Jump to content

myorgos

simple Members
 • Content Count

  78
 • Joined

 • Last visited

About myorgos

 • Rank
  *

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλημέρα. Ο κανονικού καθεστώτος δεν μπορεί να κόψει ΤΠΥ. Η παροχή εργασίας πληρώνεται μόνο με εργόσημο. Όσον αφορά την ΙΚΕ νομίζω ότι δεν χρειάζεται αλλά ψάξε το λίγο δεν είμαι σίγουρος.
 2. Καλημέρα. Στέλιο δεν ξέρω ακριβώς τη νομοθεσία αλλά μπορώ να σου πω ένα ζωντανό παράδειγμα. Γερμανός που κατοικεί στην Ελλάδα και παράγει εδώ ελαιόλαδο, αγοράζει και από άλλους παραγωγούς και το βγάζει χύμα (σε δεξαμενή με αυτοκίνητό του), το πάει στη Γερμανία όπου το συσκευάζει και το πουλάει πόρτα πόρτα. Άρα το ίδιο θα ισχύει και για κάποιον Έλληνα. Δεν χρειάζεται να το τυποποιήσει εδώ. Βέβαια αν εκεί πρέπει να το πουλήσει σε κάποιο κατάστημα λιανικής ίσως αλλάζει. Αλλά χύμα σε δοχεία ή ακόμα και δεξαμενή μπορεί να το πουλήσει όπου θέλει και να το μεταφέρει όπως θέλει. Εγώ από ζωντανά παραδε
 3. εννοώ αν είναι αγρότης του κάνεις έναρξη. οι λόγοι είναι πολλοί. δυστυχώς δεν μπορώ να στους αναλύσω τώρα. αλλά αν συντρέχει κάποιος λόγος πρέπει να του κάνεις έναρξη.
 4. Άρα καταρχήν πρέπει να έχει έναρξη ως αγρότης ειδικού. Όσον αφορά την επιδότηση σου γράφω από το βιβλίο "Φορολογικός και Λογιστικός Σύμβουλος του Αγρότη" στη σελίδα 320 "Διευκρινίζεται ότι στο ποσό των επιδοτήσεων, περιλαμβάνεται οποιοδήποτε ποσό επιδότησης ή ενίσχυσης καταβλήθηκε στον αγρότη, όπως πράσινη ενίσχυση, βασική ενίσχυση, ενίσχυση για γεωργούς νεαρής ηλικίας, συνδεδεμένες ενισχύσεις, εξισωτική, ειδική ενίσχυση για το βαμβάκι κ.λ.π. Δεν θεωρούνται επιδοτήσεις ή ενισχύσεις και δεν λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του ορίου των 5000€, οι κάθε είδους ενισχύσεις από το κράτος για την
 5. Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ!!! Ο συνάδελφος λέει ότι το κληρονόμησε και να του κάνει έναρξη για να το περάσει ως αγροτικό. Αλλά από την στιγμή που δεν έχει αγροτικό εισόδημα δεν μπορεί να το πάρει ως αγροτικό.
 6. Πώς παίρνει επιδότηση; Έχει κάποιο χωράφι; Παρουσιάζει αγροτικό εισόδημα; Αν συντρέχει κάποιος λόγος του κάνεις έναρξη ως αγρότη ειδικού καθεστώτος. Και αν ξεπέρασε μία από τις 2 βασικές προϋποθέσεις (5000€ επιδοτήσεις ή 15000€ αγροτικά προϊόντα) τότε τον πας στο κανονικό. Στις επιδοτήσεις μετράνε όλες οι επιδοτήσεις.
 7. Δε νομίζω ότι παίζει ρόλο αν θα κάνει έναρξη ή όχι ως αγρότης (είτε ειδικού είτε κανονικού καθεστώτος). Αφού την άδει τη βγάζει το Υπουργείο Μεταφορών. Εκεί για να περάσει αγροτικό Ι.Χ. στο όνομά του θα του ζητήσουν εκκαθαριστικό όπου να φαίνεται ότι έχει αγροτικό εισόδημα. Από τη στιγμή που δεν έχει αγροτικό εισόδημα τότε δεν θα μπορεί να το περάσει ως αγροτικό αλλά θα γίνει αλλαγή να το κάνει επαγγελματικό. Για μένα ξεκίνα από το Μεταφορών να δεις τι θα σου πουν και μην του κάνεις έναρξη ακόμα ως αγρότη.
 8. Ρε παιδιά έχουν περάσει ήδη 3 μέρες και πάμε για την τέταρτη. Δηλαδή τόσο δύσκολο να βγάλουν μία ανακοίνωση να πουν παράταση έως τότε και μετά αν θέλουν το καταργούν αν δεν θέλουν πάλι το καταργούν αυτό το αίσχος. Έχω αρχίσει και αναρωτιέμαι υπάρχει κάποιος στο υπουργείο που ασχολείται ή την έχουν κοπανήσει σιγά σιγά και δεν μας λένε τίποτα. Δηλαδή ακόμα και για κάτι τόσο απλό πρέπει να πάρουμε έγκριση από την τρόικα; Τέτοιο σήριαλ ούτε ο Φώσκολος.
 9. Όπως και στις αποκλίσεις των ΜΥΦ 2014 που έριξαν το σύστημα από την Παρασκευή και δεν μπορούσαμε να στείλουμε τίποτα και την Τρίτη δούλευε μια χαρά αλλά παράταση δεν ανακοινώθηκε ποτέ έτσι και τώρα πάλι γραμμένους μας έχουν. Υπάρχει κάποιος με αρμοδιότητες στο υπουργείο ή οι σύλλογοι μιλάνε με τις καθαρίστριες; Το θέμα δεν είναι αν τελικά δώσουν παράταση και μέχρι πότε αλλά ότι μας έχουν φορτώσει με εργασίες που πέφτουν η μία πάνω στην άλλη, έχουν κλείσει τις ΔΟΥ στις μικρές περιοχές και πρέπει να τρέχουμε 50 και 100 χιλιόμετρα μακριά για μία υπογραφή και αντί να μας βοηθούν για να κάνουμε την
 10. Συνάδελφοι καλημέρα. Μόλις τώρα μίλησα με την ΓΓΔΕ στο 2103375720 και μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για παράταση. Αλλά μου το τόνισε "Δεν υπάρχει πληροφόρηση" παράταση ίσως δοθεί. Αύριο με το καλό θα ανακοινωθεί.
 11. Συνάδελφοι καλημέρα (πού την είδα;!) Υποθέτω ότι δεν μπορεί να στείλει κανείς περιοδική. Από την Τετάρτη το μεσημέρι προσπαθώ να στείλω την τελευταία και συνέχεια το ίδιο μήνυμα. Δεν μπορούμε μπλα μπλα μπλα. Έχει ακόμα πρόβλημα; Καλή συνέχεια σε όλους.
 12. Βασικά εχτές δεν προλάβαινα να ψάξω με τίποτα. Δηλαδή υπάρχει και άλλη εισφορά αλληλεγγύης εκτός της γνωστής; Μα καλά πόση αλληλεγγύη πια; Θα πάθουμε τίποτα με τόση αλληλεγγύη! Ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο σας.
 13. Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει αλλά εισφορά αλληλεγγύης δεν έχει παρακρατηθεί σε κανέναν συνταξιούχο. Κάνω και εγώ την δήλωση σε έναν συνταξιούχο του στρατού και του βγάζει να πληρώσει φόρο. Οπότε με ρωτάει γιατί να πληρώσει από την στιγμή που του έχουν γίνει οι κρατήσει κάθε μήνα από την σύνταξη. Του λέω λοιπόν ότι δεν του έχουν παρακρατήσει την έκτακτη εισφορά. Και τότε γίνεται κάτι μαγικό! Μου παρουσιάζει τα ενημερωτικά που του στέλνουν κάθε τρίμηνο όπου φαίνεται κρατημένη η έκτακτη εισφορά και με το παραπάνω. Φανταστείτε ότι στην εκκαθάριση του βγαίνει περίπου 170€ και του έχουν κρατήσει πε
×
×
 • Create New...