Jump to content

dgou

simple Members
 • Posts

  98
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by dgou

 1. @Los Να παραθέσω και εγώ την προσωπική μου εμπειρία. Όσον αφορά τον αντισυμβαλλόμενο, ορίζω αν αυτός συμμετέχει στην ΜΥΦ ή όχι, θεωρώ ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, είτε ο ορισμός γίνεται μαζικά είτε μεμονωμένα. Όσον αφορά τις εγγραφές εσόδων & εξόδων, είτε πρόκειται για απλογραφικά βιβλία, είτε για διπλογραφικά [την συγκεκριμένη τεχνική την χρησιμοποιώ και στα δύο], έχω δημιουργήσει τέσσερις διαφορετικούς τύπους παραστατικών, δύο τύπους, που αφορούν έξοδα & έσοδα ανά ΑΦΜ [κανονικά & πιστωτικά], ένα παραστατικό, που αφορά έξοδο λιανικής και αντίστοιχα εσόδου, με το οποίο όμως κατά περίπτωση, μπορώ να κινήσω αντισυμβαλλόμενο, άρα να φανεί η κίνηση στην καρτέλα του, χωρίς ωστόσο να χαθεί η ιδιότητα της κίνησης [λιανική-κουβάς] και τέλος ένα τύπο παραστατικού "εκτός υποβολής", που όπως και στο προηγούμενο, αν θέλεις μπορείς να κινήσεις αντισυμβαλλόμενο. Με τον τρόπο αυτό έχω όλες τις δυνατές περιπτώσεις και ελάχιστα λάθη. Σε εταιρεία με περισσότερα από 1.000 παραστατικά τον μήνα, ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργεί άψογα. Βέβαια να επισημάνω ότι έχει σημασία πιο λογισμικό που χρησιμοποιεί κανείς και πως αυτό είναι παραμετροποιημένο.
 2. Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντησή μου. Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά εδώ θα σας λυθούν, πιστεύω όλες σας οι απορίες.
 3. Υπάρχει ήδη ενεργό θέμα για το λόγο αυτό, αν θέλεις ρίξε εκεί μια ματιά εκεί και θα λύσεις, πιστεύω σχεδόν όλες τις απορίες σου.
 4. Το 4,1666 προκύπτει από την διαίρεση 166,6666/40 [όπου 166,6666=25*6,6666] και το 40 είναι οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας μισθωτού πλήρους απασχόλησης. Αντίστοιχα για τον εργάτη το 4,3333 προκύπτει από την διαίρεση 173,3333/40 [όπου 173,3333=26*6,6666] ενώ το 40 είναι όπως και στον υπάλληλο.
 5. Αγαπητέ doctor [ελπίζω να μου επιτρέπετε τον χαρακτηρισμό], ευχαριστώ για την διόρθωση, αλλά λόγω συνήθειας [κακής] και εκνευρισμού δεν το πρόσεξα, όχι δεν πρόκειται για αλλοδαπό εργαζόμενο. Αφορά μια Ελληνίδα έγγαμη εργαζόμενη, για την οποία υποβλήθηκε, για την προηγούμενη χρήση, κανονικά βεβαίωση αποδοχών, οπότε θεωρώ ότι αφού δεν παραπονέθηκε για κάποιο λάθος, κατά την περίοδο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ότι ο ΑΦΜ ήταν σωστός. Απλά η παρατήρησή σας, με οδηγεί σε μια μάλλον "ηλίθια" για τον κοινό νου, όχι όμως και για τους "εγκεφάλους" του Δημοσίου, σκέψη ότι, κάνουν διασταύρωση με την ΓΓΔΕ αλλά μόνο με τους ΑΦΜ των υπόχρεων και όχι των συζύγων. Αν όντως συμβαίνει αυτό, τότε μιλάμε για πολύ μ.....
 6. Κύριοι, Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τώρα όπως τα είπατε, σε πρόσληψη, που χρειάσθηκε να κάνω σήμερα, αναγκάστηκα να "προσαρμόσω" τις μικτές αποδοχές, στις απαιτήσεις του ΕΡΓΑΝΗ [ευτυχώς αφορούσε πρακτική άσκηση ΤΕΙ]. Ο θεός να μας λυπηθεί, καλό κουράγιο.
 7. Καλημέρα σε όλους μας, Η ταλαιπωρία του ΕΡΓΑΝΗ καλά κρατεί. Πριν από λίγο σε αποστολή αρχικού πίνακα, λαμβάνω την παρακάτω ειδοποίηση. Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοεί ο "ποιητής ". Τι σημαίνει άραγε ότι το σύνολο των μικτών αποδοχών δεν συμφωνεί με τον εμφανιζόμενο τύπο υπολογισμού. Αναφέρω ότι πρόκειται για εργάτες πλήρους απασχόλησης και ως μικτές αποδοχές βάζω το ημερομίσθιο, όπως αυτό ορίζεται στην ΕΓΣΣΕ. Φυσικά για το ΑΦΜ, που μου εμφανίζει ότι δεν αντιστοιχεί σε φορολογούμενο, να επισημάνω ότι, έχει προσληφθεί τον Αύγουστο του 2015, έχουν σταλεί ΑΠΔ και πίνακες ωρών και ότι άλλο τέλος πάντων ήταν απαραίτητο, όλο αυτό το διάστημα. Τι ποσό αποδοχών πρέπει να συμπληρωθεί στις μηνιαίες αποδοχές, αφού ένας εργάτης αμείβεται ανάλογα με τις εργάσιμες ημέρες του μήνα, δεν έχει σταθερό μισθό, όπως ο υπάλληλος.
 8. Αγαπητέ CEL, Αν η ανάρτησή σας, αφορά το σχόλιο που έκανα περί "μια βλακεία και μισή", σε προηγούμενη ανάρτησή μου, θέλω ειλικρινά να σας ενημερώσω ότι, δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλλω κανέναν και καμία ανάρτηση, επί του συγκεκριμένου θέματος και ζητήσω συγνώμη αν έτσι φάνηκε. Σε καμία περίπτωση σε ότι με αφορά, δεν εκφράζω "ελαφρά τη καρδιά" κάποια άποψη, φροντίζω πάντα να εξετάζω κάθε θέμα όσο μπορώ πιο βαθιά και πάντα να συμβουλεύομαι όσες περισσότερες πηγές μπορώ. Η άποψη που εξέφρασα στην προηγούμενη ανάρτησή μου, ήταν το αποτέλεσμα σημαντικής προσπάθειας "έρευνας" επί του θέματος και αφού προηγουμένως διάβασα προσεκτικά όλες τις αναρτήσεις, όπως άλλωστε κάνω καθημερινά, άλλων πολύ πιο έμπειρων και "διαβασμένων μελών", από εμένα. Η θέση τέλος που εξέφρασα, στηρίχθηκε, στο γεγονός ότι κάθε εργαζόμενος (πλήρους απασχόλησης), από την αρχή του τρίτου ημερολογιακού έτους δικαιούται πλήρη την άδειά του, άσχετα πόσο διήρκεσε η εργασιακή αυτή σχέση, οπότε κατ’ αναλογία ισχύει το ίδιο και για τους εργαζομένους της εκ’ περιτροπής απασχόλησης, κάτι που επίσης μου υποδείχθηκε και από την τοπική υπηρεσία του ΣΕΠΕ. Και πάλι λυπάμαι ειλικρινά αν το σχόλιό μου παρερμηνεύθηκε και ζητώ την κατανόηση όλων. Ευχαριστώ.
 9. Καλημέρα Πρόσφατα αντιμετώπισα ίδιο θέμα, με εργαζόμενη επιχείρησης, η οποία απασχολούταν 3 ημέρες την εβδομάδα 8 ώρες την ημέρα, της οποίας της καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας την 30/01/2016 και η οποία ήταν στο πέμπτο έτος της εργασιακής σχέσης (πρόσληψη 01/12/2011). Διάβασα το έγγραφο, που "ανέβασε" ο doctor αλλά και την υπόλοιπη νομολογία και απευθύνθηκα και στο ΣΕΠΕ. Κατέληξα στο εξής, μέτρησα τις εργάσιμες ημέρες, αν εργαζόταν κανονικά όλο το έτος 2016, τον αριθμό αυτό τον πολλαπλασίασα με το κλάσμα 2/25, όπως αναφέρεται στο παραπάνω έγγραφο αλλά και στο ΔΕΝ. Ουσιαστικά δηλ. της έδωσα ως αποζημίωση αδείας, αμοιβή που αντιστοιχεί σε αμοιβές που θα της καταβαλλόταν αν εργαζόταν κανονικά όλο το έτος, αφού από την πρώτη ημέρα έναρξης της χρήσης 2016 δικαιούται ολόκληρη την άδειά της, από την στιγμή που διανύει εργασιακή σχέση, που έχει υπερβεί τα δύο ημερολογιακά έτη. Το ίδιο θα υπολόγιζα αν η εργαζόμενη αποχωρούσε ή απολυόταν έστω πχ την 01/01/2016. Συνεπώς αυτό το 2,08 ημέρες αδείας είναι μια βλακεία και μισή. Δες τον υπολογισμό που έχει παραθέσει το μέλος FAZEXA.
 10. Αν δεν σε βιάζει πολύ και μπορείς να περιμένεις μέχρι το απόγευμα, πιστεύω μετά τις επτά, θα μπορέσω να σε βοηθήσω περισσότερο.
 11. Φίλε μου, πρέπει να "παίξεις" με τρεις πίνακες, με τους FAS, FAT, FAO, αν θυμάμαι καλά, τώρα είμαι εκτός, για να αλλάξεις τις αξίες που θέλεις.
 12. Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Για να λειτουργήσει η διαδικασία σωστά, θα πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία της ενότητας "Στοιχεία ΣΕΠΕ". Επισυνάπτω σχετικό screenshot από accountant μισθοδοσία..
 13. Αγαπητέ kitsostzabelas, μόλις μίλησα με singular και μου είπαν ότι πρέπει να συμπληρωθεί ο κωδικός ΣΕΠΕ, στα στοιχεία της εταιρείας. Επειδή όμως είμαι εκτός, θα το δοκιμάσω το απόγευμα και θα σε ενημερώσω.
 14. Τα πρώτα "έφυγαν" χειρόγραφα, σκοπεύω όμως να τους πάρω, αν προλάβω και σήμερα τηλέφωνο, γιατί όσες φορές χρειάσθηκε, έχω να πω πως η εξυπηρέτησή τους, ήταν άμεση. Προς το παρόν υπομονή και κουράγιο.
 15. Δυστυχώς φίλε μου συμβαίνει σε όλες τις εφαρμογές του λογισμικού μισθοδοσίας της singular, προσωπικά χρησιμοποιώ την μισθοδοσία του acoountant. Το παραγόμενο αρχείο xml δεν έχει την ορθή γραμμογράφηση, γι' αυτό λαμβάνεις αυτό το μήνυμα λάθους.
 16. Καλημέρα. Γνώμη μου είναι να υπολογίσεις, για τους 5,5 μήνες. Αν μιλάμε για μισθωτό, το σύνολο του επιδόματος αδείας είναι μισός μισθός ή εναλλακτικά 12,5 ημερομίσθια. Ποσό το οποίο επί της ουσίας μεταφράζεται σε εργασιακή σχέση 6 μηνών. Αφού εσύ έχεις επιδοτούμενη εργασιακή σχέση 5,5 μηνών, τότε θα υπολογίσεις 5,5/6*12,5=11,458 επιδοτούμενα ημερομίσθια επιδόματος αδείας (αξιακό). Οι ημέρες αδείας δεν ενδιαφέρουν, για το πρόγραμμα επιδότησης, αν τώρα το αναφέρεις ότι αφού θα δώσεις όλο το επίδομα αδείας, πόσες ημέρες αδείας θα πρέπει να λάβει μέχρι τέλους Ιουνίου, τότε υπολογίζεις 22/12*6=11 ημέρες αδείας. Η διαφορά ημερών αδείας και επιδόματος αδείας, (11 ημ. αδείας & 11,458 ε.αδείας) αν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει διαφορά, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η άδεια αφορά 22 εργάσιμες ημέρες ενώ το επίδομα υπολογίζεται επί του σταθερού αριθμού των 25 ασφαλιστικών ημ/σθίων κάθε μήνα.
 17. Η αναλογούσα επιδότηση του επιδόματος αδείας, αφορά την περίοδο πχ 01/01/15-15/06/15, ενώ για το Δ. Χριστουγέννων την περίοδο 01/05/15-15/06/15. Γιατί μόνο κατά τις περιόδους αυτές έχεις καταβάλει μειωμένες, λόγω επιδότησης, εισφορές. Η επιδότηση, που αφορά το Δ. Χριστουγέννων, θα εμφανιστεί με την υποβολή του εντύπου Β' του τελευταίου τριμήνου του 2015. Εγώ έχω δύο προγράμματα, των οποίων και των δύο η ημερομηνία λήξης είναι μέσα στον ερχόμενο Νοέμβριο, αυτό που σκοπεύω ν' ακολουθήσω.
 18. Υποχρεωτικά θα πρέπει να υποβληθεί το έντυπο απογραφής εργοδότη στο ΙΚΑ, προκειμένου να αποκτήσει κωδικούς πρόσβασης στο Εργάνη.
 19. Εγώ έχω ανάλογη περίπτωση, με μισθοδοσία ΝΠΙΔ, που στέλνει μισθοδοσία στην ΕΑΠ. Ουσιαστικά χρειάζεσαι άλλο λογισμικό, το οποίο θα κωδικοποιεί τις αποδοχές σύμφωνα με αυτά, που ορίζει η ΕΑΠ και θα δημιουργεί το ανάλογο αρχείο και θα το στέλνει. Προσωπικά εμένα με βοήθησε και εξακολουθεί ένας μεταπωλητής της http://www.egritosgroup.gr/ από την Τρίπολη, της οποίας το πρόγραμμα χρησιμοποιώ.
 20. Ζητώ συγνώμη, νόμισα ότι αναφέρεστε στην ιδιότητα του διαχειριστή. Όταν λέτε ότι θέλει αμοιβή σαν προμηθευτής, εννοείται παρέχει στο προσωπικό του ιατρείο κάποιες υπηρεσίες για λογαριασμό της ΙΚΕ? Αν από το καταστατικό προβλέπεται κάτι ανάλογο, δηλ. τα μέλη να "προμηθεύουν" την εταιρεία, τότε με μια σύμβαση όπως και για όποιον άλλο τρίτο, θα μπορέσει να αμειφθεί για τις υπηρεσίες αυτές. Το συμφωνητικό αυτό θα πρέπει να υποβληθεί με κατάσταση του ν.1882/90 στην αρμόδια ΔΟΥ. Αν θέλετε και μπορείτε να δώσετε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι εννοείτε ότι είναι προμηθευτής της ΙΚΕ, με ενδιαφέρει προσωπικά.
 21. Η αμοιβή του διαχειριστή της ΙΚΕ, κατά την γνώμη μου, θα πρέπει να επιτρέπεται από το καταστατικό και με απόφαση των συνεταίρων να καθορισθεί το ποσό της αμοιβής αυτής. Μιλάμε για αμοιβή, επειδή ενεργεί ως διαχειριστής και ασχολείται με την εύρυθμη καθημερινή λειτουργία της ΙΚΕ και όχι γιατί προσφέρει υπηρεσίες ως ιατρός. Η αμοιβή αυτή θεωρείται, πιστεύω ως αμοιβή από μισθωτή εργασία και θα φορολογηθεί ως τέτοια, δεν απαιτείται έκδοση τιμολογίου. Μπορείτε να δείτε και τα παρακάτω: Αρ. πρωτ.: Δ12Α 1055825 ΕΞ 3.4.2014 Αρ. πρωτ.: Δ12A 1058454 ΕΞ 8.4.2014
 22. Αφού όπως λέτε εργάζεται από Πέμπτη έως Σάββατο, θα υπολογίζετε για κάθε μήνα μισθοδοσίας, πόσες ημέρες Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, εργάστηκε ο συγκεκριμένος υπάλληλος, επί τον αριθμό της καθημερινής απασχόλησης, επί το ωρομίσθιο, έτσι ώστε να έχετε την μισθοδοσία του μήνα. Για παράδειγμα η μισθοδοσία του Οκτωβρίου θα είναι 14 ημέρες χ 4 ώρες = 56 ώρες εργασίας χ 3,52€ = 197,12€ μικτές αποδοχές - 30,55 ΙΚΑ εργαζομένου, πληρωτέο 166,57€ και ασφαλιστικά ημερομίσθια 14. Ενώ η μισθοδοσία του Νοεμβρίου θα είναι 13 ημέρες χ 4 ώρες = 52 ώρες εργασίας χ 3,52€ = 183,04€ μικτές αποδοχές - 28,37 ΙΚΑ εργαζομένου, πληρωτέο 154,67€ και σφαλιστικά ημερομίσθια 13. Προσωπικά με τον παραπάνω τρόπο, υπολογίζω μισθοδοσία μερικής απασχόλησης, και είναι αποδεκτή τόσο από το ΙΚΑ όσο και από το ΣΕΠΕ, άλλωστε θεωρώ ότι δεν μπορεί να πει κάποιος ότι, έχει αδικηθεί ο εργαζόμενος, αλλά ούτε και ότι έχω αποδώσει εισφορές, για μικρότερες του κανονικού αποδοχές.
 23. Μπερδεύεστε γιατί, το λογισμικό που χρησιμοποιείτε, θεωρεί ως δεδομένο ότι όλοι οι μήνες έχουν τον ίδιο αριθμό εβδομάδων και τον ίδιο αριθμό εργασίμων ημερών, οπότε υπολογίζει για κάθε μήνα σταθερή αμοιβή, δηλ. σαν να ήταν ο εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης, απλά βγάζει αναλογία για την μερική απασχόληση. Πιθανολογώ ότι κάνει τον εξής υπολογισμό: 3/5*4/8*25=7,5*586,08/25=175,80 Αν δοκιμάσετε να υπολογίσετε μισθοδοσία για δύο μήνες, με διαφορετικό αριθμό εργασίμων ημερών, θα δείτε ότι το λογισμικό, που χρησιμοποιείτε θα σας βγάλει και για τους δύο μήνες τον ίδιο αριθμό ασφαλιστικών ημερομισθίων και το ίδιο ποσό αμοιβής, ενώ κατά την γνώμη μου, θα έπρεπε αυτά τα δύο να είναι διαφορετικά. Αν θέλετε δώστε περισσότερες λεπτομέρειες, ποιες ημέρες εργάζεται ο υπάλληλος αυτός, προκειμένου να κάνουμε μια σύγκριση, του υπολογισμού των αποδοχών με τον έναν και τον άλλο τρόπο.
 24. @baios Καλημέρα, αν το ερώτημα απευθύνεται προς εμένα, έχω να σου απαντήσω το εξής: Κατά την γνώμη μου, δεν μπορείς να έχεις σταθερά ασφαλιστικά ημερομίσθια κάθε μήνα, από την στιγμή που δεν εργάζεται ολόκληρη την εβδομάδα, θα έχεις για κάθε μήνα τόσα ασφαλιστικά ημερομίσθια, όσες ημέρες πραγματικά εργάστηκε, ο υπολογισμός δεν έχει να κάνει με την εβδομάδα αλλά με το σύνολο των εργασίμων ημερών του μήνα. Για την προσαύξηση της αμοιβής που αναφέρεσαι, δεν σχετίζεται με την μειωμένη απασχόληση, δεν υπάρχει θέμα προσαύξησης παρά μόνο για εργασία σε εξαιρέσιμο ωράριο. Προσαύξηση υπάρχει στα ασφαλιστικά ημερομίσθια, όταν κάποιος εργάζεται τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα με πλήρες ωράριο και πάντως λιγότερο από πενθήμερο, τότε υπάρχει μια προσαύξηση στα ημερομίσθια, η αμοιβή κατά την γνώμη μου, υπολογίζεται και πάλι, με βάση το ωρομίσθιο και ανάλογα με τις ώρες που εργάστηκε κατά την διάρκεια του μήνα.
×
×
 • Create New...