Jump to content

e-taxis.gr

simple Members
 • Posts

  139
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by e-taxis.gr

 1. Απο τις 16.00 προσπαθώ να συνδεθώ με το ΕΡΓΑΝΗ χωρίς αποτέλεσμα. Πως στο καλό θα στείλουμε τους πίνακες εαν δεν μπορούμε να συνδεθούμε?
 2. Στούς αγρότες κανονικού καθεστώτος, Μπορούμε στο Ε3, να αφαιρεσουμε ως απογραφή έναρξης την ήδη δηλωθείσα αξία στο ΦΠΑ στις 31/12/2013????
 3. Αστική Μή Κερδοσκοπική εταιρεία, που βρίσκεται σε Δηλωμένη ΑΔΡΑΝΕΙΑ , πάνω απο μια δεκαετία. Είναι λογικό να επιβαρύνεται με Τέλος Επιτηδεύματος???
 4. Σε πρόσφατο σεμινάριο εργατικών ειπώθηκε οτι, ρητά απαγορεύεται η εργασία σε πολλαπλούς εργοδότες οταν σε έναν απο αυτους υπάρχει πλήρης απασχόληση.
 5. Πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στα χέρια σας ένα έγγραφο, όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένο και αναλυτικό, προκειμένου να μπορείτε να το δείξετε άμεσα σε τυχόν έλεγχο, απο ΙΚΑ, ΣΕΠΕ κλπ.
 6. Noμίζω ότι σε μόνιμη αλλαγή αρκεί να δηλώνεις -μια φορά- στο βιβλίο ωραρίου, ότι η αλλαγή ειναι μόνιμη και αρχίζει απο σήμερα....
 7. ΕΠΕΙΓΟΝ αφορά την μητέρα μου, βρισκετε σε δικαστική διαμάχη με τον ΟΓΑ. Ολα τα χρόνια έως και το 2005, της δήλωνα ως αγροτικό εισόδημα ΜΟΝΟ το τεκμαρτό αγροτικό εισόδημα . Τώρα ο ΟΓΑ κρίνει οτι το δηλωμένο αγροτικό εισόδημα στις δηλώσεις εισοδήματός της δεν αποτελεί επαρκές βιοποριστικό εισόδημα .. Υπήρχε υποχρέωση δήλωσης ΠΑΡΑΓΜΑΤΙΚΏΝ αγροτικών εισοδημάτων ?
 8. Ισχύει οτι ΠΛΕΟΝ μπορούμε να προσλάβουμε-ασφαλίσουμε βοηθό κομμωτή με λιγότερα 25 ημερομίσθια το μήνα??
 9. σε σεμινάριο με τον κο Μάμμο, ειπώθηκε ξεκάθαρα οτι για κάθε νέα πρόσληψη θα πρέπει να υποβάλλετε και συμπληρωματικός ετήσιος πίνακας.
 10. 1) Τελικά σε εξαήμερη εργασία υπάρχει υποχρέωση για ΡΕΠΟ ?? και 2) Τα ημερομίσθια του ΙΚΑ είναι μόνο 25 ?? υπάρχει πρόβλημα εαν δηλώνω 26 ημερομίσθια??
 11. Βοηθός κομμώτρια και σερβιτόρος, εφόσον προσληθφούν με την ΕΓΣΣΕ, μπορούν πλεον να ασφαλίζονται με λιγότερα των 25 ημερομίσθια ??
 12. Ισχύει κανονικά ότι και για τις υπόλοιπες εταιρείες-επιχειρήσεις με τους εργαζομένους της.
 13. Για τους "μπλοκάκηδες" που θέλουν να φορολογηθούν ως μισθωτοί, Συμπληρώνουμε κανονικά το Ε3?? Στο Ε1 μεταφέρουμε το τζίρο τους?? Ενώ στο Ε3 συμπληρώνω τον κωδ. 348 και στο Ε1 Μόνο τον κωδ. 307, δεν μπροώ να στείλω την δήλωση. Μου βγάζει συνεχώς μηνύματα ασυμφωνίας δηλωθέντων στο Ε 3 και στο Ε1. Τι στο καλό πρέπει να κάνουμε??
 14. Στο ΕΒΕΑ , για τις ΕΠΕ, δεν θέλουν ηλεκτρονικό αρχείο. Υπέβαλλα σήμερα και παροτι ειχα προετοιμάσει και δισκέτα (όχι cd) μου την επέστρεψαν.
 15. Σε έλεγχο πελάτη,πριν 1 μήνα , απο επιθεώρηση εργασίας επιβεβαιώθηκε και απο εκεί, ότι ακόμη δεν υπάρχει υποχρέωση καταθεσης μισθών σε τράπεζα .
 16. Ολα τα εσοδα των ταξιδιωτικών πρακτορείων (0%φπα) είναι με δικαίωμα έκπτωσης και μπαίνουν στον ίδιο κωδικό.
 17. https://play.google.com/store/apps/details?id=lema.eureka&hl=el Το πρόγραμμα « eureka » είναι μια εφαρμογή για Android συσκευές και είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να βρείτε πληροφορίες (τηλέφωνα, fax, ταχυδρομικές και ηλεκτρονικές διευθύνσεις και ακριβή τοποθεσία στον χάρτη) για τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες ( ΔΟΥ ) Πανελλαδικά. Επίσης παρέχει την άμεση εμφάνιση των βασικών στοιχείων ενός Μη Φυσικού Προσώπου γνωρίζοντας τον ΑΦΜ του. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ Α.Φ.Μ. ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ και γίνεται σε συνεργασία με την σχετική υπηρεσία της Ε.Ε.
 18. Εστειλα πριν λίγο ΑΠΔ με τις παλιες εισφορές και την δεχθηκε κανονικα..
 19. Ιδιώτης θλει να ανοιξει κάποιας μορφής παιδότοπο, στον οποίο θα φυλάσσει και θα προσέχει παιδιά για διαφορα και εκτακτα χρονικα διαστήματα . ΜΟΝΟ φύλαξη. Περα απο την άδεια καταλληλότητας του χώρου, απο τον Δήμο?? και βιβλιάριο υγείας, χρειάζετε κάποια αλλου είδους αδεια λειτουργίας ?? Υπάρχουν άλλες προυποθέσεις?? Ευχαριστώ γνωρίζει κάποιος κατι σχετικό??
×
×
 • Create New...