Προς το περιεχόμενο

Panos Kal.

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    46
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από Panos Kal.

  1. Καλημερα σε ολους.Θα ηθελα τη βοηθεια - γνωμη καποιου σε μια περιπτωση που μου εχει τυχει.

    Καθηγητης μαθηματικων ο οποιος παραδιδει ιδιαιτερα μαθηματα χωρις φυσικα να ειναι διορισμενος θελει να κανει εναρξη επαγγελματος.

    Θα κανει λογικα με κωδικο παραδοση ιδιαιτερων μαθηματων.

    Μπορει να νοικιασει χωρο και να παραδιδει μαθηματα εκει ή ειναι παρανομο;

  2. Προφανώς υπάρχει κάποιο λάθος στον ΑΦΜ... Καλύτερα να πάτε στο ΙΚΑ  για διόρθωση, ώστε να στείλουν τα ποσα σωστά. Μετά τη διόρθωση, θέλει περίπου μια βδομάδα για να εμφανιστεί η ηλεκτρ. πληροφόρηση.

     

     

    Σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.

  3. Σε βεβαιωση συνταξης που τυπωσα και εγω απο το ΙΚΑ σημερα η συνταξη του φορολογουμενου δεν εχει καταχωρηθειο στο Ε1 οποτε το καταχωρησα στο κωδικο 343.

    Με το ΕΚΑΣ τι γινεται που δεν μπορω να το καταχωρησω. Πρεπει και εγω με βαση τη παραπανω απαντηση να παω στο ΙΚΑ;

  4. Τελικα λειτουργει για το χαρτοσημο 1,2 η εφαρμογη στο taxis;

    Ειναι αυτο ακριβως που υπαρχει κατω απο τη μισθωτη εργασια;

    Και αν ναι θα βαλω ακαθαριστες αμοιβες και στις μισθωτες και στο χαρτοσημο;

  5. Καλησπέρα.

    Με τις καινούργιες αλλαγές ποιος είναι ο φόρος μεταβίβασης εταιρικών μεριδίων σε τρίτους σε Α.Ε(παλιά ήταν 5%).αν δεν υπάρχει φόρος υπεραξίας;

  6. Καλημερα σε ολους.Θα προσπαθησω να ειμαι σαφης προς τους συναδαλεφους σε ενα θεμα που δεν το γνωριζω καθολου.

    Ασφαλισμενος στον ΟΓΑ θελει να κανει εναρξη οικοδομικες εργασιες.Η επιδοτηση που παιρνει απο τον ΟΓΑ ειναι 1700,00€.

    Κανοντας εναρξη καταρχην θα συνεχισει να παιρνει την επιδοτηση αν ο τζιρος απο τις οικοδομικες εργασιες ειναι πολυ μεγαλυτερος απο τα τιμολογια αγροτικων προιοντων που εχει;

    Και 2ον υποθετω οτι για να παρει απαλλαγη απο τον ΟΑΕΕ θα πρεπει με καποιο τροπο να εχει εστω ελαχιστη ασφαλιση στο ΙΚΑ;

  7. Καλησπερα.

    Εχω κανει εναρξη επαγγελματος λογιστης και ταυτοχρονα εργαζομαι σαν μισθωτος.

    Ουσαστικα κυρια εργασια μου ειναι μισθωτος αλλα για καποιους πελατες που διατηρω εξω εχω κανει και εναρξη.

    Εχω απαλλαγη απο τον ΟΑΕΕ και σαν πτυχιουχος ΑΕΙ ειμαι γραμμενος στο οικονομικο επιμελητηριο.

    Λογω ενασχολησης και με τη φωτογραφια θελω να κανω επεκταση δραστηριοτητας.

    Αυτονοητο κανω επεκταση σε ΚΑΔ καταρχην και ξεκιναω και με ενα ΤΠ αθεωρητο(ΤΠΔΑ θεωρημενο με βαση τα παλια δεδομενα) λογικα με βαση τα νεα δεδομενα μιας και θα χρειασθει να κοψω αποδειξη σε επιτηδευματια και ταμειακη στο μελλον για αποδειξεις λιανικης.

    Περα από αυτα γνωριζει κανεις αν χρειαζεται να γραφτω και σε εμπορικο επιμελητηριο;

    Λογικα η απαλλαγη μου χρησιμοποιειτε κανονικα.

    Τι αλλο απαιτειτα για την ολοκληρωση της επεκτασης;

    Ρωταω απο δω μηπως καποιος αν το γνωριζει απ ευθειας πριν ξεκινησω να ρωταω.

  8. για την  φοροδιαφυγή όλα αυτά ?

    ρε πλακά μας κάνετε ?

    στήριξη του γ..... τραπεζικού συστήματος είναι

    υ.γ σορρυ για το ρε :)

     

     

    Δεν εχεις αδικο...

    Ειναι και αυτο μια παραμετρος και εκδοχη.

  9. Λυθηκε τελικα.Το γραφω εδω μηπως το χρειασθει καποιος.

    Κωδικος εντυπου Δ13

    Δηλωνουμε εναρξη λειτουργιας Φ.Η.Μ.

    Προσοχη στον αριθμο μητρωου ταμειακης που εχει το βιβλιαρακι.

    Το γραφουμε εμεις και βγαινει αυτποματα ο τυπος ταμειακης.

    Προσοχη στη σειρα αριθμησης αν τυχον εχουν προηγηθει αγορες ταμειακων προηγουμενα χρονια.

    Προσοχη στον αριθμο σελιδων που ζηταει στο τελος οποτ βαζουμε πχ 1-55 και ειναι ο αριθμος σελιδων που εχει το βιβλιαρακι με τον αριθμο θεωρησης.

    Δ.Α. ξεχωριστα για τα εμπορευματα.

    Δ.Α. ξεχωριστα για ταμειακη.

    Και φυγαμε για εκθεση... :)

  10. Καλημερα.Ξαναεπαναφερω το θεμα.

    ΑΕ κοβει στην εδρα της αποδειξεις λιανικης μηχανογραφημενες.

    Θα συμμετεχει σε εκθεση οποτε για την αποφυγη αγορας χειρογραφων αποδειξεων λιανικης αποφασισαμε αγορα ταμειακης ετσι ωστε το εκει προσωπικο να γλιτωσει χρονο απο το χειρογραφο.

    Καταρχην γνωριζεται κωδικο γνωστοποιησης στο taxis;

    Δευτερον αυτη θα χρησιμοποιειται αποκλειστικα εκτος μιας και εντος εδρας οπως ειπα κοβεται αποδειξη λιανικης μιχανογραφημενη.

    Να δηλωσω αποκλειστικη χρηση εκτος;

    Κατι αλλο που πρεπει να προσεξω;

  11. Φυσικα αν και στις περισσοτερες δημοσιευσεις αν δεν κανω λαθος αναφερεται η περιπτωση χρωστικης Prorata.H αποροια μου αφορα τη χρεωση κυριως οσον αφορα 8* ή 63 .Οπως επισης και τι γινεται με τις νεες περιοδικες οσον αφορα το κωδικο 411 της περιοδικης και αν εκει θα πρεπει να αφαιρω το 3%  αν η prorata ας πουμε ηταν 97%

  12. Σε περίπτωση πιστωτικου ΦΠΑ 31/12,καταθετωντας την εκαθαριστικη το πιστωτικο μειωνεται λόγω Prorata αλλα συνεχιζει να υπαρχει πιστωτικο η εγγραφη που θα γινει τη νεα χρονια ειναι η χρεωση της ομαδας 8(Εκτ. & Ανοργ. εξοδα) και πιστωση του 33.13.90 με το ποσο της ProRata;

  13. Επιχειρηση με ΑΜΕ στο ΙΚΑ εχει να στειλει ΑΠΔ πανω απο 3 τριμηναιες με αποτελεσμα οι κωδικοι να εχουν απενεργοποιηθει.Γνωριζει κανεις τι χρειαζεται να γινει για να ενεργοποιηθουν προκειμενου να γινει ηλεκτρονικη προσληψη;

  14. Γινεται τελικα αντιγραφη γιατι το εψαχνα και εγω.

    Πατωντας Δημιουργια περιοδου υποβολης τικαρετε το κουτακι ¨Αντιγραφη ΑΠΔ προηγουμενης περιοδου¨ και επιλεγετε τη περιοδο που θελετε να αντιγραψετε.

  15. Α.Ε. το 2011 δεν καταχωρησε τους τοκους δανειου στον ισολογισμο με αποτελεσμα χρεωστικη δηλωση 10.000€.Η δηλωση δεν πληρωθηκε εμπροθεσμα με αποτελεσμα ο επιχειρηματιας σημερα που χρειαζεται να προχωρησει σε αλλαγη συμβασης με τη ΔΕΗ να υποχρεουτε να εξοφλησει τη ληξιπροθεσμη οφειλη εφαπαξ.Μιας και οι καιροι ομως ειναι δυσκολοι ο ιδιος αρνειται να εξοφλησει το ποσο με την δικαιολογια του δεν εχω.Για τη χρηση του 2011 εχει ελεχθει απο το ΣΔΟΕ και τα βιβλια του εχουν κλειστει.Μπορει σημερα να αλλαξει κατι στον ισολογισμο του 2011 ή κανοντας καποια ενεργεια να αλλαξει το αποτελεσμα της δηλωσης του 2011 συμπεριλαμβανοντας τους τοκους του 2011;Ή οτι κανει αν μπορει να κανει κατι μπορει να γινει μονο σημερα;

  16. Εταιρεια συμμετεχει σε εκθεση και πουλα προιοντα της εκδιδοντας θεωρημενες αποδειξεις λιανικης πωλησης.Στο τελος της εκθεσης εχει εκδοσει 300 αποδειξεις περιπου με συνολικο τζιρο 3000€.Μπορει να γινει συγκεντρωτικη καταχωρηση των αποδειξεων σε μια εχοντας απο πισω συννημενη κατασταση με τα παραστατικα ή υποχρεωτικα καταχωρηση ενα ενα;

  17. Οταν ομως ο φωτογραφος δεν παραδιδει φωτογραφιες παρα μονο cd απο καλυψη μυστηριου θεωρουν οτι πρεπει να εχει ταμειακη??? σιγουρα θα παει κωδικο 401 στο ε1 αλλα αν δεν εχει ταμειακη και κοβει απυ ειναι παραβαση?

    Οπως απαντησε και ο ΝΙΚΟΣ Μ η δραστηριοτητα του φωτογραφου χαραχτηριζεται ως εμπορικη.

    Προσωπικα σε αντιστοιχη περιπτωση δικη μου προχωρησα στην αγορα ταμειακης μηχανης για τον πελατη μου.Το αν τις παραδιδεις σε ηλεκτρονικη μορφη ή σε εντυπη δεν εχει σημασια μιας και στις 2 περιπτωσεις εχουμε παραγωγη και πωληση.

  18. Μια παρατήρηση . Σε τέτοιες περιπτώσεις θα φροντίζεις να έχεις γραπτή απάντηση της υπηρεσίας, ώστε αν κάποτε αλλάξουν γνώμη , χωρίς όμως να έχουν μεταβληθεί οι συνθήκες και τα δεδομένα με βάση τα οποία πήρες την απάντηση, να μην έχεις πρόβλημα εσύ .

    Εχεις απολυτο δικιο.Και ετσι θα πραξω.

  19. Επαναφερω το θεμα ζητωντας εμπειρικες πληροφοριες.

    Φωτογραφος με εδρα το σπιτι του παρευρισκεται σε γαμους βαπτισεις,τραβωντας φωτογραφιες και παραδιδωντας τες σε ηλεκτρονικη μορφη(cd).

    Διαβαζοντας καποια σημεια του κωδικα καθως και ολα τα παραπανω με βαση τις παραπομπες σας η εκδοση Α.Π.Λ. σε συναλλαγες με ιδιωτες μου φανταζει πιο λογικη.Επειδη ομως δεν ημουν σιγουρος απευθυνθηκα στη ΔΟΥ στο τμημα του Κωδικα ρωτωντας και περαιτερω πληροφοριες.

    Μου απαντησαν πως το μονο που χρειαζεται να θεωρησω(για πελατη μου) ηταν ΑΠΥ περιγραφωντας του ακριβως τι θα κανει ο φωτογραφος.

    Σημερα τον πηραν τηλεφωνο και του ειπαν οτι τελικα χρειαζεται ταμειακη μηχανη κοβωντας Α.Λ.Π. σε ιδιωτες και ΤΠΔΑ σε χονδρικες.Αυτο που σκεφτομουν εγω στην αρχη.Τελικα τι ισχυει;Εχει συμβει κατι παρομοιο σε καποιον;

    Ευχαριστω για το χρονο και τυχον απαντησεις.

×
×
  • Δημιουργία νέου...