Jump to content

dgou

simple Members
 • Posts

  98
 • Joined

 • Last visited

About dgou

 • Birthday 04/22/1968

Recent Profile Visitors

2,390 profile views

dgou's Achievements

 1. @Los Να παραθέσω και εγώ την προσωπική μου εμπειρία. Όσον αφορά τον αντισυμβαλλόμενο, ορίζω αν αυτός συμμετέχει στην ΜΥΦ ή όχι, θεωρώ ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, είτε ο ορισμός γίνεται μαζικά είτε μεμονωμένα. Όσον αφορά τις εγγραφές εσόδων & εξόδων, είτε πρόκειται για απλογραφικά βιβλία, είτε για διπλογραφικά [την συγκεκριμένη τεχνική την χρησιμοποιώ και στα δύο], έχω δημιουργήσει τέσσερις διαφορετικούς τύπους παραστατικών, δύο τύπους, που αφορούν έξοδα & έσοδα ανά ΑΦΜ [κανονικά & πιστωτικά], ένα παραστατικό, που αφορά έξοδο λιανικής και αντίστοιχα εσόδου, με το οποίο όμως κατά περίπτωση, μπορώ να κινήσω αντισυμβαλλόμενο, άρα να φανεί η κίνηση στην καρτέλα του, χωρίς ωστόσο να χαθεί η ιδιότητα της κίνησης [λιανική-κουβάς] και τέλος ένα τύπο παραστατικού "εκτός υποβολής", που όπως και στο προηγούμενο, αν θέλεις μπορείς να κινήσεις αντισυμβαλλόμενο. Με τον τρόπο αυτό έχω όλες τις δυνατές περιπτώσεις και ελάχιστα λάθη. Σε εταιρεία με περισσότερα από 1.000 παραστατικά τον μήνα, ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργεί άψογα. Βέβαια να επισημάνω ότι έχει σημασία πιο λογισμικό που χρησιμοποιεί κανείς και πως αυτό είναι παραμετροποιημένο.
 2. Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντησή μου. Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά εδώ θα σας λυθούν, πιστεύω όλες σας οι απορίες.
 3. Υπάρχει ήδη ενεργό θέμα για το λόγο αυτό, αν θέλεις ρίξε εκεί μια ματιά εκεί και θα λύσεις, πιστεύω σχεδόν όλες τις απορίες σου.
 4. Το 4,1666 προκύπτει από την διαίρεση 166,6666/40 [όπου 166,6666=25*6,6666] και το 40 είναι οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας μισθωτού πλήρους απασχόλησης. Αντίστοιχα για τον εργάτη το 4,3333 προκύπτει από την διαίρεση 173,3333/40 [όπου 173,3333=26*6,6666] ενώ το 40 είναι όπως και στον υπάλληλο.
 5. Αγαπητέ doctor [ελπίζω να μου επιτρέπετε τον χαρακτηρισμό], ευχαριστώ για την διόρθωση, αλλά λόγω συνήθειας [κακής] και εκνευρισμού δεν το πρόσεξα, όχι δεν πρόκειται για αλλοδαπό εργαζόμενο. Αφορά μια Ελληνίδα έγγαμη εργαζόμενη, για την οποία υποβλήθηκε, για την προηγούμενη χρήση, κανονικά βεβαίωση αποδοχών, οπότε θεωρώ ότι αφού δεν παραπονέθηκε για κάποιο λάθος, κατά την περίοδο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ότι ο ΑΦΜ ήταν σωστός. Απλά η παρατήρησή σας, με οδηγεί σε μια μάλλον "ηλίθια" για τον κοινό νου, όχι όμως και για τους "εγκεφάλους" του Δημοσίου, σκέψη ότι, κάνουν διασταύρωση με την ΓΓΔΕ αλλά μόνο με τους ΑΦΜ των υπόχρεων και όχι των συζύγων. Αν όντως συμβαίνει αυτό, τότε μιλάμε για πολύ μ.....
 6. Κύριοι, Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τώρα όπως τα είπατε, σε πρόσληψη, που χρειάσθηκε να κάνω σήμερα, αναγκάστηκα να "προσαρμόσω" τις μικτές αποδοχές, στις απαιτήσεις του ΕΡΓΑΝΗ [ευτυχώς αφορούσε πρακτική άσκηση ΤΕΙ]. Ο θεός να μας λυπηθεί, καλό κουράγιο.
 7. Καλημέρα σε όλους μας, Η ταλαιπωρία του ΕΡΓΑΝΗ καλά κρατεί. Πριν από λίγο σε αποστολή αρχικού πίνακα, λαμβάνω την παρακάτω ειδοποίηση. Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοεί ο "ποιητής ". Τι σημαίνει άραγε ότι το σύνολο των μικτών αποδοχών δεν συμφωνεί με τον εμφανιζόμενο τύπο υπολογισμού. Αναφέρω ότι πρόκειται για εργάτες πλήρους απασχόλησης και ως μικτές αποδοχές βάζω το ημερομίσθιο, όπως αυτό ορίζεται στην ΕΓΣΣΕ. Φυσικά για το ΑΦΜ, που μου εμφανίζει ότι δεν αντιστοιχεί σε φορολογούμενο, να επισημάνω ότι, έχει προσληφθεί τον Αύγουστο του 2015, έχουν σταλεί ΑΠΔ και πίνακες ωρών και ότι άλλο τέλος πάντων ήταν απαραίτητο, όλο αυτό το διάστημα. Τι ποσό αποδοχών πρέπει να συμπληρωθεί στις μηνιαίες αποδοχές, αφού ένας εργάτης αμείβεται ανάλογα με τις εργάσιμες ημέρες του μήνα, δεν έχει σταθερό μισθό, όπως ο υπάλληλος.
 8. Αγαπητέ CEL, Αν η ανάρτησή σας, αφορά το σχόλιο που έκανα περί "μια βλακεία και μισή", σε προηγούμενη ανάρτησή μου, θέλω ειλικρινά να σας ενημερώσω ότι, δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλλω κανέναν και καμία ανάρτηση, επί του συγκεκριμένου θέματος και ζητήσω συγνώμη αν έτσι φάνηκε. Σε καμία περίπτωση σε ότι με αφορά, δεν εκφράζω "ελαφρά τη καρδιά" κάποια άποψη, φροντίζω πάντα να εξετάζω κάθε θέμα όσο μπορώ πιο βαθιά και πάντα να συμβουλεύομαι όσες περισσότερες πηγές μπορώ. Η άποψη που εξέφρασα στην προηγούμενη ανάρτησή μου, ήταν το αποτέλεσμα σημαντικής προσπάθειας "έρευνας" επί του θέματος και αφού προηγουμένως διάβασα προσεκτικά όλες τις αναρτήσεις, όπως άλλωστε κάνω καθημερινά, άλλων πολύ πιο έμπειρων και "διαβασμένων μελών", από εμένα. Η θέση τέλος που εξέφρασα, στηρίχθηκε, στο γεγονός ότι κάθε εργαζόμενος (πλήρους απασχόλησης), από την αρχή του τρίτου ημερολογιακού έτους δικαιούται πλήρη την άδειά του, άσχετα πόσο διήρκεσε η εργασιακή αυτή σχέση, οπότε κατ’ αναλογία ισχύει το ίδιο και για τους εργαζομένους της εκ’ περιτροπής απασχόλησης, κάτι που επίσης μου υποδείχθηκε και από την τοπική υπηρεσία του ΣΕΠΕ. Και πάλι λυπάμαι ειλικρινά αν το σχόλιό μου παρερμηνεύθηκε και ζητώ την κατανόηση όλων. Ευχαριστώ.
 9. Καλημέρα Πρόσφατα αντιμετώπισα ίδιο θέμα, με εργαζόμενη επιχείρησης, η οποία απασχολούταν 3 ημέρες την εβδομάδα 8 ώρες την ημέρα, της οποίας της καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας την 30/01/2016 και η οποία ήταν στο πέμπτο έτος της εργασιακής σχέσης (πρόσληψη 01/12/2011). Διάβασα το έγγραφο, που "ανέβασε" ο doctor αλλά και την υπόλοιπη νομολογία και απευθύνθηκα και στο ΣΕΠΕ. Κατέληξα στο εξής, μέτρησα τις εργάσιμες ημέρες, αν εργαζόταν κανονικά όλο το έτος 2016, τον αριθμό αυτό τον πολλαπλασίασα με το κλάσμα 2/25, όπως αναφέρεται στο παραπάνω έγγραφο αλλά και στο ΔΕΝ. Ουσιαστικά δηλ. της έδωσα ως αποζημίωση αδείας, αμοιβή που αντιστοιχεί σε αμοιβές που θα της καταβαλλόταν αν εργαζόταν κανονικά όλο το έτος, αφού από την πρώτη ημέρα έναρξης της χρήσης 2016 δικαιούται ολόκληρη την άδειά της, από την στιγμή που διανύει εργασιακή σχέση, που έχει υπερβεί τα δύο ημερολογιακά έτη. Το ίδιο θα υπολόγιζα αν η εργαζόμενη αποχωρούσε ή απολυόταν έστω πχ την 01/01/2016. Συνεπώς αυτό το 2,08 ημέρες αδείας είναι μια βλακεία και μισή. Δες τον υπολογισμό που έχει παραθέσει το μέλος FAZEXA.
 10. Αν δεν σε βιάζει πολύ και μπορείς να περιμένεις μέχρι το απόγευμα, πιστεύω μετά τις επτά, θα μπορέσω να σε βοηθήσω περισσότερο.
 11. Φίλε μου, πρέπει να "παίξεις" με τρεις πίνακες, με τους FAS, FAT, FAO, αν θυμάμαι καλά, τώρα είμαι εκτός, για να αλλάξεις τις αξίες που θέλεις.
 12. Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Για να λειτουργήσει η διαδικασία σωστά, θα πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία της ενότητας "Στοιχεία ΣΕΠΕ". Επισυνάπτω σχετικό screenshot από accountant μισθοδοσία..
 13. Αγαπητέ kitsostzabelas, μόλις μίλησα με singular και μου είπαν ότι πρέπει να συμπληρωθεί ο κωδικός ΣΕΠΕ, στα στοιχεία της εταιρείας. Επειδή όμως είμαι εκτός, θα το δοκιμάσω το απόγευμα και θα σε ενημερώσω.
 14. Τα πρώτα "έφυγαν" χειρόγραφα, σκοπεύω όμως να τους πάρω, αν προλάβω και σήμερα τηλέφωνο, γιατί όσες φορές χρειάσθηκε, έχω να πω πως η εξυπηρέτησή τους, ήταν άμεση. Προς το παρόν υπομονή και κουράγιο.
×
×
 • Create New...