Jump to content

grand

Gold Members
 • Posts

  677
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by grand

 1. Επε εχει κέρδη απο συμμετοχή της σε Κ/Ξ,τα κέρδη της συμμετοχής έχουν ηδη φορεολογηθεί στην κ/ξ

  με 25%,τώρα αν κάνει διανομή η επε ,η αναλογία που αντιστοιχεί στα κερδη αυτά παίζει κάποιο ρόλο?

  η με την φορολόγησή τους στην κ/ξ εξαντληθηκε η φορολογησή τους?

  Το άρθρο 14 του Ν.3943/2011 σου δινει απαντηση

 2. φυσιολογικη εννοω χωρις καμμια εκκρεμοτητα μια απλη παροχη υπηρεσιων ηταν αλλωστε

  πρεπει να τα διαφυλαει για καποιο χρονο; δεν εχει μπει ποτε σε καποια ρυθμηση ουτε σε

  διαδικασια αυτοελεγχου.

  Εχει βγει αλλωστε στην συνταξη

  Εάν δεν έχει μπει σε διαδικασίες αυτοελέγχου και περαίωσης όπως αναφέρεις τότε ο χρόνος διαφύλαξης των βιβλίων, των ηλεκτρομαγνητικών μέσων, των στοιχείων και των λοιπών δικαιολογητικών εγγραφών στα βιβλία συμπιπτει με το χρόνο παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για επιβολή φόρου (Φόρος Eισοδήματος και Φ.Π.A.) και πλέον πρέπει να διαφυλάσσονται στο μεγαλύτερο χρόνο παραγραφής που ορίζεται από τις αντίστοιχες διατάξεις της Φορολογίας Eισοδήματος και του Φόρου Προστιθέμενης Aξίας.

  Oι νέες διατάξεις του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 2 του άρθρου 21 του K.B.Σ. δεν αναφέρουν πλέον συγκεκριμένο χρόνο διαφύλαξης των βιβλίων, των ηλεκτρομαγνητικών μέσων, των στοιχείων και των λοιπών δικαιολογητικών εγγραφών στα βιβλία, αλλά συνδέουν τον χρόνο διαφύλαξης αυτών με τον χρόνο παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για επιβολή φόρου όπως αυτό ορίζεται απο το άρθρο 84 παρ.5 του ΚΦΕ.

 3. 1 . ΘΑ ηθελα να ρωτησω υπο φυσιολογικες συνθηκες αν κανει καποιος διακοπη εργασιων ποσο

  χρονο υποχρεουται να φυλαει τα στοιχεια και ποσο τα βιβλια?

  2.αν καποιος περαιωση τις χρησεις μπορει να καταστρεψει και τα βιβλια και τα στοιχεια η

  φυλαει μονο τα βιβλια;

  Το πρωτο σκελος της ερωτησης σου εξαρταται απο πολλα πχ τι εννοεις φυσιολογικες συνθηκες.

  το δευτερο σκελος κοιτα το N3888/2010 αρθρο 12 παρ.5

  Αν περαιωθούν όλες οι υπαγόμενες ανέλεγκτες χρήσεις και οι χρήσεις που αφορούν υποθέσεις των παραγράφων 1 και 2, καθώς και όλα τα εκκρεμή προσωρινά φύλλα ελέγχου ή οι πράξεις ή οι αποφάσεις επιβολής προστίμου και εξοφληθεί η συνολική οφειλή που προκύπτει βάση του Εκκαθαριστικού Σημειώματος και των οικείων πρακτικών συμβιβασμού, αντίστοιχα, αίρεται η υποχρέωση διαφύλαξης των βιβλίων και στοιχείων κατά το άρθρο 21 του Κ.Β.Σ. όσον αφορά τις περαιωθείσες χρήσεις μέχρι και τη χρήση 2005, από την ημερομηνία εξόφλησης του συνόλου των σχετικών ποσών. Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου ισχύουν και για υποθέσεις που έχουν ελεγχθεί με τακτικό έλεγχο ή έχουν περαιωθεί με οποιαδήποτε ρύθμιση, και εφόσον έχει εξοφληθεί ή θα εξοφληθεί το σύνολο της οφειλής. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν για υποθέσεις για τις οποίες έχει υποβληθεί και εκκρεμεί κατά την έναρξη ισχύος του νόμου δήλωση φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και έχουν δηλωθεί περιουσιακά στοιχεία του άρθρου 12 του ν. 2961/2001 (ΦΕΚ 266 Α'), καθώς και για υποθέσεις για τις οποίες έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 13 του Κ.Φ.Ε..

 4. 1.Τα πάγια θα εισφερθούν κανονικά στην συνιστόμενη Ο.Ε.. Θα περιγραφούν αναλυτικά στο καταστατικό. (Εγω συνήθως ενσωματώνω το μητρώο παγίων μέσα στο καταστατικό ώστε να υπάρχει λεπτομερής ανάλυση των παγίων).

  2. Δεν χρειάζεται τιμολόγιο αφού θα γίνει εισφορά των παγίων.

  3. Προκύπτει θέμα υπεραξίας - βλέπε απόφαση 1052699/1082/Α0012/30.5.2003.

  http://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/8123/hl/1052699

  "β) Σε περίπτωση λύσης εταιρίας και άσκησης στον ίδιο χώρο ατομικής επιχείρησης από μέλος αυτής δεν υπολογίζεται υπεραξία μόνο για το ποσοστό της συμμετοχής του μέλους αυτού στη λυθείσα εταιρία."

  Επίσης τίθεται θέμα υπεραξίας και για τα φορτηγά αυτοκίνητα γιατί θα αλλάξει η άδεια τους (θα φαίνεται ιδιοκτήτρια η ΟΕ πλέον.

  4. Θα κλείσει πρώτα η ατομική και σχεδόν ταυτόχρονα θα κάνει έναρξη η ΟΕ . Συνήθως γίνεται σε δυο μέρες στις Δ.Ο.Υ.

  Την παραπανω διαδικασια οπως την περιγραφει ο Καρολος εκανα το Νοεμβριο του 2009, ακριβως αυτα!

 5. Εχω αδεια λογιστη φοροτεχνικου γ' ταξης ,θελω να καταθεσω την φορολογικη δηλωση του πεθερου μου

  που ασκει ατομικο επαγγελμα (ΒΙΒΛΙΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ) με ακαθαριστα εσοδα 145.000 .

  πρεπει η δηλωση να κατατεθει με σφραγιδα λογιστη?

  Υπαρχει περιπτωση να δεχτουν την δηλωση στην ΔΟΥ μονο με την υπογραφη του επιτηδευματια?

  Κανονας πρωτος δεν μπερδευεσαι ποτε με τα φορολογικα των πεθερικων.....

  Περαν τις πλακας αν θυμαμαι καλα ισχυει το αρθρο 38 παρ2 του Ν2873/2000 "ββ) πάνω από πενήντα εκατομμύρια (50.000.000) δραχμές, αν πρόκειται για επιτηδευματία που ασκεί εμπορική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα, υποβάλλουν τις κάθε είδους δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και φόρου προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α.), αρχικές, συμπληρωματικές, τροποποιητικές, περιοδικές και εκκαθαριστικές, αφού προηγουμένως έχουν υπογραφεί και από λογιστή φοροτεχνικό, κάτοχο της σχετικής άδειας ασκήσεως επαγγέλματος."

  Απο το 2006 και μετα δεν χρειαζεται υπογραφη λογιστου οι εκκαθαριστικες ΦΠΑ με το αρθρο 5 παρ.2 του ν.3453/2006.

 6. ΟΙ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΣΕ ΠΙΟ ΚΑΔ ΑΝΗΚΟΥΝ ???

  ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 41.20.3???

  Ο συναδερφος α.α παραπανω αναλυεει με το καλυτερο τροπο τι νοειται τεχνικο εργο για τους υπεργολαβους και πως αυτο φορολογειται, αν διαβασεις προσεκτικα θα λυθουν οι αποριες σου

 7. Αν ήξεραν καποιοι των οποίων η γλωσσα στάζει "μελι" το τι δουλεια εχουν ριξει τα παιδια που φτιαχνουν-διατηρουν-διαχειριζονται αυτη τη σελιδα και το forum δεν θα μιλουσαν ετσι. Συγκεκριμενα το 90% των ανθρωπων εδω μεσα και ενα σκασμο λεφτα να τους εδειναν πιστεψτε με δεν θα αναλαμβανε κανενας ενα τοσο δυσκολο εργο. Και πιστεψτε με δεν μιλω χωρις να γνωριζω τι δουλεια εχει γινει πισω απο αυτο το ομορφο user interface που βλεπουμε στις οθονες μας.

  Οτι παρεχοταν εδω μεσα τοσα χρονια δωρεαν εξακολουθει να παρεχεται και μαλιστα αναβαθμισμενο τα επιπλεον gadgetακια χρεωνονται και μαλιστα πολυ λογικα. Οσοι θιγονται απο αυτο οταν αγορασουν αμαξι καινουργιο μην τυχον μαθω οτι εσταξαν 3000 ευρω να παρουν αυτοματο σειριακο κιβωτιο ταχυτητων...την δουλεια σας με το 6ταχυτο χειροκινητο δεν την κανετε? Αλλα για τη μοστρα πλερουα αγαπητοι μελισταλακτοι...

  Δημοσια με τη σειρα μου να ευχαριστησω τα παιδια για τα μερονυχτα που εχυσαν τα ματια τους πανω σε βιβλια πληκτρολογια και οθονες εδω και καιρο για ολο αυτο που εχουμε σημερα!!!

 8. Καρποδινάκο μας πολύχρονος και ευτυχισμένος ,

  να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι αυτούς και αυτά που αγαπάς.

  Φιλιά πολλά .

  Χρόνια πολλά και καλά σε όλους σας.

  3 member(s) have a birthday today

  karpodinis (41), lena_X_gr (30), marisa (34)

  Χρονια πολλα Δημητρακη υγεια και ευτυχια και να σου δεινει ορεξη ο Θεος να τρελλαινεις τους λογισταδες με τα προγραμματα σου

 9. Αποστολε καλη επιτυχια και σιδεροκεφαλος....ξερω ξερω τι λεω αν κι εσυ δεν μασας τα εχεις συνηθισει αυτα...καταλαβαινεις!!!

  Ειχα κανει για μια περιοδο φορολογικη εκπομπη απο ραδιοφωνο της Χαλκιδικης....εκανα το λαθος και δεχομουν τηλεφωνικα ερωτημα.....ρε τους ατιμους το 98% των ερωτηματων ηταν πως θα "ξεπλυνουν" για να δικαιολογησουν αγορα Πορσε. Τελικα το αφησα το σπορ και την εκπομπη την ανελαβε ενα "πλυντηριο"... :o

 10. ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΠΑ ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

  ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΥΘΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ?

  ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΒΛΕΠΩ ΟΡΓΑΣΜΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

  Πες εισηγητες αυτων των σεμιναριων να σου πω τι ειναι :o

 11. Εφαγα τη γη αλλα δεν βρήκα το προγραμματακι που υπολογίζει την υπεραξία στα αυτ/τα ,βοηθεια

  καρολε.Ειμαι

  Αναγραφονται αναλυτικα στο συμφωνητικο συστασης της ΟΕ τα παγια που εισφαρονται απο την ατομικη, σε αυτη τη περιπτωση δεν χρειαζεται τιμολογιο

  Οσο για το προγραμματακι http://www.karpodinis.gr/yper/yper1.aspx

 12. 1081780/528/0015/4.10.2007

  ΘΕΜΑ: Χρόνος έκδοσης τιμολογίων για τεχνικά έργα ή άλλες εγκαταστάσεις.

  Σε απάντηση της από 6-8-2007 αίτησή σας, σχετικά με το αντικείμενο του θέματος, σας γνωρίζουμε τα εξής:

  1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 14 του Κ.Β.Σ. (Π.Δ.186/1992), όπως ισχύουν και έχουν ερμηνευθεί με την παρ. 12.5.2 της εγκ. 3/1992, ο χρόνος έκδοσης του τιμολογίου εκτέλεσης τεχνικών έργων ή εγκαταστάσεων, δεν συνδέεται με το χρόνο έκδοσης των δελτίων αποστολής με τα οποία διακινήθηκαν υλικά προς το έργο.

  Το τιμολόγιο εν προκειμένω για ιδιωτικά τεχνικά έργα ή εγκατάσταση εκδίδεται όταν το έργο ολοκληρωθεί και παραδοθεί όχι όμως πέραν της διαχειριστικής περιόδου των συμβαλλομένων. Όταν το έργο συνεχίζεται και μετά τη λήξη της διαχειριστικής περιόδου, τιμολογείται το τμήμα του έργου που έχει εκτελεσθεί μέσα στη χρήση.

  Όταν γίνονται προσωρινές επιμετρήσεις το τιμολόγιο εκδίδεται σ΄ ένα (1) μήνα από την προσωρινή επιμέτρηση και πάντως μέσα στην ίδια φορολογική περίοδο που έγινε η επιμέτρηση.

  2. Ενόψει των προαναφερομένων και επειδή η κατασκευή, επεξεργασία και τοποθέτηση μεταλλικού κτιρίου στις εγκαταστάσεις του πελάτη θεωρείται ότι εμπίπτει στην έννοια του τεχνικού έργου ή της εγκατάστασης για την εφαρμογή των διατάξεων του Κ.Β.Σ., το τιμολόγιο εκδίδεται στο χρόνο που αναφέρεται ανωτέρω στην παρ. 1 του παρόντος, ανεξάρτητα από το χρόνο έκδοσης των δελτίων αποστολής, με τα οποία διακινούνται μέρη ή τμήματα ή υλικά για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου.

 13. Ακριβως και μαλιστα αν ειναι μεγαλυτερες ηδη απο το 1% θα πρεπει να αναπροσαρμοσεις κιολας μεσα στην ιδια χρονια.

  Νοημα θεωρω πως εχει ολη αυτη η ιστορια απο την αποψη οτι καθε χρονια πρεπει να γινετσαι σωστη απεικονηση ολων των κονδυλιων στις οικονομικες καταστασεις καθως και για την προστασια των μετοχων .

 14. Το υπολοιπο του 44.11 μπορει να διαγραφει στο περασμα των ετων μεχρι την 5ετια είτε με την πραγματοποιηση των επισφαλιων είτε με την τροποποιηση στο τελους της χρησης του 44.11 με τα ποσοστα που θετει το αρθρο 31 του 2238

  Οτι εχει μεινει υπολοιπο στις 31/12/2009 στον 44.11 μεταφερεται προς φορολογηση με τις γενικες διαταξεις στο 2010

 15. Τωρα ρε παιδια αν συμφωνησω με τα γραφωμενα σου Σουλη με κανει "κομματι" της παρεας? Γιατι ο νομοθετης απο την ταπεινη μου εμπειρια και για να μην επαναλαμβανομαι συνηγορει με το Σουλη.

  Αν παλι μου διαφευγει καποιο γραπτο του Νομου ας γινει παραπομπη ετσι ωστε να μαθω κι εγω

 16. Προμηθευτης μας (εταιρεία ηλεκτρικών εγκαταστάσεων), μας εκδίδει ΤΠΥ για εγκατάσταση δικτύου και κάνει παρακράτηση 1%. Αποδίδουμε εμείς τον φόρο, με ποιο ,εντυπο και ποτε;

  http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?...mp;showfile=125

  Αποδιδεται μεχρι τις 15 του επομενου μηνα. Στο τελος του χρονου του δινεις βεβαιωση για το ποσο του φορου που παρακρατηθηκε απο την αμοιβη του

 17. Το θέμα της απογραφής 10% ,εδώ δεν παίζει γιατί εχουμε Γ κατ.βιβλία ,λόγω συνετοχής της ΑΕ

  επομένως αφού έκοψες τιμολόγιο ,ανεξάρτητα πως το έχεις θεωρήσει,μέσα στον 12ο και μετά

  δεν έχεις άλλες εργασίες-τιμολόγια για να τα θεωρήσεις παραγωγή σε εξέλιξη,δεν προκύπτει

  τέτοιο θέμα .Θέμα γεννιέται ,και εδώ θα ήθελα τη γνώμη του Σωτηρη ,αν τα βιβλία είναι β κατ.

  και δεν υπάρχει απογραφη στο τέλος της χρονιάς η τελέιωσε το έργο ,παιζει το 10%?

  ΠΟΛ 1035/2008

  Β. Τρόπος σύνταξης απογραφής αποθεμάτων από τον κατασκευαστή Δημόσιων ή Ιδιωτικών Τεχνικών Έργων που τηρεί βιβλία Β ή Γ κατηγορίας.

  1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης β της παραγράφου 4 του άρθρου 9 του Κ.Β.Σ. και τα όσα διευκρινίζονται στην περίπτωση β της παραγράφου 28.16 της εγκυκλίου ΠΟΛ.1024/15.2.2007 τα εργοτάξια κατασκευαστικών (οικοδομικών, τεχνικών κ.λπ.) επιχειρήσεων χαρακτηρίζονται ως πρόσκαιρα υποκαταστήματα.

  2. Επίσης σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 3 του άρθρου 27 του Κ.Β.Σ. στο βιβλίο απογραφών καταχωρούνται τα αποθέματα που έχει στην κυριότητά του ο επιτηδευματίας τον χρόνο λήξης της διαχειριστικής του περιόδου. Σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις τα αποθέματα καταχωρούνται διακεκριμένα για κάθε αποθηκευτικό χώρο και η καταχώριση περιλαμβάνει το είδος, τη μονάδα μέτρησης και την ποσότητα κάθε είδους αγαθού.

  3. Με την παράγραφο 27.3.1 της ερμηνευτικής εγκυκλίου του Κ.Β.Σ.(αρ. εγκυκλίου ΠΟΛ.3/24.11.1992) διευκρινίζεται ότι αποθέματα για την εφαρμογή των διατάξεων του ίδιου Κώδικα είναι τα εμπορεύσιμα αγαθά όπως αυτά προσδιορίζονται από την παράγραφο 2.2.200 περίπτωση 3 του Ε.Γ.Λ.Σ. (π.δ. 1123/1980) συμπεριλαμβανομένων και των ημιτελών και της παραγωγής σε εξέλιξη.

  Παραγωγή σε εξέλιξη σύμφωνα με την υποπερίπτωση στΆ της περίπτωσης 3 της παραγράφου 2.2.200 του Ε.Γ.Λ.Σ. είναι «οι πρώτες ύλες, βοηθητικά υλικά, ημιτελή προϊόντα και άλλα στοιχεία κόστους (π.χ. εργασία, γενικά βιομηχανικά έξοδα), τα οποία κατά τη διάρκεια της χρήσεως ή στο τέλος αυτής κατά την απογραφή, βρίσκονται στο κύκλωμα της παραγωγικής διαδικασίας για κατεργασία» .

  4. Με τις διατάξεις του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 του Κ.Β.Σ. τα εργοτάξια κατασκευαστικών επιχειρήσεων ως πρόσκαιρες εγκαταστάσεις απαλλάσσονται από την σύνταξη καταστάσεων ποσοτικής καταχώρισης των αποθεμάτων εφόσον τα δεδομένα τους καταχωρούνται διακεκριμένα στα αντίστοιχα βιβλία ή σε καταστάσεις της έδρας.

  5. Έπειτα από τα προαναφερόμενα ο κατασκευαστής δημόσιων ή ιδιωτικών τεχνικών έργων καταχωρεί διακεκριμένα ανά εγκατάσταση στο βιβλίο απογραφών της έδρας ή στις θεωρημένες καταστάσεις απογραφής της έδρας.

  α) Το υπό εκτέλεση δημόσιο τεχνικό έργο (ανά εργοτάξιο) κατά το μέρος που δεν έχει τιμολογηθεί μέχρι τη λήξη της διαχειριστικής περιόδου. Το έργο αυτό (ημιέτοιμο προϊόν) καταχωρείται ως «παραγωγή σε εξέλιξη» (λογ/σμός 23 του ΕΓ.Λ.Σ.) με γενική περιγραφή της κατάστασης που βρίσκεται (π.χ. νοσοκομείο Αμφισσας: έχει ολοκληρωθεί η εκσκαφή, έχει σκυροδετηθεί τμήμα του φέροντος οργανισμού μέχρι και τον τρίτο όροφο και η τοιχοποιία του πρώτου ορόφου) χωρίς να απαιτείται να αναγράφεται αναλυτικά το είδος, η ποσότητα και η αξία των υλικών που έχουν ενσωματωθεί, η αξία των γενικών βιομηχανικών εξόδων κ.λπ. Η καταχώριση αυτή γίνεται μέχρι την 20η Φεβρουαρίου κάθε έτους, όταν η διαχειριστική περίοδος λήγει στις 31/12. Η αξία (κόστος) αυτού καταχωρείται μέχρι την ίδια ημερομηνία (20/02) όταν τηρούνται βιβλία ΒΆ κατηγορίας και μέχρι το κλείσιμο του ισολογισμού όταν τηρούνται βιβλία Γ κατηγορίας.

  Η αξία αυτή περιλαμβάνει το κόστος των υλικών που έχουν ενσωματωθεί στο έργο, την αναλογία των γενικών βιομηχανικών εξόδων καθώς και την αξία του έργου που έχει εκτελεστεί από τους εργολάβους. Η κατανομή των γενικών βιομηχανικών εξόδων (στα οποία περιλαμβάνονται και οι αποσβέσεις των παγίων που χρησιμοποιήθηκαν) στα έργα που αφορούν γίνεται βάσει κανόνων που ακολουθούνται πάγια.

  Επισημαίνεται ότι το υπό εκτέλεση ιδιωτικό τεχνικό έργο επειδή σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 παράγραφοι 14 και 15 του π.δ.186/1992 όπως αυτές ερμηνεύτηκαν με την παράγραφο 12.5.2 της ερμηνευτικής εγκυκλίου του Κ.Β.Σ. (ΠΟΛ.3/24.11.1992) τιμολογείται το αργότερο μέχρι το τέλος της χρήσης κατά το μέρος που έχει εκτελεσθεί μέσα στη χρήση αυτή, το τμήμα αυτό του έργου που έχει ήδη εκτελεστεί μέσα στη χρήση και τιμολογηθεί, δεν απογράφεται. Στην περίπτωση που κατά παράβαση των πιο πάνω διατάξεων δεν έχει τιμολογηθεί μέχρι το τέλος της χρήσης το τμήμα που έχει εκτελεσθεί μέσα στη χρήση αυτή, αυτό απογράφεται όπως και το υπό εκτέλεση δημόσιο τεχνικό έργο.

  β) Τις πρώτες και τις βοηθητικές ύλες οι οποίες βρίσκονται σε ιδιαίτερους αποθηκευτικούς χώρους (όχι εργοτάξια) κατΆ είδος, ποσότητα και αξία. Στην περίπτωση που οι αποθηκευτικοί αυτοί χώροι βρίσκονται εκτός νομού και σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων από την έδρα η ποσοτική καταχώριση αυτών γίνεται σε ιδιαίτερες διπλότυπες θεωρημένες καταστάσεις.

  γ) Τις πρώτες και τις βοηθητικές ύλες που βρίσκονται στο εργοτάξιο και δεν έχουν ενσωματωθεί στο έργο κατ' είδος, ποσότητα και αξία. Οι ύλες αυτές σύμφωνα και με το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 2 της γνωμάτευσης Ν. 12/327/18-3-2004 της ΕΛΤΕ (Γνωμ.ΣΛΟΤ 12/324/18.03.04) (μπορούν αντί να απογραφούν διακεκριμένα να εμφανιστούν όλες μαζί ως «παραγωγή σε εξέλιξη» διακεκριμένα όμως από το υπό εκτέλεση έργο. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει ανάλυση της συνολικής αξίας να δίνεται στον έλεγχο κατΆ είδος Α ή Β ύλης και κατά ποσότητα όταν ζητηθεί από αυτόν.

  Σημειώνεται ότι τα αποθέματα των πιο πάνω περιπτώσεων β και γ καταχωρούνται στο βιβλίο απογραφών ή στις καταστάσεις απογραφής στις προθεσμίες που ορίζονται από τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 27 και της παραγράφου 7 του άρθρου 17 όπως προαναφέρονται και στην περίπτωση α΄ της παραγράφου 5 της παρούσας.

 18. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟ ΕΞΗΣ ΘΕΜΑ

  ΑΜΟΙΒΕΣ Δ.Σ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ 2007 ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 30/6/2008 ΟΡΙΣΕ ΤΗ ΑΜΟΙΒΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009.

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ(ΠΧ 2 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ Γ.Σ)?

  2. ΜΕ ΤΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ 25% ΧΡΗΣΗ 2007-2008 Η ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ 35% ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥ?

  Το άρθρο 44α του κωδ. Νομου 2190/1920 αναφέρει οτι...."το προς διανομή ποσό καταβάλλεται στους μετόχους μέσα σε δύο (2) μήνες από την απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης που ενέκρινε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις."

  Βέβαια σύμφωνα με τον Α.Κ. άρθρο 250 περ. 15 ...."η αξίωση του μετόχου ή του κυρίου της μερισματοαπόδειξης για το μέρισμα υπόκειται σε πενταετή παραγραφή"

  Σχετικά με τη φορολογηση υπάρχει μια συζητηση εδώ

 19. Πες μας την απάντηση γιατί εγώ δεν την είδα.. ακόμη περιμένω την πυθία.. :)

  Βρε Θαναση ποια πυθια μου λες η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (ΦΕΚ Α΄ 181/16.09.2009) ειναι ξεκάθαρη :rolleyes: αν δεν την στειλεις με τις ευλογιες του 30% εισαι απαραδεκτος αγορι μου

  Περιοδική δήλωση, η οποία υποβάλλεται χωρίς την ταυτόχρονη καταβολή ποσοστού τριάντα τοις εκατό (30%) τουλάχιστον του οφειλόμενου φόρου, θεωρείται ως απαράδεκτη και δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα.
×
×
 • Create New...