Jump to content

Β25

simple Members
 • Content Count

  169
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Β25

 1. Μήπως αυτό λύνει το πρόβλημα? http://www.ika.gr/gr/infopages/news/apdprogs.cfm
 2. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά μας διαβάζεται, έτσι δεν είναι? Έχουμε και λέμε λοιπόν: Θέλουμε να μπορούμε να εκτυπώνουμε: 1. Εκκαθαριστικά και γιά τα δύο ΕΤΑΚ (Όλοι τα χάνουν, και μετά ψαχνόμαστε) 2. Ειδοποιητήρια πληρωμής φόρου εισοδήματος βάσει δήλωσης (Θα λέμε στους πελάτες μας τόσα είναι και μετά μέσω του e-banking ..............) 3. Όλη τη χρονιά να μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση/επιβεβαίωση είτε με ΑΦΜ είτε με ονοματεπώνυμο των στοιχείων κάποιου προσώπου. 4. Να μπορούμε να βλέπουμε την εικόνα κάθε φορολογούμενου, όπως είναι στο μητρώο της ΔΟΥ, έστω και με την χρήση των υπαρχόντων κωδικών. (Όλη η ανακατωσούρα που δημιουργείται οφείλεται στο γεγονός ότι κανένας δεν ξέρει τι είναι περασμένο εκεί μέσα). 5. Εξεύρεση/υιοθέτηση απλού τρόπου επαναγνωστοποίησης κωδικών πρόσβασης. Όπως καταλαβαίνετε δεν λέω τίποτα γιά πράγματα που απαιτούν την σύμφωνη γνώμη του χειρόγραφου συστήματος. Αυτά γιά τώρα ......................
 3. Καινούριο γραφείο με κρουστικό εκτυπωτή, λίγο οπισθοδρομικό δεν δείχνει?
 4. Γιατί το πλήρες κείμενο αυτού του νομοσχεδίου δεν υπάρχει πουθενά?
 5. Αυτά τα λέει απ' την αρχή ο κόσμος!!!!!!!!
 6. http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=167313 Φορολογικά θέματα συζητήθηκαν στην 6η ημερίδα ACCA και ΣΟΕΛ Η νέα φορολογική νομοθεσία και οι επιπτώσεις που έχει σε επιχειρήσεις και ιδιώτες ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην 6η Ημερίδα του Παγκόσμιου Σώματος Ορκωτών Λογιστών και Ελεγκτών (ACCA) σε συνεργασία με το ΣΟΕΛ που διοργανώθηκε την Τρίτη. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν ο γ.γ. του υπ. Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης ο οποίος τόνισε πως τον Σεπτέμβριο θα έρθει ένα νέο νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης του φορολογικού συστήματος στην Ελλάδα. Ακόμη ο επικεφαλής του ACCA σε θέματα φορολογίας στη Μεγ. Βρετανία, Chas Roy-Chowdhurry, σχολίασε σχετικά με το θέμα της φοροδιαφυγής πως «Η εφαρμογή του φορολογικού ελέγχου είναι ουσιαστικής σημασίας για την καταπολέμηση των φορολογικών κενών. Ο φορολογικός έλεγχος του 100% των επιχειρήσεων είναι αδύνατος και άσκοπος. Γενικά όλη η φοροδιαφυγή εμπίπτει στην κλίμακα μεταξύ δύο άκρων, της οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας και της πλήρης τήρησης των φορολογικών κανόνων, με εκείνους που εσκεμμένα δεν τηρούν και κάνουν προσπάθειες να συμμορφωθούν, αλλά κάνουν λάθη εν τω μεταξύ. Είναι σημαντικό οι προσπάθειες του φορολογικού ελέγχου να επικεντρώνονται στους τομείς με τους περισσότερους κινδύνους και σε όσους σκοπίμως φοροδιαφεύγουν».
 7. Ο Λοβέρδος μπορεί να βρήκε, εμείς με τόσους που έχουμε να φτύνουμε κάθε μέρα και κοντεύουμε να πάθουμε αφυδάτωση...
 8. Σε ποιόν ημερήσιο τύπο? Τοπικό, πανελλήνιας κυκλοφορίας, πολιτικό, αθλητικό, άλλα ημερήσια έντυπα, στην πρώτη σελίδα, στις μέσες σελίδες... τέλος πάντων δεν βάζουν ένα πρόστιμο, υπό μορφή έκτακτης συνδρομής, μπάς και γίνει τίποτα γιατί πολλή ηρεμία επικρατεί....................
 9. Μάλλον ο κλάδος μας δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον! Είναι τυχαίο που μέχρι τώρα δεν έχει ακουστεί τίποτα?
 10. Στο Ε9 δηλώνουμε ακίνητα που υπάρχουν την 1-1-2010. Επομένως ακίνητο που αποκτήθηκε μέσα στο 2009 και μεταβιβάστηκε πάλι μέσα στο 2009, δεν συμπεριλαμβάνεται στο Ε9 της 1-1-2010.
 11. Ψάχνονται με την συνιδιοκτησία τις πολλαπλές μισθώσεις και ότι άλλο ήθελε προκύψει ...
 12. Μήπως τελικά έγινε κάποια αλλαγή και δεν την πήραμε χαμπάρι? Η ευκολία με την οποία λένε ότι με εγκύκλιο θα "τακτοποιήσουν"!!! το νόμο, ρε μπας και ψηφίστηκε "οι εγκύκλιοι υπερισχύουν των νόμων"?
 13. Επειδή όλοι δεν τα βλέπουμε όλα, πως μπορούμε να μάθουμε τι ακριβώς ειπώθηκε?
 14. Αν χρειάζεται επιβεβαίωση ..... συμφωνώ και με το κείμενο και με την σκοπιμότητα της αποστολής του.
 15. Μόλις έμαθα ότι κάποιος ρώτησε σε ΚΕΠ και του είπαν πως οι άνω των 75 ετών δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση ............. άλλοι αποδημούν στους ουρανούς και οι κληρονόμοι τους τρέχα γύρευε ............. άλλοι φεύγουν σε άλλα κράτη ........ τα ταμεία έχουν λάθος σε πολλά ΑΦΜ (η σύνταξη μεταφέρθηκε στην σύζυγο αλλά ο ΑΦΜ είναι του συζύγου) .......... υπάρχουν και οι κουτοπόνηροι ....... ίσως να είναι και μικρός ο αριθμός.
 16. Και επειδή δεν γνωρίζουν όλοι τι θα πεί ΑΠΔ, προτείνω να προστεθεί: ΑΠΔ: Αναλυτική Περιοδική Δήλωση, υποβάλλεται από το έτος 2002 διαδικτυακά απ' τις επιχειρήσεις (απ' τους λογιστές των επιχειρήσεων) και περιέχει όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δεδομένα των εργαζομένων, τόσο αναλυτικά που ανά πάσα ώρα και στιγμή το ΙΚΑ μπορεί να πεί ... κύριε εργοδότη μας οφείλεις ακριβώς τόσα, και μακροπρόθεσμα, κύριε εργαζόμενε την τάδε ημερομηνία θεωρείσαι συνταξιούχος. Μην μας χαλάτε ένα σύστημα που κουραστήκαμε γιά να στηθεί και μας βγαίνει η ψυχή να το λειτουργούμε!
 17. Κυρίως σ' αυτό (το χρωματισμένο) πρέπει να βρίσκονται τα επιχείρηματά μας. Αν θέλουμε να το κάνουμε πιό σκληρό, θα μπορούσαν να μπούν κάποιες φράσεις της μορφής "επειδή κάποτε κάποιος νόμος αγοράστηκε ... επειδή έτσι (με τον καινούριο νόμο) το ΙΚΑ παύει να γνωρίζει ποιοί του χρωστάνε, και αυτό μας βάζει σε σκέψεις ... σαν διαδυκτιακή ομάδα σκέψης και παρέμβασης λογιστών-φοροτεχνικών γνωρίζουμε το ζήτημα καλύτερα και πληρέστερα από οποιαδήποτε επαγγελματική τάξη ... δικαιούμαστε να απαιτήσουμε την επιστολή μας αυτή να την διαβάσει ο αρμόδιος υπουργός, και να ενημερωθούμε γι' αυτό ...".
 18. Όλα αυτά τα νησιά δικά μας είναι και πρέπει να τα υπερασπιστούμε. Τι να τα αφήσουμε να μας τα πάρουν οι Γερμανοί? Γιά άλλη μιά φορά αποδεικνύεται πόσο φωτισμένη ηγεσία έχουμε!
×
×
 • Create New...