Jump to content

Jupiteros

simple Members
 • Posts

  28
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  Jupiteros reacted to spirosvii in ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ Μ.Ε.   
  3. Με λίγα λόγια τι ισχύει αναφορικά με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και την αναστολή των συμβάσεωνστις εν λόγω επιχειρήσειςπου παραμένουν κλειστές;
  Απάντηση:Η παράταση της αναστολής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου έχει την έννοια ότι, κατά τη διάρκεια της αναστολής ο εργαζόμενος δεν έχει υποχρέωση παροχής εργασίας και ο εργοδότης δεν έχει υποχρέωση καταβολής μισθού. Η παράταση της αναστολής της σύμβασης ορισμένου χρόνου δεν συνεπάγεται και την παράταση του συμπεφωνημένου χρόνου της σύμβασης εργασίας.
  Συνεπώς, διακρίνουμε δύο περιπτώσεις;
  α) Αν η λήξη της σύμβασης ορισμένου χρόνου συμπίπτει χρονικά σε ημερομηνία που βρίσκεται εν ισχύιη αναστολήλειτουργίαςτης επιχείρησης, τότε δεν παρατείνεται ο χρόνος της συμβάσεως για όσο χρόνο διαρκεί η αναστολή. Για παράδειγμα, αν η σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου λήγει στις 31.5.2020 και η επιχείρηση βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίαςκαθ ́όλη τη διάρκεια του μηνός Μάϊου, τότε δεν υφίσταται παράτασητου χρόνου της σύμβασης εργασίας για όσο χρόνο παρατάθηκε η αναστολή λειτουργίας, οπότε στις 31.5.2020 λήγει η εν λόγω σύμβαση ορισμένου χρόνου.
  β) Αν η λήξη της σύμβασης ορισμένου χρόνου συμπίπτει χρονικά σε ημερομηνία που δεν βρίσκεται εν ισχύι η αναστολή λειτουργίας, τότε και πάλι δεν παρατείνεται ο χρόνος της συμβάσεως για όσο χρόνο διήρκεσε η αναστολή, Όταν η επιχείρηση επαναλειτουργήσει,ησύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου συνεχίζεται για τον συμφωνηθένταχρόνο που υπολείπεται. Για παράδειγμα, αν η σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου λήγει στις 31.7.2020 και η επιχείρηση επαναλειτουργεί από 18.5.2020, τότε δεν υφίσταται παράταση του χρόνου της σύμβασης εργασίας για όσο χρόνο παρατάθηκε η αναστολή λειτουργίας, οπότε στις 31.7.2020 θα λήξει κανονικά η εν λόγω σύμβαση ορισμένου χρόνου.
  https://www.taxheaven.gr/news/48857/55-apanthseis-se-ergasiaka-oemata-meta-th-nea-kya
  Οπότε γίνονται οι λήξεις κανονικά!
 2. Upvote
  Jupiteros reacted to AGGELA in ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ Μ.Ε.   
  Την Παρασκευή επικοινώνησα με τον τοπικό επόπτη εργασίας για ακριβώς αυτό το θέμα.
  Κατέληξα στο συμπέρασμα  ότι εφόσον είναι φροντιστήριο  μέσης εκπαίδευσης και μετά το πέρας της αναστολής των συμβάσεων εργασίας (οι δικές μου λήγουν  31/5/2020)  δεν θα υπάρχει αντικείμενο για εργασία , μιας και τα φροντιστήρια κλείνουν λόγω πανελληνίων  , μπορώ να προχωρήσω στην υποβολή του Ε7 (λήξης συμβάσεων εργασίας) .
  Σε περίπτωση όμως που η επιχείρηση λόγω διαφορετικού αντικειμένου συνεχίζει την δραστηριότητα της , οι συμβάσεις θα πρέπει να συνεχιστούν για όσο διάστημα υπολείπεται της αναστολής .
  Καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε και εσείς με το τοπικό τμήμα της επιθεώρησης εργασίας για το παραπάνω θέμα , αν μη τι άλλο να διασταυρώσουμε απόψεις μπας και βγάλουμε καμία άκρη στο τέλος 
 3. Upvote
  Jupiteros got a reaction from G.E.S. in Επιδότηση ενοικιου   
  Καλησπέρα στον πιο στρεσογόνο κλάδο της εποχής μας. Τελικά, έχει ξεκαθαρίστει τι βήματα  πρέπει να ακολουθήσουμε σε περίπτωση που μίσθωση λήγει 30/06/2019 ώστε να μην χάσει κάποιος τα αναδρομικά από το γενάρη αλλά και να αποφύγει το πρόστιμο?
 4. Upvote
  Jupiteros reacted to tacar in ΕΚΠΙΠΤΟΜΕΝΗ ΔΑΠΑΝΗ ΜΕ ΜΗ ΕΚΠΙΠΤΟΜΕΝΟ ΦΠΑ   
  Είναι απλό. Εφόσον εκπίπτεται φορολογικά η δαπάνη θα εκπέσει και το ΦΠΑ σαν δαπάνη. Αν όμως πρέπει να αναμορφώσουμε την δαπάνη τότε θα αναμορφώσουμε και το ΦΠΑ της.
 5. Upvote
 6. Upvote
  Jupiteros reacted to ΚΩΣΤΗΣ ΒΑΚΡΙΝΟΣ in ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΘΕΟΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ......ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!   
  Είναι αλήθεια πως το κάθε άτομο μπορεί να βάλει την προσωπική του (καλή ή κακή) πινελιά, αλλά ο συγκεκριμένος ήταν απλά ένας εντεταλμένος που εφάρμοζε εντολές. Κάποιος άλλος θα τα εφάρμοζε καλύτερα ή χειρότερα ή θα τα εφαρμόσει καλύτερα ή χειρότερα. Ωστόσο μπορούμε να ελπίζουμε πως πλεον η ενημέρωση δεν θα πηγάζει από την "καναρινιά", αλλά από τις ορθές διαύλους. Επίσης η μηνιαία συγκεντρωτική (ενδεχομένως και υπό όρους ...) μπορεί να ήταν (επαναλαμβάνω ενδεχομένως και υπό όρους ...) μια καλή ιδέα, αλλά από την στιγμή που θέλησε να την θεωρήσει εργαλείο διασταύρωσης συναλλαγών αλλά και επιβεβαίωση των περιοδικών ΦΠΑ, αφού έβαλε μέσα και τις λιανικές, απέδειξε πόσο εκτός πραγματικότητας διατελούσε.
  Στο καλό να πάει. Είναι το μόνο που μπορούμε να του ευχηθούμε.
  Κατά την αποχώρησή του και ανεξάρτητα από την όποια αποζημίωση πάρει, θεωρώ πως θα μείνει στη θύμησή μας, ως άνθρωπος που τον υπερασπίσθηκε η τρόϊκα, ως (λόγω του βιογραφικού του) άνθρωπος των "χρυσούman" και των "ασπίδων" και εν τέλει ως άνθρωπος με εξαιρετικές επιδόσεις στις ψευδείς δηλώσεις, υποσχέσεις και δεσμεύσεις. Ααα... να μην ξεχάσω και τις πρωταθληματικές επιδόσεις του, ως προς την ιταμότητα και θρασύτητα δηλώσεων.
  Στο καλό ... Και καλό θα ήταν να μην ξανασυναντηθούμε. Ας φροντίσουμε όλοι για αυτό. Και κυρίως ο ίδιος.
 7. Upvote
  Jupiteros got a reaction from lami in εννοια της εφαρμογης "καταλληλων δικλειδων" μετα την καταργηση του δελτίου αποστολής   
  Δηλαδή αν οι επιτηδευματίες κόβουν πλέον αθεώρητο δελτίο αποστολής κατά τη διακίνηση θα υπάρχει πρόβλημα?
×
×
 • Create New...