόσον ο κωδικός αποδοχής θα είναι τακτικών αποδοχών και όχι τεκμαρτών?
 14. Καλησπέρα, οδηγός ταξί μισθωτός 8ωρο πενθήμερο, αποδοχές 650 ευρώ, ασφάλιση στην 7η ασφαλιστική κλάση 26,76, με δώρα και επιδόματα χωρίς ασφαλιστικές εισφορές. Στην ΑΠΔ κωδικός αποδοχών 13 τεκμαρτές αποδοχές (αναγκαστικά) και ημερομίσθιο 26,76 ώστε να συμφωνεί αμοιβή χ ποσοστό κράτησης = εισφορές Από το ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων μου είπαν ότι εφόσον το κατώτερο ημερομίσθιο από 1/2/19 είναι 29,04, κακώς υπολογίζω εισφορές επί του 26,76.. και μου ζητούν αναδρομικές εισφορές. Λέγοντας τους ότι ο εργαζόμενος είναι μισθωτός με αμοιβή 650 ευρώ μηνιαίως οπότε το 650/25=26 είναι κατώτερο του 26,76, με ρώτησαν εάν λαμβάνει επιδόματα κλπ εφόσον τον χαρακτηρίζω "μισθωτό", η απάντηση μου ήταν θετική και μου είπαν ότι και στα δώρα και στο επίδομα αδείας πρέπει να γίνεται παρακράτηση ασφαλιστικών εισφορών. Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του ελεγκτή? ευχαριστώ!
 15. είχα την εντύπωση ότι θα έβγαζαν δεύτερα πακέτα κάλυψης όπως γινόταν μέχρι τώρα για ασφαλιστικά ταμεία που έμπαιναν στην ΑΠΔ, τώρα αυτοί έβγαλαν ενιαίο πακέτο κάλυψης 090 πχ που περιέχει μέσα και τις εισφορές του 204. Εγώ είχα καταθέσει ΑΠΔ Ιανουαρίου με τα πακέτα 196 και 204 και περίμενα να κάνω συμπληρωματική με τις εισφορές του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και μόνο με το νέο πακέτο κάλυψης !! Με τα νέα δεδομένα θα κάνω συμπληρωματική Ιανουαρίου και οι εισφορές του 196 και 204 θα έχουν δηλωθεί δυο φορές!! Έχει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα??
 16. και γω τα περιμένω αυτά και δε έχω δει τίποτα ακόμα..!!
 17. έχουμε κάποιο νέο εδώ? σε προφορική ερώτηση από συνάδελφο σε ΙΚΑ είπαν να υπολογίσουμε το 7% επί του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος του 2015
 18. Καλησπέρα, τα προβλήματα με τους κωδικούς λαθών 343-344 (ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟ Ή ΠΑΛΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ) που εμφανίστηκαν στις ΑΠΔ του Δεκέμβρη που τελικά καταφέραμε να τις στείλουμε αφού τα έλυσαν, εμφανίστηκαν πάλι??? έχω παλιό ασφαλισμένο με τα ανάλογα ποσοστά ΤΑΠΙΤ και δε περνάει !! μου τον δείχνει νέο!! Έχω επιφύλαξη γιατί είναι νέα πρόσληψη, μήπως τον έχουν σαν νέο και δεν είναι επανάληψη των προβλημάτων του Δεκέμβρη?
 19. άρα ούτε μπορούν να πληρώσουν τέλος Φλεβάρη ούτε μπορούμε να στείλουμε την ΑΠΔ αν δεν έχει βγει η εγκύκλιος μέχρι τότε!!
 20. Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς τι γίνεται από 1/1 με τις εισφορές για το επικουρικό των κρεοπωλών και την καταχώρηση της ΑΠΔ? επί ποιου ποσού θα υπολογίσω το 7% με δεδομένο ότι καταργήθηκαν οι τεκμαρτές ασφαλιστικές κλάσεις που υπήρχαν γι'αυτούς μήπως με το εισόδημα του ΄15 : 12 ??
 21. λιμνάζουν οι ΑΠΔ στο pc μου.... αν είχε 7 μποφόρ θα φύσαγε η εφαρμογή του ΙΚΑ.... άπνοια του κερατά έχει !!! δε κουνιέται φύλλο
 22. Γνωρίζει κάποιος ποια θα είναι πλέον τα ποσά υπολογισμού τις ασφαλιστικής εισφοράς για κάποιον που θέλει να συνεχίσει την ασφάλισή του στο επικουρικό?
 23. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας αλλά εγώ γράφω για τον υπολογισμό του προγράμματός μου που μου επιβεβαίωσαν επίσης ότι υπολογίζει με το σωστό τρόπο. πχ ημερομίσθιο 22,83+0,86 (μια ώρα νύχτα)=23,69, τεκμαρτό ημερομίσθιο 26,76. Το πρόγραμμα υπολογίζει εισφορές στο 26,76 (σωστά) αλλά μου προσθέτει και το 0,86..!! δηλαδή συνολικά υπολογίζει εισφορές στο 27,62 (26,76+0,86)
 24. Με την αναφορά της μανικιουρίστριας στο παραπάνω post, μια διευκρίνιση αν μπορεί κάποιος. Σχετικά με τα επιπλέον χρήματα (νυχτερινό-αργία κλπ) που μπορεί να λάβει κάποιος που ασφαλίζεται με τεκμαρτά και έχει βασικό μισθό της ΕΓΣΣΕ. Βάζοντας 1 ώρα νύχτα πχ στο πρόγραμμα μισθοδοσίας της epsilon που δουλεύω, τις ημερήσιες ασφαλιστικές εισφορές τις υπολογίζει στο τεκμαρτό (26,76) + την ώρα της νύχτας!! Θεωρώντας εγώ ότι ο υπολογισμός της ασφάλισης και εφόσον οι συνολικές αποδοχές δεν ξεπερνούν το τεκμαρτό πρέπει να περιορίζεται στο 26,76 πήρα τηλέφωνο στην epsilon για να μου βρουν το λάθος, μου απάντησαν ότι σωστά υπολογίζει στα τεκμαρτά + ότι αυξάνει το σταθερό ημερομίσθιο.. δε το ήξερα... γνωρίζει κάποιος ?
×
×
 • Create New...