Jump to content

zevooazaz

simple Members
 • Content Count

  440
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by zevooazaz

 1. αν και το έντυπο της Β φάσης φαίνεται απλό εως εχθές δεν έβγαζε τους υπαλλήλους που είχες δήλωσει στην Α φάση. Σήμερα που το άνοιξα στους απασχολούμενους έχει προστεθεί κουμπί "προσθήκη απο Α φάση". φέρνεις τους υπαλλήλους που έχεις δηλώσει στην Α φάση και έχεις τώρα να συμπληρώσεις τα πεδία ΜΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΗΝΑ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κάνω υποθέσεις ΜΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΗΝΑ.... εννοεί τα μικτά πλήρους απασχόλησης ...... μάλλον ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.... να υποθέσω ότι ΦΜΥ δεν το θέλει (?) (δηλαδή να καταχωρήσω ΜΙΚΤΑ- ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ) και το τελευταίο τι ζητά ? μονο τα πληρωτέα της μειωμένης (?) Συγχωρήστε με, αλλά, άλλα διαβάζω και άλλα καταλαβαίνω... με βάση τα παραπάνω πεδία το λογισμικό θα "δεί" για τον υπάλληλο ==> τι πρέπει να πληρώσω? =[(πληρωτέες πλήρους απασχόλης - πληρωτέες ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) Χ 60%] και αυτη είναι μια απλή περίπτωση εργαζόμενου 5νθημερο απο 8ωρο σε 4ωρο. όντως με τα ΦΜΥ τι γίνεται ? στην ΑΠΔ πως θα αποτυπωθούν όλα αυτά? δηλαδή θα υπάρχει σχετικός κωδικός για το διάστημα του Συνεργασία ? (και το κουμπί πλήρες ωράριο?) (δεν βρίσκω σχετικά έγγραφα) ίσως κάποιος συνάδελφος με εμπειρία απο τον Ιούνιο.... καταλαβαίνω ότι δεν αλλάζει η σύμβαση αλλά κάπως πρέπει να φαίνονται όλα αυτα στην ΑΠΔ..... οδηγίες για την Β φάση υπάρχουν ? δεν έχω δει κάπου...
 2. για το μέγεθος δεν έχω εικόνα αν αντιστοιχεί σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες. Aμα δεν είναι προβληματική για οχι. μπορείς και το c2020.
 3. καλό είναι να πάρουμε και μια δευτερη άποψη.
 4. χωρις να είμαι ειδικός (μάλλον θα έπρεπε να το ξέρουμε ΚΑΙ αυτο) μιλά για δύο διαφορετικά σχήματα χρηματοδότησης. Το de minimis μοιάζει να είναι μια παγιωμένη τακτική δανεισμού με τα ελάχιστα κριτήρια και ταβάνι τις 200.000 ενω το C/2020/1863 είναι το πρόγραμμα χρηματοδότησης της ΕΕ για τον COVID19 αυτό έχει μεγαλύτερο ταβάνι χρηματοδότησης νομίζω 800.000 αλλά πετά έξω τις προβληματικές.. αυτα έχω καταλάβει επαναλαμβάνω... αν κάποιος συνάδελφος θέλει να προσθέσει κάτι θα ήταν ευχής έργο.
 5. αν εχεις επιλέξει de minimis την πρώτη φορά ειναι το 1407/2013 δηλαδή θα καταχωρήσεις τον αριθμό και την ημερομηνία αίτησης χορήγησης απο την επιστρεπτέα 1 ? (δεν ξέρω αν είναι το σωστό που θέλει)... για τα υπόλοιπα φορεας κλπ παραμένει η ερώτηση.
 6. αυτοι που πήραν επιστρεπτέα 1 που θα βρουν τα στοιχεία ( Ημ/νια Εγκριτικής Απόφασης, Αριθ. Πρωτ. Εγκριτικής Απόφασης) να τα δηλώσουν ότι έχουν πάρει πάλι την ενίσχυση ? εκτος αμα εννοεί τον αριθμό και ημερομηνία αίτησης της πρώτης επιστρεπτέας. εχει κανείς καμια ιδέα? ευχαριστώ
 7. Υπάλληλος πενθήμερο 8ωρο (πλήρως απασχολούμενος) μπάινει απο σήμερα στο Συνεργασία. Για τους πλήρως απασχολούμενους βάση οδηγίας οι ασφαλιστικές εισφορές μειώθηκαν απο 01/06/2020. Τώρα στο συνεργασία θα εργαστεί 4ωρο (-50%) εως το τέλος του μήνα... οι ασφαλιστικές εισφορές για το συνεργασία θα υπολογιστούν με τα παλιά ποστοστά ??
 8. επειδή δεν το έχω ξανακάνει ... που υπάρχει η απόφαση με τα δικαιολογητικά που πρέπει να ανεβάσουμε ? ευχαριστώ.
 9. παρατηρώ ότι πάλι υπάρχει ο όρος για τις προβληματικές. Είχα ακούσει ότι θα είναι ποιο ελαστικό αυτο.
 10. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1. Η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων από τους δικαιούχους ειδικών κατηγοριών όπως αυτές προβλέπονται στην αριθμ. οικ. οικ. 16073/287/22-4-2020 (Β’ 1547 και Β’ 1841) κοινή υπουργική απόφαση, όπως τροποποιήθηκε με την υπ. αριθμ. οικ. 18657/370/15.5.2020 (1863 Β’) όμοιά της, παρατείνεται έως και την 4η Ιουνίου 2020. Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των ειδικών κατηγοριών θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων στο άρθρο 3 της ανωτέρω ΚΥΑ διασταυρώσεων και ελέγχων με τα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των φορέων που καταβάλουν αποζημιώσεις λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης κορωνοϊού COVID -19. 2. Παρατείνεται έως τις 03-06-2020 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων παράτασης αναστολής συμβάσεων εργασίας για τις επιχειρήσεις εργοδότες που δεν επαναλειτούργησαν με εντολή δημόσιας αρχής κατά το μήνα Μάιο 2020, σύμφωνα με το υποκεφάλαιο Α.1. της αριθμ. οικ. οικ.17788/346/8.5.2020 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 1779), ως εξής: α. Από την 1-6-2020 δίνεται η δυνατότητα στις δηλώσεις παράτασης αναστολής συμβάσεων να συμπεριλαμβάνονται, τόσο οι περιπτώσεις εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις παραμένουν σε αναστολή για το μήνα Μάιο, όσο και οι περιπτώσεις συμβάσεων εργασίας των οποίων οι αναστολές διακόπηκαν εντός του μήνα Μαΐου, β. Από την 1-6-2020 θα τεθεί σε λειτουργία έντυπο ορθής επανάληψης δήλωσης παράτασης αναστολής συμβάσεων, στο οποίο θα δίνεται η δυνατότητα για συμβάσεις εργαζομένων που δηλώθηκαν σε παράταση αναστολής για ολόκληρο το μήνα Μάιο να δηλωθεί ότι διακόπηκαν οριστικά εντός του μήνα Μαΐου. και κατόπιν του παραπάνω πλεον παίρνει όποια ημερομηνία θες εντος του Μαϊου.... (ουφφ) για υπάλληλο σε αναστολή όλον τον Μαϊο θα βάλω 31/5 και στους άλλους ημερομηνία την προηγούμενη πριν αναλάβουν εργασία.
 11. μπαίνεις στις ίδιες ερωτήσεις που έκανα στην αρχή.......θα μου επιτρέψεις να διακόψω για λίγο μου γιατι με αυτο το πεδίο και χωρίς οδηγία κόντεψα να χαζέψω..
 12. αν επαναλειτουργήσει... (υπηρεσίες διοργάνωσης εκθέσεων & συνερδρίων 82.30)...
 13. εισέρχεσαι και στο θέμα των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν εντος Μαιου... αυτο το βλέπουμε απο Δευτέρα να δούμε τι έντυπο θα ανοίξει,...
 14. -δεν επιτρέπει προσθήκη εργαζόμενου. Φέρνει τους υπαλλήλους απο την προηγούμενη δήλωση αναστολής ώς είχαν δηλωθεί. άλλωστε νομίζω δεν μπορείς πλεον να βγάλεις σε αναστολή εργαζομενο που δεν ήταν στις πρώτες αναστολές. -δεν μπορείς να αλλάξεις την προηγούμενη περίοδο αναστολής -το μονο που επιτρέπεται να καταχωρήσεις είναι αυτο το πεδίο που αμα του βάλεις κάτι αλλο εκτος απο 31/5 σου λεει να βάλεις 31/5. και οι παρατηρήσεις που ότι και να γράψεις δεν λαμβάνεται υπ'όψην όπως είχαν πει σε εκείνο το περηβόητο σεμινάριο με το υπουργείο εργασίας.
 15. οχι δεν έχει.. εγω κατάλαβα ότι δηλώνεις τον υπάλληλο σε αναστολή εως 31/05 (γιατι μονο αυτο παίρνει αρα θα μπορούσαν να το έχουν και αυτο fix πεδίο).... και θέλω να ελπίζω ότι με το έντυπο που είχα καταθέσει για προσωρινή διακοπή της αναστολής για εκτακτες και ανελαστικές ανάγκες θα γίνει η δουλειά... το πρόβλημα είναι ότι το έντυπο άνοιξε 8/5 ενω (υποθέτω γιατι έχω χάσει και την μπάλα) θα έπρεπε απο 01/05 να είναι ανοικτό....
 16. τελος.... η μοναδική αποδεκτή ημερομηνίθα απο το σύστημα είναι μονο η 31/05 .... απορώ γιατι το έχουν κενό ....
 17. αυτο που προσπαθώ να αποκωδικοποιήσω είναι η σημασία να υπάρχουν και οι δύο λέξεις "παραταση" / "διακοπή" στο ίδιο πεδίο. Αν σκεφτούμε ότι, αφου είναι με κρατική εντολή όλο τον Μαιο κλειστή η επιχέιρηση τότε αυτόματα μπαινουν σε αναστολή και οι υπάλληλοι. Αρα η ημερομηνια διακοπής της αναστολής για υπάλληλο που δεν θα μπει σε αναστολή και απασχολείται γραμματέας απο την 04/05 η ημερομηνία διακοπής της αναστολής είναι η 04/05 Ενω για υπάλληλο που θα είναι ολο το μήνα σε αναστολή ημερομηνία ημερομηνία παράτασης ποια θα είναι ? εμενα μου μοιάζει δύσκολο να το κατανοήσω. δεν ξέρω αν έχετε υπόψην σας την φόρμα για την κατηγορία Α1 ... βάζω μια
 18. αν γνωρίζετε σας παρακαλώ δεν βρίσκω κάποια οδηγία αυτο το πεδίο που έχουν για την παράταση/διακοπή της αναστολης πως συμπληρώνεται (κλέιστή όλο το ΜΑίο απο δημοσια αρχή). εχω μπερδευτεί... για παράταση σκέφτομαι να βάλω ημερομηνία παράτασης την 01/05 (εφόσον η αναστολή έληξε την 30/04). για διακοπή όμως τι βάζουμε ? πάλι 01/05 ?? και πως θα δει το σύστημα ποιο δικαιούται το επίδομα ειδικού σκοπού ? σας ευχαριστώ..
 19. doctor καλημέρα, επειδή με ρωτήσατε για το ΚΑΔ είναι το 82.30. Υπάρχει κάποια ιδέα που θα θέλατε να μοιραστείτε ? Οι υπάλληλοι δεν διαγράφονται το είδα, όμως το πεδίο ημερομηνία παράτασης / διακοπής είναι ένα και για τις 2 χρήσεις. Δεν μπορώ να κατανοήσω πως πρέπει να το χρησιμοποιήσω. Για έναν υπάλληλο που θα είναι σε αναστολή όλο τον Μαϊο τι ημερομηνία πρέπει να βάλω? 01/05? ή 31/05? Για τον υπάλληλο που εργάζεται ήδη τι να βάλω ?
×
×
 • Create New...