Jump to content

A.Fassa

simple Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

About A.Fassa

 • Rank
  *
 • Birthday 11/05/1978

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Κορυδαλλός
 1. Καλησπέρα συνάδελφοι με ερώτηση : Πελάτης έπαιρνε και σύνταξη του ΝΑΤ έως και 31/12/2012 οπότε και δήλωσε πως εργάζεται και έκλεισε και το λογαριασμό για να μην χρειαστεί να επιστρέψει χρήματα αργότερα. Στο Ε1 υπάρχει ποσό σύνταξης προσυμπληρωμένο καθώς το ΝΑΤ αποφάσισε να δώσει ένα μήνα σε όσους δεν το δικαιούνταν, το οποίο θα παρακρατήσει όταν γίνει επανέναρξη της σύνταξης. Το λοιπό, ο κύριος δεν τα εισέπραξε ποτέ αυτά τα χρήματα, όμως δεν μπορώ να διαγράψω το ποσό από τον 303 και έτσι επιβαρύνεται με πρόσθετο φόρο. Δεν είναι το ποσό του φόρου που με ενοχλεί, είναι πως ακόμα και μετά από 1,5 χρόνο το ΝΑΤ δηλώνει πως του έδωσε κάποιο ποσό ενώ δεν υπάρχει καν λογαριασμός, οπότε τα χρήματα δεν ξέρουμε καν πού πήγαν! Για πείτε γνώμες, πώς να το χειριστώ? Στο ΝΑΤ δεν απαντούν εννοείται και δεν θέλει να πληρώσει φόρο για κάτι που δεν μπήκε στην τσέπη του σπιτιού του! Επίσης, έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, η βεβαίωσή του έληξε πέρσι, κατέθεσε χαρτιά στο ΚΕΠΑ από τον 11/2013, πέρασε επιτροπή μέσα στο 2014 και ακόμα δεν έχει παραλάβει την καινούρια βεβαίωση. Του έβαλα όμως το ποσοστό αναπηρίας καθώς το έχει πολλά χρόνια και δεν αλλάζει κάτι στην κατάστασή του. Θα υπάρχει πρόβλημα αν παραλάβει την βεβαίωση το καλοκαίρι????? Αμάν με τις δημόσιες υπηρεσίες τους.....
 2. Καλησπέρα. Πέρσι η εταιρεία χρησιμοποιούσε το πρόγραμμα infinite της Sunsoft. Οι ορκωτοί θέλουν εκτύπωση των παγίων σε excel. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το πρόγραμμα, δεν το γνωρίζω, δεν μπορώ να τους εξυπηρετήσω. Μήπως το έχει δουλέψει κανείς και μπορεί να με βοηθήσει? Από την υποστήριξη της sunsoft μου είπαν το θεϊκό πως εφόσον δεν έχουν υποστήριξη καθώς το πρόγραμμα έχει καταργηθεί, και, μιας και η εταιρεία το διαθέτει πολλά χρόνια, να πάρω τον προηγούμενο συνάδελφο που έχει συνταξιοδοτηθεί για να με κατατοπίσει. Βοήθεια χριστιανοί, κάποιος να με κατατοπίσει????
 3. Καλησπέρα και πάλι. Ερώτησις : στείλαμε οριστική εμπορικών επαγγελμάτων με αρχείο που δεν έχει το χαρτόσημο στις κρατήσεις αλλά οι αμοιβές και ο φόρος συμφωνούν. Δεν αφήνει να στείλουμε νέα, τι κάνουμε??? Υποβάλουμε στην ΔΟΥ τη σωστή ή το αφήνουμε έτσι? Οι βεβαιώσεις έχουν σταλεί σωστά!
 4. Ευχαριστώ πολύ, έστειλα τις μηδενικές και μου έφυγε ένα βάρος!!! Για τις άλλες θα δοκιμάσω αργότερα. Και πάλι ευχαριστώ. Καλή συνέχεια!
 5. Καλημέρα. Να κάνω μια ερώτηση? Έστειλα βεβαιώσεις αποδοχών ελευθέρων επαγγελματιών με αμοιβές κάτω των 300,00 ευρώ. Τις οριστικοποίησα και όλα καλά. Οριστική για αυτά θα στείλω? Και αν ναι, πώς????? Στο σύστημα δεν αφήνει, θέλει λέει στοιχεία και στον πίνακα Β. Ποιος είναι αυτός? Δεν υπάρχουν στοιχεία διπλοτύπου εφόσον δεν έγινε παρακράτηση, τι πρέπει να βάλω? Κι αν έχω αμοιβές και με παρακράτηση και χωρίς, πώς θα συμφωνήσει η οριστική μου για να την στείλω? Τα ποσά του αρχείου δεν θα συμφωνούν με τα ήδη προσυμπληρωμένα του taxis! Εννοείται πως στο υπουργείο το τηλέφωνο βουίζει αλλά πέσαμε και στην αργία και πήραν άδεια σήμερα... Έχει κανείς απάντηση σε αυτό? Please!!!!
 6. Καλημέρα. Να κάνω μια ερώτηση γιατί δεν βγάζω άκρη??? Στις περιπτώσεις που έχουμε και παρακράτηση χαρτοσήμου και ΟΓΑ, στις βεβαιώσεις, βάζετε όλο το ποσό που παρακρατήθηκε? Ή βάζετε μόνο το ποσό του φόρου και στην οριστική αναφέρετε τα ποσά χαρτοσήμου? Όμως έτσι, θα συμφωνούν τα ποσά με αυτά των βεβαιώσεων????
 7. Καλησπέρα. Να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το πρόγραμμα μιας και βρήκα ανοιχτό θέμα? Μια εταιρεία έχει το kefalaio4, όμως δεν έχει πληρώσει συνδρομή οπότε έχει παλιά έκδοση. Το θέμα μου είναι το εξής : θέλω να ετοιμάσω το ισοζύγιο για κατάθεση αλλά ο υπολογιστής που έχει το πρόγραμμα δεν έχει δισκέτα. Πώς μπορώ να το γράψω σε cd? Ξέρει κανείς συνάδελφος? Δεν μπορώ να επικοινωνήσω με την altec μιας και το sn φαίνεται απλήρωτο... Θα εκτιμούσα απεριόριστα μια απάντηση!!!! Ευχαριστώ!
 8. Καλημέρα συνάδελφοι και καλό κουράγιο. Έχω μια ερώτηση-απορία και θέλω τις απόψεις σας! Μια πελάτισσά μου έχει οικόπεδο με εξοχικό στην παραλία της Αυλίδας, δηλωμένα στο Ε9 κανονικά. Στο εσωτερικό του οικοπέδου έχει χτίσει ένα εκκλησάκι στο οποίο πραγματοποιούνται και ακολουθίες. Το οποίο εκκλησάκι όμως δεν είναι δηλωμένο στο Ε9 καθώς καταπατά οριζόντια ιδιοκτησία όπως της είπαν οι μηχανικοί. Συμβόλαιο δεν υπάρχει για να το ψάξω περαιτέρω... Ερωτώ, μπορεί να το δηλώσει αν υπάρχει άδεια οικοδομής και εξαιτίας του να έχει κάποιες απαλλαγές σε φόρο, δημοτικά τέλη ή λοιπά???? Γενικά, η παρουσία τέτοιου κτίσματος σε οικόπεδο έχει σαν αποτέλεσμα την απαλλαγή κάποιων φόρων ή την φοροελάφρυνση??? Ευχαριστώ πολύ!!!
 9. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Όλα αυτά που γράφεις τα γνωρίζω καλά και τα σκέφτομαι καθημερινά, απλά με εκνευρίζει το γεγονός ότι συμβαίνουν και σε εμένα. Συμβουλεύτηκα και την επιθεώρηση εργασίας και με διαβεβαίωσαν κι εκείνοι με τη σειρά τους ότι δεν γίνεται να απολυθώ και ότι μπορώ να διεκδικήσω τα χρήματά μου. Δεν είναι οικονομικό το θέμα από την πλευρά του, ίσα ίσα, είναι καθαρά θέμα εγωισμού και γαϊδουρινής νοοτροπίας. Θα δω τι θα κάνω. Ευχαριστώ και πάλι...
 10. Καλή σας μέρα. Θα ήθελα την άποψή σας σχετικά με τηνπερίπτωσή μου. Εργάζομαι εδώ και τρία χρόνια σε μια εταιρεία σαν λογίστρια, κιέχω 28 εταιρείες στο κεφάλι μου. Η αμοιβή μου είναι κατώτερη της σύμβασης. ΤονΔεκέμβριο του 2010 παντρεύτηκα και τον Ιανουάριο του 2011 έμεινα έγκυος. Εφόσονπέρασε καιρός και το επίδομα γάμου δεν έλεγαν να μου το δώσουν, πήγα να μιλήσωστο αφεντικό - ούσα 3 μηνών έγκυος κι εκείνος ενήμερος εννοείται. Αυτός λοιπόνμε απείλησε ότι θα με απολύσει καθώς δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το ότι είμαιέγκυος ούτε το ότι ίσως χρειαστεί να δώσει αρκετά για να με ξεφορτωθεί. Έμεινεεκεί το θέμα και προκύπτει πάλι θέμα με το επίδομα ισολογισμού. Είμαι μόνη μουστο λογιστήριο, κάνω μόνη μου τις εγγραφές για 28 εταιρείες και βγάζω επίσηςισολογισμούς και φτιάχνω δηλώσεις για όλες τις εταιρείες επίσης μόνη μου.Κάποιες εταιρείες είναι ΕΠΕ και κάποιες ΑΕ και απλά βάζει άλλος υπογραφή αντί για εμένα. Είμαι υπεύθυνη και για τηνμισθοδοσία στις 4 εταιρείες του ομίλου. Καθώς είμαι «μέσα» ήδη 2,000.00 ευρώ, σκέφτομαινα τον απειλήσω με την επιθεώρηση εργασίας μπας και πάρω και το επίδομα γάμουκαι το επίδομα ισολογισμού, όμως κατά πόσο θα είμαι καλυμμένη σε περίπτωση πουαποφασίσει όντως να με απολύσει? Γνωρίζω πως θα πρέπει να με πληρώνει μέχρι καιγια ένα χρόνο μετά την γέννηση του παιδιού εκτός από την αποζημίωση που θαπάρω, αλλά επειδή είναι αρκετά ευκατάστατος και είναι πιθανό να"λαδώσει" πώς μπορώ να είμαι κατοχυρωμένη? Σημειωτέον, πληρώνομαιμέσω τραπέζης και αυτά που παίρνω είναι κατά πολύ λιγότερα από αυτά που δηλώνω... Ξέρω επίσης ότι το θέμα των εγκύων έχει αναλυθεί αρκετά στoforum, αλλά θέλω πραγματικά την άποψή σας. Ευχαριστώ πολύ.
 11. Αν βγάλετε άκρη πείτε το παιδιά γιατί έχουμε κι εμείς ένα τέτοιο θέμα με μια ναυτική εταιρεία που τελικά δεν πήρε σκάφος και ζητά η ΔΟΥ φόρο 100.000,00€ πλέον των προσαυξήσεων, για να μπορέσουμε να κάνουμε τη διακοπή της μετά την αυτοδίκαιη λύση της από το ΥΕΝ. Είναι κάτι που ακόμα το ψάχνουμε κι εμείς αλλά ο επιχειρηματίας αρνείται να τα δώσει...
 12. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΜΙΑΣ και ΠΡΟ ΟΛΙΓΩΝ ΜΗΝΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΩ" ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥ ΣΕ Β' ΤΑΞΗΣ. ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΝ ή ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ και ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ και ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΒΑΡΕΤΑ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ, ΑΝ και ΜΕ "ΒΟΛΕΨΕ" Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΜΟΥ ΜΙΑΣ και ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΛΗΨΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ και ΕΛΛΕΙΨΗΣ "ΣΩΣΤΩΝ" ΕΝΣΗΜΩΝ ( ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΔΗΛΩΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ). ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΑ και ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΠΗΓΑ ΜΕΧΡΙ και ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ και ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΠΩΣ ΜΕ ΞΕΝΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΔΕΙΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ Φ.Π.Α. ή ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ Β' ή και Α' ΤΑΞΗΣ????? ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ κι ΑΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ??? ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝ ΠΟΥ και ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΗ???? ΕΧΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Φ.Μ.Υ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΙΚΑ, ΠΕΡΑΙΩΣΗ κλπ, και ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ και ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Β' ΤΑΞΗΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ και ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ κι ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΔΙΝΕ ΤΑ 29€ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ...
×