Jump to content

andfil

simple Members
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by andfil

 1. Το ίδιο και σε εμένα. Με κωδ λάθους 446 ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΏΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ. Επίσης σε άλλη ΑΠΔ βγάζει κωδ Λάθους 141 ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΓΙΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΕΠΙ % ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΚΑΛΥΨΗΣ (ΝΕΟΙ, ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΠΟ 1/1/2017 ΑΣΦ/ΝΟΙ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ Τι φταίει?
 2. Συνεχιζοντας στην παραπανω συζήτηση, οπου για παραδειγμα οι γονεις εχουν δικαιωμα οικησης και ο γιος κυριότητα, ο γιος θα εμφανισθεί ως Ψ/Κ 100% και οι γονείς ως επικαρπωτές. Εφόσον βαλουμε στον καθένα ως ποσοστό 100% εχοντας το δικαίωμα οικησης, τοτε θα πληρωθεί ΕΝΦΙΑ (επειδή η οικηση προσομοιάζει με επικαρπία) απο τους γονείς 2 φορές. Ειναι σωστό? αν βάλουμε ποσοστό στους γονείς 50% στον καθένα, τοτε πληρωνουν την αξια της επικαρπιας 1 φορά. Υποθετω οτι εχουν την ιδια ηλικία. Βέβαια αν πεθάνει ο ενας γονιός τοτε ο αλλος παραμενει με το 50% στην μια περιπτωση ή με το 100% στην αλλη. θα ήθελα απόψεις.
 3. Οχι δεν γινεται δεκτή τροπ/ση κατ/κου επε που γίνεται μετά τη ληξη διάρκειάς της (παρ 6γ και 6δ της Κ2-7557/13.2.2014). Νομίζω οτι θα πρέπει να επιμείνω για λήξη της εκκαθάρισης και αρα οριστική διακοπή της ΕΠΕ με ημερομηνία 30.9.2010 που εχω την καταστροφή του ΦΙΧ. Θα προσπαθήσω να το στηρίξω στην παρ 6α του εγγράφου Κ2-7557 που αναφέρει οτι ''αν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί η παροδος του χρόνου διαρκειας της ΕΠΕ, τοτε η ΕΠΕ απογράφεται σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης''. Ομως η ΕΠΕ βρίσκεται ήδη σε καθεστώς εκκαθάρισης απο 7/2001. Αρα συνεχίζει την εκκαθάριση και την ολοκληρώνει με 30.9.2010 με την καταστροφή του ΦΙΧ. Θα δω τις απαντήσεις τους. Αν εχει καποιος αλλος καποια αλλη ιδέα, ευχαρίστως να την δούμε. Παντως ευχαριστώ τον dimarg, ponzi, και BIKY K για την βοήθειά τους.
 4. Θα ηθελα την γνώμη καποιου συναδέλφου στο παρακατω θέμα. Εχει τεθεί ΕΠΕ σε εκκαθαριση απο 7/2001 με εκκαθαριστή τον εναν εταιρο της ΕΠΕ που εχει το 50% . Απο τον 11/2004 εχουμε λήξη της διάρκειας της ΕΠΕ. Προσπαθώ να κανω αναδρομική ληξη της εκκαθαρισης και αρα οριστική διακοπή της ΕΠΕ στην ΔΟΥ με ημερομηνια 31.12.2001, αλλά δεν μπορώ γιατί υπάρχει φορτηγό επαγγελματικής χρήσης στο ονομα της ΕΠΕ, το οποίο δεν μεταβιβάστηκε το 2001 στον εταίρο- εκκαθαριστή, αλλά καταστρέφεται οριστικά με πιστ/κό καταστροφής τον 9/2010. Προσπαθώ να κανω την διακοπή στην ΔΟΥ με 30.9.2010 (ημερομηνία καταστροφής του ΦΙΧ), αλλά την αρνουνται γιατί εχει επέλθει 11/2004 η ληξη της διαρκειας της εταιρείας. Αρα προτείνουν απο 11/2004 αναβίωση της εταιρείας και νεα εκκαθαριση- λύση της ΕΠΕ στις 30.9.2010. Ομως ο αλλος εταιρος της ΕΠΕ εχει πεθάνει απο το 2001. Μπορεί ο εκκαθαριστής να αποφασίσει μονος του την αναβίωση της ΕΠΕ? Αν οχι θα πρεπει να συμφωνήσει την αναβίωση με τους κληρονόμους του αποβιώσαντα εταίρου? Εχετε καποια αλλη πρόταση?
 5. Δεν βλεπω το θεμα της μη λειτουργίας ή της υπολειτουργίας της εφαρμογής για το Ε9 να παίζει στα κανάλια. αν γινει θεμα βαρβάτο με καλεσμενους εκεί, υπαρχει ελπιδα κατι να γίνει. Διαφορετικά ετσι θα παει, θα σέρνεται, μεχρι 19.12.
 6. σε πετάει συνεχώς έξω. υπάρχει καποια απάντηση απο το υπουργείο? θα το διορθώσουν? θα ανακοινώσουν παράταση για να αποσυμφορηθεί η διαδικασία? τι να πούμε στους πελάτες μας, ελάτε το απογευμα? αυριο? την αλλη εβδομάδα? ξερει καποιος κάτι?
 7. οχι, βαζουμε μονο το ποσό των εισφορών. Η προσαύξηση θα καταλογισθεί στον έλεγχο.
 8. Συνάδελφε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Αρα γίνεται μονο τροποποίηση του καταστατικού της ΟΕ σε συμβολαιογράφο και επειδή ο εταίρος Β συμμετέχει ήδη, οι τροποποιήσεις ειναι α) μπαίνει συνδιαχειριστής και ο Β που απέκτησε την αδεια φαρμακείου (τώρα ειναι μονο ο Α που εχει την μια αδεια φαρμακείου) β) αλλαγή επωνυμίας σε ''συστεγασμένα φαρμακεια Α-Β & ΣΙΑ ΟΕ' και τίποτε άλλο. Δηλώνονται οι μεταβολές στην ΔΟΥ και συνεχίζει κανονικά η εταιρεία. Ευχαριστώ.
 9. Εχουμε φαρμακειο με την μορφή ΟΕ οπου συμμετέχουν τα μελη Α (51% μητέρα και εχοντας την αδεια φαρμακειου),Β(25% γιος) και Γ(24% γιος). Το Β μελος απεκτησε αδεια ιδρυσης φαρμακειου και επειδή δεν βρισκει καπου αλλού να ανοιξει φαρμακειο και για να μην χασει την αδεια (αν δεν την χρησιμοποιήσει εντός 6μήνου), θελει να κανει συστέγαση με την ηδη υπάρχουσα ΟΕ. Ποια ειναι τα βήματα? Θα κανει εναρξη ατομικής επιχείρησης στην ΔΟΥ με την ιδια εδρα? θα αλλάξει την επωνυμία της ΟΕ βαζοντας ''συστεγασμένα φαρμακεια Α-Β & ΣΙΑ ΟΕ'' και μονο? δεν θα θεωρήσει βιβλία της ατομικής, εφόσον μονο η ΟΕ θα εχει συναλλαγές? καποια βοήθεια απο καποιον που του εχει τύχει?
 10. αν καταλαβαίνω σωστά ο κατοχος των μετοχών Α.Σωρρας δώρισε 10 μετοχές στην END και εκανε δήλωση δωρεάς. Αρα η ΔΟΥ Πατρών πρέπει να εκδώσει το διπλότυπο και να ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ τα 13 δις ευρώ ως φόρο δωρεάς. ο Κος Σώρρας τα πλήρωσε? ας τα πληρώσει πρώτα και στη συνέχεια ας κοιτάξουν πως μπορούν και αν να εξοφληθούν απο τις μετοχές που θα εχουν στα χέρια τους Σώρρας και END.
 11. συνολικό ετήσιο ποσό φόρου για απόδοση 15,000. Στα δίμηνα αποδίδει τις 10.000 και οφείλει ακόμη και σήμερα τις 5.000 των 2 τελευταίων διμήνων. Αρα υπάρχει φορος προς απόδοση 5.000. Στην οριστική ΦΜΥ δεν συμφωνεί ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας με τον πίνακα της ανάλυσης των διμήνων και δεν μπορεί να σταλεί. Δεν στέλνουμε οριστική? ή κανουμε κατι αλλο για να την πάρει?
×
×
 • Create New...