Jump to content

zevooazaz

simple Members
 • Posts

  483
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by zevooazaz

 1. Προσελήφθει υπάλλος με πλήρη απασχόληση με ορισμένου για 3 ημέρες. Δουλεψε ΔΕ 01/09 εως ΤΕ 03/09/2021 ... στην ΑΠΔ είναι όλες εργάσιμες ή όχι ?? ψιλομπερδεύτηκα. ευχαριστώ.
 2. αυτο έχω καταλάβει και εγώ... σας ευχαριστώ για την απάντηση
 3. να ρωτήσω κάτι και εγώ γιατι δεν το έχω κατάλαβει ? αυτοι που έλεβαν επιστρεπτέα με το de minimis (φυσικά & νομικά πρόσωπα) υποχρεούνται σε κάποιο δικαιολογητικό ? δεν μπορώ να το ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου.
 4. μολις μίλησα με ΕΦΚΑ και έχουν καλέσει και άλλοι συνάδεφλοι.. περιμένουμε να το λύσουν οι τεχνικοί.
 5. το πρόβληαμ είναι ότι σήμερα βρίσκεται στην ίδια κατασταση με χθες...εχει κολλήσει
 6. εμένα σήμερα έχει κολλήσει σε μόνιμο έλεγχο υποβολής ... δεν πάει μπρος με τίποτα... μαλλον πρέπει να περιμένουμε.
 7. μόλις έκλεισα το τηλεφωνο με την εταιρία που υποστηρίζει την εταιρία που εργάζομαι. είναι ένα desktop εμπορικό σε έτσι παλιό interface αλλα έχει γίνει η παραμετροποίηση και έχει περαστεί και το rest api.. 1) πήγα να στείλω δοκιμάστικά αυτα που είχαμε κόψει τον Οκτώβριο . βγάζει ΟΚ αλλα στο σύστημα δεν φαίνεται τίποτα..... 2) ρώτησα για το real time........ η απάντηση αποστομωτική ..... γιατι ξέρουμε τι εννοούν όταν λενε real time ??? θα το επαναλάβω ... είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.
 8. αν το καλοσκεφτείς ...αφου είναι και πανω απο 50 τμχ και πανω απο 50.000 γιατι να μην πάει μεσω εμπορικού ?
 9. αν το καλοσκεφτείς ...αφου είναι και πανω απο 50 τμχ και πανω απο 50.000 γιατι να μην πάει μεσω εμπορικού ?
 10. ειμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.. αυτα δεν λέει να ανεβαίνουν real time ?
 11. αν μιλάτε για επιχειρήσεις κάτω απο το όρια που βάλανε τοτε πιστευω ναι, μπορούνε να συνεχίσουν χειρόγραφο και να ανεβαίνουν οι συνόψεις απο την ειδική φόρμα καταχώρησης εως το περιθώριο που δώσανε 10 ή 20 του μήνα που ακολουθεί νομίζω. Αν έχουν όμως και λιανική εκεί γίνονται τα πράγματα ποιο περίπλοκα. Να, άλλη μια ερώτηση, πχ φροντιστήριο που μέχρι σήμερα κόβει πάνω απο 50 χειρόγραφες ΑΠΥ, τι πρέπει να κάνει τώρα για να είναι εντάξει με τις τιμολογήσεις του ?? πρέπει να απευθυνθεί σε πάροχο ? που σημαίνει και πρόγραμμα εμπορικό + παροχος. Αλλιώς οι ΑΠΥ-ΑΛΣ πως θα ανεβαίνουν real time? (ή αλλιώς να πάρει φορολογικό μηχανισμό) ... λέω τρέλες ??
 12. επικρατεί ένα ψιλοχάος στο μυαλό μου.... τι έχω καταλάβει εγώ (γιατι παίζει να έχω καταλάβει κάτι άλλο απο αυτο που πραγματικά θα συμβεί).... δεν έχω πάει σε σεμινάριο και ότι θα σας πω είναι δική μου άποψη η οποία ακόμα διαμορφώνεται. Οπότε μην λάβετε ως σωστό ότι πω. κόβατε τα τιμολόγια των πελατών σας εσείς μέχρι σήμερα ?? αν όχι, όπως κόβανε μέχρι σήμερα τιμολόγια χειρογραφα, θα πάρουν μια πλατφόρμα που θα στέλνει σε real time τις συνόψεις και με μια μικρή εκπαίδευση θα εκδίδουν απο εκεί. Οπότε απο έσοδα είσαι οκ θα τα στέλνει το εμπορικό κατ'ευθείαν. Αν έχουν ήδη εμπορικό μιλάνε με την εταιρία για το real time, δε νομίζω ότι θα υπάρξει εταιρία που δεν θα το κάνει. Για τον χαρακτηρισμό των εσόδων είδα έναν πίνακα που είχε σε κάτι οδηγίες η ΑΑΔΕ και ακόμα δεν έχω καταλάβει αν με το να πείς μπαίνει στον κωδικό τάδε αν είναι χαρακτηρισμός ή απλα οδηγία προς το πρόγραμμα σε ποιο κωδικό του Ε3 πάει. ============================ αν τα κόβατε εσείς, πολύ πιθανό να πρέπει το εμπορικό σας να στέλνει για τον πελάτη σας τις συνόψεις real time (και λεω πιθανό γιατι δεν είμαι καλός με τα προγράμματα) αλλά κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει θεωρώ.. έπίσης έχω καταλάβει ότι αυτα τα προγράμματα συνδέονται με εφαρμογές λογιστικής για να σου έρχονται τα έσοδα και εσύ να χαρακτηρίζεις αγορές και δαπάνες. (αν και κάποιες πλατφόρμες απο ότι είδα υποστηρίζουν εισαγωγή αγορών και δαπανών και χαρακτηρισμό τους αν χαρακτηριμσός σημαίνει να του πεις σε ποιο κωδικό του Ε3 πάνε). Θα υπάρχει ένα κόστος για την επιχείρηση παραμετροποίησης, διασύνδεσης και δεν ξέρω γω τι άλλο. Να βάλω και εγώ μια ερώτηση?...πάροχο ποιοι χρειάζονται ? δεν έχω καταλάβει.
 13. ΣΕ συννενόηση με τον ενοικιαστη - ιδιοκτήτη, ο ιδιοκτήτης θα κάνει δηλωση covid για το Νοέμβριο. Στην δηλωση αναστολής στο εργάνη δεν υπάρχουν τα πεδία που υπήρχαν όπως ήδη αναφέρθηκε. Για τους τύπους, μπορεί ο ενοικιαστής γραπτώς να ζητήσει να ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη διευκόλυνση. Εφόσον ζητηθεί απο τον ενοικιαστή η μείωση είναι υποχρεωτική να την αποδεχθεί ο εκμισθωτής για το Νοέμβριο. Τώρα αμα υπάρχουν θέματα μεταξύ των δύο μην ρωτάτε. Ο ένας βάζει το μειωμένο ενοίκιο και ο άλλος κάνει ότι τον φωτίσει ο θεός. Σκέψη --> Σε τι εξυπυπηρετεί να κάνει δήλωση αναστολής αν δεν έχει προσωπικό? δεν υπάρχουν αποφάσεις με τα ΚΑΔ που αναστέλλεται η δραστηριότητα ?
 14. για την περίπτωση μου νομίζω θα πάω με 2 δηλώσεις μια 03/11 εως 06/11 και μια 07/11 εως 30/11
 15. αν κοιτάξεις και στις οδηγίες των ΑΠΔ της καραντίνας θα δείς ...κάτι λέει απο όσο θυμάμαι...
 16. μπα... δε σε αφήνει να περάσεις 2 χρονικά διαστήματα... το δοκιμάζω τώρα... δηλαδή για επιχείρηση στον 82.30 (είναι και στους 3 πίνακες) που είναι κλειστο το ΚΑΔ με εντολή δημοσιας αρχής θα πρέπει (απο ότι κατάλαβα) να έχουμε 2 διαστήματα αναστολής. Πρώτο απο 03/11/2020 εως 06/11/2020 Δευτερο απο 07/11/2020 εως 30/11/2020 αλλα μάλλον δεν κατάλαβα καλά γιατι δεν το παίρνει, εκτός αν δεν έχει ακόμα το σύστημα πλήρη λειτουργικότητα. παλί έπος .... βζγφ...
 17. οχι συνάδελφε... τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση έχουν περαστεί τα έσοδα πριν την 10/09..
 18. αφου πληρείς τα κριτήρια γιατι να μην στείλεις ? ? εγω θα έστελνα σήμερα αλλα αυριο morning morning θα το στείλω.
 19. μια απο τα ίδια και γω συνάδελφοι... τηλέφωνα εργάνη - επιθεώρηση δεν σηκώνουν.. 50% μείωση και το απορρίπτει (κατηγορία 1 διπλογραφικα) Δεν είναι υπαγόμενος στο ΦΠΑ και δεν παρουσιάζει μείωση τουλάχιστον 20% των ακαθαρίστων εσόδων και έχει θετικά ακαθάριστα έσοδα το 2019 ή είναι υπαγόμενος στο ΦΠΑ αλλά δεν παρουσιάζει μείωση τουλάχιστον 20%
×
×
 • Create New...