Jump to content

Controller

simple Members
 • Posts

  111
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Controller

 1. Συναδελφοι καλημερα

  Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα αντιπαροχής Οικόπεδου .

                Οικοπεδούχος αναθέτει εργολάβο την ανέγερση πολυκατοικίας στο οικόπεδο του. Συμφωνείται μεταξύ τους ότι ο εργολάβος θα αμειφθεί για το έργο που θα εκτελέσει λαμβάνοντας σταδιακά (ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών) συγκεκριμένα χιλιοστά της ιδιοκτησίας. 

              Πέραν αυτής της συμφωνίας συμφωνείται ότι κατά την υπογραφή του συμβολαιογραφικού εργολαβικού προσυμφώνου θα καταβληθεί από τον εργολάβο το ποσό των 100.000€ στον οικοπεδούχο, το οποίο μάλιστα θα αναφερθεί τυπικά στο συμβόλαιο.

              Ποια είναι η φορολογική αντιμετώπιση της είσπραξης του ποσού των 100.000€ δεδομένου ότι αμφότεροι (οικοπεδούχος και εργολάβος) την αντιμετωπίζουν ως απόρροια/προϋπόθεση της εργολαβικής συμβάσεως  ;

   

   

 2. Καλημερα σε ολους 

  Εχω ενα προβλημα με μια ΙΚΕ , η οποια μπηκε σε εκκαθαριση 30-7-2015 και εκανε διακοπη 28-1-2016 . Υπεβαλα τη δηλωση της εκκαθαρισης , αλλα κατα την υποβολη της δηλωσης διακοπης , κατ'αρχην μου εμφανιζει τελος επιτηδευματος (δεν ξερω αν και κατα ποσο ειναι σωστο αυτο , αφου η εταιρεια λειτουργει μονο για τον σκπο της εκκαθαρισης και οχι για το σκοπο λειτουργιας της) , και το κυριοτερο κατα την υποβολη μου την εμφανιζει εκπροθεσμη . Εχει ξανατυχει σε καποιο συναδελφο ? 

 3. Αγαπητοι ΣΥναδελφοι καλησπερα 

   

  Ανεβαζω εδω μια εκκαθαριση του taxis , η οποια επρεπε να ειναι πιστωτικη . Το Taxis εμφανιζει μηδενικο αποτελεσμα , ενω η επιστροφη επρεπε να ειναι 686 € . 

   

  Ειναι  η δικη μου εκκαθαριση , και επειδη εχω δει πολλες περιεργες εκκαθαρισεις , πεστε μου τη γνωμη σας μηπως τυχον και λογω κουρασης κανω εγω λαθος .

   

   

   

   

   

  εκκαθαριση 2014 scanned.pdf

 4. Καλημερα σε ολους . Για καθε απωλεια βιβλιου 600 € προστιμο με συμβιβασμο στο 1/3 . Για  απωλεια  βιβλιου  600 € προστιμο με συμβιβασμο στο 1/3 . Υποβολη υπευθυνης δηλωσης για την απωλεια ολων των βιβλιων και στοιχειων . Με την εκδοση του τριπλοτυπου το 40% και το υπολοιπο με ΤΟ . Χθεσινη διακοπη στην ΔΟΥ Νικαιας

 5. Τωρα διαβαζα την εγκυκλιο , και το ειδα αυτο που αναφερετε . Νομιζω οτι ομως οτι η λυση ειναι διαφορετικη και λεγεται ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ (Μιλαω παντα για την παροχη υπηρεσιων).

   

  Άρθρο 12: Εκδιδόμενα στοιχεία για λιανική πώληση αγαθών ή υπηρεσιών
  Παράγραφος 1
  12.1.1 Για πωλήσεις προς ιδιώτες καταναλωτές, παρέχεται η δυνατότητα να εκδίδεται, αντί του
  τιμολογίου πώλησης που θα περιλάμβανε το σύνολο των πληροφοριών (ενδείξεων) του
  άρθρου 9, παραστατικό λιανικής πώλησης, κάτι που είναι το σύνηθες στην πράξη.
   
  Ετσι μπορουμε να εκδιδουμε ΚΑΙ σε ιδιωτες ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ που να περιεχει ολα τα στοιχεια στα οποια αναφερεται το Αρθρο 9 δηλ :
   
  α) Την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου.  
  β) Τον αύξοντα αριθμό για μία ή περισσότερες σειρές τιμολογίων, ο οποίος χαρακτηρίζει το τιμολόγιο με μοναδικό τρόπο.  
  γ) Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), με βάση τον οποίο ο πωλητής πραγματοποίησε την παράδοση των αγαθών ή την παροχή των υπηρεσιών.  
  δ) Τον Α.Φ.Μ. του πελάτη, με βάση τον οποίο έλαβε χώρα η παράδοση των αγαθών ή η παροχή των υπηρεσιών.  
  ε) Την πλήρη επωνυμία και την πλήρη διεύθυνση του πωλητή και του πελάτη που αποκτά τα αγαθά ή λαμβάνει τις υπηρεσίες.  
  στ) Την ποσότητα και το είδος των παραδιδόμενων αγαθών ή την έκταση και το είδος των παρεχόμενων υπηρεσιών, εκτός εάν η έκταση και το είδος των παρεχόμενων υπηρεσιών προκύπτει από άλλα έγγραφα στα οποία παραπέμπει το τιμολόγιο.  
  ζ) Την ημερομηνία κατά την οποία πραγματοποιήθηκε ή ολοκληρώθηκε η παράδοση αγαθών ή η παροχή υπηρεσιών, εφόσον η ημερομηνία αυτή δεν συμπίπτει με την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου.  
  η) Την αξία αγαθών ή υπηρεσιών ανά συντελεστή Φ.Π.Α., την αξία που απαλλάσσεται Φ.Π.Α., την αξία μονάδας αγαθού ή υπηρεσίας χωρίς Φ.Π.Α., καθώς και την αξία κάθε έκπτωσης ή επιστροφής, εάν δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή μονάδας.  
  θ) Το συντελεστή Φ.Π.Α. που εφαρμόζεται.  
  ι) Το ποσό του οφειλόμενου Φ.Π.Α., εκτός εάν εφαρμόζεται ειδικό καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο η πληροφορία αυτή παραλείπεται.
   
  Πιστευω οτι με αυτο το τροπο δεν απαιτειται η χρηση φορολογικου μηχανισμου (Μιλαμε παντα για παροχη υπηρεσιων , που περιλαμβανει και τους λογιστες μεσα)
 6. Καλημερα σε ολους , καλη χρονιά και υγεία για όλους .

   

  Σας παραθέτω τον προβληματισμό μου για τις επιχειρήσεις που εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε ιδιώτες από 1-1-2015 . Εδώ συμπεριλαμβανόμαστε και εμείς οι λογιστές όπως και πολλοί άλλοι επαγγελματίες  . Έχουμε και λέμε λοιπόν : 

   

  Σύμφωνα με το Αρθρο 12 του 4308/24-11-2014 παρ.1 , παρ.8 και παρ 10. ισχύουν τα εξής : 

   

  1. Για κάθε πώληση αγαθών ή υπηρεσιών σε ιδιώτες καταναλωτές, μπορεί να εκδίδεται στοιχείο λιανικής πώλησης (απόδειξη λιανικής πώλησης ή απόδειξη παροχής υπηρεσιών), αντί έκδοσης τιμολογίου του άρθρου 8. Αντίτυπο αυτού του εγγράφου παραδίδεται, αποστέλλεται ή τίθεται στη διάθεση του πελάτη. 

   

  8. Η έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης (αποδείξεων λιανικής ή τιμολογίων) γίνεται με τη χρήση φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών που προβλέπει ο ν. 1809/1988 κατά τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου.  

   

  10. Οι οντότητες δύνανται να εκδίδουν τα στοιχεία λιανικής πώλησης με τη χρήση υπηρεσιών παρόχου ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων λιανικής πώλησης, αντί της χρήσης φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών της παραγράφου 8.

   

  Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής : 

  α) Με τον 4308/24.11.2014 ο 1809 καταργείται (εκτός απο το αρθρο για τα προστιμα μεχρι 31.12.2014) αρα τι πρέπει να χρησιμοποιειται για την εκδοση αποδ.παροχης υπηρεσιων ?

  β) Με τη παρ.10 παραπανω , τι εννοει ο ποιητής , χρηση Η/Υ , χρήση online τιμολόγησης , τι ακριβώς ?

  γ) Τελικά αρκει να εκδιδονται οι αποδ.παροχης υπηρεσιών μεσω ηλεκτρονικου υπολογιστη , χωρς χρηση φορολογικου μηχανισμού ?

   

  Αυτα τα ερωτηματα για αρχη και βλεπουμε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   

   

   

   

 7. Μοναδικη Λυση Αντε γεια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Εμεις θα παμε με epsilon net που κανει τις ιδιες δουλειες σε πολυ πιο μοντερνο περιβαλλον . Να φανταστεις οτι το συμβολαιο συντηρησης της SIngular κοστιζει 2650 συν ΦΠΑ , και το Business της Epsilon NEt μαζι με την ετησια συντηρηση και το conversion των αρχειων της παραγωγης και 10 ωρες για παραμετροποιηση εγκατασταση , 2750 συν ΦΠΑ . Για αυτο σου λεω αντε γεια στη SIngular !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. Καλημερα μηπως θα ηταν ευκολο να γραψεις τις ΠΟΛ για ενημερωση μας?

  Βεβαιως , η τελευταια που εχει βγει και ειναι σε ισχυ ειναι ή 1006/31.12.2013 .Ολες οι αλλες εχουν καταργηθει 

 9. Καλημερα σε ολους 

   

  Θελησα να μεταφερω την εδρα του γραφειου μου , απο την ΔΟΥ ..................... στη ΔΟΥ ........................... 

   

  Πηγα στο Μητρωο να κανω τη μεταβολη , και μου ζητηθηκε να περασω απο τα τμηματα ΦΠΑ , ΚΒΣ , ΕΙΣΟΔΗΜΑ κλπ ...

   

  Ενω τους εκανα γνωστο οτι αυτο εχει καταργηθει , δεν το δεχθηκαν και αποφασισα , επειδη ηθελα να τελειωνω , να προσπαθησω να

   

  περασω απο τα τμηματα . Περασα απο το εισοδημα , αλλα στα υπολοιπα τμημα ειχε απιστευτο κοσμο και ετσι εφυγα .  Επεστρεψα το

   

  επομενο πρωι , εχοντας τις αντιστοιχες ΠΟΛ , και ω του θαυματος το δεχθηκαν χωρις πολλα πολλα και δεν ισχυρισθηκε καν αγνοια .  Το  πιο φοβερο ειναι οτι ενω ημουνα εκει και μόλις ειχαν δεχθει να μην περασω απο τα τμηματα , ζητουσαν απο αλλο φορολογουμενο να περασει απο τα τμηματα για καποια αλλαγη που ηθελε να κανει στο τμημα του μητρωου . 

   

  Επειδη , οπως ειπε και ενας αλλος συναδελφος , εχω βαρεθει να καταπινω αμασητα οτι ισχυριζονται ,το μεγαλο ερωτημα ειναι τους

   

  στελνεις στο συνηγορο του πολιτη ή όχι ? 

   

   

   

   

   

   

 10. ΑΝ εχεις το ονομα και τα στοιχεια ΑΦΜ κλπ , του προηγουμενου ενοικιαστη (θα τα βρεις απο το συμβολαιο ενοικιασης του ιδιοκτητη ) κοψε ενα τιμολογιο αγορας χ ευρω πληρωσε το χασρτοσημο στη ΔΟΥ και εισαι αψογος !!!!!!!!!!!!!!!

 11. Καλησπερα συναδελφε , επειδη εχω μια ακριβως τετοια περιπτωση , με κοινο λογαριασμο , το κειμενο που παραθετεις που το βρηκες ? Σε ρωταω γιατι εχω ηδη υποβαλλει τα αναλογα εντυπα στο ΚΕΦΟΜΕΠ και θελω να το κλεισω τον ελεγχο για τον πελατη μου , οποτε μπορεις να μου πεις που το βρηκες ?

  ΕΥχαριστω

 12. Συναδελφε γα.............σε τους . Κανε κανονικα τη δηλωση του 2013 και αν το βρουν ποτε κάνεις και τη δηλωση του 2012 . Ενημερωσε το πελατη σου και αστο.

 13. Εάν πονάς, θα τρέξεις στο γιατρό.

  Εάν έχεις δικαστικές διεκδικήσεις, θα τρέξεις στο δικηγόρο.

  Εάν θές να μεταβιβάσεις την περιουσία σου, θα πας στον συμβολαιογράφο.

  Εάν πέσει ένας τοίχος στο σπίτι σου, θα φωνάξεις τον "μάστορα".

  Εάν θες να τακτοποιήσεις το αυθαίρετό σου, θα μιλήσεις με τον πολιτικό μηχανικό.

  Εάν καεί ο πίνακας ηλεκτρικού στο σπίτι σου, θα καλέσεις τον ηλεκτρολόγο ή την ΔΕΗ

  Εάν στουμπώσουν τα υδραυλικά, φωνάζεις υδραυλικό ή τον "Φαταούλα", κλπ

   

  Φυσικά αν δεν απευθυνθείς στους παραπάνω για την αντιμετώπιση των θεμάτων σου, θα έχεις όλες τις συνέπεις της αποφάσεώς σου να το αναλάβεις προσωπικά. Κατα σειρά:

  Σωματική βλάβη,

  Δικαστικούς μπελάδες,

  Θα μείνεις με το ακίνητο στο χέρι.

  Θα μπάζει το σπίτι,

  Δεν θα μπορείς να το μεταβιβάσεις,

  Μαύρο σκοτάδι που σε έφαγε,

  Το σκ.. θα φτάσει στην κάλτσα κλπ.

   

  Ε ας μου πει κάποιος....

   

  ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΥΤΑΚΙΑ" ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ Υ.Ο., ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ;

   

  Όσοι ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ με ρωτούν για τις υποχρεώσεις τους κλπ, τους δίνω χαρτί και μολύβι και τους λέω τους βασικούς νόμους και την διεύθυνση του Taxheaven και καλό ψάρεμα.

   

  Επί του θέματος, από την στιγμή που υπάρχει παραδοχή ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2, ότι η συμφωνία ήταν για απλή φορολογική δήλωση και τίποτε άλλο, απευθυνθείτε σε δικηγόρο και διεκδικήστε, αν μπορείτε, αποζημίωση. Επιπλέον, από το γεγονός ότι πλήρωσε για 6 χρήσεις 3800 ευρώ για ΚΕΠΥΟ (πιθανότατα 600 ευρώ x 6, άρα το πρόστιμο κάθε χρονιάς ολόκληρο), αυτό σημαίνει ότι οι αμοιβές του ξεπερνούσαν τις 14.673 ευρώ, κατ' έτος άρα μια επιβάρυνση ύψους 50x12=600 ευρώ το χρόνο για ορθή λογιστική παρακολούθηση δεν μπορεί να θεωρηθεί "αβάσταχτο" κόστος για να έχει κάποιος το κεφάλι του ήσυχο. Αρέσει, δεν αρέσει, "έπαιξε" και έχασε, "η φτήνια τρώει τον παρά".

   

  Όπως κάποιος θέλει να ορίσει τι είναι σωστός επαγγελματίας, θα πρέπει και να ορίσει και ποιός είναι ο σωστός πελάτης.

   

  "Θες ενημέρωση; Πέρασε να τα πούμε από το γραφείο και να δώσεις και την αμοιβή για τις συμβουλές"

   

  Όχι να παίρνεις τηλέφωνο και κάθε 2η λέξη σου να είναι "Να σου κάνω και άλλη μια ερώτηση" και να περνά έτσι 1 ώρα... και όταν τους λες "Μην τα λέμε από το τηλέφωνο, πέρνα από το γραφείο" να σου το παίζουν πολυάσχολοι και να γίνονται Λούηδες...

   

  Συμβουλή στους συναδέλφους: Ξεκαθαρίστε το πελατολόγιό σας, όποιος δεν πληρώνει στην ώρα του, ΔΡΟΜΟ και ας κόψει τον λαιμό του να τα βγάλει πέρα....

   

  Αρκετά "σκάσαμε" για τον κάθε ΈΜΠΟΡΑ (ξέρω πως το γράφω), που όταν κονόμαγε με κέρδος 300% και πάνω, κλαιγόταν για την αμοιβή μας και με την πρώτη δοθείσα ευκαιρία (λέγε με "κρίση"), άρχισε τον καρσιλαμά και το παιζε τρελός και "... Γράψτα".

   

   

  Υ.Γ. 1. Ξέχασα να αναφέρω ότι ΟΛΟΙ οι παραπάνω επαγγελματίες που παρέθεσα, κάποια στιγμή στην ζωή τους, ΤΟ ΠΑΙΞΑΝΕ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ.... από όσα είχε αρπάξει το αυτί τους, όσα "διάβασαν" κλπ.

   

  Υ.Γ. 2 Επίσης ένα καλό καψώνι που μου έκαναν μέχρι πριν από 2-3 χρόνια ήταν, να έρχονται στο γραφείο και να μου λένε "Διάβασα κάπου ότι...." ή το καλύτερο "Μου είπαν να μπω στο Internet και θα την βρω εκεί την αίτηση...". Δεν μπορεί να φαντασεί κανείς πόσο ωραίο είναι να τους λές "Που το διάβασες; Φέρε μου το άρθρο" ή "Δώσε υπερσύνδεσμο να το ψάξω".... Ντεντέκτιβ θέλουν ή λογιστή; ... Τσιμπάνε 2 "γκολάκια" από τα αποδυτήρια και είτε θα μείνουν να με ακούσουν είτε θα πάνε να πρήξουν άλλο.

   

   

   

  Θα συμφωνησω απολυτως με τον συναδελφο gkazan . Ειναι ομως και μιση ευθυνη του συγκεκριμενου συναδελφου , ο οποιος δεν εκανε καλη συνεννοηση . Ο Λογιστης ειναι μια συνεχομενη υπηρεσια που παρεχεται σε ετησια βαση , τουλαχιστον στους επαγγελματιες και στις εταιρειες . Δυστυχως τετοιου ειδους υπηρεσιες οπως αυτη για την οποια συζηταμε (δηλαδη μια φορα το χρονο) ειναι ενα συνηθισμενο φαινομενο με μηχανικους,δικηγορους , μπλοκακηδες κλπ . ΜΟυ εχει ζητηθει μερικες φορες τετοιου ειδους συνεργασια και την δεχθηκα , γιατι δεν ειναι ο καιρος για να  διωχνουμε δουλειες , αναγνωριζω ομως οτι επαγγελματικα δεν ειναι σωστο , αλλα στις δουλειες αυτου του ειδους συμπεριφερθηκα σαν να ειχα συνεχομενη παροχη . Στην ουσια δηλαδη εριξα τη τιμη , δυστυχως ..................

 14. συνάδελφε Ζινον, σε κεφαλαιουχική εταιρία δεν είναι απαραίτητο να  συντάξει το καταστατικό συμβολαιογράφος ή δικηγόρος??

   

  Καλησπερα , δεν χρειαζεται ουτε δικηγορος  ,ουτε συμβολαιογραφος , γινεται και με απλο ιδιωτικο εγγραφο

 15. Συναδελφοι καλημερα 

   

  Μια Μονοπροσωπη ΕΠΕ δεν εχει υποβαλλει δηλωσεις ΦΠΑ και ΦΜΥ για ολο το 2013 . Μπορει να υποβαλλει δηλωση αδρανειας χωρις να υποβαλλει τις παραπανω δηλωσεις ? . Μια ερωτηση που εκανα στην αρμοδια ΔΟΥ μου ειπαν οτι δεν εχουν προβλημα σαν μητρωο . 

  Εχει αντιμετωπισει κανεις κατι παρομοιο ,και αν  η ΔΟΥ ζητησε να εχουν υποβληθει οι δηλωσεις ?

  Στη ΔΟΥ Χαλανδριου που εκανα μια ερωτηση , με ενημερωσαν οτι περναει απο ολα τα τμηματα 

   

   

   

 16. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι να πληρωνουμε εμεις για λογαραισμο τους . Και οι πελατες τι θα κανουν που τα θελουν ολα στο πιατο . Πρεπει να καταλαβουν οι πελατες οτι ολες οι δουλειες εχουν και Γραφειοκρατια και διαχειριση . 

 17. Μπραβο Lily...συμφωνώ....αλλα πιστευω οτι ρωταει εαν απαιτείται Πιστοποιηση της Αυξησης απο τους υπαλληλους της Νομαρχίας(Ελεγχος Πιστοποιησης)...ξερεις κεινα τα 150ρια που δινουμε στην ΑΕ  :D  :ph34r: Δεν απαιτειται αυτη....το Πρακτικο καλώς να γινει(της πιστοποιησης της ΑΜΚ απο του εταιρους) ... κακο δε κανει !!! Τωρα αμα απαιτειται να παει ΓΕΜΗ ... δε Νομιζω !!

   

  Καλημερα σε ολους 

   

  Δεν χρειαζεται πιστοποιηση , αλλα υπευθυνη δηλωση του Διαχειριστη - Νομιμου εκπροσωπου που πιστοποιει οτι καταβληθηκε το μετοχικο κεφαλαιο , και καταθεση της στο ΓΕΜΗ με κοστος 10 ευρω . Υποτιθεται οτι πρεπει να γινει εντος 30 ημερων απο τη καταθεση , αλλα ενταξει . Εγω σε δυο ΙΚΕ που εχω το εκανα περιπου 6 μηνες μετα .

 18. Αγαπητοι συναδελφοι καλημερα . Παρ'ολο που παρακολουθω καθημερινα το φορουμ το κειμενο αυτο του karolos μου ειχε ξεφυγει . Θελουμε δεν θελουμε να το παραδεχτουμε , αυτη ηταν η πραγματικοτητα . Μεχρι καποια στιγμη της ζωης μου , δουλευα σε μεγαλες εταιρειες , σαν λογιστης η/και οικονομικος διευθυντης , αλλα την αποφαση να προσπαθησω να μπω στον κλαδο σαν ελευθερος επαγγελματιας τη πηρα οταν πια ειδα οτι θα μπορω να δουλευω και να κανω τη δουλεια αυτη , χωρις να κρεμομαι απο τα αρ...................... του καθε παπαρα εφοριακου και ικατζη , οπως εκαναν παλιοτεροι συναδελφοι . Συνηθισμενος απο το τροπο εργασιας στις πολυεθνικες εταιρειες , που τα περισσοτερα πραγματα γινοντουσαν ηλεκτρονικα , δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο με ικανοποιει ο καινουργιος τροπος δουλειας με το ελληνικο δημοσιο , οπου απλως πρεπει να εισαι καλος στη δουλεια σου και ενημερωμενος για να προχωρησεις . Επειτα επαυσε να λειτουργει η λογιστικη σαν τυπολατρεια των θεωρησεων , των ΠΟΛ και αλλων τινων , οποτε ενας λογιστης θα εκανε τη δουλεια που επρεπε , δηλαδη να βοηθησει την επιχειρηση να απεικονιζει σωστα τα οικονομικα της στοιχεια , ωστε να παιρνει αποφασεις , γιατι αυτη ειναι η αποστολη της λογιστικης . Προφανως , ακομα και σε αυτη τη νεα εποχη υπαρχουν προβληματα , γιατι το υπαρχον "συστημα" εξακολουθει και φερνει εμποδια , γιατι χαθηκε η προσωπικη επαφη και κατα συνεπεια η μιζα και η αδιαφανεια που βολευε παρα πολλους , Εχουν πολλα να γινουν ακομα , αλλα νομιζω οτι , οσον αφορα την επαγγελματικη μας ζωη , μαλλον θα ειναι προς το καλυτερο .

×
×
 • Create New...