Jump to content

ΚΩΣΤΗΣ ΒΑΚΡΙΝΟΣ

simple Members
 • Posts

  262
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by ΚΩΣΤΗΣ ΒΑΚΡΙΝΟΣ

 1. Έχω μια πρόταση προς το taxis net .

  Να σβήσουν όλες τις μυφ 2014 και να πουν μπήκε ιός και τα έκανε όλα μ…νιΠ

  Παρότι δεν μου αρέσει η έκφραση (όχι, δεν με θεωρώ σεμνότυφο...), το μ..νί με παραπέμπει σε κάτι όμορφο και όχι σε κάτι "παρακατιανό" ή "δύσμορφο" ή έστω άσχημο. Άλλωστε από εκεί βγήκαμε όλοι...

  Και νομίζω Κίτσο, από όσο σε ξέρω, πρέπει όλοι μας, άρα και εσύ με την λεπτότητα που σε διακρίνει, να απαλείψουμε από το λόγο μας ως "μειωτικό χαρακτηρισμό" το μ..νί. Είναι η καταγωγή του κόσμου όλου! Μακάρι να μπορούσα να επισυνάψω τον γνωστό ζωγραφικό πίνακα, αλλά η ηλεκτρονική μου αμορφωσιά δεν ξεπερνιέται... Όσο για τις ΜΥΦ, να κι' αν να κι' αν δεν..., ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος..., δώσαμε... δώσαμε..., πως να στο πω βρε αδελφέ ΥΠΟΙΚ?

 2. Με εξαιρετική ευγένεια και εξ αρχής η πολ. 1116/10-06-2015 μας ενημερώνει πως ο ν. 2238/1994 πάπαλα... και ισχύει ο ν. 4172/2013. Σωστά! Πάω στην ενότητα Α παρ. 5 της πολ. και διαβάζω "... δύναται να καλύψει τεκμήρια ...". Ανατρέχω στον 4172 ασθμαίνοντας. Πουθενά δεν συναντάω τον όρο "τεκμήρια"! Εχω χάσει κάτι ή δεν ξέρω τι μου γίνεται ?

   

  Άλλο: Ενότητα ΣΤ. ΔΑΠΑΝΕΣ ... παρ. 1 ... εκπίπτουν λέει τα.. και τα ... και φτάνω στην περίπτωση η: Ασφαλιστικές εισφορές κλπ. Παρακαλώ μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι εμπίπτει σε αυτό το "κλπ" ?

 3. Μετά την ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε με δελτίο τύπου, δράττομαι της ευκαιρίας να σου ευχηθώ ό,τι καλύτερο για σένα Χρύσα. Νάσαι καλά με υγεία και κέφι σε σένα και στην οικογένειά σου.

 4. Συνάδελφε νάσαι σιδερένιος και να χαίρεσαι την οικογένειά σου. Καλή δύναμη στη νέα σου αρχή, η οποία εύχομαι νάναι τόσο επιτυχημένη, όσο και η μέχρι σήμερα δραστηριότητά σου. Νάσαι καλά!

 5. Δελτίο Τύπου

  Το Υπουργείο Οικονομικών απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος από 06/06/2014 έως 15/06/2014 για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, ο οποίος προΐσταται της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

   

  O κ. Θεοχάρης άφησε το στίγμα του σε μια εποχή καινοτομιών , αλλά και "δυσλειτουργιών" στην ηλεκτρονική υποβολή κάθε είδους δηλώσεων. Βιώσαμε όλοι μας και με βαριές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία μας , με αυτή την αλλαγή με τις συμπιεσμένες ημερομηνίες και την νυχτερινή δουλειά. Η ιστορία θα καταγράψει την προσωπική του ευθύνη ή την "συνευθύνη", κατά την προσφιλή έκφραση του κ. Βενιζέλου, στα όσα συνέβησαν τα δυο τελευταία χρόνια. Ολο το αλαλούμ που ζήσαμε προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε τις δυσνόητες διαταγές και τις ακόμα πιο δυσνόητες ερμηνευτικές των.

  Και τώρα το ΥΠΟΙΚ αναζητεί τον διάδοχό του μέσα στις επόμενες 9 μέρες, που σημαίνει ότι πάει και ο Ιούνιος, χωρίς φως στον ορίζοντα για τις δηλώσεις.  Ευκαιρία να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όσοι συνάδελφοι νοιώθουν ικανοί να αναλάβουν αυτό το πόστο, γιατί πιστεύω πως μόνο ένας φοροτεχνικός μπορεί να κουμαντάρει την "γαλέρα" που εγκατέλειψε ο κυβερνήτης της. Μόνο ένας συνάδελφος, που γνωρίζει πόσος χρόνος, κόπος και εξειδίκευση απαιτείται για να γίνουν όλα αυτά που μας υποχρέωνε να κάνουμε ο απερχόμενος και οι πάνω από αυτόν. Είναι η ευκαιρία για να μη μας φορτώσουν πάλι κάποιον προγραμματιστή ή γνώστη των ηλεκτρονικών συστημάτων, που δεν θα βλέπει ανθρώπους με οικογένειες, αλλά υπολογιστικές μηχανές, όπως μας έβλεπε ο κ. Χάρης, που τώρα ξεκουράζεται..

    Εμπρός, λοιπόν. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα ! 

  Υ.Γ. Οχι δηλαδή ότι θα αλλάξει κάτι, αλλά τουλάχιστον θα μιλάμε την ίδια γλώσσα...

  Σκέφτεσαι κάποιον ?

 6. Είναι αλήθεια πως το κάθε άτομο μπορεί να βάλει την προσωπική του (καλή ή κακή) πινελιά, αλλά ο συγκεκριμένος ήταν απλά ένας εντεταλμένος που εφάρμοζε εντολές. Κάποιος άλλος θα τα εφάρμοζε καλύτερα ή χειρότερα ή θα τα εφαρμόσει καλύτερα ή χειρότερα. Ωστόσο μπορούμε να ελπίζουμε πως πλεον η ενημέρωση δεν θα πηγάζει από την "καναρινιά", αλλά από τις ορθές διαύλους. Επίσης η μηνιαία συγκεντρωτική (ενδεχομένως και υπό όρους ...) μπορεί να ήταν (επαναλαμβάνω ενδεχομένως και υπό όρους ...) μια καλή ιδέα, αλλά από την στιγμή που θέλησε να την θεωρήσει εργαλείο διασταύρωσης συναλλαγών αλλά και επιβεβαίωση των περιοδικών ΦΠΑ, αφού έβαλε μέσα και τις λιανικές, απέδειξε πόσο εκτός πραγματικότητας διατελούσε.

  Στο καλό να πάει. Είναι το μόνο που μπορούμε να του ευχηθούμε.

  Κατά την αποχώρησή του και ανεξάρτητα από την όποια αποζημίωση πάρει, θεωρώ πως θα μείνει στη θύμησή μας, ως άνθρωπος που τον υπερασπίσθηκε η τρόϊκα, ως (λόγω του βιογραφικού του) άνθρωπος των "χρυσούman" και των "ασπίδων" και εν τέλει ως άνθρωπος με εξαιρετικές επιδόσεις στις ψευδείς δηλώσεις, υποσχέσεις και δεσμεύσεις. Ααα... να μην ξεχάσω και τις πρωταθληματικές επιδόσεις του, ως προς την ιταμότητα και θρασύτητα δηλώσεων.

  Στο καλό ... Και καλό θα ήταν να μην ξανασυναντηθούμε. Ας φροντίσουμε όλοι για αυτό. Και κυρίως ο ίδιος.

 7. Φίλτατε doctor αγνοείς πως

   

  "...Ενόψει των προαναφερθέντων, τα εν θέματι αιτήματα δεν είναι υποχρεωτικώς ικανοποιητέα, δεδομένου ότι αφορούν σε μη ήδη συντεταγμένα και άρα μη υπαρκτά έγγραφα, δηλαδή στατιστικά στοιχεία, τα οποία δεν τηρούνται ήδη σε οποιοδήποτε αρχείο του Υπουργείου Οικονομικών, δύνανται όμως να δημιουργηθούν μετά από εντολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία θα τα εξάγει από τη βάση δεδομένων της , αφού καταρτισθεί από εξειδικευμένους υπαλλήλους της ειδικός, ξεχωριστός για κάθε περίπτωση μηχανογραφικός κώδικας και υπάρξει μέσω αυτού ανάλογος χειρισμός της προαναφερόμενης βάσης δεδομένων....",

   

  άρα αφου δεν είναι...  σε μη ήδη συντεταγμένα και άρα μη... τα οποία δεν... δύνανται όμως.. η οποία θα... αφού καταρτισθεί από... ξεχωριστός για κάθε περίπτωση... και υπάρξει (μέσω αυτού βεβαίως-βεβαίως) ανάλογος... της προαναφερόμενης βάσης (ξανά βεβαίως-βεβαίως),

   

  υπάρχει και η σαφέστερη εκείνη δήλωση, διατεινόμενη τα ακόλουθα:

   

  http://www.koolnews.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/i-apisteuta-akatalavistiki-dilosi-kalatzi-pou-thimize-ton-paragonta-tou-edessaikou/

   

  ... Κατόπιν των ανωτέρω διαβάζω τις εγκυκλίους..., συγγνώμη δελτία τύπου... ή twitter, ΙΚΑ, ΥΠ.ΟΙΚ.  κ.λπ. και νιώθω πως διαβάζω αριστουργήματα της Ελληνικής λογοτεχνίας.

   

  Γιατρέ (ή αλλιώς doctor) τα χάπια να συνεχίσω να τα παίρνω ή να αλλάξω συνταγή ?

   

  Κατά το Μάιο μήνα θα δω καλυτέρευση ?

   

  Πόσο ακόμα ρε π..στη μου, πόσο ?

 8. Επειδή έχω αρχίσει να τα χάνω λίγο....

   

  Χρήση αυτοκινήτου από μέλος ΔΣ για το 13 δίνει τεκμαρτό εισόδημα βάσει της εργοστασιακής αξίας με τον παλιό ΚΦΕ και συμπεριλαμβάνεται στην οριστική μισθωτών και στην κατάσταση των βεβαιώσεων μισθωτών.

   

  Αμοιβή του ίδιου μέλους για άλλες υπηρεσίες με ΑΠΥ (ως ελ.Επαγγελματίας) συμπεριλαμβάνεται στην οριστική των ελευθέρων επαγγελματιών.

   

  Πείτε μου ναι.

  Θα μου τονώσετε την αυτοπεποίθησή μου. :)

   

  Και όμως...

   

   

  Δεν κάνεις λάθος !!!

   

  (Φαντάζομαι πως όπου ΑΠΥ, εννοείς ΤΙΜ -άντε έστω ΤΠΥ-).

 9. Η απήχηση της κίνησής μας αποδεικνύεται καταλυτική. Το αυθόρμητο και εκ βάθρων αναδεικνυόμενο πανικοβάλει, ακόμα μια φορά, τις οργανωμένες μειοψηφίες. Μειοψηφίες που ασθμαίνουσες βαίνουν προς άγραν αφενός και αφετέρου σε προσπάθεια απαξίωσης της κίνησης και ταυτόχρονης εκμετάλλευσής της. Σκεφθείτε μονάχα τούτο: Η 7η Μαρτίου 2014 από εμάς ορίσθηκε ως ημέρα συγκέντρωσης και παρά τις προσπάθειες, έντονες προσπάθειες, να καταγγελθούμε ως και γω δεν ξέρω τι, δεκάδες φορείς, από αυτούς που έκαναν πως μας αγνοούν ή ανοιχτά τέθηκαν απέναντι, ορίσανε την ίδια μέρα ως προσκλητήριο συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας!

  Έγραφα (και δεν διεκδικώ δάφνες για αυτό) πως πρέπει να προσέξουμε πάνω από όλα τον "εσωτερικό" εχθρό. Τούτη τη φορά εκδηλώθηκε με βραδύτητα (λόγω της καθημερινής και με μεγάλα βήματα συσπείρωσής μας μέσω των αλεπάλληλων καθημερινών υπογραφών), αλλά με μεγάλη βαρύτητα καθώς χρησιμοποίησε και την συνδικαλιστική κίνηση που ελέγχει. Τηρουμένων των αναλογιών, για τους παλιότερους, θυμίζει την Α-ΕΦΕΕ και εκείνο το τεύχος Νο 8: Ότι μας ξεπερνάει, αρχικά θα το καταγγείλουμε και κατόπιν θα παρέμβουμε για να το πάμε "εντός γραμμής" και αργότερα να το εκμεταλλευθούμε...

  Για την συνδικαλιστική μας ηγεσία και τους λοιπούς κήνσορες και θεράποντες του λογιστικού σώματος, ότι και να πούμε αποδεικνύεται μικρότερο από την πραγματικότητα...

   

  Ωστόσο κρίνοντας από την όποια καλή και κακή εμπειρία που κουβαλάω, η κίνησή μας κινδυνεύει να εκτονωθεί και σταδιακά, μετά την 7η Μαρτίου 2014, να μαραζώσει. Οι αιτίες δεν είναι θέμα του παρόντος σημειώματος. Γνωρίζω πως αυτό που προτείνω έχει απορριφθεί, όμως θεωρώ ως μοναδικό αποτελεσματικό (και αν...) δρόμο την ίδρυση - ανάδειξη πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου. Έστω και αν η πρόταση έχει απορριφθεί, την επαναφέρω. Εκτιμώ πως αλλιώς θα γευθούμε μονάχα τη χαρά πως κάποια στιγμή εκφράσαμε το σώμα καλύτερα από κάθε επαγγελματία συνδικαλιστή, από κάθε κοιμώμενη (στην καλύτερη για αυτήν περίπτωση) ηγεσία του σώματος που πορεύεται αντάμα με τους γνωστούς κήνσορες και θεράποντες και πως αποτελέσαμε την πρώτη ύλη μιας ακόμα, εντυπωσιακής έστω, φωτοβολίδας. Αυτό θέλουμε? Ή μήπως το αυθόρμητο να περάσει στη σφαίρα του συνειδητού, του οργανωμένου και του ανεξάρτητου από κάθε λογής γκέμια και παρωπίδες?

   

  Πάμε δυνατά!

 10. Αντιγράφω από άλλο topic:

   

  Πίστευα πως ο λόγος ενός Α' Αντιπροέδρου οφείλει, ανεξάρτητα ακόμα και από τις προσωπικές του απόψεις, να είναι ενωτικός και όχι να σπέρνει τη διχόνοια. Να μην πολώνει αλλά αντίθετα να συσπειρώνει. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση ο λόγος του Α' Αντιπροέδρου καθίσταται τουλάχιστον ατυχής αλλά και απαξιωτικός απέναντι στο σώμα των λογιστών.

   

  Ας διαδώσουμε λοιπόν περαιτέρω τις έγγραφες απόψεις του Α' Αντιπροέδρου κ. Πατέλη. Είναι βέβαιο πως μια τέτοια πράξη θα μας συσπειρώσει ακόμα περισσότερο. Είναι βέβαιο πως θα μαζικοποιήσει ακόμα περισσότερο την κίνησή μας.

   

  Πάμε δυνατά!

 11. Πίστευα πως ο λόγος ενός Α' Αντιπροέδρου οφείλει, ανεξάρτητα ακόμα και από τις προσωπικές του απόψεις, να είναι ενωτικός και όχι να σπέρνει τη διχόνοια. Να μην πολώνει αλλά αντίθετα να συσπειρώνει. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση ο λόγος του Α' Αντιπροέδρου καθίσταται τουλάχιστον ατυχής αλλά και απαξιωτικός απέναντι στο σώμα των λογιστών.

   

  Ας διαδώσουμε λοιπόν περαιτέρω τις έγγραφες απόψεις του Α' Αντιπροέδρου κ. Πατέλη. Είναι βέβαιο πως μια τέτοια πράξη θα μας συσπειρώσει ακόμα περισσότερο. Είναι βέβαιο πως θα μαζικοποιήσει ακόμα περισσότερο την κίνησή μας.

   

  Πάμε δυνατά!

 12. Σκέφθηκα αρκετά αν έπρεπε να γράψω. Γνωρίζω πως θα ενοχλήσω και θα ακούσω πάλι εξάψαλμο. Όμως τελικά θεωρώ υποχρέωσή μου να το πω τώρα :

   

  Λέμε (?) "όχι στις ρυτίδες" ?

   

  ΥΓ. Πάμε δυνατά !

 13. Για όσους αντιμετωπίζουν οικονομική στενότητα, 2 άτομα για να κοιμηθούν, φάνε, πλυθούν κ.λπ. τα βράδυα Παρασκευής και Σαββάτου (7 και 8 Μαρτίου), το σπίτι μου με χαρά θα τους φιλοξενήσει.

 14. Απορώ διότι από χτές Κυριακή 2 Φεβρουαρίου έχω στείλει pm στον Σαρακηνό, όπου φαίνεται ποιόν εννοούσα, αλλά και ποιόν δεν εννοούσα. Παρακαλώ τον κ. Σαρακηνό να επιβεβαιώσει ή όχι το ανωτέρω. Είναι, νομίζω το λιγότερο που μπορεί να κάνει.

  Όχι gk62 δεν εννοούσα εσένα. Τουλάχιστον, λόγω γνωριμίας σου με τον Σαρακηνό, μπορείς να του ζητήσεις να σου στείλει το ανωτέρω pm. Ή αν θέλεις μπορώ να στο στείλω εγώ. Νομίζω πως βιάστηκες να με κατηγορήσεις.

×
×
 • Create New...