Jump to content

apostolos

starting Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

apostolos last won the day on February 19 2017

apostolos had the most liked content!

About apostolos

 • Birthday 10/02/1964

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Αθήνα
 1. Στις εκλογές της Ε.Φ.Ε.Ε.Α που ξεκίνησαν εχθές 18 Φεβρουαρίου 2017 και θα συνεχιστούν έως τις 25/2 και στα ερωτήματα που προκύπτουν , οι υποψήφιοι του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗς ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΏΝ απαντούν . Δεν θα συμβιβαστούμε με την απειλή της συνυπευθυνότητας και της ποινικοποίησης της δουλειάς μας Δεν θα προσαρμοστούμε στην παράνοια της διοίκησης να επιφέρει συνεχείς αλλαγές νόμων διατάξεων και εγκυκλίων που θα πρέπει να εφαρμόσουμε χτες. Δεν θα μείνουμε απλοί αποδέκτες και εντεταλμένοι υλοποιητές άδικων φορολογικών εκτρωμάτων σε βάρος εργαζομένων συνταξιούχων αυτοαπασχολούμενων . Δεν θα παραμείνουμε χωρίς αντίδραση άμισθοι υπάλληλοι των υπουργείων και κάθε συρρικνωμένης κρατικής υπηρεσίας . Θα αγωνιστούμε ώστε να πάψει η πληρωμή στο ΟΕΕ των ετησίων χαρατσιών για την δήθεν επιμόρφωση και το δικαίωμα να εργαζόμαστε . Δεν αποδεχόμαστε τον αποκλεισμό μας από κάθε δικαίωμα συμμετοχής στον φορέα που διαχειρίζεται το δικαίωμα στη δουλειά μας και τον διαχωρισμό μας σε πατρικίους και πληβείους. Θα αντιδράσουμε απέναντι στην δήθεν Πιστοποίηση που θα μας στείλει γρηγορότερα στην έρημο της ανεργίας . Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι απέναντι στο γεγονός της κατάληψης του επαγγελματικού μας χώρου και των εργασιών μας από τα μεγαθήρια των ελεγκτικών με τα νέα μειωμένα όρια ελέγχου που δρομολογούνται νομοθετικά. Θα διεκδικήσουμε αφορολόγητο, αμοιβές αξιοπρέπειας, παροχές στην δημόσια υγεία, παιδεία και κοινωνική προκοπή και δεν θα αποδεχτούμε την φτωχοποίηση με την αποδοχή της αγιοποίησης του χρέους. Δεν ανεχόμαστε πλέον την ιδιοκτησιακή αντίληψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δ.Σ της ΕΦΕΕΑ που αντιμετωπίζει τα μέλη των υπόλοιπων παρατάξεων ως παρείσακτους. Απορρίπτουμε την αντίληψη περί ΄΄συνεργατών΄΄ της ηγετικής Ομάδας της Ένωσης και την εκούσια υποταγή στα κελεύσματα της εκάστοτε ηγεσίας του Υ.Ο. Θέλουμε μια διαφορετική λειτουργία της ΕΦΕΕΑ που θα αναδεικνύει τα καυτά προβλήματα του κλάδου και θα κινητοποιεί τους συναδέλφους να αγωνιστούν για τα δίκαια του κλάδου και την ζωή τους . Ψήφο και στήριξη στο ψηφοδέλτιο του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗς ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΏΝ.
 2. Ανακοινώνεται το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού με την επωνυμία ΄΄ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ΄΄ με το οποίο θα κατέλθει στις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν στην Ε.Φ.Ε.Ε.Α για την εκλογή Δ.Σ από 18/02/2017 έως και 25/02/2017 . ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ 1 Αδριανός Γιάννης 2 Βελέντζα Αθανασία 3 Βελέντζα Δήμητρα 4 Γρίβας Πέτρος 5 Ιακωβάκη Σοφία 6 Κανελλόπουλος Χρήστος 7 Κοντίνος Κωνσταντίνος 8 Λάμπρου Νίκος 9 Μπάρμπας Δημήτρης 10 Νινιός Γεώργιος 11 Ντάλλας Απόστολος 12 Πανόπουλος Βασίλης 13 Πανόπουλος Πάνος 14 Πλουμπίδη Ειρήνη 15 Πολύζου Ρόζα 16 Στεργίου Αργυρώ 17 Τσιάκαλος Κοσμάς Καλούμε τους συναδέλφους της Ατικής , που αφήνουν πίσω την αδράνεια , τον συμβιβασμό, και προκρίνουν την παρέμβαση, τον αγώνα και την δράση να στηρίξουν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ και να αρνηθούν την υποχώρηση, τους διαδρόμους, τον παραγοντισμό ,την γονυκλισία, τα κλειστά κλάμπ και την συνδιαλλαγή. Να παλέψουμε με κύριο γνώμονα την διεκδίκηση, την ενότητα, τον αγώνα, την δημοκρατία και τις ανοιχτές διαδικασίες. ΨΗΦΙΣΤΕ – ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ
 3. Ανακοινώνεται το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού με την επωνυμία ΄΄ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ΄΄ με το οποίο θα κατέλθει στις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν στην Ε.Φ.Ε.Ε.Α για την εκλογή Δ.Σ από 18/02/2017 έως και 25/02/2017 . ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ 1 Αδριανός Γιάννης 2 Βελέντζα Αθανασία 3 Βελέντζα Δήμητρα 4 Γρίβας Πέτρος 5 Ιακωβάκη Σοφία 6 Κανελλόπουλος Χρήστος 7 Κοντίνος Κωνσταντίνος 8 Λάμπρου Νίκος 9 Μπάρμπας Δημήτρης 10 Νινιός Γεώργιος 11 Ντάλλας Απόστολος 12 Πανόπουλος Βασίλης 13 Πανόπουλος Πάνος 14 Πλουμπίδη Ειρήνη 15 Πολύζου Ρόζα 16 Στεργίου Αργυρώ 17 Τσιάκαλος Κοσμάς Καλούμε τους συναδέλφους της Ατικής , που αφήνουν πίσω την αδράνεια , τον συμβιβασμό, και προκρίνουν την παρέμβαση, τον αγώνα και την δράση να στηρίξουν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ και να αρνηθούν την υποχώρηση, τους διαδρόμους, τον παραγοντισμό ,την γονυκλισία, τα κλειστά κλάμπ και την συνδιαλλαγή. Να παλέψουμε με κύριο γνώμονα την διεκδίκηση, την ενότητα, τον αγώνα, την δημοκρατία και τις ανοιχτές διαδικασίες. ΨΗΦΙΣΤΕ – ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ
 4. Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι Λογιστές-Φοροτεχνικοί σε μαζική παράσταση στο Ο.Ε.Ε (Μητροπόλεως 12 ) την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου αμέσως μετά την κινητοποίηση που έχει προγραμματισθεί στο Υ.Ο( Καραγεώργη Σερβίας ) στις 09:30. Ο συνδυασμός ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑΣ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗς ΛΟΓΙΣΤΩΝ -ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΏΝ κατέθεσε ψήφισμα στην Τακτική Γ.Σ της Ε.Φ.Ε.Ε.Α που διεξήχθη στις 20 Φεβρουαρίου με πρόταση για την παραπάνω κινητοποίηση , η οποία υπερψηφίσθηκε και αποτελεί πια απόφαση της Ε.Φ.Ε.Ε.Α . Σκοπός της κινητοποίησης είναι να υπάρξουν εξηγήσεις και διευκρινίσεις από τον πλευρά του Προέδρου και της Κεντρικής Διοίκησης του Ο.Ε.Ε σχετικά με την εξαγγελθείσα αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Επικρατεί ένα θολό περιβάλλον και σύγχυση στον κλάδο γύρω από το σοβαρό αυτό θέμα. Στην Γ.Σ της 20/2 ακούστηκε από μέλη ( που συμμετείχαν στην κοινή σύσκεψη με τον Ο.Ε.Ε και τις οργανώσεις του κλάδου ) ότι η απόφαση της αποχής αφορά εν τέλει μόνο τις φορολογικές δηλώσεις των φυσικών προσώπων και ουδόλως των νομικών προσώπων και των παρακρατούμενων φόρων. Απαιτείται μια ξεκάθαρη απάντηση και στάση και από την Ομοσπονδία αλλά και από όλες τους εμπλεκόμενους φορείς που στήριξαν αυτή την απόφαση. Επιπροσθέτως θα επιχειρηθεί να τεθεί ξανά το πάγιο αίτημα ( και της ΕΦΕΕΑ αλλά και σύσσωμου σχεδόν του κλάδου ) για την παροχή του δικαιώματος εγγραφής όλων των αδειούχων Λογιστών-Φοροτεχνικών ως μέλη στο Ο.Ε.Ε και με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Κρίνεται απαραίτητη η παρουσία όλων των συναδέλφων.
 5. Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου η προγραμματισμένη συνάντηση των μελών και φίλων της Διαδικτυακής Ομάδας στην Αθήνα στην αίθουσα επί της οδού Σολωμού 13. Με χαρά και ικανοποίηση καλωσορίσαμε και νέους συναδέλφους που συμμετείχαν για πρώτη φορά στην διαδικασία που έχει καθιερωθεί και υποδεχτήκαμε συναδέλφους που παρέστησαν από την Ναύπακτο,την Εύβοια και την Ζάκυνθο. Συζητήθηκαν και τέθηκαν σε διαβούλευση τα θέματα που προέκυψαν από την συνεννόηση που υπήρξε και αποφασίσθηκαν τα παρακάτω. Σe συνέχεια των επανειλημμένων επαφών με το Υ.Ο και την ΓΓΔΕ για τον ορισμό συνάντησης για το θέμα των ΜΥΦ του 2014 (αφού επιβεβαιώθηκε το πάγιο αίτημα μας για όριο 300,00 ευρώ και ετήσια υποβολή, την συζήτηση από μηδενική βάση για τα επόμενα και τον έλεγχο των αποκλίσεων με τα ίδια όρια χωρίς πρόστιμα) αποφασίσθηκε η επικαιροποιηση των επαφών και αν δεν ευοδωθούν να υπάρξει ξανά μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υ.Ο στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14-18 Δεκεμβρίου. Ανάμεσα στα ζητήματα που θα τεθούν σε ενδεχόμενη συνάντηση με στελέχη του Υ.Ο θα είναι και η συνέχιση της δυνατότητας εκπρόθεσμων διακοπών που λήγει στις 31/12. Στα πλαίσια αυτά αποφασίσθηκε (μετά από πρόταση συναδέλφου από την Ναύπακτο ) να υπάρξει παρουσία εκπροσώπων της Ομάδας στην Συνέλευση της ΓΕΣΕΒΒΕ (που όπως μας ενημέρωσε θα διενεργηθεί το Σ/Κ) προκειμένου να ενημερωθούν οι επαγγελματίες ( και κατ ουσίαν πελάτες μας) για τις συνέπειες της μη συμφωνίας των ΜΥΦ και των εν γένει προβλημάτων που προκύπτουν από την μη ορθή υποβολή τους και να κατανοήσουν και οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων πως αυτά δεν είναι μόνο δικά μας θέματα πχ απώλειες ρυθμίσεων, φορολογία κλπ.. Συζητήθηκε επίσης και το θέμα των ΕΛΠ και αποφασίσθηκε ότι υιοθετούμε ως αίτημα την αναβολή της εφαρμογής των ΕΛΠ ( πρόταση που έχει θέσει και το Ο.Ε.Ε πρόσφατα). Πέρα των καθαρά επαγγελματικών θεμάτων υπήρξε εισήγηση και μια σύντομη ενημέρωση από συνάδελφο για το θέμα των πλειστηριασμών που επικρέμονται από την απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων ( είτε αυτό αφορά τις Δ.Ο.Υ είτε το ΙΚΑ ,είτε τον ΟΑΕΕ). Αποφασίστηκε να υπάρξει μια αναλυτικότερη ενημέρωση σε επόμενη συνάντηση όπου θα μπορούσε πιθανά να υπήρχε συνεργασία με μια αντίστοιχη Ομάδα Νομικών προκειμένου να υπάρχει πληρέστερη ενημέρωση. Αναπτύχθηκαν επίσης ζητήματα σε σχέση με την ταυτότητα και τον αυτοπροσδιορισμό της Ομάδας και των συναντήσεων, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη να προχωρήσει η παλαιότερη πρόταση για την στελέχωση Ομάδων Εργασίας για την επεξεργασία επαγγελματικών θεμάτων.
 6. Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 , υπάρχει κάλεσμα για συνάντηση συναδέλφων μελών και φίλων της Διαδικτυακής Ομάδας στην Αθήνα, στην αίθουσα Σολωμού 13, στις 5.30 το απόγευμα (που τότε είναι διαθέσιμη για μας), όπως είχε ομόφωνα συναποφασιστεί στην τελευταία μας συνάντηση στις 14 Οκτωβρίου. Η ατζέντα καθορίζεται στην έναρξη της συνάντησης και προφανώς όπως συνηθίζουμε θα αφορά τρέχοντα και επίκαιρα ζητήματα που μας αφορούν ως επαγγελματίες αλλά και ως πολίτες αυτής της χώρας. Ενδεικτικά παραθέτω στα θέματα που έχουν αναφερθεί σε άλλες δημοσιεύσεις και συζητήσεις ενημέρωση και εξελίξεις για τα θέματα ΜΥΦ, ΕΛΠ, προθεσμίες φορολογικών αντικειμένων, εκπρόθεσμες διακοπές, απώλειες ρυθμίσεων, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, θέματα ΟΑΕΕ. Υπάρχει επίσης η πρόταση για όσους θα συμμετάσχουν στην απεργία την ίδια ημέρα, να υπάρξει σημείο συνάντησης Πατησίων και Καποδιστρίου στις 11 το πρωί ώστε να πορευτούμε από κοινού προς το Σύνταγμα.
 7. Αγαπητέ συνάδελφε Η ΕΦΕΕΑ είναι πρωτοβάθμιο σωματείο που εγγράφονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Αντίστοιχα η ΠΟΦΕΕ αποτελεί το δευτεροβάθμιο όργανο ( την Ομοσπονδία ) όπου συμμετέχουν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία από όλη την Ελλάδα. Η ΠΟΛ είναι το σωματείο των μισθωτών Λογιστών-Φοροτεχνικών.
 8. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ –ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ο συνδυασμός ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ανακοινώνει ότι στις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στην Ε.Φ.Ε.Ε.Α από 31/10-8/11 για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΦΕΕ έλαβε 40 ψήφους και εξέλεξε 4 αντιπροσώπους. 1 Πανόπουλος Βασίλης 2 Πανόπουλος Πάνος 3 Μπάρμπας Δημήτρης 4 Αδριανός Γιαννης Οι αντιπρόσωποι του ΔΙΚΤΥΟΥ θα συμμετέχουν στην Γ.Σ και τις αρχαιρεσίες της Π.Ο.Φ.Ε.Ε που θα γίνουν στο Ξενοδοχείο "ATHENS LEDRA HOTEL" στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015 αντίστοιχα. Mε δεδομένα τα στενά χρονικά περιθώρια και τις συνθήκες, έχουμε την εκτίμηση πως το αποτέλεσμα του συνδυασμού μας είναι θετικό και αποτελεί ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα το οποίο πρέπει να έχει συνέχεια και διάρκεια. Θεωρούμε επίσης ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για την κλιμάκωση και διεύρυνση της δράσης του συνδυασμού μας, και ότι αυτές οι εκλογές είναι μόνο η αρχή. Το αποτέλεσμα αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον ώστε το ΔΙΚΤΥΟ να εδραιώσει την παρουσία του στα συνδικαλιστικά τεκταινόμενα και με την συνεργασία των συναδέλφων να έχει μια σταθερή και συνεχή παρέμβαση στην ΕΦΕΕΑ . Ευχαριστούμε τους συναδέλφους και τα μέλη της ΕΦΕΕΑ που με την υποστήριξη και την ψήφο τους εμπιστεύτηκαν τα μέλη του ΔΙΚΤΥΟΥ για να τους εκπροσωπήσουν στην Ομοσπονδία και δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε μαζί τους στο επόμενο διάστημα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Τηλέφωνα επικοινωνίας : Ντάλλας Απόστολος 694 793 1204 Πανόπουλος Βασίλης 694 445 9567 Βουλής Παύλος 694 484 2369 E-mail:[email protected]
 9. ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ποιοι είμαστε: 1.Βρεθήκαμε στις κινητοποιήσεις των λογιστών – φοροτεχνικών από τις αρχές του 2014 και στο 2015, γνωριστήκαμε στις προσπάθειες ν’ αντιταχθούμε στην απαξίωση της ζωής μας και της δουλειάς μας, συναντηθήκαμε στην λογική να εναντιωθούμε στην συνδιαλλαγή και την υποταγή, σε μια πολιτική που μας εξοντώνει ανθρώπινα και επαγγελματικά. Είμαστε μέλη της ΕΦΕΕΑ, και αρκετοί από μας πλαισιώσαμε την ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ, άλλοι την ομάδα της ΑΓΩΓΗΣ κατά του υπουργείου Οικονομικών, και πολλές πρωτοβουλίες που αφήνουν πίσω την αδράνεια και τον συμβιβασμό, και προκρίνουν την παρέμβαση, τον αγώνα, την δράση. Πως «ζωγραφίζουμε» την κατάσταση: 2.Βρισκόμαστε στον 5ο χρόνο άσκησης της πολιτικής των μνημονίων, της πολιτικής εξόντωσης και εξανδραποδισμού του λαού, της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης, την στιγμή που ετοιμάζονται οι «ουρές» των δύο πρώτων μνημονίων και ο οδοστρωτήρας του τρίτου. 3.Είναι η ίδια πολιτική που υπαγάγει την χώρα στο νεοαποικιακό έλεγχο τροϊκανών και κουαρτέτων, που βγάζει στο σφυρί την δημόσια περιουσία τα φιλέτα και τ’ ασημικά της χώρας. 4.Βρισκόμαστε απέναντι από την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, της μαζικής φτωχοποίησης και της λεηλασίας δικαιωμάτων, των στρατιωτικών επεμβάσεων, των τειχών και της αναλγησίας απέναντι σε κατατρεγμένους, που οι δικοί τους πόλεμοι και βιαιότητες δημιούργησαν. 5.Αντιστεκόμαστε στην φορομπηχτική λεηλασία, στην εξαφάνιση των στοιχειωδών κοινωνικών δικαιωμάτων στην υγεία, στην παιδεία, στον μισθό, στη σύνταξη, στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στην υπερχρέωση των μικρών επιχειρήσεων που οδηγούνται στα λουκέτα, προς όφελος των εγχώριων και ξένων μεγαθηρίων,με την στήριξη των κυβερνήσεων, των «θεσμών», και των δανειστών – τοκογλύφων. ….Δια πάσαν νόσον και …. 6.Η δουλειά μας έχει μετατραπεί σε μαρτύριο χωρίς τέλος. Με συνεχείς αλλαγές νόμων, που ερμηνεύονται καθυστερημένα και κατά το δοκούν, σε ένα δαιδαλώδη και ανεπαρκή ηλεκτρονικό λαβύρινθο, φορτωμένοι με την μετακύλιση εργασιών του κράτους στις πλάτες μας, και με τον πέλεκυ της συνυπευθυνότητας και της ποινικοποίησης στα κεφάλια μας. Οποιαδήποτε υπηρεσία του δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα είτε λόγω αποψίλωσης, είτε λόγω αδυναμίας, μεταθέτουν στις πλάτες μας με μια διάταξη νόμου ή με μια υπουργική απόφαση υποχρεώσεις παλιές ή νέες συκοφαντώντας παράλληλα τους απασχολούμενους στο επάγγελμα. 7.Το τοπίο όπως διαμορφώνεται οδηγεί σε αδιέξοδο τα μικρά γραφεία λογιστικών – φοροτεχνικών υπηρεσιών, σε όφελος των μεγάλων και των ελεγκτικών εταιριών, που με τις ευλογίες της κακόφημης πιστοποίησης που όλο …αναστέλλεται και όλο βρίσκεται στο προσκήνιο, με το Οικονομικό Επιμελητήριο αντί να βρίσκεται αρωγός των συναδέλφων, να λειτουργεί σαν τοποτηρητής, εισπράκτορας χαρατσιών και τροχονόμος του επαγγέλματος, και του δικαιώματος στην εργασία. 8.Το κυριότερο όμως βρίσκεται, στο ότι καλούμαστε να εφαρμόσουμε το σύνολο άδικων μη εφαρμόσιμων διατάξεων νόμων, αντιφατικών και αλληλοσυγκρουόμενων, που έχουν κοινό παρονομαστή την φορολογική αφαίμαξη των χαμηλών εισοδημάτων, σε αντίθεση με τα μεγάλα που παραμένουν στο απυρόβλητο, σαν τμήμα μιας συνολικότερης πολιτικής εξόντωσης και ευρείας φτωχοποίησης, με τα νομοθετικά εκτρώματα των 4172, 4174 και τα υπόλοιπα μνημονιακά κατασκευάσματα. 9.Οι δυνατότητες αντίδρασης, με την διάσπαση και την πανσπερμία των διάφορων ενώσεων, και κύρια με την κυριαρχούσα λογική του «γιες μεν», του διαδρομισμού – παραγοντισμού και της επαιτείας παρατάσεων, αν δεν υπήρχαν οι αυθόρμητες αντιδράσεις από διάφορες πλευρές και κύρια από τις προσπάθειες ενός ικανού δυναμικού, μέσα και γύρω από την ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ και άλλες πρωτοβουλίες που έσωσαν την τιμή του κλάδου, θα ήσαν απελπιστικά λίγες και οι ελπίδες μελαγχολικά αδύναμες. Να τα αφήσουμε έτσι ή να τ’ αλλάξουμε ;;; 10. Θέλουμε λοιπόν να προσπαθήσουμε να τ’ αλλάξουμε όλα. Για να μπουν και πάλι στην προτεραιότητα οι ανάγκες όχι μόνο του κλάδου, αλλά και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Με σταθερό προσανατολισμό αντίθεσης στις πολιτικές εξαθλίωσης και ξεπουλήματος των μνημονίων, και της εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων των ντόπιων και ξένων παραγόντων του πλούτου. Βάζοντας στο προσκήνιο τα αιτήματα που ανέδειξαν οι μεγάλες κινητοποιήσεις των λογιστών – φοροτεχνικών της τελευταίας διετίας, ενωμένοι με τις διεκδικήσεις εναντίωσης στον κοινωνικό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν. Αρνούμενοι την υποχώρηση, τους διαδρόμους, τον παραγοντισμό και την γονυκλισία, τα κλειστά κλάμπ και την συνδιαλλαγή. Όχι στην πολυδιάσπαση, ένας σύλλογος, μία ένωση σε κάθε νομό. Προκρίνοντας την διεκδίκηση, την ενότητα, τον αγώνα, την δημοκρατία και τις ανοιχτές διαδικασίες. ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟ 31/10/2015-08/11/2015 ΨΗΦΙΣΤΕ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ
 10. Ο συνδυασμός ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο που κατέρχεται στις αρχαιρεσίες της Ε.Φ.Ε.Ε.Α για την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο της Π.Ο.Φ.Ε.Ε που ξεκίνησαν σήμερα και θα διεξαχθούν εως 08/11. 1 Αδριανός Γιαννης 2 Βασιλάκος Κωνσταντίνος 3 Βελέντζα Αθανασία 4 Βελέντζα Δήμητρα 5 Βογιαντζή Ειρήνη 6 Ζησιμοπούλου Βασιλική 7 Ιακωβάκη Σοφία 8 Μπάρμπας Δημήτρης 9 Νινιός Γεώργιος 10 Ντάλλας Απόστολος 11 Πανόπουλος Βασίλης 12 Πανόπουλος Πάνος 13 Πλουμπίδη Ειρήνη 14 Πολύζου Ρόζα 15 Στεργίου Αργυρω Καλούμε όλους τους συναδέλφους που είναι μέλη της ΕΦΕΕΑ και έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές να υποστηρίξουν και να ψηφίσουν τους υποψηφίους του συνδυασμού ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ. Θέλουμε να προσπαθήσουμε να τ' αλλάξουμε όλα. Για να μπουν και πάλι στην προτεραιότητα οι ανάγκες όχι μόνο του κλάδου, αλλά και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας Προκρίνοντας την διεκδίκηση, την ενότητα, τον αγώνα, την δημοκρατία και τις ανοιχτές διαδικασίες
 11. ***** ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ **** Συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 στις 13:00 για μαζική παράσταση στο Υ.Ο για τα τρέχοντα θέματα του κλάδου. Στην συγκέντρωση καλεί και η ΕΦΕΕΑ μετά από απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης που υιοθέτησε τη πρόταση που κατέθεσε ο συνδυασμός ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ . Τα προβλήματα του κλάδου αντί να μειώνονται συνεχίζουν να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και απειλούν πια την βιωσιμότητα της μεγάλης πλειοψηφίας του κλάδου που αποτελείται από μικρά γραφεία και αυτοαπασχολούμενους . Να τελειώνουμε με το ανοσιούργημα των ΜΥΦ. Ετήσια υποβολή και όριο 300,00 ευρώ για 2014, 2015, από μηδενική βάση η συζήτηση για τα επόμενα χρόνια. Αρνούμαστε την προστιμολαγνεία των αποκλίσεων και των τροποποιητικών. Όχι στην συνυπευθυνότητα και την ποινικοποίηση της δουλειάς μας. Όχι στην μετακύλιση της γραμματειακής εργασίας του δημοσίου στους λογιστές. Δεν είμαστε οι άμισθοι υπάλληλοι του υπ. Οικονομικών και κάθε κρατικού φορέα. Δεν αποδεχόμαστε την μοιρολατρία και την υποταγή.
 12. Ο συνδυασμός ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο που κατέρχεται στις αρχαιρεσίες της Ε.Φ.Ε.Ε.Α για την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο της Π.Ο.Φ.Ε.Ε που θα διεξαχθούν από τις 31/10-08/11. 1.Αδριανός Γιάννης 2.Βελέντζα Αθανασία 3.Βελέντζα Δήμητρα 4.Βογιατζή Ειρήνη 5.Ιακωβακη Σοφία 6.Μπάρμπας Δημήτρης 7.Νινιός Γεώργιος 8.Ντάλλας Απόστολος 9.Πανόπουλος Βασίλης 10.Πανόπουλος Πάνος 11.Πλουμπίδη Ειρήνη 12.Πολύζου Ρόζα Καλούμε όλους τους συναδέλφους που είναι μέλη της ΕΦΕΕΑ και έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές να υποστηρίξουν και να ψηφίσουν τους υποψηφίους του συνδυασμού ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ. Τηλέφωνα επικοινωνίας :694 793 1204 / 694 445 9567 / 694 484 2369 E-mail:[email protected]
 13. ***ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 14/10 Αθήνας και ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/10 στις 13.00 ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Στην συνάντηση μελών και φίλων της Διαδικτυακής Ομάδας της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου στην Αθήνα, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα : Το θέμα της συνυπευθυνότητας (με την μέχρι τότε διατύπωση στο ν/σ) Το θέμα των ΜΥΦ, υποβολών και αποκλίσεων. Το θέμα των υποβολών στις υπηρεσίες ΓΕΜΗ. Σημειώνεται πως στην συνάντηση παραβρέθηκαν και συνάδελφοι από Ρόδο, Ναύπακτο και Χαλκίδα. - Επιβεβαιώθηκε η θέση πως για 2014 και 2015 ζητάμε όρια 300 ευρώ και ετήσια υποβολή, συζήτηση από μηδενική βάση για τα επόμενα, διαχείριση των αποκλίσεων με τα ίδια όρια χωρίς την προστιμολαγνεία, αλλά με βάση τα πραγματικά δεδομένα . - Επιβεβαιώθηκε η αντίθεση στην ποινικοποίηση της εργασίας μας. - Για το θέμα του ΓΕΜΗ υποστηρίχθηκε πως είναι ένα ακόμα εισπρακτικό μέτρο, που η διαχείρισή του πέφτει στις πλάτες μας, ωστόσο έγιναν κάποιες επαφές την προηγούμενη Παρασκευή 16/10 για την οποία έχει υπάρξει ήδη ενημέρωση. Εκτιμώντας το σύνολο των θεμάτων και την καθυστέρηση ανταπόκρισης σε επαφές που επανειλημμένα ζητήθηκαν, και δρομολόγησης κάποιων ρυθμίσεων που ως πρόθεση είχαν διαφανεί, στην συνάντηση προτάθηκε και υιοθετήθηκε η διοργάνωση για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 1.00 το μεσημέρι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ για ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο Υπουργείο Οικονομικών. Όπως κάθε φορά προτρέπουμε τους συναδέλφους από τις άλλες πόλεις την ίδια ημέρα και ώρα να προχωρήσουν σε ανάλογες παρεμβάσεις στους προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ. Τελευταία εξέλιξη ως προς την παρέμβαση και το κάλεσμα της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου είναι πως προτάθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΦΕΕΑ από συναδέλφους του σχήματος ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και έγινε σχεδόν ομόφωνα αποδεκτή από την γενική συνέλευση. Έτσι για την Παρασκευή 23/10 στις 13.00 στο Σύνταγμα, το κάλεσμα δεν είναι μόνο από τους συναδέλφους της ομάδας που συναντήθηκαν στην Αθήνα, αλλά πλέον και από την ΕΦΕΕΑ με απόφαση της γενικής της συνέλευσης.
×
×
 • Create New...