Jump to content

KShf

simple Members
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  KShf reacted to KAROLOS in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Θα γράψω κάτι τελευταίο για το θέμα και δεν επανέρχομαι. Θα είμαι οξύς, γιατί δεν μου αρέσει να βαυκαλίζομαι. Κάνω την αυτοκριτική μου δημοσίως και δεν ντρέπομαι γι΄αυτό. Ξέρω εκ των πρότερων ότι δεν θα αρέσουν αυτά που θα γράψω σε πολλούς συναδέλφους, όμως λέω και γράφω αυτά που νιώθω χωρίς να θέλω να είμαι σώνει και καλά αρεστός. Ο,τι κάνω το κάνω πηγαία, είτε στηλιτεύω δημόσια τα κακώς κείμενα του υπουργείου, είτε τα του οίκου μας.
   
  Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Μονίμως μεμψιμοιρούμε  βρίζοντας την κάθε συνδικαλιστική οργάνωση και τους "εκπροσώπους" μας σε δεδομένες στιγμές.  Δεν είναι όμως εκπρόσωποι όλων μας παρά μόνο ενός μικρού ποσοστού που κατεβαίνει στις εκλογές για να ψηφίσει. Οι υπόλοιποι ασκούμε μόνο κριτική και στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μας βριζόμαστε μεταξύ μας.
   
  Στο υπ. Οικ. γελούν με την ψυχή τους αφού γνωρίζουν πως έτσι όπως είμαστε δεν αποτελούμε καν κλάδο, αλλά ένα συνονθύλευμα ανθρώπων που δεν έχει ούτε τις βασικές αρχές που απαρτίζουν έναν σοβαρό κλάδο. Γι΄αυτό μας κάνουν ό,τι θέλουν! Κατά τη γνώμη μου καλά μας κάνουν αφού σκύβουμε διαρκώς το κεφάλι και δεν αλλάζουμε ποτέ. Συνεπώς, ας υποστούμε τις συνέπειες του ραγιαδισμού που μας έχει διαποτίσει.
   
  Για παράδειγμα, λέμε να μη στείλουμε δηλώσεις αλλά να τις αποθηκεύσουμε κ.λπ. Οι δηλώσεις δεν είναι δικές μας όμως, ούτε μπορούμε να κάνουμε μνημόσυνα με ξένα «κόλλυβα». Οι δηλώσεις είναι των πελατών.  Δηλαδή, όταν ο πελάτης έρχεται να του κάνεις τη δήλωση εσυ αναλαμβάνεις να τη στείλεις και όχι να την αποθηκεύσεις προσωρινά ή κάτι άλλο.
   
  Αν θες να κάνεις "απεργία" κατά κάποιο τρόπο, δεν αποθηκεύεις δηλώσεις στο σύστημα περιμένοντας το γενικό σύνθημα για να στείλεις. Απλώς, εξηγείς στους πελάτες σου ότι δεν κάνεις δηλώσεις αν δεν δοθεί δίκαιη λύση. Δεν παραλαμβάνεις. Αν τις έχεις ήδη παραλάβει πιο πριν, τότε μέσω συλλογικών ενεργειών που θα έχουν καθολική αποδοχή, σταματά κάθε ενέργεια που αφορά στις δηλώσεις. Ο πελάτης αν σε εκτιμά ως επαγγελματία, θα σε καταλάβει αφού του εξηγήσεις, αφού αντιληφθεί ποιος είναι ο κύριος φταίχτης. Αν ο πελάτης όμως διαφωνεί θα πάει στον παραδίπλα λογιστή που θα του λέει όμως τα ίδια, θα πάει στον απέναντι που θα του λέει επίσης τα ίδια, και ούτω καθεξής. Ουσιαστικά, είναι ένα εμπάργκο στην παραλαβή και αποστολή δηλώσεων απ΄όλους με δίκαια και λογικά επιχειρήματα. Ρίχνεις το μπαλάκι έτσι στον αρμόδιο υπουργό να βγάλει το φίδι απ΄την τρύπα.
  Έχουμε παιδεία για κάτι τέτοιο; Χλομό το κόβω...
   
  Όντες ευθυνόφοβοι και θέλοντας συχνά να καλύψουμε την ανεπάρκειά μας, απόρροια του δαιδαλώδους φορολογικού συστήματος, απλά ακολουθούμε τα κελεύσματα της εξουσίας και, που και που, υψώνουμε λίγο τη φωνή μας. Τόσο λίγο όμως, που δεν ακούγεται ούτε καν κοντά στις πόρτες του υπουργού. Ένας ψίθυρος μόνο που χάνεται μέσα στη θορυβώδη μεγαλούπολη!
   
  Αναλωνόμαστε σε αρθρογραφία ή σε συζητήσεις μέσα σε φόρουμ ή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, νομίζοντας ότι το κάθε site κ.λπ. είναι το κέντρο του κόσμου και όλοι ασχολούνται μαζί μας. Λες και είμαστε το επίκεντρο της επικαιρότητας. Δεν έχουμε προφανώς αντιληφθεί ότι είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης.  
   
  Φτάνουν στα αυτιά μας καθημερινώς  ιστορίες με "συναδέλφους" που θάβουν τους υπόλοιπους για να πάρουν τη δουλειά και με τα μισά λεφτά. Είναι αυτό συναδελφική αλληλεγγύη; Πως θα υπάρχει ο αλληλοσεβασμός όταν εμείς οι ίδιοι βεβηλώνουμε το ίδιο μας το "σπίτι" και δεν σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους συναδέλφους; Πως θα συνεργαστείς για αγώνα σε κοινή πορεία  με ανθρώπους που δεν σέβονται την ίδια τους την εργασία και την εξευτελίζουν; Πως να προσθέσεις πολλά κλάσματα όταν δεν υπάρχει κοινός παρονομαστής;
   
  Αλλάζοντας τόνο να επαναλάβω το κοινότυπο «κανείς δεν είναι αλάνθαστος». Δεν υποστηρίζω κανέναν από τους εκλεγμένους, ούτε όσους συναδέλφους ασχολούνται ενεργά με τον συνδικαλισμό.  Λάθη κάνουν και θα ξανακάνουν. Απλώς, δράττομαι της ευκαιρίας για να σημειώσω ότι  δεν μου άρεσε ανέκαθεν η στείρα κριτική χωρίς προτάσεις. Μονίμως, για όλα τα θέματα, όπου κι αν κοιτάξεις φταίει η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ή γενικώς οι απανταχού σύλλογοι! Θυμόμαστε τους συλλόγους μόνο στις παρατάσεις και τότε τους ρίχνουμε κι ένα βρισίδι! 
   
  Οι σύλλογοι φταίνε σε όλα! Βγάζουν ανακοίνωση για κάτι, τους βρίζουμε, δεν βγάζουν τους βρίζουμε, κάνουν το ένα τους βρίζουμε, κάνουν το άλλο τους ξαναβρίζουμε. Αν πάλι δούμε σε κάποιο σύλλογο κάτι που μας αρέσει τον εκθειάζουμε και με την ίδια ευκολία αν ο ίδιος σύλλογος εκφράσει μια διαφορετική άποψη, τότε τον λοιδορούμε δημοσίως.  Αν δεν μας αρέσουν οι άνθρωποι που ηγούνται των οργανώσεών μας, απλώς τους καταψηφίζουμε κι έρχονται άλλοι. Απλά πράγματα και πλήρως δημοκρατικά. 
   
  Ο καθένας από μας λέει το κοντό του και το μακρύ του -μηδενός εξαιρουμένου- , και σε όλα νομίζουμε ότι έχουμε δίκιο. Αν μας ζητήσει κάποιος να καθίσουμε και να κάνουμε σοβαρές προτάσεις για την αλλαγή πολλών πραγμάτων στο φορολογικό μας σύστημα αλλά και στον χώρο μας, με επιχειρηματολογία όμως και σοβαρότητα,  η πλειονότητα θα λακίσει και θα βρει φθηνές δικαιολογίες, μα, μου, σου, του και άλλα σχετικά.
   
  Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε γενικώς ότι μας φέρονται όπως μας αξίζει.
   
  Συνάδελφοι, το έχω ξαναγράψει και θα το επαναλάβω. Στον κλάδο μας θα έρθουν καλύτερες ημέρες μόνο αν κάνουμε αρχικά την αυτοκριτική μας και δούμε τα λάθη μας. Μετά, θα πάμε πραγματικά σε άλλο επίπεδο. Θα οργανωθούμε συλλογικά, και μέσα από την διαρκή και πλήρη επιμόρφωσή μας -μέσω συλλογικών ενεργειών-, θα μπορέσουμε να υψώσουμε πραγματικά τη φωνή μας. Η γνώση είναι δύναμη, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Στη συνέχεια, μέσα από τα συλλογικά όργανα θα θεσμοθετηθούν ομάδες εργασίας που θα ασχολούνται με την ενδελεχή μελέτη και υποβολή προτάσεων που, αφού θα είναι πλήρως αιτιολογημένες, ενδεχομένως θα υιοθετούνται ευκολότερα από το υπ. Οικ., γιατί δεν θα είναι εκτός πραγματικότητας σαν αυτές που εισηγούνται οι σύμβουλοι των εκάστοτε υπουργών! Θα είμαστε συνέχεια εκεί και θα νιώθουν την ανάσα μας σε όλα. Θα μας σέβονται! 
   
  Δυστυχώς, έτσι όπως είμαστε τώρα, δεν πρόκειται να μας πάρει στα σοβαρά κανείς! Ας αναλογιστούμε λοιπόν,  Μόνιμος ικέτης ή ενεργός διεκδικητής;
 2. Upvote
  KShf reacted to KAROLOS in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Όσο είμαστε ανοργάνωτοι, κατακερματισμένοι, ανενεργοί, άβουλοι, ευθυνόφοβοι, ωχαδελφιστές και τρωγόμαστε μεταξύ μας με την πρώτη ευκαιρία, τότε, όσοι ηγούνται στο υπ. Οικ. θα τρίβουν τα χέρια τους από ευχαρίστηση. Έτσι, γινόμαστε παιχνιδάκι στα χέρια τους, ανδρείκελα που χορεύουμε στους ρυθμούς τους. Αν θέλουμε να μας σέβονται και να μας φοβούνται συνάμα πρέπει να αλλάξουμε.  Όπως είμαστε τώρα όχι απλά δεν μας φοβούνται αλλά τους προκαλούμε έντονο μειδίαμα. Για σεβασμό δεν το συζητώ, αφού πρώτα απ΄όλα δεν σεβόμαστε εμείς τους ίδιους μας τους εαυτούς. 
   
  Συνεπώς, αν δεν κοιτάξουμε μέσα μας προκειμένου να δούμε τα λάθη μας, τότε δεν θα προχωρήσουμε μπροστά. Η εκάστοτε ηγεσία κάνει τη "δουλειά" της και τα υψηλόβαθμα στελέχη προκειμένου να μην τα ακούν από τους "φίλους" μας της τροϊκας κάνουν όσα μπορούν για να βγουν αυτοί λάδι, έστω κι αν οδηγήσουν στην απόγνωση όλους εμάς.
   
  Κατά τη γνώμη μου τα πρόστιμα είναι το λιγότερο. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία που δεχθήκαμε είναι πάνω από χρηματικά πρόστιμα. Όπως επίσης και η ψυχική μας καταρράκωση. Αυτά δεν μπορεί να τα αντικαταστήσεις με χρηματικά ποσά!  Στο κάτω-κάτω της γραφής ακόμη κι αν κάποιοι συνάδελφοι αδυνατούν να πληρώσουν τα πρόστιμα, μπορούμε να μαζέψουμε χρήματα και να τους βοηθήσουμε. Την ταπείνωση όμως και το κύρος μας απέναντι στους πελάτες μας που επλήγη, πως θα το αποκαταστήσουμε; Την ψυχική μας υγεία που κλονίστηκε; Τις στιγμές που χάσαμε στις ατελείωτες ώρες αναμονής; 
   
  Ας οργανωθούμε λοιπόν γιατί τα δύσκολα έπονται κι αν δεν κάνουμε κάτι, πάλι θα συζητάμε εδώ τα ίδια και τα ίδια.
 3. Upvote
  KShf got a reaction from GEORGE1 in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Έχω πάνω από 50 δηλώσεις μισθωτών και επιτηδευματιών προσωρινά αποθηκευμένες στο taxisnet. Ακόμη και οι πελάτες μου που στην αρχή έκαναν υπομονή, τώρα δυσανασχετούν και θέλουν το εκκαθαριστικό τους για να πληρώσουν. (Κάποιοι από αυτούς είναι βέβαιο ότι του χρόνου δεν θα είναι πελάτες μου).
  Νομίζω όμως ότι πρέπει να περιμένουμε και να μην υποβάλλουμε ακόμη.
  Δεν πιστεύω ότι θα κλείσουν απροειδοποίητα το σύστημα.
 4. Upvote
  KShf got a reaction from DC045915300 in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Έχω πάνω από 50 δηλώσεις μισθωτών και επιτηδευματιών προσωρινά αποθηκευμένες στο taxisnet. Ακόμη και οι πελάτες μου που στην αρχή έκαναν υπομονή, τώρα δυσανασχετούν και θέλουν το εκκαθαριστικό τους για να πληρώσουν. (Κάποιοι από αυτούς είναι βέβαιο ότι του χρόνου δεν θα είναι πελάτες μου).
  Νομίζω όμως ότι πρέπει να περιμένουμε και να μην υποβάλλουμε ακόμη.
  Δεν πιστεύω ότι θα κλείσουν απροειδοποίητα το σύστημα.
 5. Upvote
  KShf got a reaction from Sarliz in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Οι δηλώσεις θεωρούνται εκπρόθεσμες και ο αυτοέλεγχος δεν ισχύει
 6. Upvote
  KShf got a reaction from ouf in ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΦΠΑ ΧΡΗΣΗΣ 2013 ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ   
  Εμένα πάντως σε ανάλογο πρόβλημα στην εκκαθαριστική ΦΠΑ, η δήλωση έφυγε όταν έκανα υποβολή επό την τελευταία σελίδα. Τυχαίο;
 7. Upvote
  KShf reacted to kotlistianos in Πρόγραμμα επιχ/γησης επιχ/σεων για πρόσληψη 10.000 ανέργων 30-66 ετών   
  Επίσης προσοχή αυτή τη φορά στην ειδικότητα δε μπορούμε να τη γράψουμε εμείς ..
  Υπάρχουν κάποιες προεπιλεγμένες..
  π.χ δεν υπάρχει ειδικότητα μπουφετζής...
  Κλίκαρα στο πεδίο ειδικότητα Σερβιτόρος και ακριβώς δίπλα στη περιγραφή θέσης έγραψα Μπουφετζής...έτσι μου είπαν απ τον Οαεδ!
 8. Upvote
  KShf got a reaction from ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ in Παράταση στις δηλώσεις φυσικών προσώπων-Πότε έχουν σκοπό να την ανακοινώσουν?   
  Προσοχή μόνο :
  Για να αναγνωρισθούν τα ποσά των κωδικών 049 και 663-664 πρέπει να αναγράφονται στην εμπρόθεσμη δήλωση,
  ενώ τα ποσά των κωδικών 811-816, 817-823, 079-085 και 073-074 αναγνωρίζονται αν αναγράφονται στην αρχική δήλωση
 9. Upvote
  KShf got a reaction from xoroxronos in Παράταση στις δηλώσεις φυσικών προσώπων-Πότε έχουν σκοπό να την ανακοινώσουν?   
  Προσοχή μόνο :
  Για να αναγνωρισθούν τα ποσά των κωδικών 049 και 663-664 πρέπει να αναγράφονται στην εμπρόθεσμη δήλωση,
  ενώ τα ποσά των κωδικών 811-816, 817-823, 079-085 και 073-074 αναγνωρίζονται αν αναγράφονται στην αρχική δήλωση
 10. Upvote
  KShf got a reaction from ElenaAnele in Παράταση στις δηλώσεις φυσικών προσώπων-Πότε έχουν σκοπό να την ανακοινώσουν?   
  Προσοχή μόνο :
  Για να αναγνωρισθούν τα ποσά των κωδικών 049 και 663-664 πρέπει να αναγράφονται στην εμπρόθεσμη δήλωση,
  ενώ τα ποσά των κωδικών 811-816, 817-823, 079-085 και 073-074 αναγνωρίζονται αν αναγράφονται στην αρχική δήλωση
 11. Upvote
  KShf got a reaction from GEORGE1 in Παράταση στις δηλώσεις φυσικών προσώπων-Πότε έχουν σκοπό να την ανακοινώσουν?   
  Προσοχή μόνο :
  Για να αναγνωρισθούν τα ποσά των κωδικών 049 και 663-664 πρέπει να αναγράφονται στην εμπρόθεσμη δήλωση,
  ενώ τα ποσά των κωδικών 811-816, 817-823, 079-085 και 073-074 αναγνωρίζονται αν αναγράφονται στην αρχική δήλωση
 12. Upvote
  KShf got a reaction from kapapi in ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ Ε3   
  Αφού για την είσπραξη του ενοικίου κόβει ΤΠΥ με φπα είναι εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις και θα το έσοδο πρέπει να εμφανισθεί στο Ε3 και όχι στο Ε2
×
×
 • Create New...