Προς το περιεχόμενο

NIKOS_b

Silver members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    936
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    2

Δραστηριότητα φήμης

  1. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from mk83 in ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΠΛΗΡΗ ΣΕ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ   
    Συνάδελφε καταρχήν ο doctor , όπως γνωρίζουν όσοι τον ξέρουν , είναι μόνο λόγια. Σιγα μην βγει για κρασάκι.
     
    Στο θέμα τώρα, δεν καταλαβαίνω την απορία σου. Στην συγκεκριμμένη περίπτωση έχουμε:
    1. Αλλαγή ωραρίου
    2. Αλλαγή μισθού
     
    Η πρώτη περίπτωση πρέπει να δηλωθεί εντός 2 εργασίμων ημερών
    Η δεύτερη περίπτωση εντός 15 ημερών.
     
    Ας τα δηλώσει λοιπόν και τα δύο εντός 2 ημερών να τελειώνει.
    Αν θέλει ας δηλώσει  εντός 2 ημερών την τροποποίηση του ωραρίου και μετά εντος 15 ημερών τους μισθούς. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή.
  2. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from DNM in Απασχόληση Σάββατο σε συνεργείο αυτοκινήτων   
    Αρθρο 4 ΠΔ. 88/1999
     
    1. Όταν ο χρόνος ημερήσιας εργασίας υπερβαίνει τις έξι ώρες, πρέπει να χορηγείται διάλειμμα τουλάχιστον 15 λεπτών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι εργαζόμενοι δικαιούνται να απομακρυνθούν από τη θέση εργασίας τους. Τα διαλείμματα αυτά δεν επιτρέπεται να χορηγούνται συνεχόμενα με την έναρξη ή τη λήξη της ημερήσιας εργασίας.2. Οι τεχνικές λεπτομέρειες του διαλείμματος και ιδίως η διάρκεια και οι όροι χορήγησής του εφόσον δεν ρυθμίζονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή από την κείμενη νομοθεσία, καθορίζονται στο επίπεδο της επιχείρησης στα πλαίσια της διαβούλευσης μεταξύ του εργοδότη και των εκπροσώπων των εργαζομένων (Ν. 1264/82 "Για τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων" (79/Α)) ή των εκπροσώπων τους για θέματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων (άρθρα 2 (παράγραφος 4) και 10 του Π.Δ. 17/96] και σύμφωνα με την γραπτή εκτίμηση κινδύνου [ άρθρο 8 (παράγραφος 1) του Π.Δ. 17/96], στην οποία θα πρέπει να εκτιμώνται και οι κίνδυνοι που συνδέονται με την οργάνωση του χρόνου εργασίας.
  3. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from NICOLMILOU in Βεβαιωση αποζημειωσης απολυσης υπαλληλου   
    Δώσε την βεβαίωση αποδοχών του προηγούμενου
  4. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from sakispap in Α21 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΡΙΔΑ   
    Οι λογιστές τους υποβάλλουν τα Α21, παρ' ότι δεν τα δικαιούνται για να τσιμπίσουν  το ΧΧευρω.
     
    Δεν το δικαιούνται εφόσον τα παιδιά τους δεν είναι ελληνικής υπηκοότητας.Το λέει καθαρά ο Ν.4093/2012 παρ. ΙΑ υποπ. ΙΑ.2.  Τσεκάροντας τα πολίτης τρίτης χώρας του υπέβαλες ψευδή δήλωση διότι αναφέρει "και γονέας τέκνων ελληνικής υπηκοότητας". Του έχεις αναφέρει τις κυρώσεις της ψευδούς δήλωσης του Ν. 1599/1986;
     
    Δεν τις διάβασες καλά. Οι πολίτες τρίτης χώρας εφόσον είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας.
     
     
    Με το σκεπτικό του 10ευρου ή 20ευρου η δεν ξέρω πόσο Χρύσα μου.
     
     
     
    Ωραίο σκεπτικό. Και αν, λέω αν, ο ΟΓΑ που θα δεί να παίρνουν επιδόματα οι αλλοδαποί,  αποφασίσει το δείγμα να είναι οι αλλοδαποί, και αν, λέω αν αποφασίσουν να εφαρμόσουν την παρ. 6 του άρθρου 22 Ν. 1599/1986 « Όποιος εν γνώσει του δηλώνει ψευδή γεγονότα ή αρνείται ή αποκρύπτει τα αληθινά με έγγραφη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Εάν ο υπαίτιος αυτών των πράξεων σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον ή σκόπευε να βλάψει άλλον, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών ». θα συνεχίσεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο; Γιατί τότε ο αλλοδαπός στον εισαγγελέα να είσαι σίγουρος ότι θα πεί " εγκώ ντεν ξέρει ο λογκιστής μου τόκανε". Και αν βρεί και κανένα δικηγόρο και πέσει και καμιά αγωγή με τις διατάξεις περί εντολής του Αστικού Κώδικα, δεν ξέρω εάν θα υπάρξει πρόβλημα πάντως τρέξιμο θα υπάρξει σίγουρα.
  5. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from tazbrak in Ερώτηση για λάθος υπολογισμό ΕΝΦΙΑ   
    Συντελεστής Ορόφου δεν εφαρμόζεται στα ειδικά κτίρια και τις μονοκατοικίες.
     Ο συντελεστής πρόσοψης δεν εφαρμόζεται στους βοηθητικούς χώρους και στα ειδικά κτίρια.
    Προκειμένου για τα ειδικά κτίρια της παραγράφου 1γ του παρόντος άρθρου, ο κύριος φόρος ισούται με το γινόμενο της επιφάνειας, του βασικού φόρου, του συντελεστή ειδικών κτιρίων, του συντελεστή παλαιότητας κτίσματος, του συντελεστή απομείωσης επιφάνειας, του συντελεστή βοηθητικών χώρων και του συντελεστή ημιτελούς κτίσματος, κατά περίπτωση, ως εξής:
    Φόρος = Επιφάνεια κτίσματος (μ2) x ΒΦ x ΣΕΚ x ΣΠΚ x ΣΑΕ x ΣΒΧ (όπου εφαρμόζεται) x ΣΗΚ (όπου εφαρμόζεται)
     
    357 τμ * 2,8 € βασικό φόρο (φορολογική ζώνη 2, τιμή ζώνης 600) * 0,5 συντελεστή ειδικών κτηρίων * 1,15 παλαιότητα (2003) * 1 (ΣΑΕ) * 0,52 (κυριότητα)  = 298,88€
  6. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from tazbrak in Ερώτηση για λάθος υπολογισμό ΕΝΦΙΑ   
    Η μικρότερη τιμή ζώνης σε δήμους του νομού Καρδίτσας είναι 550 €. Η τιμή εκκίνησης Ε 360 δεν είναι τιμή ζώνης.
  7. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from GEORGE1 in ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ FASMA -DOS/ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ   
    Γιώργο μαζί μας μεγαλώνουν και τα μηχανήματα και τα προγράμματα. Εμείς δεν μπορούμε να ξαναγεννηθούμε.Τ προγράμματα όμως μπορούμε να τα πετάξουμε και να τα ανανεώσουμε. Θα νιώσεις και εσύ καλλίτερα. Πίστεψέ με.
  8. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from ΕΙΡΗΝΗ in Να τα χιλιάσεις ΕΙΡΗΝΗ Χαρούμενα Γενέθλια   
    Χρόνια πολλά Ειρήνη, ότι επιθυμείς.
  9. Upvote
    NIKOS_b reacted to gkazan in Καταγγελία Λογιστικού Φοροτεχνικού Γραφείου   
    Εάν πονάς, θα τρέξεις στο γιατρό.
    Εάν έχεις δικαστικές διεκδικήσεις, θα τρέξεις στο δικηγόρο.
    Εάν θές να μεταβιβάσεις την περιουσία σου, θα πας στον συμβολαιογράφο.
    Εάν πέσει ένας τοίχος στο σπίτι σου, θα φωνάξεις τον "μάστορα".
    Εάν θες να τακτοποιήσεις το αυθαίρετό σου, θα μιλήσεις με τον πολιτικό μηχανικό.
    Εάν καεί ο πίνακας ηλεκτρικού στο σπίτι σου, θα καλέσεις τον ηλεκτρολόγο ή την ΔΕΗ
    Εάν στουμπώσουν τα υδραυλικά, φωνάζεις υδραυλικό ή τον "Φαταούλα", κλπ
     
    Φυσικά αν δεν απευθυνθείς στους παραπάνω για την αντιμετώπιση των θεμάτων σου, θα έχεις όλες τις συνέπεις της αποφάσεώς σου να το αναλάβεις προσωπικά. Κατα σειρά:
    Σωματική βλάβη,
    Δικαστικούς μπελάδες,
    Θα μείνεις με το ακίνητο στο χέρι.
    Θα μπάζει το σπίτι,
    Δεν θα μπορείς να το μεταβιβάσεις,
    Μαύρο σκοτάδι που σε έφαγε,
    Το σκ.. θα φτάσει στην κάλτσα κλπ.
     
    Ε ας μου πει κάποιος....
     
    ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΥΤΑΚΙΑ" ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ Υ.Ο., ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ;
     
    Όσοι ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ με ρωτούν για τις υποχρεώσεις τους κλπ, τους δίνω χαρτί και μολύβι και τους λέω τους βασικούς νόμους και την διεύθυνση του Taxheaven και καλό ψάρεμα.
     
    Επί του θέματος, από την στιγμή που υπάρχει παραδοχή ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2, ότι η συμφωνία ήταν για απλή φορολογική δήλωση και τίποτε άλλο, απευθυνθείτε σε δικηγόρο και διεκδικήστε, αν μπορείτε, αποζημίωση. Επιπλέον, από το γεγονός ότι πλήρωσε για 6 χρήσεις 3800 ευρώ για ΚΕΠΥΟ (πιθανότατα 600 ευρώ x 6, άρα το πρόστιμο κάθε χρονιάς ολόκληρο), αυτό σημαίνει ότι οι αμοιβές του ξεπερνούσαν τις 14.673 ευρώ, κατ' έτος άρα μια επιβάρυνση ύψους 50x12=600 ευρώ το χρόνο για ορθή λογιστική παρακολούθηση δεν μπορεί να θεωρηθεί "αβάσταχτο" κόστος για να έχει κάποιος το κεφάλι του ήσυχο. Αρέσει, δεν αρέσει, "έπαιξε" και έχασε, "η φτήνια τρώει τον παρά".
     
    Όπως κάποιος θέλει να ορίσει τι είναι σωστός επαγγελματίας, θα πρέπει και να ορίσει και ποιός είναι ο σωστός πελάτης.
     
    "Θες ενημέρωση; Πέρασε να τα πούμε από το γραφείο και να δώσεις και την αμοιβή για τις συμβουλές"
     
    Όχι να παίρνεις τηλέφωνο και κάθε 2η λέξη σου να είναι "Να σου κάνω και άλλη μια ερώτηση" και να περνά έτσι 1 ώρα... και όταν τους λες "Μην τα λέμε από το τηλέφωνο, πέρνα από το γραφείο" να σου το παίζουν πολυάσχολοι και να γίνονται Λούηδες...
     
    Συμβουλή στους συναδέλφους: Ξεκαθαρίστε το πελατολόγιό σας, όποιος δεν πληρώνει στην ώρα του, ΔΡΟΜΟ και ας κόψει τον λαιμό του να τα βγάλει πέρα....
     
    Αρκετά "σκάσαμε" για τον κάθε ΈΜΠΟΡΑ (ξέρω πως το γράφω), που όταν κονόμαγε με κέρδος 300% και πάνω, κλαιγόταν για την αμοιβή μας και με την πρώτη δοθείσα ευκαιρία (λέγε με "κρίση"), άρχισε τον καρσιλαμά και το παιζε τρελός και "... Γράψτα".
     
     
    Υ.Γ. 1. Ξέχασα να αναφέρω ότι ΟΛΟΙ οι παραπάνω επαγγελματίες που παρέθεσα, κάποια στιγμή στην ζωή τους, ΤΟ ΠΑΙΞΑΝΕ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ.... από όσα είχε αρπάξει το αυτί τους, όσα "διάβασαν" κλπ.
     
    Υ.Γ. 2 Επίσης ένα καλό καψώνι που μου έκαναν μέχρι πριν από 2-3 χρόνια ήταν, να έρχονται στο γραφείο και να μου λένε "Διάβασα κάπου ότι...." ή το καλύτερο "Μου είπαν να μπω στο Internet και θα την βρω εκεί την αίτηση...". Δεν μπορεί να φαντασεί κανείς πόσο ωραίο είναι να τους λές "Που το διάβασες; Φέρε μου το άρθρο" ή "Δώσε υπερσύνδεσμο να το ψάξω".... Ντεντέκτιβ θέλουν ή λογιστή; ... Τσιμπάνε 2 "γκολάκια" από τα αποδυτήρια και είτε θα μείνουν να με ακούσουν είτε θα πάνε να πρήξουν άλλο.
  10. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from FAFOUTIS in 4172/2013 - Μπορούμε να δουλέψουμε με αυτό το πράγμα;;;   
    Στο άρθρο 20 του 2238 έλεγε:
     
    1. Εισόδημα από ακίνητα είναι αυτό που προκύπτει κάθε οικονομικό ή κατά περίπτωση γεωργικό έτος, είτε από εκμίσθωση ή επίταξη ή έμμεσα από ιδιοκατοίκηση ή ιδιοχρησιμοποίηση ή από παραχώρηση της χρήσης σε τρίτο χωρίς αντάλλαγμα, μιας ή περισσότερων οικοδομών είτε από εκμίσθωση γαιών.
     
    και στο άρθρο 6 :
     
    2.Από το εισόδημα από ακίνητα απαλλάσσεται:

    β)  Το ακαθάριστο τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση γενικά.
    γ) Το τεκμαρτό εισόδημα που προκύπτει από τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης κατοικίας εμβαδού μέχρι διακόσια (200) τετραγωνικά μέτρα, από τον γονέα που έχει την κυριότητα ή την επικαρπία αυτής προς τα τέκνα του ή από τα τέκνα που έχουν την κυριότητα ή την επικαρπία αυτής προς τους γονείς τους, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία.
     
     
     
    Στον 4172/2013 αναφέρεται:
     
    1. Ο όρος «εισόδημα από ακίνητη περιουσία» σημαίνει το εισόδημα, σε χρήμα ή σε είδος, που προκύπτει από την εκμίσθωση ή την ιδιοχρησιμοποίηση ή τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης γης και ακινήτων.
    2. Το εισόδημα σε είδος αποτιμάται στην αγοραία αξία. Το εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση τεκμαίρεται ότι συνίσταται στο τρία τοις εκατό (3%) της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Κατ' εξαίρεση το τεκμαρτό εισόδημα του προηγούμενου εδαφίου που αφορά δωρεάν παραχώρηση κατοικίας μέχρι διακόσια τετραγωνικά μέτρα (200 τ.μ.) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία προς ανιόντες ή κατιόντες απαλλάσσεται από το φόρο.
     
    Δεν νομίζω ότι αλλάζει κατι. Ο ν.2238 το εισόδημα από ιδιοκατοίκηση το θεωρούσε εισόδημα και το απάλλασσε,ενώ ο 4172/2013 δεν το θεωρεί εισόδημα και δε το αναφέρει καθόλου.
  11. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from prokroustis in Εκπρόθεσμη διακοπή ατομικής επιχείρησης   
    Δες
     
    ΠΟΛ 1068/2001
    ΠΟΛ  1028/2003
    ΠΟΛ 1006/2013
     
    και εδώ
  12. Upvote
    NIKOS_b reacted to LOG in Διαμαρτυρία 4/2/2014 στο Υπουργείο Οικονομικών.   
    Προσωπικά αυτό με χαρακτηρίζει:
     
    «Όπως και να ΄ναι τούτη η γη, θα ‘μαι στην πρώτη την γραμμή.
      Όπως και τώρα-τώρα, που ΄ναι δίσεκτοι καιροί»
     
    Όπως και να είναι οι καταστάσεις, με μεγάλη ή μικρή συμμετοχή, με 600 ή με 3.000 άτομα, με σαμποτάζ και αδιαφορία ομοσπονδιών ή όχι, η διαμαρτυρία αυτή και των επόμενων είναι ιερό καθήκον και υποχρέωση του καθενός μας για την προσωπική του αξιοπρέπεια και της οικογένειάς του.
     
    Αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής, στα χρόνια σπουδών μας, στα χρήματα των γονέων για να γίνουμε επιστήμονες, στα άγχη να στήσουμε ένα γραφείο, στα ξενύχτια για να βγει η δουλειά, στα ...στα ....στα .....
    Για να μπορούμε να κοιταχθούμε στον καθρέπτη και να μην ντρεπόμαστε που δεν κάναμε τίποτε και μας προσπέρασαν οι εξελίξεις.
     
    Γνώμη μου και μόνο, χωρίς να θέλω να πείσω κανέναν και για τίποτε.
  13. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from mk83 in Σεμιναριο ΤΑΧΗΕAVEN 1/2/2014 10:00   
    Αλήθεια, έχουν δοθεί σε κανένα σεμινάριο οι διαφάνειες; Στο επόμενο θα ζητάμε και τις κάμερες.
  14. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from mk83 in Σεμιναριο ΤΑΧΗΕAVEN 1/2/2014 10:00   
    Γεράματα και προεκλογική περίοδος
  15. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from Sarliz in Σεμιναριο ΤΑΧΗΕAVEN 1/2/2014 10:00   
    Αλήθεια, έχουν δοθεί σε κανένα σεμινάριο οι διαφάνειες; Στο επόμενο θα ζητάμε και τις κάμερες.
  16. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from Proodeytiki in Σεμιναριο ΤΑΧΗΕAVEN 1/2/2014 10:00   
    Αλήθεια, έχουν δοθεί σε κανένα σεμινάριο οι διαφάνειες; Στο επόμενο θα ζητάμε και τις κάμερες.
  17. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from MARKA in Σεμιναριο ΤΑΧΗΕAVEN 1/2/2014 10:00   
    Αλήθεια, έχουν δοθεί σε κανένα σεμινάριο οι διαφάνειες; Στο επόμενο θα ζητάμε και τις κάμερες.
  18. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from broster in Σεμιναριο ΤΑΧΗΕAVEN 1/2/2014 10:00   
    Γεράματα και προεκλογική περίοδος
  19. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΛΜ in Σεμιναριο ΤΑΧΗΕAVEN 1/2/2014 10:00   
    Αλήθεια, έχουν δοθεί σε κανένα σεμινάριο οι διαφάνειες; Στο επόμενο θα ζητάμε και τις κάμερες.
  20. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΛΜ in Σεμιναριο ΤΑΧΗΕAVEN 1/2/2014 10:00   
    Γεράματα και προεκλογική περίοδος
  21. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from LAMMERGEIER in Σεμιναριο ΤΑΧΗΕAVEN 1/2/2014 10:00   
    Αλήθεια, έχουν δοθεί σε κανένα σεμινάριο οι διαφάνειες; Στο επόμενο θα ζητάμε και τις κάμερες.
  22. Upvote
    NIKOS_b reacted to CEL in ποιοι λογ/σμοι οτε,κινητων και δεη καταχωρουμε στα βιβλια   
    Για κάτι τόσο απλό σπουδάσαμε 4 χρόνια διαβάσαμε αλλά 14 χρόνια πήγαμε σε 1500 σεμιχάρια και οι απαντήσεις δεν είναι μόνο 2 αλλά 1002 . Η επιστήμη όμως αυτό θέλει πολλές απαντήσεις αλλά με ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ . Και δω ο καθένας λέει ότι θέλει χωρίς να λέει ΓΙΑΤΙ . Παρακαλώ τεκμηριώστε και μετά να δεχθώ αυτά που λέτε αλλιώς θεωρώ ότι είναι σαβουρα . Και η σαβούρα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην εποχή μας θα μας πνίξει . 
  23. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from DimitrisD in Παρακρατήσεις Ελευθέρων Επαγγελματιών από 01/01/2014   
    δ) αμοιβές για τεχνικές υπηρεσίες, αμοιβές διοίκησης, αμοιβές για συμβουλευτικές υπηρεσίες και άλλες αμοιβές για παρόμοιες υπηρεσίες, ανεξαρτήτως εάν έχουν παρασχεθεί στην Ελλάδα, όταν ο λήπτης της αμοιβής είναι φυσικό πρόσωπο,
  24. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from TAG in 4172/2013 - Μπορούμε να δουλέψουμε με αυτό το πράγμα;;;   
    Στο άρθρο 20 του 2238 έλεγε:
     
    1. Εισόδημα από ακίνητα είναι αυτό που προκύπτει κάθε οικονομικό ή κατά περίπτωση γεωργικό έτος, είτε από εκμίσθωση ή επίταξη ή έμμεσα από ιδιοκατοίκηση ή ιδιοχρησιμοποίηση ή από παραχώρηση της χρήσης σε τρίτο χωρίς αντάλλαγμα, μιας ή περισσότερων οικοδομών είτε από εκμίσθωση γαιών.
     
    και στο άρθρο 6 :
     
    2.Από το εισόδημα από ακίνητα απαλλάσσεται:

    β)  Το ακαθάριστο τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση γενικά.
    γ) Το τεκμαρτό εισόδημα που προκύπτει από τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης κατοικίας εμβαδού μέχρι διακόσια (200) τετραγωνικά μέτρα, από τον γονέα που έχει την κυριότητα ή την επικαρπία αυτής προς τα τέκνα του ή από τα τέκνα που έχουν την κυριότητα ή την επικαρπία αυτής προς τους γονείς τους, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία.
     
     
     
    Στον 4172/2013 αναφέρεται:
     
    1. Ο όρος «εισόδημα από ακίνητη περιουσία» σημαίνει το εισόδημα, σε χρήμα ή σε είδος, που προκύπτει από την εκμίσθωση ή την ιδιοχρησιμοποίηση ή τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης γης και ακινήτων.
    2. Το εισόδημα σε είδος αποτιμάται στην αγοραία αξία. Το εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση τεκμαίρεται ότι συνίσταται στο τρία τοις εκατό (3%) της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Κατ' εξαίρεση το τεκμαρτό εισόδημα του προηγούμενου εδαφίου που αφορά δωρεάν παραχώρηση κατοικίας μέχρι διακόσια τετραγωνικά μέτρα (200 τ.μ.) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία προς ανιόντες ή κατιόντες απαλλάσσεται από το φόρο.
     
    Δεν νομίζω ότι αλλάζει κατι. Ο ν.2238 το εισόδημα από ιδιοκατοίκηση το θεωρούσε εισόδημα και το απάλλασσε,ενώ ο 4172/2013 δεν το θεωρεί εισόδημα και δε το αναφέρει καθόλου.
  25. Upvote
    NIKOS_b got a reaction from ponzi in ΠΟΛ.1288/31.12.2013   
    Οι παρακάτω  «ελεύθεροι επαγγελματίες» :
     
    1. Γιατροί και οδοντίατροι ΔΕΝ υποχρεούνται σε ΦΤΜ ή  Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ ανεξάρτητα εάν τις αποδείξεις λιανικών συναλλαγών τις εκδίδουν χειρόγραφα ή μηχανογραφικά, με την προϋπόθεση ότι, στις εκδιδόμενες αποδείξεις αναγράφουν και το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση του πελάτη.
     
    2. Ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών που ασκεί το επάγγελμα του κτηνιάτρου, φυσιοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, συμβολαιογράφου,άμισθου υποθηκοφύλακα, δικαστικού επιμελητή, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή ή δασκάλου, καλλιτέχνη γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη, ηθοποιού, εκτελεστή μουσικών έργων ή μουσουργού, καλλιτεχνών των κέντρων διασκέδασης, χορευτή, χορογράφου, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, διακοσμητή, οικονομολόγου, αναλυτή, προγραμματιστή, ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτέχνη, αναλογιστή, κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού, εμπειρογνώμονα, ομοιοπαθητικού, εναλλακτικής θεραπείας, ψυχοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, λογοπαθολόγου και λογοπεδικού:
     
    α. Εφόσον εκδίδουν χειρόγραφες ΑΛΣ ΔΕΝ υποχρεούνται σε ΦΤΜ με την προϋπόθεση ότι, στις εκδιδόμενες αποδείξεις αναγράφουν και το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση του πελάτη.(Πολ. 1001/2014)
    β. Εφόσον εκδίδουν μηχανογραφικά ΑΛΣ υποχρεούνται σε Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ (Πολ 1288/2013)
     
     
     
×
×
  • Δημιουργία νέου...