Προς το περιεχόμενο

MARINA

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    260
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από MARINA

  1. Καλημερα! Φροντιστήριο έκανε δηλωση ένταξης στο φπα τον Αύγουστο, έκοβε αποδείξεις είσπραξης μέχρι τωρα, υπέβαλλε δήλωση φπα και τώρα θα δηλωσει απένταξη απο το φπα.

    Το ερώτημα μου είναι οι α.π.υ που θα κόψει τώρα θα έχουν τρέχουσα ήμερομηνία, ή θα πρεπει να συμφωνούν με τις αποδείξεις είσπραξης?

    ευχαριστω

  2. Η έννοια του "προσωρινά" είναι λίγο αφηρημένη στο Υπουργείο Οικονομικών..Απο 2 Οκτωβρίου είναι απενεργοποιημένη και ο μήνας έχει 20..

    Τουλάχιστον να βγάζανε μια ανακοίνωση του ΠΟΤΕ περίπου θα ανοίξει..Άντε γιατί αν συνεχίσει αυτό το βιολάκι θα κάνω προώθηση του τηλεφώνου στο taxis να απαντάνε αυτοί στα τηλέφωνα

    Eλα καλε..... τι 2 τι 20 ...... ενα μηδεν η διαφορα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3.  

    ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ GSIS
    "Μα 12 μέρες απενεργοποιημένο το ΦΠΑ? Πόσες μέρες θέλετε να φτιάξετε το καινουριο έντυπο?
    Μέσα στον Οκτωβρη περιμένατε να το σχεδιάσετε? Από πότε έχει ψηφιστεί ο νόμος? Δεν μπορουσατε να ειχατε το προγραμμα έτοιμο. Μα όλα τελευταία στιγμή? Ποτε θα σταματήσει αυτή η προχειρότητα, να σοβαρευτείτε λίγο?
    Εχουμε καμιά εκτίμηση πότε θα ανοιξει , να ξέρουμε ποτε να κανουμε κι εμείς τις δουλειές μας?"
     
    ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ
    "Αξιότιμε κύριε 
     
      Σχετικά με το ερώτημα σας, όπως αναφέρεται και στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας μας, η υποβολή της δήλωσης ΦΠΑ για το 3ο τρίμηνο 2015 και τον 9ο μήνα 2015 είναι απενεργοποιημένη προσωρινά, λόγω ισχύος  νέας έκδοσης εντύπου Φ2 (πολ. 1182/2015 & 1191/2015), επί του παρόντος δεν έχει δοθεί ημερομηνία έναρξης της υποβολής.
     
    Πάντα στην διάθεσή σας
    Κέντρο Εξυπηρέτησης Ηλεκτρονικά Συναλλασσομένων
    Γ.Γ.Δ.Ε  Υπουργείου Οικονομικών."

     

    ΩΡΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!!!

  4. Σας παρακαλω επιβεβαιωστε μου.

    ο Α τιμολογει πωληση εμπορευματων σε Τουρκο πελατη. Τα εμπορευματα φευγουν απο τον Β (αλλη πολη), με ΔΑ προς Τουρκια οπου θα αναφερονται τα στοιχεια του Α. Επειδη ο Α κοβει τιμολογια χειρογραφα  μπορει  να φτιαξει το INVOICE  σε ενα word??

    Χάνω κατι??

  5. Σας παρακαλω επιβεβαιωστε μου.

    ο Α τιμολογει πωληση εμπορευματων σε Τουρκο πελατη. Τα εμπορευματα φευγουν απο τον Β (αλλη πολη), με ΔΑ προς Τουρκια οπου θα αναφερονται τα στοιχεια του Α. Επειδη ο Α κοβει τιμολογια χειρογραφα  μπορει  να φτιαξει το INVOICE 

  6. Η συμβαση ορισμενου χρονου ληγει 29/8. Ο εργοδοτης θέλει να την απολύσει τώρα, και να παρει και ταμειο ανεργίας. Θα κάνω εντυπο Ε7 προσδιορίζοντας την ημερομηνία λήξης της σύμβασης και την τελευταία εργάσιμη, ή πρεπει να κάνω Ε6(καταγγελία σύμβασης εργασίας)??

    παρακαλώ S.O.S.!!!!

  7. Αρχικη εμπροθεσμη δηλωση φπα 1/15 χρεωστικο 2545,00ε. Δεν ειχε καταχωρηθει μια φορτωτική. Την ανακαλυπτω τώρα και η αξια του φπα ειναι 3ε. Κάνω τροποποιητικη δηλωση και προκυπτει πιστωτικο 3ε. το ποσό αυτό το μεταφέρω προς έκπτωση στο 2/15?? 

    ??????????

  8. Αρχικη εμπροθεσμη δηλωση φπα 1/15 χρεωστικο 2545,00ε. Δεν ειχε καταχωρηθει μια φορτωτική. Την ανακαλυπτω τώρα και η αξια του φπα ειναι 3ε. Κάνω τροποποιητικη δηλωση και προκυπτει πιστωτικο 3ε. το ποσό αυτό το μεταφέρω προς έκπτωση στο 2/15?? 

  9. μολις επικοινωνησα με το 2103375718 τηλ. υπουργειο και μου είπαν ότι η αποφαση για 20/8 και 26/8 έχει παει να παρει ΦΕΚ......

    ΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ?ΚΑΙ ΠΩς ΘΑ ΕΡΘΕΙ ???ΧΕΛΩΝΑ!!!

  10. αν υποχρεούται να υποβάλλει δήλωση εισοδήματος θα βάλεις το πραγματικά καταβαλλόμενο τίμημα που κατέβαλε στο έτοσ 2014 συν τα έξοδα (Επίσης λαμβάνονται υπόψη μόνο τα ποσά που πραγματικά καταβάλλονται στο φορολογικό έτος (ποσό δόσης, προκαταβολής κ.τ.λ.) και όχι το συνολικό ποσό της αγοράς που πιθανόν μέρος του να καταβληθεί σε επόμενο φορολογικό έτος. Βέβαια δεν ξέρω κατα πόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να αμφισβητηθεί έπειτα από έλεγχο της ΔΟΥ το συνολικό τίμημα λόγω της μεγάλης διαφοράς που υπάρχει. Αν κάποιος συνάδελφος το έχει αντιμετωπίσει(αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη λόγω πρόσφατης νομολογίας) ας πεί τη γνώμη του.

    ευχαριστω

  11. γνωρίζει κάποιος εαν ο παρακρατηθείς φόρος απο μισθωτή εργασία ναυτικού (αξιωματικός), ΔΕΝ συμψηφίζεται??

     

    έχω ναυτικό με σύνταξη και μισθό. Στην ηλεκτρονική καρτέλα φαίνονται κανονικά μισθός, σύνταξη, αναλογών-παρακρατηθής φόρος και ποσό αλληλεγγύης.

    το ποσό αλληλεγγύης του μισθού προστίθεται στην αλληλεγγύη της σύνταξης και φαίνονται στον κωδ.333, 

    Ο αναλογών φόρος του μισθού φαίνεται στον στον κωδ.257.

    Ο παρακρατηθείς φόρος του μισθού δεν φαίνεται-προστέθηκε πουθενά.

    Αραγε πρόκειται για λάθος του συστήματος??  Η ΓΓΠΣ ισχυρίστηκε οτι το θέμα είναι φορολογικό και δεν ασχολήθηκε με την περίπτωση.

    ΔΕΝ προβλεπεται κωδικος για τον παρακρατουμενο φορο των ναυτικων. Μονο για τον αναλογουντα. Η εεκκαθαριση γινεται σωστα. Κανενα προβλημα

  12. Αγορά α' κατοικιας 29/10/2014 αξίας 10,000ε και αντικειμενικής 98,000ε, δηλώνεται ή όχι στον κωδ.735 του ε1? και αν ναι ποιο ποσό? έχω μπερδευτεί. ευχαριστω

    KANEIS????

  13. Αγορά α' κατοικιας 29/10/2014 αξίας 10,000ε και αντικειμενικής 98,000ε, δηλώνεται ή όχι στον κωδ.735 του ε1? και αν ναι ποιο ποσό? έχω μπερδευτεί. ευχαριστω

  14. Κατοικος εξωτερικού με συνταξη από το ικα 5600ε, φορολογείται με 22% χωρίς να υπολογίζεται η μείωση των 2100ε. ΣΩΣΤΑ?? φορος 1150ε. Μπορώ να κάνω κάτι?? 

  15. Για την εισφορά αλληλεγγύης, δε λαμβάνεται υπόψη η μείωση του 30%.

    ΣΤΟ περσινο εκκαθαριστικό μου λέει "εισόδημα επιβολής εισφοράς 9940", δηλαδή το μειωμένο τεκμαρτο!!!! Φέτο το χάσαμε ή πρέπει να μιλήσω κάπου?

  16. Συνταξιουχοι ανω των 65 ετων εξακολουθούν να εχουν μειωση 30% στα τεκμήρια? σε δήλωση συνταξιουχου με τεκμήρια 14200ε περσυ στο εκκαθαριστικο 9940ε (14200-30%) και φέτος μου υπολογίζει 142ε αλληλεγγύη.

    Τα εισοδήματα του είναι κάτω των 7000ε.

  17. καλημερα! πελάτισσα μισθωτή μου έφερε αποδείξεις από το ΙΚΑ με έξοδα μετακίνησης και επίδομα ασθενείας που έλαβε μέσα στο έτος λόγω ασθενείας της. Πρέπει να να περάσω κάπου στη δήλωση και που? Με τι παραστατικό και δικαιολογία? Ευχαριστώ πολύ!!!

    ??????

  18. καλημερα! πελάτισσα μισθωτή μου έφερε αποδείξεις από το ΙΚΑ με έξοδα μετακίνησης και επίδομα ασθενείας που έλαβε μέσα στο έτος λόγω ασθενείας της. Πρέπει να να περάσω κάπου στη δήλωση και που? Με τι παραστατικό και δικαιολογία? Ευχαριστώ πολύ!!!

×
×
  • Δημιουργία νέου...