Jump to content

andfil

simple Members
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by andfil

 1. Το ίδιο και σε εμένα. Με κωδ λάθους 446  ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΏΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ.

  Επίσης σε άλλη ΑΠΔ βγάζει κωδ Λάθους 141 

  ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΓΙΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΕΠΙ % ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΚΑΛΥΨΗΣ (ΝΕΟΙ, ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΠΟ 1/1/2017 ΑΣΦ/ΝΟΙ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ
   
  Τι φταίει?
 2. Συνεχιζοντας στην παραπανω συζήτηση, οπου για παραδειγμα οι γονεις εχουν δικαιωμα οικησης και ο γιος κυριότητα, ο γιος θα εμφανισθεί ως Ψ/Κ 100% και οι γονείς ως επικαρπωτές. Εφόσον βαλουμε στον καθένα ως ποσοστό 100% εχοντας το δικαίωμα οικησης, τοτε θα πληρωθεί ΕΝΦΙΑ (επειδή η οικηση προσομοιάζει με επικαρπία) απο τους γονείς 2 φορές. Ειναι σωστό?  αν βάλουμε ποσοστό στους γονείς 50% στον καθένα, τοτε πληρωνουν την αξια της επικαρπιας 1 φορά. Υποθετω οτι εχουν την ιδια ηλικία. Βέβαια αν πεθάνει ο ενας γονιός τοτε ο αλλος παραμενει με το 50% στην μια περιπτωση ή με το 100% στην αλλη. θα ήθελα απόψεις.

 3. Σωστά ισχύει μόνο για ατομικές  και όχι για νομικά πρόσωπα κατόχους φορτηγού αυτοκινήτου .Οπότε η μοναδική λύση είναι η εκπρόθεσμη παράταση  λειτουργείας της ΕΠΕ (τροποποιηση καταστατικού)με απόφαση του ενός εταίρου και τους κληρονόμους του δευτέρου ;;;;;  

  Οχι δεν γινεται δεκτή τροπ/ση κατ/κου επε που γίνεται μετά τη ληξη διάρκειάς της (παρ 6γ και 6δ της Κ2-7557/13.2.2014). Νομίζω οτι θα πρέπει να επιμείνω για λήξη της εκκαθάρισης και αρα οριστική διακοπή της ΕΠΕ με ημερομηνία 30.9.2010 που εχω την καταστροφή του ΦΙΧ. Θα προσπαθήσω να το στηρίξω στην παρ 6α του εγγράφου Κ2-7557 που αναφέρει οτι ''αν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί η παροδος του χρόνου διαρκειας της ΕΠΕ, τοτε η ΕΠΕ απογράφεται σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης''. Ομως η ΕΠΕ βρίσκεται ήδη σε καθεστώς εκκαθάρισης απο 7/2001. Αρα συνεχίζει την εκκαθάριση και την ολοκληρώνει με 30.9.2010 με την καταστροφή του ΦΙΧ. Θα δω τις απαντήσεις τους. Αν εχει καποιος αλλος καποια αλλη ιδέα, ευχαρίστως να την δούμε. Παντως ευχαριστώ τον dimarg, ponzi, και  BIKY K για την βοήθειά τους.

 4. Θα ηθελα την γνώμη καποιου συναδέλφου  στο παρακατω θέμα.

  Εχει τεθεί  ΕΠΕ σε εκκαθαριση απο 7/2001 με εκκαθαριστή τον εναν εταιρο της ΕΠΕ που εχει το 50% . Απο τον 11/2004 εχουμε λήξη της διάρκειας της ΕΠΕ. Προσπαθώ να κανω αναδρομική ληξη της εκκαθαρισης και αρα οριστική διακοπή της ΕΠΕ στην ΔΟΥ με ημερομηνια 31.12.2001, αλλά δεν μπορώ γιατί υπάρχει φορτηγό επαγγελματικής χρήσης στο ονομα της ΕΠΕ, το οποίο δεν μεταβιβάστηκε το 2001 στον εταίρο- εκκαθαριστή, αλλά καταστρέφεται οριστικά με πιστ/κό καταστροφής τον 9/2010. Προσπαθώ να κανω την διακοπή στην ΔΟΥ με 30.9.2010 (ημερομηνία καταστροφής του ΦΙΧ), αλλά την αρνουνται γιατί εχει επέλθει 11/2004 η ληξη της διαρκειας της εταιρείας. Αρα προτείνουν απο 11/2004 αναβίωση της εταιρείας και νεα εκκαθαριση- λύση της ΕΠΕ στις 30.9.2010. Ομως ο αλλος εταιρος της ΕΠΕ εχει πεθάνει απο το 2001. Μπορεί ο εκκαθαριστής να αποφασίσει μονος του την αναβίωση της ΕΠΕ? Αν οχι θα πρεπει να συμφωνήσει την αναβίωση με τους κληρονόμους του αποβιώσαντα εταίρου? Εχετε καποια αλλη πρόταση?

 5. Από την ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

  ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Α' (ΦΑΠ) τηλεφωνικώς απάντησαν ότι για διόρθωση της στήλης 32 κωδ. 8 και μόνο αυτό (για κτίσμα ημιτελές και μη ηλεκτροδοτούμενο) χρειάζεται να προσκομίσουμε το Ε2 ότι δηλώνετε κενό.

  Ε2 μονο του οικ 2014? γιατί εμένα η ΔΟΥ ζήτησε Ε2 των 5 τελευταίων ετών. Και αν δεν εχουν υποβληθει Ε2  τα 5  χρόνια αυτό σημαίνει υποβάλλονται 5 Ε1,Ε2 με 5 πρόστιμα?

 6. Δεν βλεπω το θεμα της μη λειτουργίας ή της υπολειτουργίας της εφαρμογής για το Ε9 να παίζει στα κανάλια. αν γινει θεμα βαρβάτο με καλεσμενους εκεί, υπαρχει ελπιδα κατι να γίνει. Διαφορετικά ετσι θα παει, θα σέρνεται, μεχρι 19.12.

 7. μου έτυχε και εμένα και ρώτησα τι χαρτιά χρειάζονται. Μου ζήτησαν την οικοδομική άδεια και την καρτέλα ενσήμων από το ΙΚΑ για να δουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η οικοδομή. Αν έχουν μπει και τα δάπεδα δεν θεωρείται ημιτελές σύμφωνα με την 1237/14. Μπορείς βέβαια να επικαλεστείς ουσιώδεις βλάβες που το καθιστούν μη λειτουργικό αλλά είναι πολύ πιθανόν να σου ζητήσουν χαρτί από μηχανικό. 

  Ευχαριστώ για την απάντηση. Ρώτησα και ο ιδιος στην ΔΟΥ και μου ειπαν αυτά που αναφέρεις και εσύ, δηλαδή οικοδομική αδεια, καρτέλα ενσήμων ΙΚΑ και πρόσθεσαν και αντίγραφα του Ε2 των τελευταίων 5 ετών για να δουν αν ειχε δηλωθεί ως ημιτελές. Βέβαια περιμένει διευκρινιστικές οδηγίες απο το Υ.Ο μεχρι την Παρασκευή και μεχρι τοτε δεν παραλαμβάνει παραστατικά για έλεγχο. Απο Δευτέρα 24.11 θα παραλαμβάνει αν εχουν ερθει οδηγίες.

 8. δηλώσαμε σε ημιτελες κτισμα 99 και στον κωδ 32 το 8 κενό και εβγαλε μηνυμα να προσκομισουμε τα δικαιολογητικά στην ΔΟΥ. τι πηγαίνουμε στην ΔΟΥ? Βεβαίωση μηχανικού οτι ειναι κενο? υπευθ.δήλωση του φορολογούμενου? ξερει καποιος κατι?

 9. σε πετάει συνεχώς έξω. υπάρχει καποια απάντηση απο το υπουργείο? θα το διορθώσουν? θα ανακοινώσουν παράταση για να αποσυμφορηθεί η διαδικασία? τι να πούμε στους πελάτες μας, ελάτε το απογευμα? αυριο? την αλλη εβδομάδα?  ξερει καποιος κάτι?

 10. οταν εχουμε εισοδημα απο ενοικια για φυσικο πρόσωπο, το ποσοστο αποσβέσεων 5% γίνεται αυτόματα κατά την εκκαθάριση της δηλωσης. Το ερώτημά μου ειναι, οταν εχουμε εισόδημα απο ιδιοχρησιμοποίηση ακινήτου αλλοδαπής εταιρείας, υπολογίζουμε εμείς και αφαιρούμε τις αποσβέσεις απο το τεκμαρτό εισόδημα? Αρα στη δήλωση ΝΠ Φ-010 στον κωδικό 015 βαζουμε το τεκμαρτό εισόδημα π.χ 10.000 και στον κωδικό 016 βαζουμε κερδη 9.500 (εχουμε αφαιρέσει 500€ για 5% αποσβέσεις)? ενημερώνουμε φυσικά και τον κωδ 210 με 10.000€. Εκτός απο το Ε2 συμπληρώνουμε και το Ε3 μηδενικό? Η αλλοδαπή εταιρεία εχει απαλλαγεί απο τηρηση βιβλίων.

 11. Ευχαριστώ για την βοήθεια και για την αμεση ανταπόκριση. Βρηκα και το εξής και το παραθετω για την γενικοτερη ενημέρωση του κομβου.

  .........Στην περίπτωση όμως που το ακίνητο ανήκει στο τέκνο, εδώ προκύπτει θέμα, διότι δεν εμφανίζεται πουθενά ο ΑΦΜ του παιδιού.
  Σε σημερινή ερώτηση προς τη ΓΓΠΣ για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να καταχωρήσουμε ένα ακίνητο το οποίο κατέχει ανήλικο τέκνο, η απάντηση είναι η εξής: Για όσα παιδιά έχει αναγραφεί ο ΑΦΜ τους στην 4η σελίδα των προστατευόμενων μελών, ο ΑΦΜ εμφανίζεται κανονικά, «κρεμασμένος» κάτω από τον ΑΦΜ του ασκούντος τη γονική μέριμνα. Για όσα παιδιά, (και μάλλον αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει και τις περισσότερες περιπτώσεις), δεν έχει γίνει η αναγραφή του ΑΦΜ, είτε γιατί δεν είχε, είτε γιατί έτσι απλά δεν έγινε, θα πρέπει να πάρετε κλειδάριθμο.
  Για τα τέκνα που είναι ανήλικα, μπορεί να παραλάβει τον κλειδάριθμο ο ασκών τη γονική μέριμνα (όπως αυτή έχει δηλωθεί στο έντυπο έκδοσης ΑΦΜ).
  Για τα τέκνα που είναι ενήλικα, θα πρέπει να γίνει πληρεξούσιο, ή να τον παραλαβει το ίδιο.

 12. εχουμε την περίπτωση ανηλίκου παιδιού που εχει και τους δυο γονείς του. Ο πατέρας εχει κωδικούς και συμφωνα με οσα διαβάζω  ''Η δήλωση στοιχείων ακινήτων ανηλίκου προστατευόμενου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Κ.Φ.Ε., τέκνου υποβάλλεται από τον υπόχρεο γονέα με τη χρήση του ονόματος χρήστη και κωδικούς πρόσβασης του ιδίου, στο όνομα του ανηλίκου τέκνου. πως γίνεται αυτό πρακτικά? εφόσον μπαινοντας στην εφαρμογή εμφανίζει μονο τον ιδιο και την συζυγο. Οχι το παιδί. Επιλέγεις τον ιδιο τον πατέρα? και πως θα φαινεται οτι καποιο ακίνητο ανήκει στο παιδί του και οχι στον ιδιο?

  Λετε παραπάνω οτι ''εφόσον από τα μηχανογραφικά τηρούμενα στοιχεία προκύπτει ποιος είναι ο υπόχρεος γονέας βάσει του άρθρου 7 του ΚΦΕ, η δήλωση Ε9 θα υποβάλλεται στο όνομα του ανήλικου τέκνου με τους κωδικούς πρόσβασης του υπόχρεου γονέα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθείται διαδικασία πιστοποίησης νέου χρήστη στο TAXISnet.  Πότε η εφαρμογή μπαινοντας με τους κωδικους του πατέρα θα σου εμφανισει και το ΑΦΜ του ανηλικου παιδιού? οποτε ευκολα το επιλέγεις?

 13. Εχουμε ΟΕ με Β κατ βιβλία και εναρξη Δεκ 2012. Αγοράζει παγια τον Ιαν του 2013 αξιας 17.000 και τον Απριλιο του 13 ο ενας εταιρος μεταβιβάζει στον αλλον το 30%. Εφόσον προκύπτει η μεταβίβαση τρέχω αποσβέσεις με συντελεστή 100% στα παγια των κατω των 1.500€ και κανω και εγγραφή στα βιβλία με 31.3.13 τις αποσβέσεις αξίας 14.000.  Στην δηλωση υπεραξίας  βαζω σαν αναπόσβεστη αξία τις 4.000 και προχωρώ. Κατά την ΔΟΥ δεν πρεπει να τρεξω τωρα αποσβέσεις και να κανω την εγγραφή αλλα στο τελος του χρόνου, με συνέπεια τωρα στην δηλωση υπεραξίας να βαλω αναπόσβεστη αξία παγίων τις 17.000.  Δεν μπορω να κανω τωρα την εγγραφή των αποσβέσεων  με συντελεστή 100% εφόσον ειναι για παγια κατω των1.500? καμμια αλλη ιδέα ή βοήθεια?

 14. Αρα απο αυτά που διαβάζω παραπάνω, καταλαβαίνω οτι οι ΑΛΠ που εκδόθησαν και αντικαταστάθηκαν απο το τιμολόγιο παραμένουν στην επιχείρηση. Στον πελάτη δίδεται μονο το τιμολόγιο.

 15. ΠΟΛ. 1098/1991

  ΘΕΜA : Έκδοση τιμολογίου σε αντικατάσταση απόδειξης λιανικής πώλησης.

  ................ Κατά την εξόφληση του λογαριασμού μπορεί να εκδοθεί τιμολόγιο εφόσον ο πελάτης το ζητήσει, στο οποίο όμως πρέπει να αναγράφεται η ένδειξη ότι «εκδόθηκε σε αντικατάσταση των αριθμ………………. αποδείξεων λιανικής πώλησης», οι οποίες πρέπει να επισυνάπτονται στο στέλεχος του τιμολογίου αυτού. Λόγω της ιδιομορφίας της περίπτωσης αυτής και δεδομένου ότι με την έκδοση της απόδειξης της φορολογικής ταμειακής μηχανής το ποσόν καταχωρείται στη φορολογική μνήμη της μηχανής και εμφανίζεται στο ημερήσιο δελτίο «Ζ», διευκρινίζεται ότι οι εγγραφές στα βιβλία θα γίνονται με το ημερήσιο δελτίο «Ζ» ή, αν χρησιμοποιείται ηλεκτρονικός υπολογιστής, από τα στελέχη των εκδοθεισών αποδείξεων λιανικής πώλησης, τα δε τιμολόγια να μην καταχωρούνται σε λογαριασμούς εσόδων, αλλά σε ιδιαίτερες στήλες ή σε ιδιαίτερους λογαριασμούς μόνο για την παρακολούθηση άλλων υποχρεώσεων (π.χ. χαρακτηρισμός χονδροπωλητή ή λιανοπωλητή, υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων κ.λ.π.).

  οταν αναφέρει πιο πανω η πολ οτι οι αποδειξεις Ζ επισυνάπτονται στο στέλεχος του τιμολογίου τι εννοεί? οτι επισυνάπτονται στο 1ο αντίγραφο του τιμολογίου το λευκό-πρωτότυπο που δίδεται στον πελάτη ή στο 3ο αντίγραφο του τιμολογίου στο στέλεχος που παραμένει στην επιχείρηση?

 16. Όταν έχουμε εκπρόθεσμη κατάθεση του εντύπου στο ενημερωτικό έντυπο πληρωμής του Τ.Ε.Α.Ι.Τ, στο ποσό κατάθεσης βάζουμε και το ποσό του εκπροθέσμου?

  οχι, βαζουμε μονο το ποσό των εισφορών. Η προσαύξηση θα καταλογισθεί στον έλεγχο.

 17. Συνάδελφε ευχαριστώ για την απάντησή σου.

  Αρα γίνεται μονο τροποποίηση του καταστατικού της ΟΕ σε συμβολαιογράφο και επειδή ο εταίρος Β συμμετέχει ήδη, οι τροποποιήσεις ειναι α) μπαίνει συνδιαχειριστής και ο Β που απέκτησε την αδεια φαρμακείου (τώρα ειναι μονο ο Α που εχει την μια αδεια φαρμακείου) β) αλλαγή επωνυμίας σε ''συστεγασμένα φαρμακεια Α-Β & ΣΙΑ ΟΕ' και τίποτε άλλο. Δηλώνονται οι μεταβολές στην ΔΟΥ και συνεχίζει κανονικά η εταιρεία. Ευχαριστώ.

 18. Εχουμε φαρμακειο με την μορφή ΟΕ οπου συμμετέχουν τα μελη Α (51% μητέρα και εχοντας την αδεια φαρμακειου),Β(25% γιος) και Γ(24% γιος). Το Β μελος απεκτησε αδεια ιδρυσης φαρμακειου και επειδή δεν βρισκει καπου αλλού να ανοιξει φαρμακειο και για να μην χασει την αδεια (αν δεν την χρησιμοποιήσει εντός 6μήνου), θελει να κανει συστέγαση με την ηδη υπάρχουσα ΟΕ.

  Ποια ειναι τα βήματα? Θα κανει εναρξη ατομικής επιχείρησης στην ΔΟΥ με την ιδια εδρα? θα αλλάξει την επωνυμία της ΟΕ βαζοντας ''συστεγασμένα φαρμακεια Α-Β & ΣΙΑ ΟΕ'' και μονο? δεν θα θεωρήσει βιβλία της ατομικής, εφόσον μονο η ΟΕ θα εχει συναλλαγές? καποια βοήθεια απο καποιον που του εχει τύχει?

 19. Δεν κατάλαβες καλά.Ο κ.Σώρρας πλήρωσε το φόρο με μετοχή και περιμένει τώρα τα ρέστα.laugh.gif

  Δεν νομίζω οτι ειναι ετσι. Δεν μπορεί να πληρώσει με μετοχή. Επιταγή του ιδίου ή τραπεζική επιταγή και μόνο. Δεν

  δέχεται η ΔΟΥ μετοχές. Αν ειναι ετσι να σου δωσω μετοχές του ΣΟΕ (Τροχανάς θυμάσαι?) που μου εμειναν στα χέρια, να πληρώσεις υποχρεώσεις μου στην ΔΟΥ.

 20. Θα πάρεις για ρέστα αυτό:

  Product184.Photo1.300x300.jpg

  αν καταλαβαίνω σωστά ο κατοχος των μετοχών Α.Σωρρας δώρισε 10 μετοχές στην END και εκανε δήλωση δωρεάς. Αρα η ΔΟΥ Πατρών πρέπει να εκδώσει το διπλότυπο και να ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ τα 13 δις ευρώ ως φόρο δωρεάς. ο Κος Σώρρας τα πλήρωσε? ας τα πληρώσει πρώτα και στη συνέχεια ας κοιτάξουν πως μπορούν και αν να εξοφληθούν απο τις μετοχές που θα εχουν στα χέρια τους Σώρρας και END.

 21. Το Ναι του Αρχηγού αφορά την αρχική μορφή του αρχείου,δηλαδή ΟΧΙ zip.

  Το αρχείο θα είναι il01.

  και αν θελω να στείλω συγκεντρωτικές για χρήση 2009 και για 2010 επιχείρησης που εχει διακόψει εντός του 2010? θα δεχτούν να παρουν τα 2 αρχεία που θα εχω δημιουργήσει σε 1 δισκετα ή θα θελουν 2 δισκέτες?

 22. συνολικό ετήσιο ποσό φόρου για απόδοση 15,000. Στα δίμηνα αποδίδει τις 10.000 και οφείλει ακόμη και σήμερα τις 5.000 των 2 τελευταίων διμήνων. Αρα υπάρχει φορος προς απόδοση 5.000. Στην οριστική ΦΜΥ δεν συμφωνεί ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας με τον πίνακα της ανάλυσης των διμήνων και δεν μπορεί να σταλεί. Δεν στέλνουμε οριστική? ή κανουμε κατι αλλο για να την πάρει?

 23. Καλημέρα, στην ΔΟΥ δεν παραλαμβάνουν δήλωση, μου είπαν οτι περιμένουν διαταγη. Απο την άλλη το Σαββάτο το σύστημα δέχτηκε μια χρεωτική, και χρέωσε με την πρώτη δόση ποσό πενηντα ευρω πρόστιμο με ημερομηνία λήξης πληρωμής 27/05/2011. Και για αυτό ακόμα μου είπαν οτι ίσως ακυρωθεί η αποστολή. Τι να πω...

  Για ολους τους παραπάνω λόγους περιμέναμε σήμερα 3/5 μια παράταση και για τις υποβολές δηλώσεων εισοδήματος ΟΕ ηλεκτρονικά. Για να μπορέσουμε να υποβάλλουμε, να παρουμε ταυτότητα πληρωμής με την νεα ημερομηνία της παράτασης και να πληρώσουμε.Τώρα τί γίνεται? μεχρι 5/5 στην ΔΟΥ λόγω τεχνικών προβλημάτων ή εκπρόθεσμη.

  Μου κάνει τρομερή εντύπωση οτι δεν εδωσαν παράταση και γι αυτή την κατηγορία δηλώσεων (ΟΕ,ΕΕ). Εφόσον θέλουν να υποστηρίξουν τον ηλεκτρονικό τρόπο και ανοιξαν το σύστημα για υποβολές απο 18/4 μεχρι 28/4 αρχικά και 29/4 τελικά με 1 ημέρα παράταση και πολλά προβλήματα, θα ηταν παράλογο να δώσουν μια μικρή παράταση? εχει καποιος καποια λογική απάντηση που τυχόν πηρε απο το υπουργείο?

×
×
 • Create New...