Jump to content

Chris thess

simple Members
 • Posts

  53
 • Joined

 • Last visited

About Chris thess

Chris thess's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. ¨"Οι δουλειες μου ηταν επιλεκτικα διαλεγμενες και προαξιολογημενες πριν τις αναλαβω(βαθμολογια πανω απο 80 με τα χειροτερα odds κτλ)".- Μπράβο και Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω "υπαρχει ποσοστοση στο ποσες εγκρινονται σε ανεξαρτητους συμβουλους"- Δεν νομίζω να στο είπε σοβαρό στέλεχος της τράπεζας αυτό και επιπλέον αν ισχύει θα είναι πολιτική της συγκεκριμένης τράπεζας που δεν βλέπω λόγο να διαλέξει αυτήν την πολιτική- Αυτή κερδίζει απο εσένα!!!! και θέλει να περάσουν όσο πιο πολλές προτάσεις γίνεται. εγγραφη απαντηση στο γιατι δεν εγινε δεκτη και οχι οτι απλα δεν εγκριθηκε - μέσα στο ependyseis/mis μπορείς να δεις την επιστολή με αιτιολόγηση (θα συμφωνήσω ότι δεν είναι πάντα όλες τεκμηριωμένες) Πάντως δεν νομίζω να καταφέρεις κάτι δικαστικώς (τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα)
 2. Να είχες 5 ενστάσεις αδικαιολόγητα κομμένες λίγο δύσκολο. Να μου πεις ότι αδικήθηκες σε μία, δύο να πω ναι αλλά και στις 5 μάλλον κάποιο λάθος έχεις. Και άντε πες ότι αδικήθηκες από την τράπεζα, αδικήθηκες και από την επιτροπή ενστάσεων-υπουργείο?
 3. Για ποιό λόγο δεν γίνεται μεταβίβαση. Για πες μας?
 4. Επίσης και ότι η πρόταση θα επαναξιολογηθεί ως προς την εμπειρία, σπουδές, κατάρτιση, τειρεσία του νέου φορέα και σε περίπτωση που η βαθμολογία δεν περνάει τη βάση καληνύχτα ζωή...
 5. H τριετία μετριέται σε πραγματικό χρόνο. Δηλαδή εάν θέλεις να υποβάλλεις τώρα επενδυτική πρόταση δεν θα πρέπει να έχεις λάβει από 01/01/2008 και μετά ενισχύσεις >200.000,00€. "του νομίμου δικαιώματος να λάβει την ενίσχυση, ανεξάρτητα του χρόνου που αυτή καταβάλλεται πραγματικά στον Δικαιούχο".= με αυτό εννοεί ότι ο χρόνος λήψης της επιχορήγησης είναι αυτός που έχει βγει η εγκριτική απόφαση και η υπογραφή της σύμβασης. Π.Χ. Εγκρίθηκες το 2007 και πληρώθηκες το 2009. Δεν υπολογίζεται στο de minimis καθώς έννομο δικαίωμα απέκτησες το 2007.
 6. Το όριο των 500.000€ ήταν μόνο για την 1η δράση ΕΣΠΑ και έχει πλέον λήξει. Εάν θέλεις να υποβάλλεις σε άλλο πρόγραμμα όριο έχεις τα 200.000€ την τελευταία τριετία. Όσον αφορά εάν ελέγχονται, ο επενδυτής υπογράφει υπέυθυνη δήλωση και να είναι σε θέση να αναλάβει τις κυρώσεις σε περίπτωση ελέγχου. Οπωσδήποτε φαντάζομαι το Υπουργείο κρατάει βάσεις δεδομένων με τις ενισχύσεις σε όλα τα προγράμματα.
 7. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ
 8. Παρατηρώντας τις λίστες: Επιχείρηση εγκεκριμένη στις υπηρεσίες μήπως έπρεπε να βρίσκεται στις εγκεκριμένες franchise? η μήπως στις μη επιλέξιμες διότι υποβλήθηκε σε λάθος θεματική ενότητα??
 9. Το βιβλίο επενδύσεων ανήκει στα πρόσθετα βιβλία του άρθρου 10 του Κ.Β.Σ. Ως εκ τούτου και δεδομένου ότι σύμφωνα με την παρ.1, του άρθρου 19 του ΚΒΣ, όλα τα πρόσθετα βιβλία του άρθρου 10 τηρούνται θεωρημένα, ισχύει και για το βιβλίο επενδύσεων η υποχρέωση θεώρησής του, ανεξάρτητα από την κατηγορία των λογιστικών βιβλίων. Σημειώνεται ότι υποχρέωση τήρησης βιβλίου επενδύσεων έχουν μόνο οι επιτηδευματίας που πραγματοποιούν παραγωγικές επενδύσεις και μόνο όταν διενεργούν αφορολόγητες εκπτώσεις ή αποθεματικά.
 10. Βγάλε τα ένσημα φωτοτυπία. Αφού τα έχει. Να μην έχεις κανένα πρόβλημα!!!!
 11. Ναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις λογαριασμούς 41,42,53.01, 53.14 τα οποία εμφανίζονται στον ισολογισμό του 2008 με την προυπόθεση ότι μετά την έγκριση θα κεφαλαιοποιηθούν λογαριασμός 40.Βέβαια κατά την αξιολόγηση θα ελεγχθεί και η ρευστότητα της επιχείρησης. Υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού 41 (ειδικό αποθεματικό για ΠΕΠ) πρίν την υποβολή της πρότασης αλλά δεν το συνιστώ.
 12. Ότι λέει ο τύπος κέρδη προ αποσβέσεων και φόρων.Τι δουλειά έχουν οι αμοιβές και έξοδα τρίτων?
×
×
 • Create New...