Jump to content

ΚΩΣΤΗΣ ΒΑΚΡΙΝΟΣ

simple Members
 • Posts

  262
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by ΚΩΣΤΗΣ ΒΑΚΡΙΝΟΣ

 1. Μετά την ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε με δελτίο τύπου, δράττομαι της ευκαιρίας να σου ευχηθώ ό,τι καλύτερο για σένα Χρύσα. Νάσαι καλά με υγεία και κέφι σε σένα και στην οικογένειά σου.
 2. Συνάδελφε νάσαι σιδερένιος και να χαίρεσαι την οικογένειά σου. Καλή δύναμη στη νέα σου αρχή, η οποία εύχομαι νάναι τόσο επιτυχημένη, όσο και η μέχρι σήμερα δραστηριότητά σου. Νάσαι καλά!
 3. Ας μείνουμε λοιπόν λίγοι κόντρα στη λήθη... τη λήθη... το θεριό το παμφάγο. Εύγε μας...
 4. Δυστυχώς δεν γνωρίζω και δεν μπόρεσα τελικά να κάνω επικόλληση μιας φωτογραφίας.
 5. Είναι αλήθεια πως το κάθε άτομο μπορεί να βάλει την προσωπική του (καλή ή κακή) πινελιά, αλλά ο συγκεκριμένος ήταν απλά ένας εντεταλμένος που εφάρμοζε εντολές. Κάποιος άλλος θα τα εφάρμοζε καλύτερα ή χειρότερα ή θα τα εφαρμόσει καλύτερα ή χειρότερα. Ωστόσο μπορούμε να ελπίζουμε πως πλεον η ενημέρωση δεν θα πηγάζει από την "καναρινιά", αλλά από τις ορθές διαύλους. Επίσης η μηνιαία συγκεντρωτική (ενδεχομένως και υπό όρους ...) μπορεί να ήταν (επαναλαμβάνω ενδεχομένως και υπό όρους ...) μια καλή ιδέα, αλλά από την στιγμή που θέλησε να την θεωρήσει εργαλείο διασταύρωσης συναλλαγών αλλά και επιβεβαίωση των περιοδικών ΦΠΑ, αφού έβαλε μέσα και τις λιανικές, απέδειξε πόσο εκτός πραγματικότητας διατελούσε. Στο καλό να πάει. Είναι το μόνο που μπορούμε να του ευχηθούμε. Κατά την αποχώρησή του και ανεξάρτητα από την όποια αποζημίωση πάρει, θεωρώ πως θα μείνει στη θύμησή μας, ως άνθρωπος που τον υπερασπίσθηκε η τρόϊκα, ως (λόγω του βιογραφικού του) άνθρωπος των "χρυσούman" και των "ασπίδων" και εν τέλει ως άνθρωπος με εξαιρετικές επιδόσεις στις ψευδείς δηλώσεις, υποσχέσεις και δεσμεύσεις. Ααα... να μην ξεχάσω και τις πρωταθληματικές επιδόσεις του, ως προς την ιταμότητα και θρασύτητα δηλώσεων. Στο καλό ... Και καλό θα ήταν να μην ξανασυναντηθούμε. Ας φροντίσουμε όλοι για αυτό. Και κυρίως ο ίδιος.
 6. Φίλτατε doctor αγνοείς πως "...Ενόψει των προαναφερθέντων, τα εν θέματι αιτήματα δεν είναι υποχρεωτικώς ικανοποιητέα, δεδομένου ότι αφορούν σε μη ήδη συντεταγμένα και άρα μη υπαρκτά έγγραφα, δηλαδή στατιστικά στοιχεία, τα οποία δεν τηρούνται ήδη σε οποιοδήποτε αρχείο του Υπουργείου Οικονομικών, δύνανται όμως να δημιουργηθούν μετά από εντολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία θα τα εξάγει από τη βάση δεδομένων της , αφού καταρτισθεί από εξειδικευμένους υπαλλήλους της ειδικός, ξεχωριστός για κάθε περίπτωση μηχανογραφικός κώδικας και υπάρξει μέσω αυτού ανάλογος χειρισμός της προαναφερόμενης βάσης δεδομένων....", άρα αφου δεν είναι... σε μη ήδη συντεταγμένα και άρα μη... τα οποία δεν... δύνανται όμως.. η οποία θα... αφού καταρτισθεί από... ξεχωριστός για κάθε περίπτωση... και υπάρξει (μέσω αυτού βεβαίως-βεβαίως) ανάλογος... της προαναφερόμενης βάσης (ξανά βεβαίως-βεβαίως), υπάρχει και η σαφέστερη εκείνη δήλωση, διατεινόμενη τα ακόλουθα: http://www.koolnews.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/i-apisteuta-akatalavistiki-dilosi-kalatzi-pou-thimize-ton-paragonta-tou-edessaikou/ ... Κατόπιν των ανωτέρω διαβάζω τις εγκυκλίους..., συγγνώμη δελτία τύπου... ή twitter, ΙΚΑ, ΥΠ.ΟΙΚ. κ.λπ. και νιώθω πως διαβάζω αριστουργήματα της Ελληνικής λογοτεχνίας. Γιατρέ (ή αλλιώς doctor) τα χάπια να συνεχίσω να τα παίρνω ή να αλλάξω συνταγή ? Κατά το Μάιο μήνα θα δω καλυτέρευση ? Πόσο ακόμα ρε π..στη μου, πόσο ?
 7. Η απήχηση της κίνησής μας αποδεικνύεται καταλυτική. Το αυθόρμητο και εκ βάθρων αναδεικνυόμενο πανικοβάλει, ακόμα μια φορά, τις οργανωμένες μειοψηφίες. Μειοψηφίες που ασθμαίνουσες βαίνουν προς άγραν αφενός και αφετέρου σε προσπάθεια απαξίωσης της κίνησης και ταυτόχρονης εκμετάλλευσής της. Σκεφθείτε μονάχα τούτο: Η 7η Μαρτίου 2014 από εμάς ορίσθηκε ως ημέρα συγκέντρωσης και παρά τις προσπάθειες, έντονες προσπάθειες, να καταγγελθούμε ως και γω δεν ξέρω τι, δεκάδες φορείς, από αυτούς που έκαναν πως μας αγνοούν ή ανοιχτά τέθηκαν απέναντι, ορίσανε την ίδια μέρα ως προσκλητήριο συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας! Έγραφα (και δεν διεκδικώ δάφνες για αυτό) πως πρέπει να προσέξουμε πάνω από όλα τον "εσωτερικό" εχθρό. Τούτη τη φορά εκδηλώθηκε με βραδύτητα (λόγω της καθημερινής και με μεγάλα βήματα συσπείρωσής μας μέσω των αλεπάλληλων καθημερινών υπογραφών), αλλά με μεγάλη βαρύτητα καθώς χρησιμοποίησε και την συνδικαλιστική κίνηση που ελέγχει. Τηρουμένων των αναλογιών, για τους παλιότερους, θυμίζει την Α-ΕΦΕΕ και εκείνο το τεύχος Νο 8: Ότι μας ξεπερνάει, αρχικά θα το καταγγείλουμε και κατόπιν θα παρέμβουμε για να το πάμε "εντός γραμμής" και αργότερα να το εκμεταλλευθούμε... Για την συνδικαλιστική μας ηγεσία και τους λοιπούς κήνσορες και θεράποντες του λογιστικού σώματος, ότι και να πούμε αποδεικνύεται μικρότερο από την πραγματικότητα... Ωστόσο κρίνοντας από την όποια καλή και κακή εμπειρία που κουβαλάω, η κίνησή μας κινδυνεύει να εκτονωθεί και σταδιακά, μετά την 7η Μαρτίου 2014, να μαραζώσει. Οι αιτίες δεν είναι θέμα του παρόντος σημειώματος. Γνωρίζω πως αυτό που προτείνω έχει απορριφθεί, όμως θεωρώ ως μοναδικό αποτελεσματικό (και αν...) δρόμο την ίδρυση - ανάδειξη πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου. Έστω και αν η πρόταση έχει απορριφθεί, την επαναφέρω. Εκτιμώ πως αλλιώς θα γευθούμε μονάχα τη χαρά πως κάποια στιγμή εκφράσαμε το σώμα καλύτερα από κάθε επαγγελματία συνδικαλιστή, από κάθε κοιμώμενη (στην καλύτερη για αυτήν περίπτωση) ηγεσία του σώματος που πορεύεται αντάμα με τους γνωστούς κήνσορες και θεράποντες και πως αποτελέσαμε την πρώτη ύλη μιας ακόμα, εντυπωσιακής έστω, φωτοβολίδας. Αυτό θέλουμε? Ή μήπως το αυθόρμητο να περάσει στη σφαίρα του συνειδητού, του οργανωμένου και του ανεξάρτητου από κάθε λογής γκέμια και παρωπίδες? Πάμε δυνατά!
 8. Αντιγράφω από άλλο topic: Πίστευα πως ο λόγος ενός Α' Αντιπροέδρου οφείλει, ανεξάρτητα ακόμα και από τις προσωπικές του απόψεις, να είναι ενωτικός και όχι να σπέρνει τη διχόνοια. Να μην πολώνει αλλά αντίθετα να συσπειρώνει. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση ο λόγος του Α' Αντιπροέδρου καθίσταται τουλάχιστον ατυχής αλλά και απαξιωτικός απέναντι στο σώμα των λογιστών. Ας διαδώσουμε λοιπόν περαιτέρω τις έγγραφες απόψεις του Α' Αντιπροέδρου κ. Πατέλη. Είναι βέβαιο πως μια τέτοια πράξη θα μας συσπειρώσει ακόμα περισσότερο. Είναι βέβαιο πως θα μαζικοποιήσει ακόμα περισσότερο την κίνησή μας. Πάμε δυνατά!
 9. Πίστευα πως ο λόγος ενός Α' Αντιπροέδρου οφείλει, ανεξάρτητα ακόμα και από τις προσωπικές του απόψεις, να είναι ενωτικός και όχι να σπέρνει τη διχόνοια. Να μην πολώνει αλλά αντίθετα να συσπειρώνει. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση ο λόγος του Α' Αντιπροέδρου καθίσταται τουλάχιστον ατυχής αλλά και απαξιωτικός απέναντι στο σώμα των λογιστών. Ας διαδώσουμε λοιπόν περαιτέρω τις έγγραφες απόψεις του Α' Αντιπροέδρου κ. Πατέλη. Είναι βέβαιο πως μια τέτοια πράξη θα μας συσπειρώσει ακόμα περισσότερο. Είναι βέβαιο πως θα μαζικοποιήσει ακόμα περισσότερο την κίνησή μας. Πάμε δυνατά!
 10. Σκέφθηκα αρκετά αν έπρεπε να γράψω. Γνωρίζω πως θα ενοχλήσω και θα ακούσω πάλι εξάψαλμο. Όμως τελικά θεωρώ υποχρέωσή μου να το πω τώρα : Λέμε (?) "όχι στις ρυτίδες" ? ΥΓ. Πάμε δυνατά !
 11. Για όσους αντιμετωπίζουν οικονομική στενότητα, 2 άτομα για να κοιμηθούν, φάνε, πλυθούν κ.λπ. τα βράδυα Παρασκευής και Σαββάτου (7 και 8 Μαρτίου), το σπίτι μου με χαρά θα τους φιλοξενήσει.
 12. Στο μεταξύ θυμήθηκα και εκείνο το θέμα της έκθεσης που ειχε τεθεί, χρόνια πίσω τωρα, στις πανελλήνιες εξετάσεις. Νομίζω πως αποτελεί το αποκρυστάλλωμα των δελτίων τύπου, των τιτιβισμάτων και λοιπών συναφών π.δ.κ.α.: "Αν δεν απατάσθε, περί τίνος πρόκειται ?"....
 13. Ξέχασα κάτι σπουδαίο. Ας ευχηθούμε όλοι για κάποιον γνωστό συνάδελφο που βρίσκεται σε νοσοκομείο. Μπορεί να τραβήξαμε διαφορετικούς δρόμους, αλλά δεν έπαψε νάναι απο τους συναδέλφους που στο παρελθόν προσέφεραν. Πολλά. Δεν δικαιούμαι να αναφέρω το όνομά του και προφανώς δεν θα το κάνω. Νάσαι καλά συναγωνιστή και περαστικά!
 14. Αντιγράφω από τον αγαπημένο Κίμωνα: "Αυριο τα παιδιά απο Θεσσαλονίκη θα στείλουν με mail το κείμενο καθώς και το σύνολο των υπογραφών που υπήρχαν μέχρι σήμερα το βράδυ για να το καταθέσουμε στο γραφείο του Πρωθυπουργού ." Θα το καταθέσουν ποιοί Κίμωνα ? Εγώ, εσύ, ο άλλος και ο παράλλος παρέα ? Θα το καταθέσουν έστω 10 νοματαίοι ή κάποιο συντονιστικό όργανο ? Έχει άραγε την ίδια ισχύ το έτσι με το αλλιώς ? Ας μην λειτουργήσουμε αναποτελεσματικά (ενθουσιασμένοι, ορθώς, από την τεράστια συλλογή υπογραφών). Ας μην απομειώσουμε μόνοι μας την δύναμη που προκύπτει απο 12.000 υπογραφές. Αποστόλη μου, πώς να διαφωνήσω στο παραμικρό που έγραψες? Συμφωνώ μαζί σου, πρόσεχε τη δουλιά σου, γιατί έτσι προσέχεις έναν αγαπημένο συνάδελφο (για σένα μιλάω...), έναν συνάδελφο που όλοι μας έχουμε ανάγκη. Για τις ιδέες του, την προσφορά του και την ψυχή του... Γιάννη (KABONTOROS), αφήνοντας στην άκρη κάθε διαφωνία μας απ' όπου και αν προέρχεται, δεν συμφωνείς κι' εσύ πως, αν ένα δικό μας συντονιστικό όργανο όριζε συγκέντρωση π.χ. στις 10 Φεβρουαρίου, υπό την πίεση 12.000 υπογραφών, όλοι οι υπόλοιποι φορείς θα συμφωνούσαν στις 10 Φεβρουαρίου? Έτσι δεν πραγματοποιείται η ενότητα στην πράξη? Έτσι κάθε φορέας (επαναλαμβάνω υπό την πίεση 12.000 υπογραφών που ουτε στα όνειρά τους τολμούσαν να σκεφθούν) δεν θα σταθεί προ των ευθυνών του? Αναγνωρίζουμε την αδυναμία του πώς να προχωρήσουμε. Δεν θέλουμε συλλόγους. Δεν θέλουμε συντονιστική επιτροπή. Για οποιουσδήποτε λόγους. Πέρα απο την άρνηση (δεν ......) ας αποφασίσουμε πώς το θέλουμε. Με ποιούς και με ποιόν τρόπο. Αλλιώς ας συνυπογράψουμε και οι 12.000 πως αυτό ήταν και πλέον εκτονωθήκαμε! Τάπαμε και τελείωσε αφου εμείς οι ίδιοι οι 12.000 δεν ορίζουμε και χαράζουμε προοπτική. Και ας πάρουμε μέσα μας την απόφαση πως οι 12.000 υπογραφές μας θα ιδιοποιηθούν απο επιτήδειους (ήδη γίνεται...) και θα εκμεταλλευθούν - χρησιμοποιηθούν από εκείνους που "μας οδήγησαν στα πιο βαθιά χασμουρητά". Αναγνωρίζοντας πως, δεν αποτελώ τίποτα διαφορετικό παρά μέλος μιας θλιβερής μειοψηφίας, αναγκαστικά θυμάμαι το ακόλουθο τραγούδι, αφιερωμένο σε όλους μας: ΥΓ. Λόγω της ένταξής μου στην προαναφερόμενη θλιβερή μειοψηφία, δεν πρόκειται να επανέλθω. Προσοχή μόνο στα όσα επισημαίνει το ακόλουθο: Καληνύχτα σε όλους.
 15. Η αλήθεια είναι πως εγώ το ήξερα ως "ζμπούτσα' μ". Υποκλίνομαι στις γνώσεις του φίλου doctor περί εργατικών και λοιπών, εν τέλει, φληναφημάτων και θα διορθώσω την έκφρασή μου. Ο αγαπητός doctor μας έδωσε την ουσία των όποιων οδηγιών, εγκυκλίων και δελτίων τύπου: "Kάνε ο,τι σε φωτίσει ο Θεός".
 16. Αποστόλη, το πόσα απίδια πιάνει ή βάνει ο σάκκος της ΠΟΦΕΕ το γνωρίζουμε πολλάάάάάάά χρόνια τώρα. Δεν χρειαζόμαστε άλλη μια απόδειξη. Η πλειοψηφία των ανθρώπων εκεί για άλλους λόγους βρίσκεται.... Στεναχωριέμαι που όπως φαίνεται τους παραδίδουμε τα αγνότερα υλικά για να μας σερβίρουν περσινή, ξαναφαγωμένη και ξυνισμένη σούπα. Χώρια η ιδιοποίηση 12.000 (αν θέλουμε μπορεί να μεγαλώσει κι' άλλο) που θα επιχειρηθεί. Εδώ είμαστε και θα το δεις (δούμε) ή μήπως δεν το έχουμε ξαναδεί ? Από την άλλη θα μου πεις πως αφού δεν μπορούμε μόνοι μας, ας αφεθούμε σε αυτούς. Μπορεί και νάχεις δίκιο. Όμως να.... μόνοι μας (με πρωτοπόρα τα παιδιά της Θεσσαλονίκης) μαζέψαμε τις 12.000. Τέτοια συσπείρωση ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους δεν αποτολμούσαν. Και την χαρίζουμε σε αυτούς που η πρακτική τους είναι η αποσυσπείρωση. Τα καλοκαιρινά (2013) ψέματα στην Κέρκυρα τα ξεχάσαμε ? Ωστόσο φταίμε και εμείς. Φαίνεται πως "τόσοι" είμαστε και δεν αντέχουμε παραπάνω και περαιτέρω. Φαίνεται πως "μέχρι εδώ αντέχουμε". Ας μη ζητήσουμε όμως μετά τα ρέστα. Δεν δικαιούμαστε να ζητάμε από ανθρώπους που δεν ξέρουν "κινέζικα", να μας καταλάβουν όταν τους μιλάμε "κινέζικα". Αφού δεν μπορούμε παραπάνω, ας παραδεχτούμε τα όσα, υπό τις συνθήκες αυτές, σωστά γράφει ο amartolos : "Παιχνίδι χαμένο από τα αποδυτήρια". Και συμπληρώνοντάς το : Τελικά η επιθυμία μας και η προσδοκία μας ήταν να ηττηθούμε με ένα αξιοπρεπές σκόρ ? Δυστυχώς είχε δίκιο εκείνος που έλεγε πως "αν δεν ξεμυτίσεις από την θέα του λιμανιού, δεν πρόκειται να ανακαλύψεις νέες θάλασσες" και ο άλλος που έγραφε πως "αν δεν ξέρεις που θέλεις να πας, δεν υπάρχει ούριος άνεμος". Και το γαμώτο είναι όχι πως χάνεται (αυτοπαραδίδεται) ακόμα μια ευκαιρία, το γαμώτο είναι πως ο άνεμος ΕΙΝΑΙ ούριος !
×
×
 • Create New...