Jump to content

Στεφανίδης

simple Members
 • Content Count

  180
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  Στεφανίδης got a reaction from rio74 in ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012   
  Σύμφωνώ απόλυτα και προσαυξάνω αυτά που λέει ο προηγούμενος συνάδελφος
 2. Upvote
  Στεφανίδης reacted to Στεφανίδης in ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ -ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ- ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ   
  Σχετικά με το τέλος επιτηδεύματος:
  Κεντρικό με λειτουργία πάνω από 5 έτη(έναρξη το 2000) και υποκατάστημα με έναρξη το 2007(κάτω των πέντε ετών)
  Η πολ 1223/13/10/2001 αναφέρει κάπου ότι όσον αφορά την εξαίρεση των ελευθέρων επαγγελματιών κα των ατομΙκών
  επιχειρήσεων κατά τα πέντε πρώτα έτη από την πρώτη τους έναρξη,διευκρινίζεται ότι η πρώτη έναρξη πρέπει να είναι
  μετά τις 1/1/2006.Μπορεί να χωρέσει απαλλαγή για το υποκ/μα αφού δεν λειτουργεί(αυτό)πάνω από πέντε έτη ή
  επειδή η έναρξη έγινε το 2000 παρασύρει και το υποκ/μα.Σημειωτέον πως το τέλος ήρθε 600,00 ευρώ(300,00Χ2)
  Όποιος συνάδελφος έχει ασχοληθεί με το παραπάνω παρακαλώ ας απαντήσει.
 3. Upvote
  Στεφανίδης reacted to PIPEROUDIS1 in στην κατηγορια βιβλιων β' στο ε3 δεν εχω συμπληρωση των κωδικο 564 κανω φορ.αναμορφωση?   
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΩΝ Β' ΣΤΟ Ε3 ΤΟΥ ΟΙΚ.ΕΤΟΥΣ 2011 ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 564 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ?
 4. Upvote
  Στεφανίδης reacted to ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ in Οι «γραμματιζούμενοι» και τα ερπετά του Υπογείου….......   
  Οι «γραμματιζούμενοι» και τα ερπετά του Υπογείου…
  Επανέρχομαι σε παλαιότερες σκέψεις μου γιατί πολύ απλά επανέρχονται βιαίως, συνεχώς και αδιαλείπτως τα ίδια προβλήματα…. Και η παλαιότερη σκέψη μου ήταν βασισμένη σε μια κουβέντα των «παλαιών» : Μας λέγανε: «Να σπουδάσεις παιδί μου να γενείς άνθρωπος…»
  Δεν μας λέγανε «να σπουδάσεις να γενείς επιστήμονας ή πλούσιος ή αναγνωρίσιμος…» και αυτό είναι συνταρακτικά σπουδαίο…
  Αυτές οι σοφές ρήσεις του λαού, πολλές φορές προσπαθούν να θυμίσουν υποχρεώσεις μας τις οποίες εμείς ΕΠΙΜΕΛΩΣ τις αποκρύπτουμε…
  Και οι υποχρεώσεις μας αυτές είναι ξεκάθαρες…
  Από την στιγμή που ένας γραμματιζούμενος γίνεται άνθρωπος - επειδή σπούδασε - όπως λέει και το γνωμικό – θα πρέπει να φροντίσει, να προσφέρει στην κοινωνία. Να αναγνωρίσει το μέγεθος των ευθυνών του..
  Αν αυτός ο «γραμματιζούμενος» δεν μπορεί να καταλάβει τι ευθύνες έχει - κυρίως στις μέρες μας- όπου εκατομμύρια πολιτών ζουν δραματικές στιγμές να γυρίσει πίσω ότι σπούδασε γιατί δεν του ανήκει.
  Ναι αυτό να κάνει…
  Αν αυτός ο «γραμματιζούμενος» δεν μπορεί να καταλάβει ότι εκατομμύρια πολιτών δεν έχουν την δική του τύχη για να έχουν και αυτοί τα «όπλα» της γνώσης (επειδή η ζωή έτσι τους τα κανόνισε γι’ αυτούς) τότε – ξανάλεω - να γυρίσει πίσω ότι σπούδασε γιατί δεν του ανήκει.
  Ναι αυτό να κάνει…
  Συνεπώς εννοώ ότι πέρα από την επαγγελματική του ζωή, έχει και την υποχρέωση να συνεισφέρει χωρίς αμοιβή στην επίλυση των υφισταμένων αλλά δυστυχώς και των επερχόμενων δεινών που καταπνίγουν τους πολίτες αυτής της χώρας.
  Αυτό εξάλλου σημαίνει Άνθρωπος ;
  Όταν πίσω από οτιδήποτε κάνει ένας γραμματιζούμενος κρύβεται μια αμοιβή τότε αυτός ο γραμματιζούμενος δεν λέγεται «Άνθρωπος» αλλά λέγεται απλά «Επαγγελματίας» …
  Και δεν το λέω εγώ αυτό…… Το γνωμικό το λέει…
  Αν μπορούσαμε να δίναμε ένα όνομα στην προαναφερόμενη υποχρέωση αυτή θα ήταν «Κοινωνικός Φόρος» και υπόχρεος καταβολής όλοι οι σπουδαγμένοι… Ο τρόπος πληρωμής του φόρου αυτού δεν είναι μετρητοίς (χωρίς να αποκλείεται και αυτό), αλλά με αντάλλαγμα την προσωπική τους εργασία για το κοινωνικό σύνολο. Φανταστείτε λοιπόν με την καταβολή αυτή του φόρου π.χ. εδώ στα Χανιά οι γιατροί, οι νομικοί, οι οικονομολόγοι, οι μηχανικοί, οι λογιστές, οι μελετητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γεωπόνοι, οι τεχνικοί κ.τ.λ. να αφιέρωναν ένα κομμάτι της εργασίας τους χωρίς αμοιβή για το κοινωνικό σύνολο..
  Θα ήταν μια ανάπτυξη της έννοιας της συμμετοχικής δημοκρατίας όπως έχουμε αναφέρει σε τόσα και τόσα προγενέστερα άρθρα..
  Η εφαρμογή της ιδέας αυτής δεν σταματάει κατ’ ανάγκη στους «γραμματιζούμενους». Μια κοινωνικά σκεπτόμενη κοινότητα πρέπει αν επηρεάζει άπαντα τα μέλη του στην εθελοντική τους συνεισφορά για μια καλύτερη ζωή. Αντίθετα θα μπορούσα να πω και εμπειρικά, ότι οι ιδέες για τέτοιες κινήσεις προέρχονται από άτομα με έλλειμμα γραμμάτων μα με την τύχη του πλεονάσματος ψυχής….
  Κι αν επικαλεστούμε τον χρόνο (δηλαδή ότι δεν προλαβαίνουμε), ως υπαίτιο της μη συμμετοχής μας, ας πάμε καλύτερα σε ένα καθρέπτη για να κοιταχτούμε κατάματα… Για να διαπιστώσουμε αν λέμε αλήθεια..
  Ίσως έτσι κατανοήσουμε την ανάγκη της δημιουργίας πλήθους Ενεργών Πολιτών και όχι Ενεργών Πολιτών μετρημένων στα δάκτυλα των χεριών μας.. Καλή η προσπάθεια τους αλλά με απλά μαθηματικά πέφτει στο κενό…
  Το πολιτικό μας σύστημα έχει έρθει ΤΙΜΙΑ και μας το έχει πει ξεκάθαρα: ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ.. ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.
  Εμείς το ακούμε αυτό;
  Αν πάλι δεν πείθεσθε..
  Αν δεν σηκώνεστε από τον καναπέ σας
  Αν δεν βγαίνετε από το σπίτι σας γιατί στο δωμάτια σας όλα είναι εντάξει,
  τότε – αν έχετε κότσια - βγάλτε ψεύτικα τα λόγια Χανιώτη Λογοτέχνη Μανουσάκη Γιώργη:
  «Στο υπόγειο το σκοτάδι κι η υγρασία ευνοούν τον πολλαπλασιασμό των κάθε λογής ζωυφίων. Ανοίγουν τρύπες στα θεμέλια, όπου κάνουν τις φωλιές τους, σέρνονται στους τοίχους, κρέμονται από την οροφή.
  Τελευταία παρουσιάστηκαν και κάτι αλλόκοτα μαμούνια ή ερπετά, γεννήματα από παράταιρα σμιξίματα τούτου του σκοτεινού βασιλείου.
  Δεν τολμά πια κανείς μας να κατέβει στο υπόγειο, όσο κι αν έχομε αφήσει εκεί χρήσιμα πράγματα. Προτιμήσαμε να τ’ απαρνηθούμε , παρά ν’ αντιμετωπίσουμε τούτη τη σιχαμερή πανίδα. Ενισχύσαμε και την πόρτα, που δεν είναι σε καλή κατάσταση, καρφώνοντας της απ’ έξω ξύλα σταυρωτά.
  Αναρωτούμαι μόνο, με το ρυθμό που αυξάνονται, για πόσο ακόμη θα χωρούνε στο υπόγειο. Δε θα επιχειρήσουν έξοδο; Ήδη μου φαίνεται πως ροκανίζουν τα σανίδια»
  Σταυρουλάκης Αρτεμ. Κωνσταντίνος
  Οικονομολόγος Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  E-mail : [email protected]
  Άρθρο υπ’ αρ. 243 / Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011.
  oi grammatizoumenoi kai ta erpeta tou ypogeiou.pdf
 5. Upvote
  Στεφανίδης reacted to anast in Επιστροφη ΦΠΑ απο χωρα της Ε.Ε.   
  Εκανα αιτηση επιστροφης ΦΠΑ σε χώρα της Ε.Ε. σύμφωνα με την Πολ.1003/15.1.2010 για την χρηση 2009.
  Σε 25 ημερες σταλθηκαν τα χρηματα με εμβασμα.
  Η γνωμη μου για τον χειρισμο ειναι:
  -να εκδοθει αθεωρητο τιμολογιο
  -στην περιοδικη στον 309
  -στην λογιστικη (Γ κατηγοριας) στον 82.01
  Καμία άποψη;
×
×
 • Create New...