Jump to content

Στεφανίδης

simple Members
 • Posts

  180
 • Joined

 • Last visited

About Στεφανίδης

Recent Profile Visitors

2,730 profile views

Στεφανίδης's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. Το επιμίσθιο των στρατιωτικών που λαμβάνουν για την συμμετοχή τους σε ειρηνευτικές αποστολές στο εξωτερικό(πχ Κόσοβο,Αφγανιστάν κ.α.)ξέρει κανείς, αν επιβαρύνεται με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 29 Ν. 3986/2011? Ευχαριστώ
 2. Διαβάζοντας τις νέες διατάξεις και όσον αφορά την υποχρέωση των υποκειμένων στο φόρο για υποβολή εκκαθαριστικών δηλώσεων, που ενεργούν αποκλειστικά πράξεις που δεν τους παρέχεται έκπτωση του φόρου, τα νομικά πρόσωπα και οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος φπα, υπάρχει μία αναντιστοιχία μεταξύ της αιτιολογικής έκθεσης και του κειμένου του νόμου. Στην μεν πρώτη λέει πως απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής της εκκαθαριστικής δήλωσης,ενώ στο δεύτερο λέει πως υποχρεώνται κάτω από ορισμένες προυποθέσεις να υποβάλλουν εκκαθαριστική δήλωση φπα. Ότι να' ναι!Έλεος πια! Στην ερώτηση του συναδέλφου picos νομίζω πως δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης πλέον του φπα με τις νέες διατάξεις.
 3. Kαι τί σχέση έχει συνάδελφε το Πασχά των καθολικών με τα καταστήματα των τραπεζών στην χώρα μας.Γιατί πρέπει να ανησυχείς?
 4. Tαμείο ανεργίας μπορούν να πάρουν,όμως τα ένσημα εξακολουθούν να είναι 25 με πλήρη απασχόληση.
 5. Εγώ έστειλα σήμερα απδ μέσω διαδικτύου με μειωμένες εισφορές του 9/2012 και το σύστημα τις πήρε κανονικά. 'Αρα δεν ισχύει αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω για την αποστολή της ΑΠΔ Γ'Τριμήνου.
 6. Συνάδελφοι προσθέτω στα παραπάνω ότι η κλαδική ΣΣΕ δεν κηρύχθηκε υποχρεωτική.
 7. Συνάδελφοι,η μη συμμετοχή ενός από τους δύο συμβαλλόμενους(εργοδότης-εργαζόμενος) στην αντίστοιχη εργοδοτική ή εργατική οργάνωση, μας οδηγεί στο να ακολουθήσουμε διμερώς την ΕΓΣΣΕ σε εργοδότες για τους οποίους εξακολουθεί και ισχύει η οικεία κλαδική ΣΣΕ με βάση τον Νόμο και την ΠΥΣ 6? Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όποιον απαντήσει.
 8. Eumile σε ευχαριστούμε Διευκρινίσεις H φορολογική αναμόρφωση μέχρι τις 22/6/2012 μόνο για τις εταιρίες,διότι για τα φυσικά πρόσωπα πάει με την Ε1 μέχρι 16/7/2012. Επίση η εγγραφή στο ΓΕΜΗ αφορά μόνο νομικά πρόσωπα και προσωπικές εταιρίες. Οχι ΟΑΕΔ αλλά ΟΑΕΕ. Δηλώσεις φπα αυτοελέγχου μέχρι 16/7/2012
 9. Σχετικά με το τέλος επιτηδεύματος: Κεντρικό με λειτουργία πάνω από 5 έτη(έναρξη το 2000) και υποκατάστημα με έναρξη το 2007(κάτω των πέντε ετών) Η πολ 1223/13/10/2001 αναφέρει κάπου ότι όσον αφορά την εξαίρεση των ελευθέρων επαγγελματιών κα των ατομΙκών επιχειρήσεων κατά τα πέντε πρώτα έτη από την πρώτη τους έναρξη,διευκρινίζεται ότι η πρώτη έναρξη πρέπει να είναι μετά τις 1/1/2006.Μπορεί να χωρέσει απαλλαγή για το υποκ/μα αφού δεν λειτουργεί(αυτό)πάνω από πέντε έτη ή επειδή η έναρξη έγινε το 2000 παρασύρει και το υποκ/μα.Σημειωτέον πως το τέλος ήρθε 600,00 ευρώ(300,00Χ2) Όποιος συνάδελφος έχει ασχοληθεί με το παραπάνω παρακαλώ ας απαντήσει.
 10. ΠΑΙΔΙΑ,ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ 7/2007 ΕΩΣ 8/2008 ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ. Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑΡΞΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΝ 10/2010 ΜΕ ΑΛΛΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.ΤΟΥ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ 75,00 ΗΤΟΙ 3/12*300,00=75,00 ΕΥΡΩ.ΕΠΡΑΞΕ ΟΡΘΑ Η ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ Η ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ?ΜΗΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΑΡΞΗ Η ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ? ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 500 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΕΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΗ, ΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ Ή ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ 300,00 ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ<ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΕΤΗ,ΕΝΩ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ>ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΕΤΗ ΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΚΑΣΤΗΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ? Η ΠΟΛ 1167/2/8/2011 ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.
 11. Συνάδελφοι έψαξα στον ΚΒΣ και στο φόρουμ αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό: Eλεύθερος επαγγελματίας(γιατρός) θα μεταφερθεί σε νέα έδρα(δεν δηλώθηκε στην δου η νέα έδρα ακόμη) Αυτός όμως κάνει δαπάνες για την νέα έδρα δεχόμενος τιμολογία δαπάνων.Του συνέστησα τα τιμολόγια αυτά να αναφέρουν ως έδρα την τωρινή του διεύθυνση και ως τόπος αποστολής την μελλοντική του διεύθυνση. Έχω πρόβλημα αν τα παραστατικά αυτά περαστούν στο βιβλίο πριν γίνει η μεταβολή της έδρας στο μητρώο? Υπάρχει κάποιο έγγραφο ή ΠΟΛ του ΥΟ σχετικά με το παραπάνω θέμα? Ευχαριστώ σε όποιον συνάδελφο απαντήσει.
×
×
 • Create New...