Jump to content

Κώστας1978

simple Members
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

About Κώστας1978

 • Rank
  *

Recent Profile Visitors

1,792 profile views
 1. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συναδέλφους - θα επανέλθω με νεότερα.
 2. Ευχαριστώ πολύ για την παραπομπή και την απάντηση. Πιστεύετε ότι πέρα των παραπάνω ενεργειών (ερώτηση - αρμοδιότητα ΙΚΑ στον τρόπο υπολογισμό των αποδοχών κτλ.) , εάν υποβληθεί έγγραφη Ένσταση στην Τοπική Διοικητική Επιτροπή, και δικαιωθεί ο εργοδότης δημιουργείται ένα είδος "δεδικασμένου", ώστε το ΙΚΑ να μην προβεί στις ίδιες πρακτικές σε μελλοντικούς ελέγχους ? Μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από άλλους εργοδότες?
 3. Καλημέρα - μόλις μου ήρθε Π.Ε.Ε. από ΙΚΑ. Υπάλληλος 3ωρος ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00-12:00, αμοιβή με Εθνική Συλλογική, (αγαμος-χωρίς προυπηρεσία). Υπολογίστηκε Μισθοδοσία με σταθερές μηνιαίες αποδοχές 586,08 Χ 15/40 = 219,78. (Ιδιος Μισθός για Γενάρη - Φλεβάρη-Μάρτη κτλ.). Μου βγάζουν διαφορές με την λογική ότι ο Μισθός δεν θα έπρεπε να είναι σταθερός κάθε Μήνα (παρόλο που είναι υπάλληλος κ αμοιβεται με Μηνιαίο Μισθό) και ότι ο ορθός τρόπος υπολογισμού είναι Ωρομίσθιο Χ Εργάσιμες Ημέρες του Μήνα Χ Ώρες ημερήσιας Απασχόλησης. Δηλάδη πχ. αντί για 219,78 σε ένα μήνα με 22 εργάσιμες 22 χ 3,52 χ 3 = 232,32. Για τους μήνες βεβαια που έχουν 20 εργάσιμες δηλ. 20 χ 3,52 χ 3 = 211,20 < 219,78 δεν προέκυψε καμία προσθετη διαφορά. Ένσταση σε 30 ημέρες σίγουρα. Κάποια άλλη άποψη σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης?
 4. Δεν μπαίνει με mozilla για κάποιο λόγο - με explorer μπαίνει
 5. Κώστας1978

  μυφ

  και αν θες να συμφωνήσεις, πάρε το πρόστιμο τωρα λόγω διορθωσης αποκλισεων στα έσοδα
 6. Κώστας1978

  μυφ

  Δεν ξέρω για παράταση πάντως ο ΟΑΕΔ σήμερα -ένω είχε στείλει τις Επιδοτήσεις στις ΜΥΦ- σήμερα τις μηδένισε.
 7. Σε επικοινωνία με το τελωνείο πάντως μου είπαν ότι η δηλωση ΕΦΚ αφου υποβληθεί στο icisnet πρέπει να την υποβάλλουμε και στο αρμόδιο τελωνείο - έχεις τέτοια πληροφόρηση ?
 8. Είμαστε σε αναμονή για την χορηγηση Αδείας ΦΑ και δεν εχω ασχοληθεί ακόμα. Αν μπορείς γράψε τους κωδικούς που βρήκες
 9. Καλημέρα. Έχετε κάνει αίτηση στο Τελωνείο για Άδεια Εγκεκριμένου Αποθηκευτή ή για Άδεια Φορολογικής Αποθήκης ?
 10. ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ (ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΟ) ?
 11. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ FORUM, ΑΝΑΖΗΤΩ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ Ή ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ (ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ. ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΒΑΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ (ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ Μ.Κ.) ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΣΩ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Ν.3525/2007 «Πολιτιστική Χορηγία νοείται η χρηματική ή άλλη μορφής οικονομική παροχή σε είδος, σε άϋλα αγαθά ή υπηρεσίες από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ημεδαπά ή αλλοδαπά για την ενίσχυση συγκεκριμένων πολιτιστικών δραστηριοτήτων ή σκοπών του αποδέκτη της χορηγίας με αντιστάθμισμα την προβολή του κοινωνικού προσώπου και της ευποιίας του χορηγού» ΕΠΙΣΗΣ στην παρ. 2 του άρθρου 6 του ίδιου ως άνω νόμου “στη σύμβαση χορηγίας καθορίζονται τα αντισταθμίσματα υπέρ του χορηγού, τα οποία πρέπει να συνάδουν προς τη φύση της πολιτιστικής χορηγίας”. ΑΚΟΜΑ : Ωστόσο, όταν σε περίπτωση χορηγίας σε αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπάρχει ή υποκρύπτεται υποχρέωση αντιπαροχής (άμεση ή έμμεση διαφημιστική προβολή του χορηγού, π.χ. αναγραφή επωνυμίας του χορηγού σε αφίσες, έντυπα ή σχετικά φυλλάδια κ.λπ.), τότε υφίσταται η υποχρέωση έκδοσης Τιμολογίου Παροχής Υπηρεσιών (ΤΠΥ) από τον λήπτη της χορηγίας (σχετ. έγγραφα 1112914/769/0015/31.12.2007, 1072414/6596/Β0014/22/14.3.2008). ΚΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΗΣ : ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΕ Α.Μ.Κ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ TOY ΧΟΡΗΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ (ΣΥΝΗΘΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 2 ΜΕΡΩΝ), ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΜΕΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ 1.ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΟΒΕΤΑΙ Τ.Π.Υ. ΜΕ ΦΠΑ 23% ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η Α.Μ.Κ. ? 2.ΜΗΠΩΣ Η ΕΜΜΕΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥΣ ? (πχ η COSMOTE καταβάλλει χρήματα σε Α.Μ.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ), ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ 3.ΟΤΑΝ ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΣΥΝΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΛΗ ΑΠΟΔ. ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ?
×