Jump to content

kostasiour

simple Members
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kostasiour

 1. Ωραία τα λες! "ποιντ τε'ι'κεν" Αλλα για να μην μπερδευτεί κανείς και δηλώσει καμιά παραίτηση επισυμαίνουμε οτι αν παραιτηθείς τα συγκεκριμένα ένσυμα που έχεις μαζεψει δεν μετράνε για ταμείο (ανεργείας πάντα ετσι...) Εκτός βέβαια αν μετά την παραίτηση προκύψει αλλη προσληψη και απόλυση-ακόμα και την ίδια μέρα- όπως επισυμάνθηκε απο τον SOULIS. --μετά απο διόρθωση του Σουλη
 2. Σωστό αυτό που λες και καλά κάνεις και το επισημαίνεις για να μην μπερδευόμαστε αλλα δεν ρωτάω αν μετράνε τα ίδια τα ένσυμα της τελευταίας ασφάλισης αλλα αν μετράει η τελευταία ασφάλιση. Μπορεί να ακούγεται λίγο αντιφατικό αλλα τελοσπάντων αν κάποιος "τραβίξει" μια σύμβαση μιας μερας (η 8 ξερω εγω τελοσπάντων) μετράει σαν συμβαση κανονικά. (όχι αν προσμετρώνται τα ένσυμα της). Το θέμα είναι αν μετράει σαν τελευταία απασχόλιση η όχι (θα μου πείτε πως γίνεται να μην μετράει αφου είναι απασχόληση αλλα ξαναλέω ακομα και αν είναι 8 μέρες ??? - που είναι λίγο και αφήνει στη ουσία κενα)
 3. Αυτό που θέλω να θέσω σαν θέμα και που πάλι δεν ξεκαθαρίζεται απο τον νόμο είναι πόσες μέρες πρέπει να κρατάει η τελευταία σύμβαση ώστε να μετράει σαν 'κανονική' τελευταία ασφάλιση. Μετά απο χρονικό διαστημα κάποιων μηνών χωρίς ασφάλιση πόσες μέρες πρέπει να διαρκέσει η σύμβαση για να μετρήσει η απόλυσή της, σαν τελευταιά ημερομηνία ασφάλισης που υπολογίζεται απο το νόμο. Ας πούμε ότι κάποιος για κανα δυο μήνες δεν ασφαλίστηκε.Και βρίσκει δουλειά.Αν σε αυτή τη δουλειά η σύμβαση διαρκεί μια μέρα η οχτώ μέρες η ένας μήνας είναι το ίδιο για το νόμο??? Υπάρχει εν ολίγοις ελάχιστος αριθμός ημερών στην τελευταία σύμβαση (ενω έχει προκύψει πάντα κενό απο την προηγόυμενη) ώστε να μετρήσει σαν τελευταιά ασφάλιση ναι η όχι?
 4. Στην ουσία δεν υπάρχει στάνταρ ημερομηνία.Περίπου με τα ένσυμα που παίρνεις απότι υπολογίζω χρειάζεσαι κοντά 15-16 μήνες (ενδεικτικά το λέω). Αυτό όμως δεν είναι ούτε δεσμευτικό ούτε απολύτως σωστό. Μόνο με την απόλυση σου και τα ένσυμα στο χέρι μπορείς να γνωρίζεις αν τηρείς τις προυποθέσεις για να μπείς σίγουρα ταμείο η όχι. Να ενημερωθείς βασικά πρίν την απόλυση πόσα λείπουν δεν επιτρέπεται απο τις υπηρεσίες. Αυτό που επιτρέπεται-οφείλουν να σου πούνε είναι αν μπαίνεις ταμείο με αυτά που εχεις η αν δεν μπαίνεις. Τώρα για το δευτερο σκέλος Δεν μπορείς να εξουσιοδοτήσεις κάποιον να πάρει το επίδομα.Αντ΄αυτού μπορείς να το διακόψεις προσωρινά (όσο λείπεις) και να συνεχίσεις να το παίρνεις αργότερα ούτως ώστε να μην χάσεις τίποτα.Ακριβώς πως γίνεται βέβαια αυτό δεν γνωρίζω. Ας μείνει ωστόσο η συζήτηση στα χρονικά πλαίσια και ας μην ξεφεύγουμε.
 5. . Αλλη η τελευταία ημερομηνία ασφάλισης και αλλη η ημερομηνία επιδότησης σου όμως (διαφέρουν και μηνα σε περιπτώσεις).Εδώ τι απο τα δυο ισχύει τελικά???Στην ουσία πάντως δεν είναι ανάγκη να είναι η ασφάλιση συνεχής.Μπορουν να υπαρχουν κενά μεταξύ των ασφαλίσεων? Του τύπου αν υπάρχει κενό μεταξύ πρώτης ασφάλισης και δευτερης, εστω και τρεις μήνες, εαν τηρεί κανείς τα βασικά κρητήρια (80+80 κ 125 εργασιμ.) τότε είναι μέσα στο ταμείο???Το ρωτάω αυτό συγκεκριμένα γιατί εχω ακούσει από εργαζόμενο σε αρμόδια υπηρεσία οτι υπαρχει κάποιο όριο εξηντα ημερών μεταξύ των ασφάλισεων που προσμετρώνται στο ταμείο.(Χωρίς βεβαια να το έχω βρεί αυτό πουθενά γραμμένο). Προσοχή εδω δεν μιλάω για το κενό μεταξύ τελευταίας απόλυσης και κατάθεσης χαρτίων για το επίδομα αλλα για χρονικό διάστημα μεταξύ πρώτης ασφάλισης και δεύτερης εκ των οποίων και οι 2 εντος διετίας πριν την επιδότηση. (Προσμετρώνται και οι 2 δηλαδή για το ταμείο) Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός αλλά θέλω να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα στο μυαλό μου.
 6. Καλησπέρα και χρονια πολλα ευχομαι σε όλους εδώ στο φορουμ. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση πολυ βασική για μία συγκεκριμένη προυπόθεση του ταμείου ανεργείας. Έχοντας διαβάσει λοιπόν πολυ προσεκτικά τις προυποθέσεις για το ταμείο ανεργίας εχω την εξης απορία. Αναφερεται το εξης ""Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του"".Όταν λέει τα δυο προηγούμενα χρόνια θα ήθελα κάποιος να μου το ορισει λιγο αυτό το διάστημα. Εννοεί μηπως τα 2 προηγούμενα χρόνια από την τελευταία ημερομηνία ασφαλισης ακριβώς??Για παράδειγμα καποιος με τελευταια ασφάλιση 15-3-09 πρέπει να έχει ογδόντα ένσυμα τα χρονικά διαστήματα 15-3-07 εώς 14-3-08 και άλλα ογδόντα 15-3-08 εώς 15-3-09. Ή αντιθέτως να έχει 80 ένσυμα μέσα στο προηγούμενο ημερολογιακό 2008 (απο 1/1/08 εώς 31/12/08) και άλλα 80 στο 2009 (απο 1/1/09 εως 31/12/09) δεδομένης της τελευταίας ασφαλισής του την τάδε ημερομηνία. Μιλάμε στην ουσία για ημερολογιακά έτη η για χρονικά διαστήματα απο την τελευταία ημερομηνία ασφάλισης? Ευχαριστώ εκ των προτερων.
×
×
 • Create New...