Jump to content

ATHANASIA

simple Members
 • Content Count

  78
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Upvote
  ATHANASIA reacted to PROAKIS in Η δυναμικη του ΟΧΙ κατα της λιτοτοτητας των μνημονιων θα αξιολογηθει οσονουπω.   
  κοιτάξτε κάντε προεξόφληση και προβολή στο μέλλον.
   
  ένα πράγμα μόνο να θυμάστε "δεν έχει γυρισμό ο δρόμος είναι δίχως επιστροφή  ή τον περπατάς μέχρι τέλους ή μην μπαίνεις καθόλου στον κόπο." κάτσε στα αυγά σου ,εάν δεν μπορείς ,εάν σε φοβίζει η επόμενη μέρα.
   
   
  Το ΝΑΙ σε αυτή την Ευρώπη ,σημαίνει ξεσάλωμα του νεοφιλελευθερισμού.  τα λένε δεν τα κρύβουν ,μισθοί Βουλγαρίας ,υπερ-φορολόγηση φυσικών και νομικών προσώπων ,πλην συγκεκριμένων πολύ μεγάλων.
   
  μάζεμα οικονομικής δραστηριότητας σε μεγάλα σχήματα  και οι υπόλοιποι υπάλληλοι δηλ. ο θάνατος του εμποράκου,του λογιστάκου ,του φουρνάκου,του αγρότη κλπ.
   
  αυτό το λένε "άνοιγμα" κλειστών επαγγελμάτων. άλλο η κατάργηση ελαχιστών αμοιβών.
   
  πως επιτυγχάνεται, με διάγγελμα ,με νόμο ,δια της βίας?
   
  όχι με την μέθοδο του "νεκρού σημείου".   σου βάζουμε τόση γραφειοκρατία ,τόσους φόρους ελάχιστους (βλέπε τέλος) ,τόσα έξοδα και τέτοιες προδιαγραφές χώρων-πιστοποιητικών που για να ανταπεξέλθεις πρέπει να κάνεις τζίρο 100 . στα 98 μπαίνεις μέσα. Οταν μείνουν σε κάθε κλάδο 2-3  πάμε σε ολιγοπώλια και συμφωνίες τιμών.
   
  πάμε κοινωνικό κράτος.  εξαφάνιση και ότι πληρώνεις (εάν έχεις δουλειά ) παίρνεις ,αλλιώς πεθαίνεις, 5 πάνω -5 κάτω σιγά.
   
  παιδεία ,ομοίως γεννήθηκες φτωχός ας πρόσεχες.
   
  Είχαμε την τύχη και τα προλάβαμε.
   
  Επίσης τσάκισμα της κατοχής ακινήτων . από ΕΝΦΙΑ μέχρι και φόρο ιδιοκατοίκησης. αυτό είναι το επόμενο.
   
  Στόχος η ιδιοκατοίκηση από 75% να πάει στο 25-30%.
   
  Αυτά δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα ,είναι ο λεγόμενη ΟΝΕ 2 ταχυτήτων. ανάλογα σε ποια ανήκεις ακολουθείς τον μέσο όρο.
   
  Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας .
   
  Οταν συμβεί αυτό ,εκεί είναι πολύ επικίνδυνο το διπλό νόμισμα.  Η ανεργία θα έχει πάει στην στρατόσφαιρα ,έρχονται οι ξένοι επενδύτες και πληρώνουν σε τοπικό νόμισμα ,ενώ οι εξαγωγές σε σκληρό αφορούν μόνο αυτούς. αυτές οι πωλήσεις εγγράφονται στο ΑΕΠ και οι δείκτες ευημερούν ,ενώ ο κόσμος εξαθλιώνεται ,βλέπε Ταυλάνδη.
   
  Η Ταυλάνδη έχει ανάπτυξη 8-10% και όμως το κοριτσάκι εκπορνεύεται για ένα δολάριο.
   
  Αφού δεν παράγουμε ζούμε  πάνω από τις δυνατότητες μας δηλ. από το 8 πρέπει να πάμε στο 1.   Αυτός είναι ο δρόμος του ΝΑΙ. το 1 θα το παίρνεις στις ΕΟΖ.
   
   
    Το ΟΧΙ  ΟΧΙ και τι σημαίνει "επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων".
   
  ότι θα πας στο 1 τάχιστα είναι σίγουρο ,το πόσο θα ανέβουμε  εξαρτάται από την δουλειά που θα ρίξουμε.
   
   
  Πάντως αν πάμε στον Σόιμπλε ένα 60% ΝΑΙ και μετά από 6 μήνες φωνάζουμε-γκρινιάζουμε  και ωχ τι μας κάνεις και αχ δεν μας λυπάσαι θα μας στείλει ψυχίατρο και θα έχει  δίκιο.
 2. Upvote
  ATHANASIA reacted to ype in Η δυναμικη του ΟΧΙ κατα της λιτοτοτητας των μνημονιων θα αξιολογηθει οσονουπω.   
  Το προσπέρασα κατ΄αρχήν για να μην εκτρέπουμε τη συζήτηση.
  Αλλωστε ελάχιστοι ασχολούνται πλέον........ κι εγώ δεν έχω και πολλή αυτοπεποίθηση σ΄αυτά.
   
  Είμαι παλιά καραβάνα.!  και μη βιαστείς....... δεν κάνω ελιγμούς...... έχω ξεκάθαρη άποψη γι αυτό δεν την πατάω.
   
  Δεν ξέρω τι θα πούνε. Φαντάζομαι πως κάποιο μικρό αντάλλαγμα θα έχουν πάρει για να μπορούν να το πουλήσουν.
  Πάντως σε ότι με αφορά τώρα δεν έχω κανένα ενδυασμό αφού το ΟΧΙ δεν θα μπορεί να παρερμηνευτεί.
   
  Το δυσάρεστο είναι ότι υπήρχε εμπειρία και έπρεπε να έχει εκτιμηθεί. Ας είχαν διαβάσει πιο προσεκτικά την ιστορία του Αλλιέντε.
  Δεν μπορώ όμως να κάνω πως δεν βλέπω το περιβάλλον μέσα στο οποίο έπρεπε να προσπαθήσουν. Τα εμπόδια, τις αντιδράσεις, τις τρικλοποδιές, την τρόικα εσωτερικού, τα συμφέροντα, τις παγίδες. Εντελώς τοξικό περιβάλλον. Και στήθηκε από τους άλλους εδώ και πολλά χρόνια. Βέβαια και ο πρώην συνασπισμός είχε ψηφίσει Μααστριχ αλλά εσχάτως παραδέχθηκε πως ήταν λάθος.
   
  Αλλά κυρίως πιστεύω, δεν προμήνυε τίποτα θετικό αυτή η πολύπλευρη διεύρυνση του στελεχικού δυναμικού και της εκλογικής βάσης....
  Μητρόπουλος, Τσουκαλάς, Κουρουμπλής, Ραχήλ, Κούλογλου, Χρυσόγονος, Ραφτόπουλος, Κατσέλη, παλιότερα ο Τατσόπουλος, ........ και πρόεδρος ο Πάκης. Στήνεις μόνος σου τις παγίδες για να πέσεις μέσα;
   
  Δεν περίμενα στα οικονομικά κανένα θαύμα. Ελπίζω μόνο να έχει σταματήσει αυτός ο απίστευτος αυταρχισμός της ακροδεξιάς των ΣαμαροΒενιζέλων και να έχουμε μια πιο ομαλή καθημερινότητα έστω και σ΄αυτή την ανάπηρη αστική δημοκρατία.
 3. Upvote
  ATHANASIA reacted to ype in Κ. ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥ Υ.Ο.ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ?   
  Με ξάφνιασες......
  Που τον ξέρεις εσύ τον Τσακνιά;
  Ναι ήταν γυναίκα του. Ο Δήμος "έφυγε" τον περασμένο Νοέμβρη
   
   
   
  Πάμε πάλι από την αρχή και δεν θα επανέλθω γιατί φαίνεται σαν  να υπερασπίζομαι το σύριζα ενώ έχω ήδη δηλώσει πως έχει χάσει το παιχνίδι αφού μπαίνει σε κουβέντα με τους "θεσμούς" και ότι θα ήθελα να έχει ήδη υπογράψει ένα διάταγμα που να ξηλώνει όλο το μνημονιακό κράτος. Προσπαθώ να πω ότι αφ' ενός σε μια τέτοια "κόντρα" θα είσασταν όλοι αντίθετοι, αφ' ετέρου ότι δεν είναι δυνατόν λογιστές, υποτίθεται ενήμεροι και γνώστες της σχετικής νομοθεσίας να ζητάτε ευθύνες από λάθος πρόσωπα.
  Θα σας παραθέσω το σκεπτικό της ερώτησης του  Κ.Μητσοτάκη που περιέχει τελικά και την νομική βάση πάνω στην οποία στηρίζεται ο εκτελεστικός βραχίονας του φορολογικού μηχανισμού.
   
   
   
  Σας παρέθεσα παραπάνω το link αλλά προφανώς δεν το διαβάσατε.
  Όλα αυτά που μας ταλαιπωρούν στο πλαίσιο της διαδικασίας είσπραξης των φόρων  (έκδοση εγκυκλίων, προγραμματισμός μηχανογραφικών συστημάτων, κλπ) είναι ευθύνη της ΓΓΔΕ.
  Οι υπουργοί έχουν μόνο την ευθύνη της νομοθέτησης.
  Κι εγώ θα ήθελα ήδη να έχουν νομοθετήσει την αλλαγή του φορολογικού συστήματος ώστε να γίνει δίκαιο και να μην  γδέρνει τους πιο φτωχούς όμως αυτό είναι μονομερής ενέργεια.
  Πόσοι από εσάς θα στηρίζατε μια τέτοια επιλογή και θα αντέχατε τις συνέπειες ?
  Διαφωνώ ότι έπρεπε να παραιτηθεί. Όλα τα άλλα έπρεπε να έχει ξηλώσει γιατί αποδεικνύεται πόσο δίκιο έχει το ΚΚΕ όταν λέει πως δε γίνεται αλλαγή πολιτικής μέσα στην ΕΕ.
  Δε φαντάζεστε τι ζητάνε και που παρεμβαίνουν.
  ΄Εχουν θέσει ζήτημα και στις αλλαγές του υπουργείου παιδείας θεωρώντας τις μονομερείς ενέργειες παρόλο που δεν έχουν δημοσιονομικό ενδιαφέρον.  Ακόμη και στο θέμα της παραγωγής τσίπουρου από τους μικρούς παραγωγούς έχουν ζητήσεις να υπάρξει παρέμβαση, να απαγορευτεί η παραγωγή και η διακίνησή του.
   
   
  Ο Πανούσης είναι στ΄αλήθεια σε ένα δύσκολο υπουργείο γιατί εκτός όλων των άλλων έχει να διαχειριστεί και φασιστικούς θύλακες και φασιστική νοοτροπία μέσα στις δομές εξουσίας του υπουργείου του. Είναι  γνώστης της εγκληματολογίας και των δομών της εξουσίας αλλά δεν ελέγχει απόλυτα το σύστημα.
  http://unfollow.com.gr/web-only/18604-elaspan
  Οι απόψεις του όμως  για την αριστερά δεν μπορεί να μην δέχονται κριτική από αυτούς στους οποίους αναφέρεται.
   
  Δεν ξέρω τι διαφορετικό θα έλεγε ο Θεοχάρης, (τίποτα ουσιαστικά) αλλά σας υπενθυμίζω ότι στη θέση του Θεοχάρη είναι η Σαββαΐδου.
   
  Αν η αποτελεσματικότητα μετριέται στην εφαρμογή του υφιστάμενου νόμου, ξαναλέω, αρμόδια είναι η ΓΓΔΕ.
  Δεν νομίζω όμως ότι αυτοί που ψήφισαν συριζα ήθελαν αποτελεσματικότητα σ' αυτό κι ας μην ήξεραν τι τους περιμένει με την εφαρμογή του 4172.
  Αλλαγή πολιτικής ήθελαν και αλλαγή του νόμου αλλά ταυτόχρονα δε θέλουν και μονομερείς ενέργειες. (τρικυμία)
  Κι αυτή είναι και η ευθύνη του συριζα που τους άφησε να πιστεύουν ότι αυτό γίνεται.
   
  Κι εγώ συμφωνώ να μην αρχίσει τα "λυπάμαι αλλά δεν συμφωνούν οι θεσμοί" αλλά να στείλει τους θεσμούς από ‘κεί που ήρθαν και να τ΄αλλάξει όλα.
  Να είστε εκεί να τη στηρίξετε όμως κι όχι να αρχίσετε τα περί μονομερών ενεργειών
   
   
   
  Ούτε αυτά είναι ευθύνη και αρμοδιότητα της αναπληρώτριας υπουργού οικονομικών.
  πχ για τις βεβαιώσεις ΙΚΑ ψάξτε το Ροβέρτο που επίσης έπρεπε να έχει πάει σπίτι του αλλά τότε θα φωνάζανε όλοι ότι ο συριζα διώχνει τους ικανους (?) και διορίζει τους "ημέτερους"
   
   
   
  Κανονικά δεν χρειάζεται απάντηση σε υποτιθέμενους ειδικούς όταν αναφέρονται σε αριθμούς που είναι αυταπόδεικτη η αλήθεια τους (ή το ψέμα)
  Αλλά:
  12500-4500=8000
  Για να αφαιρείς μόνο ΤΕΒΕ σημαίνει ότι είναι «μπλοκάκιας», άρα με κλίμακα μισθωτών.
  Αν όμως δεν είναι (αφού κάτι μπορεί να αφαιρείς για να λές καθαρά 6900 κι όχι 8000) ο φόρος είναι 26% και είναι 6900*26%=1794
  Αν έχει προκαταβολή θα είναι 1794*55%=986,7 και σύνολο =2780,7
  Λογικά όμως θα πρέπει να έχει και περυσινή προκαταβολή προς συμψηφισμό. Με περίπου ίδιο εισόδημα και φόρο θα είχε ισόποση προκαταβολή προς συμψηφισμό,  οπότε κάτι δεν μας λες.
  Ο Συνταξιούχος των 16900 με 22% και αφαίρεση 2100 πληρώνει 16900*22%=3718-2100=1618.
  Οπότε η σύγκριση είναι τα 1794 του «επιχειρηματία» με τα 1618 του συνταξιούχου.
  Αν πληρώνει μόνο 400 σημαίνει ότι έχει ήδη προπληρώσει τα υπόλοιπα.
  Ετσι για να μαθαίνεις αριθμητική.
  Το ότι ο ένας έχει συντελεστή 26% κι ο άλλος 22%, ο ένας έχει αφορολόγητο κι ο άλλος όχι, είναι άδικο αλλά  είναι γιατί 140 χρόνια (κι όχι 40) είναι τοις πάσι γνωστό ποιός έκρυβε εισοδήματα και ποιός πλήρωνε στο 100% του εισοδήματός του (οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Ειδικά δε τα τελευταία 30 δεν έκλεβε μόνο φόρο εισοδήματος αλλά και ΦΠΑ που πληρώνει ο καταναλωτής, άρα κατα πλειονότητα μισθωτοί και συνταξιούχοι (πάλι)
  Τέλος, ο λ/σμός πάντα πρέπει να πληρώνεται από αυτόν που είναι υπεύθυνος.
  Και ο υπεύθυνος για τον 4172/2013 δεν είναι η Βαλαβάνη.
   
  Επίλογος:
  Το μόνο σίγουρο είναι πως στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται.
  Ψάξτε ποιός είναι ο λύκος γιατί εμείς είμαστε τα πρόβατα.
  Τουλάχιστον να ξέρουμε ποιος και γιατί μας κυνηγά κι όχι να τα βάζουμε με το τσοπανόσκυλο
 4. Upvote
  ATHANASIA reacted to SophiaL in Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 Νοεμβρίου της Διαδικτυακης Ομαδας Παρεμβασης λογιστων   
  http://www.enallaktikos.gr/ar8485el_kalesma-apo-tin-diadiktyaki-omada-paremvasis-logistwn-gia-ta-xaratsia-kai-tin-yperforologisi.html#.VED6XsDE2Ug.facebook

  http://left.gr/news/711-syntagma-panelladiki-sygkentrosi-diamartyrias-enimerosis-logiston-forotehnikon
   
  πάμε!! πάμε!!
   
 5. Upvote
  ATHANASIA reacted to Roxanne in νέο site για την υποβολή πίνακα προσωπικού κλπ   
  Τηλεφώνησα σήμερα στο 
  Τηλ.Υποστήριξης ΣΕΠΕ (έντυπα Ε4,Ε8,Ε9,Ε10) τηλ: 2105289281
  ΟΑΕΔ (έντυπα Ε3,Ε5,Ε6,Ε7) τηλ: 2109989102 (τηλεφωνικό κέντρο)
   
  θαύμα-θαύμα! απαντήσανε!
   
  Εγώ: -Καλημέρα σας θα ήθελα να ρωτήσω για το νέο έντυπο Αριθμ. 29502/85 
  (ΦΕΚ Β' 2390/08-09-2014)
  Υπαλληλος ΟΑΕΔ: -Ποιό?
  -Το έντυπο που έχει ενσωματώσει το Ε3καιΕ4
  -Ποιό έντυπο μου λέτε; δεν υπάρχει αυτό!
  -Μα ισχύει απ τη  δημοσίευση στο ΦΕΚ 8/9/2014
  -Εμείς δεν το έχουμε
  -Πως θα είμαι σίγουρη ότι δεν παραβαίνω τον νόμο; τα πρόστιμά σας είναι Δρακόντεια!
  -Αφού σας είπα δεν υπάρχει το έντυπο τι νόμο να παραβείτε;
  -Νόμο του κράτους
  -Τι να σας πώ κυρία μου...αν ...όταν έρθει αυτός ο νόμος βλέπουμε....
 6. Upvote
  ATHANASIA reacted to tas in ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ Ε9 ...ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΊΝΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ............   
  Σημασία έχει οτι πήραν το μήνυμα.....εμείς πότε θα πάρουμε κανα ξύλο να τους κυνηγήσουμε  
 7. Upvote
  ATHANASIA reacted to SARAKINOS in Οι Λογιστές στο "The Voice"   
  Πατριδογνωσία
  Ο Στάθης στον eniko
  Τελευταία δημοσίευση: 07/03/2014 19:24
   
  Βιβλίο. Βάλλεται.
  Φάρμακο. Βάλλεται.
  Μεροκάματο, μισθός, εργασία. Βάλλονται.
  Αξιοπρέπεια. Βάλλεται.
  Κατοικία. Βάλλεται.
  Η ασφάλιση, η νοημοσύνη,βάλλονται.
  Ποιος θέλει να ζει έτσι; Ποιοι τον αναγκάζουν να ζει έτσι;
  Χωρίς ελπίδες, χωρίς προσδοκίες.
  Με τόση λεηλασία γύρω του, τόση θλίψη μέσα του.
  Ενας λαός που δεν γελά πια - μόνον που πειράζει ο ένας τον άλλον, κυρίως μέσα απ’ το διαδίκτυο, με το οξύτατο εκείνο χιούμορ που συνήθως αναπτύσσεται σε κοινωνίες υπό αυταρχικό (ακόμα και δικτατορικό) καθεστώς, ένα χιούμορ που δεν λυτρώνει, αλλά ακόμα περισσότερο πικραίνει...
  Τα σχολεία; Βάλλονται.
  Οι μικροεπιχειρήσεις; Στραγγαλίζονται.
  Παιδιά που κρυώνουν, που υποσιτίζονται.
  Η άμυνα. Αποσαθρώνεται.
  Τα νοσοκομεία; αγωνίας τόποι.
  Η ύπαρξη η ίδια. Βάλλεται.
  Αντιθέτως, τα σκάνδαλα συνεχίζονται.
  Η σπατάλη. Συνεχίζεται.
  Οι μίζες. Κατισχύουν.
  Οι φόροι. Υπερυψούνται!
  Τα δάνεια αυξάνονται και πληθύνονται. Τα χρέη, δημόσια και ιδιωτικά, Γαργαντούες. Πίθοι των Δαναΐδων, βυτία ο «Αχόρταγος».
  Τρελοί μισθοί για γκόλντεν μπόυς; Τόόόσοι, με το συμπάθιο...
  Τι έχει αλλάξει απ’ όσα μας έφεραν έως εδώ, εκτός απ’ τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που μας χειροτέρεψαν;
  Η διαπλοκή; εδραία!
  Η Διαφορά; Σήπεται αισίως.
  Τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ; Πέλαγος, αρχιπέλαγος, ωκεανός, βάλτος.
  Ο αμοραλισμός; Ζει και βασιλεύει.
  Ο κυνισμός; Σκοτώνει, ζει και βασιλεύει.
  Ζυγός ανυπόφορος η ευτέλεια στην οποίαν μας έχουν βυθίσει.
  Ασφυξία η γελοιότητά τους: τα παπαγαλάκια των οκτώ, οι 58,
  το «ποτάμι», εν Ιορδάνη βαπτίζεται ο Σταύρος και αποκαθαίρεται από παν ζωύφιο: Γιωργάκη, ΔΟΛ, Mega, Σημίτη και ιδού το αεί νεάζον κενό αλλαλάζον
  ως καινό κι απάνω τούρλα, ως μεγάλο έργο που έχει εγκαινιασθεί τρεις φορές από τον κ. Σαμαρά, τρεις φορές από τον κ. Χρυσοχοΐδη, τρίτη και καλύτερη απ’ το Εργολαβάτο,
  να πληρώνει διόδια ο ραγιάς,
  να πληρώνει χαράτσια ο ραγιάς,
  να πληρώνει Δημόσια (ιδιωτικού ενδιαφέροντος) τηλεόραση ο ραγιάς και να γελάνε μαζί του φοροφυγάδες, Λίστες Λαγκάρντ, offshore, ΜΚΟ και Τρόικα.
  Διότι η αγριεμένη Τρόικα, η φοβερή και τρομερή Τρόικα, το τρίο «Λάθη», το τρίο «ζωή σε λόγου σας», γελάει! - πότε άλλοτε δόθηκε η ευκαιρία στον Χάρο να θερίζει μια χώρα, με τόσα κυβερνητικά ποντίκια να τον ακολουθούν σκληρίζοντας: γάμα τους διότι δεν γίνεται αλλοιώς, γάμα τους για να μην πάνε οι θυσίες τους χαμένες, γάμα τους γιατί τα θέλει ο κώλος τους, μαζί τα φάγαμε,
  είναι τεμπέληδες, είναι διεφθαρμένοι, είναι λαϊκιστές.
  Υποτελής η χώρα; Προτεκτοράτο.
  Γενίτσαροι; Βεβαίως! ο κ. Στουρνάρας: «θα κάνω ό,τι είπε ο ΟΟΣΑ».
  Ανδρείκελα; Βεβαίως! «Ουδείς αναμάρτητος» καθώς είπε ο κ. Σαμαράς δηλώνοντας υποταγή στην κυρία Μέρκελ.
  Ποιος θέλει να ζει με τέτοιους ταγούς; Φοβισμένους τους ίδιους που σκορπάνε τον τρόμο στους άλλους! Ποιος θέλει να ντρέπεται μια ζωή για τη ζωή του;
  Να είναι ζούδι σαν τον κ. Αδωνη Αδη Γεωργιάδη που θαυμάζει τους Τροϊκανούς και δεν φοβάται τον καρκίνο (των άλλων).
  Αναλγησία; Με το καντάρι.
  Δειλία και δολιότης; Κοντέινερ της COSCO.
  Ευθυκρισία; O κ. Βενιζέλος μπουκάρει στη Συρία, αναγνωρίζει τουςφασίστες της Ουκρανίας, συνομιλεί με διαπραγματευτές του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους.
  Τσίρκο! Πέντε ευρώ εισιτήριο και είσαι μέσα. Δεν έχεις πέντε ευρώ για εισιτήριο; ακόμα πιο μέσα.
  Πάρε τα χάπια σου και σκάσε.
  Ο,τι απέμεινε απ’ τη ΔΕΗ, τα τραίνα, τα λιμάνια, η γη -το Ελληνικό- πωλούνται σε τιμές τσίρκου. Ενέργεια, αγωγοί, υδρογονάνθρακες, από ευλογίαγίνονται κατάρα, στην Κύπρο, εδώ, παντού - σφαχτάρια ξανά για τα σφαγεία οι άνθρωποι. Γιατί;
  Για τις τράπεζες . Τους τοκογλύφους. Τις πολυεθνικές.
  Για το παράλογο! να επανακεφαλαιοποιείς τις τράπεζες με δικά σου λεφτά για να μπορούν να σου πάρουν το σπίτι. Για τον αμοραλισμό τουμασκαρά που σου λέει συνεχώς ψέματα
  ότι δεν θα βάλει άλλα μέτρα κι όλο βάζει!
  Του ψευταρά που σου λέει ότι βγαίνουμε απ’ το Μνημόνιο, χωρίς να σου λέει ότι μπαίνουμε στο επόμενο...
  Πόσοι από μας δεν έχουμε σιχαθεί αυτή τη γλίτσα;
  Πόσοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι φάουσα ήταν η ψευδής ευμάρεια(για όσους την «έζησαν») - διότι για τους υπόλοιπους μόχθος ήταν και τότεαυτό που σήμερα έγινε σκλαβιά κι ατίμωση.
  Πόσοι από μας δεν έχουμε νοσταλγήσει τις ελπίδες μας, τις προσδοκίες μας και τα όνειρά μας. Πριν τα παιδιά μας να μαραζώσουν, πριν να αρχίσουν ναξενιτεύονται, πριν οι γέροντές μας να σκύψουν ντροπιασμένοι τα λευκά τους κεφάλια - αυτοί πότε θα προλάβουν; τι θα προλάβουν;
  Και οι νέοι! Πόσες γενιές θα ξοδέψει η πατρίδα ώσπου να σταθεί στα πόδια της ή να χαθεί;
  Ποιος μας δίκασε να ζούμε τέτοια ζωή; ο Γιωργάκης; ο κ. Σημίτης; ο κ. Σαμαράς; Τα Aφεντικά τους; Και ποιοι είναι αυτοί που έχουν δικαίωμα ζωής ή θανάτου πάνω μας; Ποιος τους το έδωσε; Η ψήφος μας; όχι! Τηνυπεξαίρεσαν. Για άλλα ζητούσαν την εντολή και άλλα έκαναν. Και μία και δύο καιτρεις και πολλές φορές.
  Και τώρα θα ξανακάνουν το ίδιο.
  Οσο μένουν ατιμώρητοι, θα προδίδουν τον λαό, για όσο ο λαός τους φοβάται, δεν τους περιφρονεί
  αφήνει τον εαυτόν του να εξαπατηθεί - για μιαν ακόμη φορά! Υπάρχει αυτή η φορά; ή τα ψέματα τελείωσαν;
  Φαίνεται να τελειώνουν.
  Για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση ένα μεγάλο ποσοστό του λαού χειραφετήθηκε απ’ τον δικομματικό μονοκομματισμό, η ισχύς των ΜΜΕ της διαπλοκής έχει κλονισθεί, η Ν.Δ. βαίνει συρρικνούμενη ως άλλο ΠΑΣΟΚ και οι προσπάθειες των Δυνατών για ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού προκειμένου να παγιδεύσουν εκ νέου τον λαό αποδεικνύονται ξεθυμασμένες - τύπου «μας πήρε το ποτάμι»...
  Για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της μονεταριστικής εποχής και της αντιδραστικής παλινόρθωσης, ένας ευρωπαϊκός λαός, ο ελληνικός, κατάμεγάλο ποσοστό που βαίνει προς μεγαλύτερο δείχνει να ξεφεύγει απ’ τον πολιτικό κομφορμισμό του ευρωπαϊκού συστήματος, και να στρέφεται προς την Αριστερά.
  Για πρώτη φορά από την εγκαθίδρυση της νεοφιλελεύθερης δικτατορίας, ένας ευρωπαϊκός λαός δεν αντιδρά φοβικά, καταφεύγοντας στην αγκαλιά της εξουσίας ή στις φενάκες της ακροδεξιάς, παρά μόνον κατά μικρό μέρος, πολύ μικρότερο του μεγαλύτερου, εκείνου
  που αναζητά πια όλο και πιο θερμά να ξαναζήσει.
  Να ξαναζήσει, ξαναπαίρνοντας αυτά που αξίζουν στον άνθρωπο: ελευθερία, ψωμί, αξιοπρέπεια, παιδεία, υγεία.
  Λίγο, αν δει ο λαός ότι μπορεί να καταφέρει αυτό που οι δυνάστες του, αλλά και οι ψοφοδεείς, τον διαβεβαιώνουν ότι είναι ακατόρθωτο, γίγαντας θα υψωθεί και όλα θα τα αλλάξει...
   
  email: [email protected]
   
   
  Σημείωση :
  Ισως μόνο η πένα του Στάθη μπορεί να αποδώσει την σημερινή κατάσταση που βιώνουμε.
  Το αντέγραψα χωρίς άλλα σχόλια, εκτός από τις υπογραμμίσεις στις τελευταίες παραγράφους, για να καταδείξω πως πρέπει να αναφέρονται από τον τύπο, τα θέματα που θίξαμε στην Πλατεία στις 7 του Μάρτη.
 8. Upvote
  ATHANASIA reacted to broster in Oποιος απουσιάσει από το Σύνταγμα στις 7 του Μάρτη...τελείωσε.   
  Σημασία έχει το αποτέλεσμα και ότι πρέπει όλοι μαζί να παρεμερίσουμε διαφορές (πραγματικά τις ψάχνω !!!) αλλά και να βάλουμε στην άκρη οποιασδήποτε ιδεολογικές - πολιτικές καταβολές που όλοι έχουμε . Αυτή τι στιγμή πραγματικά είμαστε οι μόνοι που έχουμε αντιληφθεί το τι ακριβώς γίνεται και ακόμη χειρότερα το τι ακριβώς θα γίνει και είμαστε από τις ελάχιστες επαγγελματικές ομάδες που έχουμε τη Δύναμη να ανατρέψουμε το σκηνικό υπέρ ΟΛΩΝ μας .
   
  Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά ότι ΚΑΙ η συγκέντρωση στις 07/03 είναι προϊόν αγωνίας ΟΛΩΝ των συναδέλφων και πρέπει όλοι οι συνάδελφοι και όχι μόνο να υποστηρίξουν την κραυγή που βγάζουμε και όχι να κρυφτούν πίσω από ξύλινες δικαιολογίες .....
   
  Θέλω να πιστεύω ότι ΚΑΙ η ΠΟΦΕΕ τελικά θα υποστηρίξει τη συγκέντρωση αυτή .
 9. Upvote
  ATHANASIA reacted to TSAMOUTALOS in Oποιος απουσιάσει από το Σύνταγμα στις 7 του Μάρτη...τελείωσε.   
  ΣΥΝΆΔΕΛΦΕ ΒΟΥΤΑ ΛΙΓΟ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ , ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΛΗΤΟΥΝ , ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΙ ΟΣΟΙ  ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΖΟΦΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ. ΑΣ ΜΗΝ ΣΚΑΒΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΛΑΚΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ... ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΩΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΚΕΠΑΣΕΙ!
 10. Upvote
  ATHANASIA reacted to ΡΩΜΑΝΟΣ in Ειδικό Βιβλίο τροποποίησης ωραρίου εργασίας και υπερωριών   
  θΑ ειναι στα Ελληνικα αραγε γραμμενη ;
 11. Upvote
  ATHANASIA reacted to SARAKINOS in Διαμαρτυρία 4/2/2014 στο Υπουργείο Οικονομικών.   
  Μπράβο στα παιδιά που βρέθηκαν στην Πλατεία, δεν έχει σημασία αν ήταν 800 ή 8.000 ή 80.000, μπράβο στον Κίμωνα με την ντουντούκα, (στην Κατοχή θα έσκιζες με το «χωνί») μπράβο στους οργανωτές συλλόγους (αν και κάπως αργά κινήθηκαν) , αλλά , πάνω από όλα, πέρα από όλα, αξίζει ο Επαινος στα παιδιά από την Θεσ/νίκη,  που ξεκίνησαν αυτήν την κίνηση , που έριξαν τον σπόρο για να φυτρώσουν οι 12.000 υπογραφές και που σήμερα ήταν η αρχή για τον αγώνα τους, τον αγώνα όλου του κλάδου, δεν λέω τον αγώνα μας, δεν ήμουν εκεί και γνωρίζετε όσοι  ήσασταν παρόντες γιατί…
  Αύριο ξημερώνει μια καλύτερη μέρα ! Να είστε όλοι καλά.
  Δεχθείτε τον χαιρετισμό μου από την Πάρο…
 12. Upvote
  ATHANASIA reacted to G.E.S. in Διαμαρτυρία 4/2/2014 στο Υπουργείο Οικονομικών.   
  μπραβο  ,   πρωτη φορα  στην Ελλαδα  ,  δειξαμε  οτι  ο κλαδος μας ,  ειναι   παρων  ,   ειμασταν  πολλοι , ενωμενοι  , δυνατοι.
   
  στο     ΣΥΝΤΑΓΜΑ  ,   ΚΑΡΑΓ. ΣΕΡΒΙΑΣ   ,  ΟΘΩΝΟΣ   ,   ΑΜΑΛΙΑΣ   ,     ΝΙΚΗΣ       βροντοφωναξαμε   ,  οτι
   
  αν δεν  επαναφερουν  τον     ν.  2523       ,   εκει  θα  ειμαστε  συνεχεια  ,  θα τους    " κατσουμε στο σβερκο   " 
   
  μπραβο   στους συναδελφους  και στις αλλες  πολεις  ,  για τις κινητοποιησεις τους   , καλη δυναμη  για τη συνεχεια
 13. Upvote
  ATHANASIA reacted to ΧΡΥΣΑ in Διαμαρτυρία 4/2/2014 στο Υπουργείο Οικονομικών.   
  ΛΑΙΚ...ΛΑΙΚ...ΛΑΙΚ...
   
  ΜΠΡΑΒΟ ΣΑς....ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ !!!
   
  Περιμενω και εδω στο Ηρακλειο την Παρασκευη να γινει χαμος...
   
  Αντε κρητικακια , δειξτε ποιοι ειστε !!!!!
 14. Upvote
  ATHANASIA got a reaction from ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ in Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της Διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης   
  Σπρώξε… σπρώξε οι σύλλογοι  παίρνουν εμπρός ……αν και  θα έπρεπε να είναι πρωτοπόροι .
  Πιστεύω στη δράση μέσα από τις συλλογικότητες, όπως πιστεύω ότι προοδευτικός άνθρωπος είναι εκείνος που προσπαθεί να τις θέτει πάντα εμπρός από τις ευθύνες τους ! Και πάλι μπράβο σε όσους πίστεψαν σε αυτή την κίνηση, από την αρχή και την στήριξαν.
  Είμαι σίγουρη ότι θα βρούμε τον τρόπο να πάμε παρακάτω ενωμένοι!
 15. Upvote
  ATHANASIA reacted to ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ in Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της Διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης   
  Προς:
  Πρωθυπουργό κ Σαμαρά.
  Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα
  Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα
  Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη
  Υπουργό Εργασίας κ .Βρουτση
  Υφυπουργό Εργασίας κ.  Κεγκέρογλου
   
  Κοιν:
  Πρόεδρο Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Κυδωνάκη
  Πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών κ. Πανίδη.
  Περιφερειακά Οικονομικά Επιμελητήρια Κρήτης
  Περιφερειακά Εμπορικά Επιμελητήρια Κρήτης
  Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Κρήτης
  Taxheaven.gr – M.M.E.
   
   
  Θέμα: Δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου Λογιστών Κρήτης.
   
  Κύριοι,
   
              Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε για την ίδρυση Συντονιστικού Οργάνου Λογιστών Κρήτης.
  Η ίδρυσή του ήταν υποχρεωτική και επιβεβλημένη λόγω της επιβολής των εξοντωτικών προστίμων του Ν. 4174 (Ποινολόγιο).
   
              Το συντονιστικό αυτό όργανο δημιουργήθηκε με τη συνεργασία όλων των συλλόγων λογιστών κάθε νομού της Κρήτης, οι οποίοι ομόφωνα, αποφάσισαν ότι πρέπει να αντισταθούν στις διατάξεις του νέου Ποινολογίου το οποίο έχει ισχύ από την 1/1/2014, και οδηγεί μαθηματικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας, όχι στον συνετισμό τους ή την πάταξη της φοροδιαφυγής/εισφοροδιαφυγής  αλλά αντίθετα, στο οριστικό κλείσιμό τους.
   
              Η πάγια θέση μας είναι ότι πρέπει να επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα στις ουσιαστικές φορολογικές παραβάσεις (μη έκδοση ή μη καταχώρηση φορολογικών στοιχείων, απόκρυψη φορολογητέας ύλης, πλαστά ή εικονικά στοιχεία κ.τ.λ.) και στις ουσιαστικές ασφαλιστικές και εργατικές παραβάσεις (π.χ. η διαπίστωση ανασφάλιστου εργαζομένου).
              Σε καμία περίπτωση όμως δεν συμφωνούμε με την επιβολή αυστηρών έως και εξοντωτικών προστίμων, π.χ. σε  περιπτώσεις εκπρόθεσμων δηλώσεων για μικρό χρονικό διάστημα και μάλιστα όταν δεν υπάρχει πρόθεση φοροαποφυγής.
               Επίσης είμαστε αντίθετοι στην επιβολή του προστίμου ύψους 10.550 για κάθε ένα λάθος  στις Ασφαλιστικές Περιοδικές Δηλώσεις που αφορούν εργαζομένους οι οποίοι έχουν προσληφθεί κανονικά, έχουν γίνει οι συμβάσεις και οι καταστάσεις προσωπικού στην επιθεώρηση εργασίας και κυρίως έχουν αναρτηθεί όλα αυτά  στο ηλεκτρονικό σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας !!.
   
              Κυρίως δεν συμφωνούμε σε εξοντωτικά πρόστιμα που αφορούν απλά σε λάθη, όταν οι Διοικήσεις της Χώρας μας έχουν προβεί στο παρελθόν σε χιλιάδες αβλεψίες και λάθη που οδήγησαν σε οικονομικά και κοινωνικά κόστη τεραστίου μεγέθους χωρίς να υποστούν απολύτως καμία τιμωρία.
   
           Κύριοι,   
             Η δράση του Συντονιστικού μας Οργάνου έχει ως σκοπό την συντονισμένη αντίδραση όλων των συλλόγων του Νομού μας, με κοινές δράσεις σε κοινό τόπο και χρόνο.
   
              Ήδη έχει αποφασισθεί την εβδομάδα αυτή να ενημερώσουν οι σύλλογοι λογιστών όλες τις επαγγελματικές οργανώσεις του κάθε νομού (Ομοσπονδίες, Επιμελητήρια, Συλλόγοι κτ.λ.)  σε Ενημερωτικές Ημερίδες για το μέγεθος της καταστροφής που μπορεί να επιφέρουν οι διατάξεις του Ν. 4174 στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στόχος μας η παράλληλη κινητοποίηση και των Επαγγελματικών Οργανώσεων.
             
              Επίσης σε συνεργασία με νομικούς αναζητούνται όλες οι νομικές αυτές ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να προστατευθούν αυτές οι επιχειρήσεις.
   
              Τέλος στόχος του συντονιστικού οργάνου αποτελεί και η δημιουργία παράλληλων οργάνων σε κάθε περιφέρεια της Χώρας μας  ώστε να συντονίζουν και να επιβλέπουν το θέμα.
   
              Η δράση μας θα συνεχισθεί μέχρι να διορθωθεί ο Νόμος με σκοπό να πετύχουμε να επιβάλλονται οι αυστηρές ποινές μόνο για τις ουσιαστικές φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις, και να ακυρωθούν οι υπόλοιπες που επιβλήθηκαν.
  Είναι προφανές ότι οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, εάν επιβληθούν τα παραπάνω πρόστιμα, οι περισσότερες από  αυτές θα διακόψουν τη λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα νέο κύμα ανεργίας, που θα αποτελείται από ανθρώπους που συντηρούσαν, μέχρι χθες, από την επιχείρησή τους την οικογένεια τους. 
   
  Με τιμή
  Για το Συντονιστικό Όργανο Λογιστών Κρήτης
  (Εκπροσωπείται το 100% των Συλλόγων Λογιστών της Κρήτης)
   
  Οι εκπρόσωποι Ηρακλείου:
  1. Για τον Σύλλογο Λογιστών Φοροτεχνικών Μεσσαράς: Κουγιουμτζής Ζαχαρίας
  2. Για την Ένωση Λογιστών - Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Ηρακλείου:  Μπαριτάκης Παύλος
  3. Για τον Σύλλογο Οικονομολόγων Ηρακλείου: Πρινιωτάκης Νικόλαος           
   Ο εκπρόσωπος Ρεθύμνου:
  4. Για τον Σύλλογο  Λογιστών - Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Ρεθύμνου: Ουρανός Εμμανουήλ
   
   Ο εκπρόσωπος Λασιθίου:
            5. Για τον Σύλλογο Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Λασιθίου: Μαρκάκης Εμμανουήλ
   
    Οι εκπρόσωποι Χανίων:
          6. Για τον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Φοροτεχνικών μελετητών Ν. Χανίων:  Λενταράκης Βασίλειος
           7. Για τον Σύλλογο Αδειούχων Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Χανίων: Σταυρουλάκης Κων/νος 
   
   
   
   
   
  Υ.Γ Μέχρι το απόγευμα θα έχει αποσταλλεί σε όλους τους παραλήπτες 
 16. Upvote
  ATHANASIA reacted to STAGAFOT in Προβλέψεις για αποζημίωση προσωπικού...   
  ΚΩΔ 462 ΣΤΟ Φ10
 17. Upvote
  ATHANASIA reacted to ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ in Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της Διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης   
  Και κάτι για τους προβληματικούς συλλόγους. 
  Δεν φταίει ο σχηματισμός τους αλλά οι διοικήσεις τους.
  Αυτό είναι τεράστιας σημασίας θέμα.
  Αυτό σημαίνει ότι αγαπάς τον σύλλογο, συμμετέχεις στον σύλλογο, και αγωνίζεσαι για εκπροσώπους που σε εκφράζουν. 
  Θυμώνεις με πρόσωπα και όχι με τις λέξεις "σύλλογος" ή "συνδικαλιστές" 
  Θυμώνεις για παράδειγμα με τον Σταυρουλάκη ή τον Καμπάνη. Όχι που να πάρει ο διάβολος με τους συλλόγους  και τους συνδικαλιστές γενικά. 
 18. Upvote
  ATHANASIA reacted to ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ in Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της Διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης   
  Τώρα διαβάζω και την Κατερίνα. 
   
  Παιδιά κάνετε μεγάλο λάθος.
  Ο στόχος μας αυτή την στιγμή είναι ένας. Το Υπουργείο και όχι οι συνάδελφοι μας.
  Ξέρω ότι πολλοί σύλλογοι στην Ελλάδα κάνουν ότι μπορούν.
 19. Upvote
  ATHANASIA reacted to ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ in Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της Διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης   
  Δεν εμφανίζεται σωστά το newsletter; Δείτε το στον  browser σας.                                                               Αποτελέσματα της χθεσινής  Συνάντησης
  των Συλλόγων Λογιστών όλης της Κρήτης
  για τα Πρόστιμα.

  Συνάδελφοι,
   
  Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των συλλόγων λογιστών της Κρήτης  (7 το σύνολο) στο Ηράκλειο με σκοπό τον συντονισμό της προσπάθειας ενάντια στην επιβολή των απίστευτων προστίμων του Ν.4174 καθώς και της περίπτωσης της ΑΠΔ.
             
  Η παρουσία ήταν καθολική. Η θέσεις ήταν όλες προς την ίδια κατεύθυνση και το πνεύμα συνεργασίας κυριάρχησε σε όλη την διάρκεια της συζήτησης. Οι σύλλογοι έδειξαν ισοδύναμη αγωνιστική διάθεση και αυτό είναι πολύ σπουδαίο.
   
  Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε ελπίδα σοβαρού συντονισμού.
   
  Αποφασίσθηκε μέχρι την Παρασκευή να ιδρυθεί Συντονιστικό Όργανο με εκπροσώπους από όλους τους Συλλόγους (θα οριστούν από το κάθε Δ/Σ του κάθε Νομού)  όπου θα συντονίζει  κοινές Παγκρήτιες προσπάθειες και θα προσπαθήσει να πείσει και τις άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας να πράξουν το ίδιο.

  Αποφασίσθηκε μέχρι την Παρασκευή να υπάρξει  μια κοινή επιστολή θέση των συλλόγων της Κρήτης η οποία θα χρησιμοποιείτε σε όλες τις δράσεις ως «Παγκρήτια Θέση».

  Αποφασίσθηκε μέσα στην επόμενη εβδομάδα να έχουν ολοκληρωθεί ενημερωτικές ημερίδες σε κάθε νομό της Κρήτης  όπου καλεσμένοι θα είναι οι Τοπικές Ομοσπονδίες, τα Επιμελητήρια, και οι Σύλλογοι (π.χ. δικηγόρων, εμπόρων κ.τ.λ.) ώστε να  διαχυθεί το  θέμα σε όλους τους φορείς. Στόχος είναι να υπάρχει: α) σε Παγκρήτιο Επίπεδο το Συντονιστικό όργανο των 7 συλλόγων λογιστών του Νησιού και β) σε Νομαρχιακό Επίπεδο ο συντονισμός όλων των Φορέων , επαγγελματικών συλλόγων, Ομοσπονδιών, και Επιμελητήριων  του κάθε Νομού.

  Τέλος αποφασίσθηκε ότι μετά το πέρας της επόμενης εβδομάδας, όπου θα είναι  όλοι ενημερωμένοι και που θα υπάρχει δυνατότητα κοινής δράσης Λογιστών, Επαγγελματιών και Φορέων - άρα θα έχει πετύχει το πρώτο στάδιο - να ξανασυνεδριάσει το συντονιστικό όργανο για περεταίρω δράσεις οι οποίες θα αποφασισθούν τότε (αλλά θα προετοιμάζονται από τώρα).  Ήδη έχουν προταθεί αντιδράσεις σε επίπεδο μαζικής παρουσίας αλλά και αντιδράσεις νομικής φύσης οι οποίες θα δουλεύονται (και ήδη δουλεύονται) από τους Συλλόγους για να μην υπάρξει καθυστέρηση. Πριν την χθεσινή συνάντηση είχαν ήδη προγραμματισθεί κάποιες δράσεις από Συλλόγους οι οποίες και θα υλοποιηθούν παράλληλα με τις χθεσινές και τις μελοντικές αποφάσεις του Συντονιστικού Οργάνου.

  Και βεβαίως έγινε αναφορά για θέματα όπως μηνιαίες συγκεντρωτικές, η φορολόγηση από το 1ο ευρώ, η μη προοδευτικότητα της κλίμακας  κ.τ.λ. οι οποίες θα ενταχθούν και αυτά στην ενιαία δράση. (Δεν καταλήξαμε ακριβώς αν είναι σε πρώτη η δεύτερη φάση)  

  Στα πλαίσια αυτά καλείται το Δ/Σ του Συλλόγου μας σε άμεση συνάντηση σήμερα Πέμπτη στις 15:00 στην αίθουσα του Οικονομικού Επιμελητηρίου για την υλοποίηση των αποφάσεων και για προετοιμασία της δεύτερης φάσης.  
   
  Ελπίζουμε η προσπάθεια να αποδώσει τις προσδοκίες μας.
  Καλή δύναμη.
     follow on Twitter | friend on Facebook | forward to a friend  Μ  ε     ε  κ  τ  ί  μ  η  σ  η εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων   Ο Πρόεδρος Σταυρουλάκης Κωνσταντίνος,  
  Ο Αντιπρόεδρος  Κυπραίος Κωνσταντίνος, 
  Ο Γραμματέας  Κελάκης Μιχαήλ, 
  Ο Ταμίας  Παπαδάκης Ιωάννης,
   Το Μέλος Πετράκης Νικόλαος 
  Διεύθυνση:
  Β. Κορνάρου 30 & Αποκορώνου Χανιά, Κρήτη 731 00Ελλάδα Τηλέφωνα: 2821071581 - 2821051769
  Fax: 2821052254 - 2821034670   Copyright © 2014, All rights reserved. Λαμβάνετε αυτά τα μυνήματα δίοτι είστε μέλη ή φίλοι του Συλλόγου Λογιστών Χανίων.   Διαγραφή από τη λίστα                                                |Ανανέωση στοιχείων
 20. Upvote
  ATHANASIA reacted to mariacy in Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της Διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης   
  H ομαδα της θεσσαλονικης παρευρεθηκαμε αποψε στην συγκεντρωσση ενος συλλογου λογιστων. Μελη και μη μελη απαιτησαμε να γινουν αμεσα κινητοποιησεις κοινες απο ολους τους συλλογους λογιστων με συμμετοχη ολων των επαγγελματικων οργανωσεων της πολης. Επισης η ομαδα μας αποφασισε να παρευρεθει και στην συνεδριαση του Οικονομικου επιμελητηριου για να ασκησουμε πιεση να αναλαβουν τις ευθυνες τους αφου ειναι ο κατεξοχην αρμοδιος φορεας να κρινει τα φορολογικα μετρα και τα προστιμα που επηρεαζουν ολη την οικονομικη ζωη του τοπου και να μας εκπροσωπησουν προωθωντας τα αιτηματα μας. θα παρευρεθουμε επισης και το Σαββατο στην συγκεντρωση ενος αλλου συλλογου λογιστων με το ιδιο αιτημα ενοτητας ολων των συλλογων λογιστων στο κοινο στοχο .
 21. Upvote
  ATHANASIA reacted to SARAKINOS in Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της Διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης   
  Αναγκαστικά θα παρέμβω για να εκφράσω μια και μόνη αντίρρηση : Αυτό το θέμα ξεκίνησε σαν κίνηση διαμαρτυρίας λίγων συναδέλφων, γιγαντώθηκε, ταρακούνησε συλλόγους , ενώσεις, ομοσπονδίες , επιμελητήρια, μέχρι και ο ΓΓΔΕ το πήρε χαμπάρι και καταλήξαμε σήμερα σε καυγά μεταξύ συναδέλφων, ξεχνώντας ότι αυτά διαβάζονται από πολλούς, που κάποιοι χαίρονται και κάποιοι λυπούνται. Μπήκαν θέματα πολιτικά, ιδεολογικά, απολιτικά, ανεξαρτησίας, ελεύθερης γνώμης, απεξάρτησης από συλλόγους και ξεχάσαμε την ουσία : Αυτό που τέθηκε από την αρχή, δηλαδή διαμαρτυρία για την εξόντωση που μας ετοιμάζουν. Εξέφρασα σε προσωπικά μηνύματα τον φόβο μη θαφτεί η πρωτόγνωρη κίνηση, έκανα ότι μπορούσα για την γνωστοποίησή της σε κόσμο που δεν γνωρίζει καν την ύπαρξη του forum και σήμερα βλέπω ότι βάζουμε τα δάχτυλα και βγάζουμε τα μάτια μας. Λυπάμαι και μη μου πείτε ότι απλά συζητάμε, εδώ σήμερα σφαζόμαστε. Αυτή είναι η αντίρρησή μου. Προτάθηκε να κάνουμε συγκέντρωση σε κάθε πόλη, σωστά. Δεν μπορούμε και δεν είμαστε σε θέση να γεμίσουμε το Σύνταγμα. Δεν υπάρχει εδώ Πλατεία Ταχρίρ, αλλά και οι 7.000 υπογραφές δεν είναι λίγες, οι παλιότεροι από μένα εδώ μέσα το γνωρίζουν. Ασφαλώς και πιστεύω ότι η φυσική παρουσία, η επίδοση του ψηφίσματος χέρι-χέρι είναι καλύτερη από το να υπογράφουμε απλά εδώ.Και ο Φλεβάρης έρχεται ήδη. Ας βοηθήσουμε λοιπόν όλοι σε αυτή την προσπάθεια και εκείνοι που την ξεκίνησαν να συνεχίσουν τον αγώνα τον καλό. Χωρίς αντιπαραθέσεις, χωρίς φράσεις που δεν έχουν νόημα, χωρίς ύβρεις.
  Αυτά είχα να πω και , προσωπικά συνεχίζω να είμαι κοντά στην κίνηση.
 22. Upvote
  ATHANASIA got a reaction from xoroxronos in Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της Διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης   
  Για μένα εκείνο που έχει την μεγαλύτερη αξία είναι το γεγονός ότι κάποιοι νέοι άνθρωποι έστω και χωρίς «συγγραφική εμπειρία» αντέδρασαν !!! Ανέλαβαν την ευθύνη και την πρωτοβουλία  να δώσουν στη δημοσιότητα ένα κείμενο διαμαρτυρίας ….που στην ουσία του συμφωνούμε!
  Λυπάμαι που δεν βοήθησα περισσότερο!
  Λυπάμαι που η αρχή δεν έγινε από τις επαγγελματικές και επιστημονικές  μας οργανώσεις!
  Λυπάμαι που οι μεγάλοι επιστήμονες του κλάδου και της πολιτικής δεν έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος!
  Κατά τ’ άλλα ενώ κάποιοι  μιλάνε για πρωτογενή πλεονάσματα , άλλοι για παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας,  κάποιοι άλλοι για ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης …. κλπ, κλπ,… εμείς κοντεύουμε ….να σαλτάρουμε…..
  Εύγε!!!!  
 23. Upvote
  ATHANASIA got a reaction from PRESJOHN in Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της Διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης   
  Για μένα εκείνο που έχει την μεγαλύτερη αξία είναι το γεγονός ότι κάποιοι νέοι άνθρωποι έστω και χωρίς «συγγραφική εμπειρία» αντέδρασαν !!! Ανέλαβαν την ευθύνη και την πρωτοβουλία  να δώσουν στη δημοσιότητα ένα κείμενο διαμαρτυρίας ….που στην ουσία του συμφωνούμε!
  Λυπάμαι που δεν βοήθησα περισσότερο!
  Λυπάμαι που η αρχή δεν έγινε από τις επαγγελματικές και επιστημονικές  μας οργανώσεις!
  Λυπάμαι που οι μεγάλοι επιστήμονες του κλάδου και της πολιτικής δεν έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος!
  Κατά τ’ άλλα ενώ κάποιοι  μιλάνε για πρωτογενή πλεονάσματα , άλλοι για παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας,  κάποιοι άλλοι για ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης …. κλπ, κλπ,… εμείς κοντεύουμε ….να σαλτάρουμε…..
  Εύγε!!!!  
 24. Upvote
  ATHANASIA got a reaction from PRESJOHN in Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της Διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης   
  Δεν θέλω να αντιπαρατεθώ με τα παιδιά που έκαναν επιτέλους..... μια κίνηση!
  Όταν την πρωτοδιάβασα δεν την πρόσεξα και πολύ καλά ήταν τόση η αγανάκτηση μου με όλα όσα διαβάζω και προσπαθώ να καταλάβω αυτές τις μέρες που χάρηκα τόσο πολύ που επιτέλους υπήρξε κάποια αντίδραση....
  Έχω όμως την άποψη ότι καμιά ριζοσπαστική αλλαγή δεν φέρνουν όλοι αυτοί οι νόμοι που μας κατακλύζουν τα τελευταία χρόνια κάτι που άλλωστε προκύπτει και από το κείμενο διαμαρτυρίας παραπάνω.
   
 25. Upvote
  ATHANASIA got a reaction from PRESJOHN in Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της Διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης   
  ok και από εμένα, μόνο που νομίζω ότι θα πρέπει να τους κάνουμε και καμιά υπόδειξη για το πως πρέπει να γράφονται οι νόμοι - οι αλλαγές τους - και οι ερμηνευτικές. Τελευταία έχω την αίσθηση ότι γράφονται από ασχέτους αγράμματους ή μάλλον από κάποιους που δεν γνωρίζουν όχι μόνο το τι συμβαίνει στην ελληνική αγορά αλλά δεν γνωρίζουν καν και την ελληνική γλώσσα! Μήπως είναι απλώς μεταφράσεις …….
×
×
 • Create New...